ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kiskach
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
16 Haziran 2025 01:21
Toplam Mesaj:
95 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Oğuzhan H. Küçer
Doğum Tarihi:
26 Ekim 1988
İl:
Balikesir
Meslek:
Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sis.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/80401.jpg[/img]
P. Deamsoni, Leopar vatoz, Cüce vatoz, Otocinclus affinis, Ramirezi, Bronz çöpcü
SON 10 MESAJI
ramirezi için arkadaş
Tetralardan neonlar ve rasbora aklımdan geçen türler zaten, danio hiç düşünmemiştim aslında düşünülebilir. Karideslerden yavru alma kısmını zaten geçtim sonuçta ramirezilere güzel öğün olacaklardır aslında benim merakım böyle bir işe girişen biri varmı daha önce karideslerin anaçlarını yeme yada öldürme eğilimi ne düzeyde onu öğrenmeyi çok isterim, guramilere gelince çok uzunca bir süre besledim daha önce 1 boşalttığım, 1 kırdığım, 1 de hediye ettiğim akvaryumlarımda mevcuttular o yüzden düşünmüyorum ve fikirler için teşekkürler.
kiskach 2014-04-20 16:56:58
Tetralardan neonlar ve rasbora aklımdan geçen türler zaten, danio hiç düşünmemiştim aslında düşünülebilir. Karideslerden yavru alma kısmını zaten geçtim sonuçta ramirezilere güzel öğün olacaklardır aslında benim merakım böyle bir işe girişen biri varmı daha önce karideslerin anaçlarını yeme yada öldürme eğilimi ne düzeyde onu öğrenmeyi çok isterim, guramilere gelince çok uzunca bir süre besledim daha önce 1 boşalttığım, 1 kırdığım, 1 de hediye ettiğim akvaryumlarımda mevcuttular o yüzden düşünmüyorum ve fikirler için teşekkürler.

ramirezi için arkadaş
70x40x40 ebatlarındaki bitkili tankıma ramireziler için problem oluşturmayacak hangi tür balık ekleyebilirim şuan 5 ramirezi, 8 cüce vatoz(ikisi damızlık), 3 bronz çöpcü, 3 otociclus affinis, ayrıca kendini bir ara gösterip sonra kaybolan adi salyangozlarım var (az sayıda olduğundan şimdilik pek gözükmüyorlar) ve canlı doğuran düşünmüyorum çok sıkıldım onlardan. Ayrıca bu akvaryuma 10 adet mavi inci karides de eklemek istiyorum bir de bu konuda tavsiyelerinizi almak isterim.
70x40x40 ebatlarındaki bitkili tankıma ramireziler için problem oluşturmayacak hangi tür balık ekleyebilirim şuan 5 ramirezi, 8 cüce vatoz(ikisi damızlık), 3 bronz çöpcü, 3 otociclus affinis, ayrıca kendini bir ara gösterip sonra kaybolan adi salyangozlarım var (az sayıda olduğundan şimdilik pek gözükmüyorlar) ve canlı doğuran düşünmüyorum çok sıkıldım onlardan. Ayrıca bu akvaryuma 10 adet mavi inci karides de eklemek istiyorum bir de bu konuda tavsiyelerinizi almak isterim.
Ankarada otocinclus affinis gören?
Otocinclus affinis bazı yerlerde vantuzlu çöpçü diye tabir edilebiliyor (örnek olarak bizim burada), bir de o şekilde bakmanızda fayda var buradaki fiyatları 2.5-3.5 tl civarı ve çok nadir bir tür değil aslında (petshopa gelen talebe bağlı) burada bir petshopta binlercesi satış bekliyor.
Otocinclus affinis bazı yerlerde vantuzlu çöpçü diye tabir edilebiliyor (örnek olarak bizim burada), bir de o şekilde bakmanızda fayda var buradaki fiyatları 2.5-3.5 tl civarı ve çok nadir bir tür değil aslında (petshopa gelen talebe bağlı) burada bir petshopta binlercesi satış bekliyor.
Pombo rock mı, Mozambique mi? Karar veremedim.
130 lt P.demasoni tankım içerisinde 8 adet 3-4 cm 1 adet 7-8 cm Demasoni var büyük Demasonim Pombo rock varyetesimi yoksa mozambique varyetesimi karar veremedim buyrun beraber karar verelim.

130 lt P.demasoni tankım içerisinde 8 adet 3-4 cm 1 adet 7-8 cm Demasoni var büyük Demasonim Pombo rock varyetesimi yoksa mozambique varyetesimi karar veremedim buyrun beraber karar verelim.

Sanırım bu fotolarda bariz bir şekilde gözüküyor bizim Demo efendi,
Birde tanıtımını yapmış olalım hem dekorasyon nasıl olmuş görüşlerinizi almış olalım;
bunlar ilk dekorda ve balıklardan sonraki genel hali akvaryumun;
bunlarda testiyi ekledikten sonraki genel görünüm.
Akvaryum Ronesansim
[QUOTE=onur alp]Tavsiyeleriniz icin tesekkurler. Bitkili akvaryum konusunda kucuk hacimlerde(30 ve 50lt) tecrubem var. Yapabilirsem gonlum melek turunu denemekte. Rainbow cichlidlere de baktim onlar da cok hosuma gitti.
kiskach 2014-02-23 11:57:14
[QUOTE=onur alp]Tavsiyeleriniz icin tesekkurler. Bitkili akvaryum konusunda kucuk hacimlerde(30 ve 50lt) tecrubem var. Yapabilirsem gonlum melek turunu denemekte. Rainbow cichlidlere de baktim onlar da cok hosuma gitti.
Bu iki tur icin(bitkili icin) akvaryumun olculeri uygun mudur? 60cm yukseklik zannedersem bitkili icin fazla bir yukseklik(isik ve bakim acisindan). Degistirmem gerekirse hangi olculer uygundur? Ortalama 200lt bir akvaryum istiyorum 1m genislikte.
Ayrica son olarak Rainbow ile birlikte bakabilecegim balik turlerinden hangilerini onerirsiniz? Bugun biraz arastirma yaptim icime cok sinen bir tur bulamadim. Okudugum kadariyla tetra turleriyle rahat bakiliyormus ve tek tur bakilmamasi da tavsiye ediliyormus.
Tesekkurler, saygilar.
[/QUOTE]
Ben kendimi rainbow konusunda tecrübesiz sayıyorum ve hatta diyebilirim ki öyle olduğumu biliyorum ama tavsiye isterseniz ben (bu arada 6 yıl önce tek tür boesemani bakmıştım https://www.google.com/url?q=http://www.akvaryum.com/melanotaenia_boesemani_(gokkusagi_boesemani)_tatlisur_60_361.asp&sa=U&ei=LsQJU9rtF6au4ATStYDACA&ved=0CAUQFjAA&client=internal-uds-cse&usg=AFQjCNFOfNiB_PYzAPnVSUZrZ1jUtBIYrw mükemmel balıklar) rainbowların yine rainbowlarla tutulmasından yanayım tabi yanında ufak tefek tür eklemeleri de güzel olur. Bence rainbowun yanında salyangozlar vatoz türleri (özellikle benim düşünceme göre http://www.akvaryum.com/sturisoma_aureum_(altin_kedi_baligi)_tatlisur_58_818.asp#b çok güzel) çöçüler gibi kombinasyonların güzel olacağını düşünüyorum. Ayrıca akvaryum yüksekliği için 60 cm'e kadar herhangibir sıkıntı yaşanmadığı hakkında forumda ve internette çok sayıda yazı/makale mevcut olmasına rağmen benim tercihim (yine kendi görüşüme göre) maksimum 50 cm bir akvaryumda bitkilerden daha çok verim alınacağı yönündedir keza arkadaşımın 55(h) cm bitkili akvaryumunda benim nano 20(h) cm bitkili akvaryumumdan (2 adet markasını unuttuğum 6500k 15W tasarruf ampulü kullanıyorum kapak kendi yapımım) çıkma bitkiler ve dışarıdan bende olan türlerden almasına karşılık gelişme olmayı bırakın bitkiler kendisine sıkıntı bile çıkartıyor (kendi nanomda neredeyse her gün yeni sürgünler alıyorum diyebilirim (maşallah
)) isterseniz bunları göz önünde bulundurunuz.

Akvaryumda küf
Olaya flitrasyon yönünden bakarsak midye kullanmanızda iyi olur. Sudaki bakteri vs. canlıları süzeceği için.
Olaya flitrasyon yönünden bakarsak midye kullanmanızda iyi olur. Sudaki bakteri vs. canlıları süzeceği için.
Joker Chiclid
Buradaki bir akvaryumcuda da var aynı balıktan ve bahsettiğiniz boylarda şuan tek basına tutuluyor öyleyken bile agresifliği gözle görülür biçimde. Pipo filtrenin yarısını kopartmış.
Balıklarınıza yazık etmeyin.
Buradaki bir akvaryumcuda da var aynı balıktan ve bahsettiğiniz boylarda şuan tek basına tutuluyor öyleyken bile agresifliği gözle görülür biçimde. Pipo filtrenin yarısını kopartmış.

Canavar balık tankı
O halde tekrar hayırlı olsun, fotoğrafları merakla bekliyoruz.
O halde tekrar hayırlı olsun, fotoğrafları merakla bekliyoruz.
Canavar balık tankı
Aslında bildiğim kadarıyla monster fish denildiğinde çok çok daha fazla hacimli tanklar kuruluyor diye biliyorum ama yinede hayırlı olsun. Ayrıca madem monster fish tank senegal bişirine bi göz atmanızı öneririm.
Aslında bildiğim kadarıyla monster fish denildiğinde çok çok daha fazla hacimli tanklar kuruluyor diye biliyorum ama yinede hayırlı olsun. Ayrıca madem monster fish tank senegal bişirine bi göz atmanızı öneririm.
SON MESAJLAR
- 100cm Akvaryum onuroztrk06, 01:49
Yeni Üye Forumu - Yavruluğa Almalımıyım? Smet200146, 01:44
Canlı Doğuranlar - 360 Litre Bitkili Akvaryum Balık Tavsiyesi UmitKazanbey, 01:18
Yeni Üye Forumu - Ph Ölçüm Önerisi Mesutoviç, 01:17
Akvaryum Bilimi - Balıklarım Ölüyor... UmitKazanbey, 01:13
Yeni Üye Forumu - Yeniyim Ve Bilmiyorum Mesutoviç, 01:03
Yeni Üye Forumu - İlk Walstad Denemem Mesutoviç, 00:55
Akvaryum Tanıtımı - Theodoxus Anatolicus Hakkında AmatorLepistesci, 00:53
Omurgasızlar - Tavsiye Mesutoviç, 00:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Anubias Çiçek Açtı Smet200146, 00:39
Bitki Akvaryumları Genel - Vahşi Form Lepistes! Smet200146, 00:24
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Yandan Sump Motor Gücü UmitKazanbey, 00:20
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryum Tankı İçin Öneri Sistem Ve Tavsiyel Smet200146, 00:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Mayalı Co2 Hortumunda Sümüksü Salgı Cyber_Scout, 23:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Kum Şelalesi Ve Bitkili Akvaryum Kurulumunda Öneri BoZeY, 21:20
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lepistes Yavruları Karides Yavrularını Yer Mi? Can T., 20:44
Canlı Doğuranlar - Eriyen Ve Sararan Yapraklar CoryCory, 20:34
Bitki Akvaryumları Genel - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) CoryCory, 20:13
Akvaryum Tanıtımı - Hava Motoru Çok Isınıyor İsmail_96965, 20:05
Yeni Üye Forumu - Vatoz Renk Değiştirmiş Sizce Normal mi? M0nty, 20:01
Yeni Üye Forumu - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Güncel M0nty, 19:56
Canlı Doğuranlar - Beta Balığı Üretim Dişi Yumurtlama Süreci M0nty, 19:54
Labirentliler - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin KaanE, 17:07
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 40 Litre Nano Bitkili Akvaryumum Boraras, 15:55
Akvaryum Tanıtımı - Beta Tank (regeneration) rei, 15:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Akvaryumumun İlk Ayı Sikowski, 14:55
Bitki Akvaryumları Genel - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre Orhan76, 14:54
Malzemeler ve Yemler Forumu - Kum Tavsiyesi Ehtiyar, 14:27
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sobo T240f Tankı Karides İçin Uygun Mu? Tarık Buğra, 14:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Erkek Lepistesimin Hastalığı İsmail_96965, 13:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Bazı Doğu Afrika Cikletlerindeki Çizgisel Kalıplar Orhan76, 12:45
Makaleler ve Tercümeler - Anaparça Olarak Ne Seçmeliyim AmatorLepistesci, 10:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Hastalık Orhan76, 08:55
Hastalıklar ve İlaçlar - Deri Çizilmesi Orhan76, 08:31
Discus - 30 Lt Akvaryum 1 Beta 2 Çöpçü 1 Tül Vatoz Uygunmu Ehtiyar, 07:10
Yeni Üye Forumu - Yaşam Alanı Sibel01, 00:22
Yeni Üye Forumu - 100x45x30 Akvaryumum Var Kaç Lepistes Alır? İsmail_96965, 00:20
Yeni Üye Forumu - Hamile Oranda Balığı Hakkında İsmail_96965, 23:23
Sazansıgiller - Walstad Deneyimi Hobimus, 23:22
Yeni Üye Forumu - 3 İn 1 Güney Amerika Tanklarım bendeniztayfun, 22:31
Akvaryum Tanıtımı - Karides Lepistes Yavrularını Yer Mi? Mesutoviç, 21:59
Canlı Doğuranlar - Akvaryumda Fazla Bakım Gerektirmeyen Bitki Ve Kumu Mesutoviç, 21:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Hakkında Tavsiye Mesutoviç, 21:42
Yeni Üye Forumu - Belamı Sürekli Dipte Duruyor Taha Yanık, 20:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aspet Akvaryum - İstanbul Akvaryumcu Dosyası KaanE, 19:07
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Akvaryum Temizliği Ve Berraklığı bendeniztayfun, 19:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Silikonlamadaki Boşluklar Hk. asliaral, 15:18
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Tetraex1200 Debideki Orantısızlık asliaral, 15:17
Malzemeler ve Yemler Forumu - Isıtıcı Vantuzu Genişler Mi Ve Salınım Yapar Mı? asliaral, 15:13
Malzemeler ve Yemler Forumu - Su Hala Bulanık dremreavsar, 14:39
Akvaryum Bilimi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 01:49
- 10 Cm Üstü Midas, Texas, Dovii, Umbie Hüseyin Piroğlu 01:32
- Çikolata Ve Rotkeil Hüseyin Piroğlu 01:32
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 01:06
- Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 01:06
- Bolbitis Türleri Ve Java Fern Arıyorum alierdemir87 00:55
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 00:47
- Cüce Vatoz Yavruları gürkanbey 00:03
- 2.67 Tüp Furcifer 23:46
- Dennerle Akvaryum Furcifer 23:46
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 23:46
- Creaqua Nano Elit Furcifer 23:46
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 23:39
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 23:39
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 22:29
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 22:29
- Sıfır Hagen Kutu Filtreler ootkn 22:25
- Japon Şemsiyesi Yeni Köklenmiş Fideler ootkn 22:25
- Şelale Filtre Ve Hortum ootkn 22:25
- Alabalık Yemi 2,8 Kg 500 Tl ootkn 22:25
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 19:40
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 19:40
- Geophagus Red Head Tapajos harunefe 19:38
- Salvinia Natans Ve Yeşil Su Kültürü ternapi 18:55
- Amano Karides Arıyorum (istanbul İçi Ve Çevresi) Boraras 18:54
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler sakal34 18:28
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 17:59
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 17:59
- Bitki Çeşitleri emreemin 17:59
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 17:59
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 17:59
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 17:51
- 50x25x25 Sumplu Akvaryum LEGEND59 17:51
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 17:27
- Power Led Takas dus_zamani 16:32
- Power Led Takas dus_zamani 16:32
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 15:52
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 15:52
- Yavru Vermiş Genç Marble Melek Çifti palankesli 15:46
- Üst Kalite Sarı Ateş Neon Kerems06 15:37
- Microfex Canlı Garantili Gönderim Rafayel 15:19
- Seachem Amguard Rafayel 15:19
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 14:27
- Genç Yetişkin Kribensisler Koksal Gurkan 14:27
- Lda 16 Düz Ve Siyah Tül sirhill 14:09
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorm CevdetSERBEST 14:00
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 14:00
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 14:00
- Damızlık Mavi Karides Ve Helena Katil Salyangozla Başak u 13:46
- 5 Erkek Saulosi Emirk 13:32
KULLANICILAR
- 62 Online Kullanıcı, 34 Üye
Online Kullanıcılar
BaldGuy,
msrt,
cihann7,
Poetika35,
UmitKazanbey,
muratavcı,
nakkas__45,
Smet200146,
urzais,
Tuby,
Hidro Dinamik,
-RBG-,
EKAR,
IgorVladimir,
mar76,
onuroztrk06,
eymencyln,
UEK,
AtlasPoyraz,
AmatorLepistesci,
cagrikarabas,
asliaral,
mrah,
Aguamentist,
Ayktgnc,
karavezir,
Paraksi,
Ehtiyar,
dekul,
blupblup,
Cyber_Scout,
HaydarGul,
Taha Yanık,
ArtaN,
Balikcidede,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.