ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
yucesoy83
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
45
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Temmuz 2009 20:01
Son Ziyaret:
09 Aralık 2024 00:16
Toplam Mesaj:
298 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Hakan Yücesoy
Doğum Tarihi:
13 Haziran 1983
Yaş:
42
İl:
Ankara
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Hakan Yücesoy
SON 10 MESAJI
Artakua Betta Yemi Kaliteli Mi?
Ben de veriyorum memnunum. Çeşitlilik olarak verilebilir.
Ben de veriyorum memnunum. Çeşitlilik olarak verilebilir.
Tropheus Akvaryumu
[QUOTE=Gkhn17]Çok teşekkür ederim tropheus ile daha küçük boyutlarda balık yaşayabilirmi yaşayabilirse hangi cins balıklar yaşar[/QUOTE]
Kuru[QUOTE=Gkhn17]Çok teşekkür ederim tropheus ile daha küçük boyutlarda balık yaşayabilirmi yaşayabilirse hangi cins balıklar yaşar[/QUOTE]
Kurulumunuz hayırlı olsun. Küçük derseniz Tropheuslara beslenme alışkanlıkları nedeni ile en guzel demasoni olabilir.
[QUOTE=Gkhn17]Çok teşekkür ederim tropheus ile daha küçük boyutlarda balık yaşayabilirmi yaşayabilirse hangi cins balıklar yaşar[/QUOTE]
Kuru[QUOTE=Gkhn17]Çok teşekkür ederim tropheus ile daha küçük boyutlarda balık yaşayabilirmi yaşayabilirse hangi cins balıklar yaşar[/QUOTE]
Kurulumunuz hayırlı olsun. Küçük derseniz Tropheuslara beslenme alışkanlıkları nedeni ile en guzel demasoni olabilir.
F0 Kalitesinde F1 Tropheus Yavrusu Yetiştirmek
[QUOTE=celalabay]Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle ilgili konu tamamen şahsi tecrübelerime dayanarak elde ettiğim veriler ışığında, tamamı tecrübe edilmiş çalışmalar olarak açılmıştır. sağdan soldan edinilen bilgi/duyum dahilinde değildir. Konu içerisinde nacizane tecrübemi paylaşmayı düşünüyorum. Konuya katkısı olabileceğini düşünen herkes de dahil olur ise, ileriki süreçte yavru Tropheus besleyicilerine ışık tutabilir.
Literatürel bir giriş yapacak olur isek, F0 tanımından başlayabiliriz.
F0 balık nedir?
F0 diye tabir edilen bütün balık türleri, direk doğadaki kaynaktan (Tropheuslar için direk olarak Tanganyika Gölünden) toplanıp getirilmiş balıklara denir. Yani eğer elinizde F0 bir balık var ise, bu tamamen vahşi forma sahip demektir. Bu türden canlılarda görsellik, form, renkler ve albeni en üst düzeyde olur. Bu sebepten de hobiciler için ilk tercih sebebidir.
NOT : Tanganyika ve Tropheus türlerinin bir çoğu, Tanganyika Gölü ekolojik sistemi ve canlı sayısındaki orantısız düşüş sebebi ile yıllar önce gölden çıkarılması yasaklanmıştı. Bunu yerine göl kenarı üretimi (GKÜ) balıklar satılmaya başlanmıştı.
Bazı F0 balık sahibi arkadaşlar bu paragrafa kızacaktır. Zira o kadar para verdik, şimdi bizim balıklara F1 mi diyorsun diyecekler. F1 değil GKÜ diyorum :) Kimsenin balıklarına laf atma derdim de yok, zira bir ton para verip bende bu balıklardan aldım. Bahsettiğim konu da kendi balıklarımdan yola çıkarak, geçmişte bu konuda forumda da bolca paylaşımı olan bir konu ile alakalıdır.
Konumuza dönelim :)
Aşağıdaki ekran görselinde YT sayfamdan bir videdan kare paylaşacağım. Bu karede kuluçkada dönen yavrulara iyi bakın, konumuzun devamında bu yavruların gelişimini izleyeceğiz.
Yavruların kuluçkada döndüğü tarih 25 Ocak.
F1 balık nedir?
F0 anaçlardan üretilen bütün balıklar F1 sınıfına girer. F1 ler uygun koşullarda bakılır ise F0 gibi güzel görsellere sahip olabileceği gibi, bazı durumlarda daha fazlasını da verebilirler.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/150520211225151.jpg[/IMG]
Yavruların kuluçkada döndüğü tarih 25 ocak, şubat 1 gibi yavru tankına girdi bunlar. 10 şubatta attığım videoda ise artemia ile beslendiklerini görebilirsiniz.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/150520211228201.jpg[/IMG]
6 mayıs tarihli birkaç kare..
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/150520211234401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/150520211234411.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/150520211234421.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/150520211234441.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/150520211234451.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/150520211234461.jpg[/IMG]
ilk yemini şubat 1 de alan bir tropheus 3 ay 5 gün gibi bir sürede bu boy ve resimde gördüğünüz üzere neredeyse damızlık gibi renk/forma yaklaşmış olması nasıl mümkün olabilir konusuna geçiyoruz.
1 - Beslenme
Tropheus yavrularında beslenme genelde tablet yemlerle yapılıyor. gerek yemin içeriğindeki ufak tanelenme sebepli kolay beslenme, gerekse balıkların kazıyarak yeme eğilimi sebebiyle ağız yapısının gelişimi için kullanılıyor. Bende nispeten bu yöntemi kullanıyorum fakat bir farkla. 3 ay boyunca her gün sabah ve akşam, üşenmeden sürekli artemia ile besleyerek.
Şimdi "Nasıl ya! Artemia etçil proteinsel bir besin değil mi? ne yapıyor bu! " diyenler çıkabilir. Şahşi görüşüm olarak Artemia larvaları tür fark etmeksizin bütün yavrulara verilebilir. Tanganyika türleri gibi mineral açısından zengin bir gölden gelen canlılarda ise ekstra fayda sağlar. Tuzlu suda açılımını yaptığımız bu artemialar, iyot açısından da yavrularımıza katkı sağlayacağı için özellikle kemik yapısında fayda sağlayacağı aşikardır. Bu artemiaya saldırdığını görüp de gece gündüz her daim artemia ile yavru beslersek, ileride muhtemelen birçok yeme burun kıvıracaklarından artemia işini de abartmamak gerekiyor :) Bunun haricinde NLS grow formula (0.1 mm granül, besleyici ve gelişimi aşırı destekleyen bir yemdir) ve ana yem olan tropical spirulina forte pul ile destekledim.
2 - Su kimyası/düzeni
Bana göre en önemli 2. konu da su kimyasıdır. Bu konuda nasıl başlar isek öyle ilerlemek en doğru seçim olacaktır. Yani bir ay Ph buffer atıp PH 9 lara çıkarıyor ve ilk su değişiminde bunu 7.6 lara düşürüyorsanız canlılarınıza faydadan çok zarar geleceğini bilmek gerekir. Ben Ph buffer hiç kullanmıyorum, dolayısı ile bu durumu tasa etmem gerekmiyor. Peki bizim şebeke değerlerimizde bu balıklar istediğimiz renk ve forma gelebilir mi? EVET.
Bir diğer konu da bilinçsiz tuz kullanımı. Tuz konusu biraz daha açılabilir. Ccihlid trace adı altında satılan sıvı formda katkılar da aslında tuzlu su gibidir ve aynı etkiye sebep olur. Bilindiği üzere tuzlar mineral yönünden zengin olduğu için cichlid tanklarında bolca kullanılır. Tuz iletkenliği arttırır ve aşırı iletkenlik de uzun vadede birçok probleme sebep olur. Aşırı iletkenliliğin belirtileri görsel olarak balıklarınızda aşırı bir panik hali ve bolca dekor/kum/kaya gibi yüzeylere sürtünerek gözlemlenebilir. Mukoza tabakası zarar görmüş bir balık, aşırı yüksek iletkenliği olan suda yarasının üzerine kolonya dökülmüş çocuk gibi bir öteye bir beriye kaçar. Fazlasından kaçınmak şart.
Ben bu konuda Reeflowers Cichlid Trace kullanıyorum ve sürekli ölçüm yaparak işimi garantiye alıyorum. Kutu üerinde kaç litreye ne kadar ekleneceği yazıyor. Haftalık su değişimlerimde de değişim yaptığım oran kadar trace eklediğimde iletkenliği 700-750 ms civarında tutabiliyorum ve bu da bana sorun teşkil etmiyor. Faydasını kesinlikle görüyor ve herkese öneriyorum.
Bu konuya bir dip not : Sürekli su değişimi yapayım, canlılarım çok sağlıklı olsun konusuna da ayrı bir parantez açmak lazım. Dinlenmemiş, klordan ağır metallerden kurtulmamış su ile yapılan değişimler de uzun vadede ölümcül olur. Klorau arınmamış tankda yaşayan balıklar, zehirli hava soluyan insanlar gibidir. İnsanlar maske takabiliyorken balıklarda korunacak bir mekanizma yoktur. Yaşam kalitesi olumsuz etkilenen her canlı gibi balıklar da bu durumdan etkilenir. Brnim yöntemim üçlü kartuş filtreden geçirdiğim suyu 5 gün kadar bekletip kullanmak. Haftada 100 litre su değiştirir bu programa sadık kalarak trace eklentimi yapar bir sonraki hafta için sirkülasyonu sürdürürüm.
3 - Aydınlatma ve etkileri
Bu konu F0 form için oldukça önemlidir. Güçlü bir LED aydınlatmaya ek olara 1 takım Grolüx ve Aquastar florasan ile destekli bir sistem kullanıyorum. Bu sistemde LED ler otomatize bir sisteme bağlı olup kendileri yanar kendileri söner. LED ler yapıları sebebi ile kayalarda yosun oluşumuna sebep oluyor. Bu yosun oluşumu da Tropheus'ların koyun sürüsü gibi her gün özellikle sabah saatlerinde taşlar üzerinde otlaması ile otlaması ile sonuçlanıyor. Hani F0 balıklarda anlamak için direk ağız yapısına bakılıyordu ya, işte en doğal ağız yapısı için en sağlıklı yöntem de budur. Ayrıca gün boyu beslenen balıklarda da aşırı bir tokluk durumu olduğu içinmaksimum beslenme hedefini de tutturmuş oluyoruz. Uzun vadede bunlar hep olumlu şeyler olarak karşımıza çıkacak :)
otlaklarda durumlar böyle :) (gündüz yansıma sebepli video çekemiyorum ama akşama videosunu çekip atmaya çalışacağım. Kayalar üzerinde kazıya kazıya gezinen bu tür canlıları izlemek de ayrı bir keyif)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/040520212202531.jpg[/IMG]
Bütün görsellerin en güncel tarihi 5 mayıs. Bu akşam güncel durumları çekip paylaşacağım ve 1 şubat'da ilk yemini alan yavru 15 mayıs da 9-10 cm leri nasıl bulur konumuza görsel olarak ekleyeceğim.
Herkese sağlıklı balıklar, keyifli hobiler dilerim.
15.05.2021 tarihli güncel durum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/160520211112321.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/160520211112351.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/160520211112381.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/160520211112411.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/160520211112441.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/160520211112491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/160520211112531.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/160520211112591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/160520211113041.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/160520211113061.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/160520211113091.jpg[/IMG][/QUOTE]
Bilgiler için teşekkürler.
[QUOTE=celalabay]Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle ilgili konu tamamen şahsi tecrübelerime dayanarak elde ettiğim veriler ışığında, tamamı tecrübe edilmiş çalışmalar olarak açılmıştır. sağdan soldan edinilen bilgi/duyum dahilinde değildir. Konu içerisinde nacizane tecrübemi paylaşmayı düşünüyorum. Konuya katkısı olabileceğini düşünen herkes de dahil olur ise, ileriki süreçte yavru Tropheus besleyicilerine ışık tutabilir.
Literatürel bir giriş yapacak olur isek, F0 tanımından başlayabiliriz.
F0 balık nedir?
F0 diye tabir edilen bütün balık türleri, direk doğadaki kaynaktan (Tropheuslar için direk olarak Tanganyika Gölünden) toplanıp getirilmiş balıklara denir. Yani eğer elinizde F0 bir balık var ise, bu tamamen vahşi forma sahip demektir. Bu türden canlılarda görsellik, form, renkler ve albeni en üst düzeyde olur. Bu sebepten de hobiciler için ilk tercih sebebidir.
NOT : Tanganyika ve Tropheus türlerinin bir çoğu, Tanganyika Gölü ekolojik sistemi ve canlı sayısındaki orantısız düşüş sebebi ile yıllar önce gölden çıkarılması yasaklanmıştı. Bunu yerine göl kenarı üretimi (GKÜ) balıklar satılmaya başlanmıştı.
Bazı F0 balık sahibi arkadaşlar bu paragrafa kızacaktır. Zira o kadar para verdik, şimdi bizim balıklara F1 mi diyorsun diyecekler. F1 değil GKÜ diyorum :) Kimsenin balıklarına laf atma derdim de yok, zira bir ton para verip bende bu balıklardan aldım. Bahsettiğim konu da kendi balıklarımdan yola çıkarak, geçmişte bu konuda forumda da bolca paylaşımı olan bir konu ile alakalıdır.
Konumuza dönelim :)
Aşağıdaki ekran görselinde YT sayfamdan bir videdan kare paylaşacağım. Bu karede kuluçkada dönen yavrulara iyi bakın, konumuzun devamında bu yavruların gelişimini izleyeceğiz.
Yavruların kuluçkada döndüğü tarih 25 Ocak.
F1 balık nedir?
F0 anaçlardan üretilen bütün balıklar F1 sınıfına girer. F1 ler uygun koşullarda bakılır ise F0 gibi güzel görsellere sahip olabileceği gibi, bazı durumlarda daha fazlasını da verebilirler.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/150520211225151.jpg[/IMG]
Yavruların kuluçkada döndüğü tarih 25 ocak, şubat 1 gibi yavru tankına girdi bunlar. 10 şubatta attığım videoda ise artemia ile beslendiklerini görebilirsiniz.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/150520211228201.jpg[/IMG]
6 mayıs tarihli birkaç kare..
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/150520211234401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/150520211234411.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/150520211234421.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/150520211234441.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/150520211234451.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/150520211234461.jpg[/IMG]
ilk yemini şubat 1 de alan bir tropheus 3 ay 5 gün gibi bir sürede bu boy ve resimde gördüğünüz üzere neredeyse damızlık gibi renk/forma yaklaşmış olması nasıl mümkün olabilir konusuna geçiyoruz.
1 - Beslenme
Tropheus yavrularında beslenme genelde tablet yemlerle yapılıyor. gerek yemin içeriğindeki ufak tanelenme sebepli kolay beslenme, gerekse balıkların kazıyarak yeme eğilimi sebebiyle ağız yapısının gelişimi için kullanılıyor. Bende nispeten bu yöntemi kullanıyorum fakat bir farkla. 3 ay boyunca her gün sabah ve akşam, üşenmeden sürekli artemia ile besleyerek.
Şimdi "Nasıl ya! Artemia etçil proteinsel bir besin değil mi? ne yapıyor bu! " diyenler çıkabilir. Şahşi görüşüm olarak Artemia larvaları tür fark etmeksizin bütün yavrulara verilebilir. Tanganyika türleri gibi mineral açısından zengin bir gölden gelen canlılarda ise ekstra fayda sağlar. Tuzlu suda açılımını yaptığımız bu artemialar, iyot açısından da yavrularımıza katkı sağlayacağı için özellikle kemik yapısında fayda sağlayacağı aşikardır. Bu artemiaya saldırdığını görüp de gece gündüz her daim artemia ile yavru beslersek, ileride muhtemelen birçok yeme burun kıvıracaklarından artemia işini de abartmamak gerekiyor :) Bunun haricinde NLS grow formula (0.1 mm granül, besleyici ve gelişimi aşırı destekleyen bir yemdir) ve ana yem olan tropical spirulina forte pul ile destekledim.
2 - Su kimyası/düzeni
Bana göre en önemli 2. konu da su kimyasıdır. Bu konuda nasıl başlar isek öyle ilerlemek en doğru seçim olacaktır. Yani bir ay Ph buffer atıp PH 9 lara çıkarıyor ve ilk su değişiminde bunu 7.6 lara düşürüyorsanız canlılarınıza faydadan çok zarar geleceğini bilmek gerekir. Ben Ph buffer hiç kullanmıyorum, dolayısı ile bu durumu tasa etmem gerekmiyor. Peki bizim şebeke değerlerimizde bu balıklar istediğimiz renk ve forma gelebilir mi? EVET.
Bir diğer konu da bilinçsiz tuz kullanımı. Tuz konusu biraz daha açılabilir. Ccihlid trace adı altında satılan sıvı formda katkılar da aslında tuzlu su gibidir ve aynı etkiye sebep olur. Bilindiği üzere tuzlar mineral yönünden zengin olduğu için cichlid tanklarında bolca kullanılır. Tuz iletkenliği arttırır ve aşırı iletkenlik de uzun vadede birçok probleme sebep olur. Aşırı iletkenliliğin belirtileri görsel olarak balıklarınızda aşırı bir panik hali ve bolca dekor/kum/kaya gibi yüzeylere sürtünerek gözlemlenebilir. Mukoza tabakası zarar görmüş bir balık, aşırı yüksek iletkenliği olan suda yarasının üzerine kolonya dökülmüş çocuk gibi bir öteye bir beriye kaçar. Fazlasından kaçınmak şart.
Ben bu konuda Reeflowers Cichlid Trace kullanıyorum ve sürekli ölçüm yaparak işimi garantiye alıyorum. Kutu üerinde kaç litreye ne kadar ekleneceği yazıyor. Haftalık su değişimlerimde de değişim yaptığım oran kadar trace eklediğimde iletkenliği 700-750 ms civarında tutabiliyorum ve bu da bana sorun teşkil etmiyor. Faydasını kesinlikle görüyor ve herkese öneriyorum.
Bu konuya bir dip not : Sürekli su değişimi yapayım, canlılarım çok sağlıklı olsun konusuna da ayrı bir parantez açmak lazım. Dinlenmemiş, klordan ağır metallerden kurtulmamış su ile yapılan değişimler de uzun vadede ölümcül olur. Klorau arınmamış tankda yaşayan balıklar, zehirli hava soluyan insanlar gibidir. İnsanlar maske takabiliyorken balıklarda korunacak bir mekanizma yoktur. Yaşam kalitesi olumsuz etkilenen her canlı gibi balıklar da bu durumdan etkilenir. Brnim yöntemim üçlü kartuş filtreden geçirdiğim suyu 5 gün kadar bekletip kullanmak. Haftada 100 litre su değiştirir bu programa sadık kalarak trace eklentimi yapar bir sonraki hafta için sirkülasyonu sürdürürüm.
3 - Aydınlatma ve etkileri
Bu konu F0 form için oldukça önemlidir. Güçlü bir LED aydınlatmaya ek olara 1 takım Grolüx ve Aquastar florasan ile destekli bir sistem kullanıyorum. Bu sistemde LED ler otomatize bir sisteme bağlı olup kendileri yanar kendileri söner. LED ler yapıları sebebi ile kayalarda yosun oluşumuna sebep oluyor. Bu yosun oluşumu da Tropheus'ların koyun sürüsü gibi her gün özellikle sabah saatlerinde taşlar üzerinde otlaması ile otlaması ile sonuçlanıyor. Hani F0 balıklarda anlamak için direk ağız yapısına bakılıyordu ya, işte en doğal ağız yapısı için en sağlıklı yöntem de budur. Ayrıca gün boyu beslenen balıklarda da aşırı bir tokluk durumu olduğu içinmaksimum beslenme hedefini de tutturmuş oluyoruz. Uzun vadede bunlar hep olumlu şeyler olarak karşımıza çıkacak :)
otlaklarda durumlar böyle :) (gündüz yansıma sebepli video çekemiyorum ama akşama videosunu çekip atmaya çalışacağım. Kayalar üzerinde kazıya kazıya gezinen bu tür canlıları izlemek de ayrı bir keyif)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/040520212202531.jpg[/IMG]
Bütün görsellerin en güncel tarihi 5 mayıs. Bu akşam güncel durumları çekip paylaşacağım ve 1 şubat'da ilk yemini alan yavru 15 mayıs da 9-10 cm leri nasıl bulur konumuza görsel olarak ekleyeceğim.
Herkese sağlıklı balıklar, keyifli hobiler dilerim.
15.05.2021 tarihli güncel durum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/160520211112321.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/160520211112351.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/160520211112381.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/160520211112411.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/160520211112441.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/160520211112491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/160520211112531.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/160520211112591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/160520211113041.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/160520211113061.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130008/160520211113091.jpg[/IMG][/QUOTE]
Bilgiler için teşekkürler.
Tropheus Duboisi Maswa
[QUOTE=pefe]Bulunduğum yerde ikinci el bir internet sitesi üzerinden duboisi maswa gördüm. Tahminen 10-11 cm civarı fiyatı 40 tl uygun mudur?Fiyatlarını pek bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
[/QUOTE]
Dişi fiyatı ise uygun 40 lira. Ancak erkekleri ücretsiz verdigimde bile alan olmuyor. Dişi erkek oranına bakın.
[QUOTE=pefe]Bulunduğum yerde ikinci el bir internet sitesi üzerinden duboisi maswa gördüm. Tahminen 10-11 cm civarı fiyatı 40 tl uygun mudur?Fiyatlarını pek bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
[/QUOTE]
Dişi fiyatı ise uygun 40 lira. Ancak erkekleri ücretsiz verdigimde bile alan olmuyor. Dişi erkek oranına bakın.
Sera Baktapur Direct Tedavi Asamalari. Yardim?
Tekrar geçmiş olsun.
Sera baktoburun sıvı olanı bende işe yaramamışti. Bu nedenle baktopur direct tablet bulmaya çalışın. İlanlar kısmında bir arkadaş satıyor diye gördüm.
Bir arkadaş yazmış ve de çok doğru ama detaylı demişsiniz daha basit halini söyleyim.
1)Filtreyi boşaltın icindeki malzemeleri iyice temizleyin ve kaldırın bir yere. Filtre çalışsın.
2) ısıyı 29 derece civarına getirin 30 u gecirmeyin.
3) 50 60 litreye 1 adet olacak şekilde tablet eritip akvaryuma atin,
4) bir miktarda tuz ekleyin litrenizi bilmiyorum ama abartmadan, mesela tüm akvaryuma 1 tatlı kaşığı çok atmayın.
5) mümkünse hava motoru ile bol hava verin. Hava motoru yoksa dış filtre çıkışını bol bol hava sağlayacak şekilde yerleştirin.
6) her gün %40 civarı şu değiştirin ve yeni su miktarına göre tablet ekleyin. En az 3 5 gün sürüyor. Balıkları takip edin.
Benim tecrübem böyle hiçbir adımı atlamayın.
** Balık zaten hasta bu nedenle yem yemeyecektir, bu süreçte yem vermeyin. Yeme birşey damlatıp vs vermeye çalışmayın.
Geçmiş olsun.
Tekrar geçmiş olsun.
Sera baktoburun sıvı olanı bende işe yaramamışti. Bu nedenle baktopur direct tablet bulmaya çalışın. İlanlar kısmında bir arkadaş satıyor diye gördüm.
Bir arkadaş yazmış ve de çok doğru ama detaylı demişsiniz daha basit halini söyleyim.
1)Filtreyi boşaltın icindeki malzemeleri iyice temizleyin ve kaldırın bir yere. Filtre çalışsın.
2) ısıyı 29 derece civarına getirin 30 u gecirmeyin.
3) 50 60 litreye 1 adet olacak şekilde tablet eritip akvaryuma atin,
4) bir miktarda tuz ekleyin litrenizi bilmiyorum ama abartmadan, mesela tüm akvaryuma 1 tatlı kaşığı çok atmayın.
5) mümkünse hava motoru ile bol hava verin. Hava motoru yoksa dış filtre çıkışını bol bol hava sağlayacak şekilde yerleştirin.
6) her gün %40 civarı şu değiştirin ve yeni su miktarına göre tablet ekleyin. En az 3 5 gün sürüyor. Balıkları takip edin.
Benim tecrübem böyle hiçbir adımı atlamayın.
** Balık zaten hasta bu nedenle yem yemeyecektir, bu süreçte yem vermeyin. Yeme birşey damlatıp vs vermeye çalışmayın.
Geçmiş olsun.
Neonlarim Neden Tırmanıyor
[QUOTE=Ertugrulakbenli]Neonlarim akvaryumun yan camına gelip suyun yüzüne doğru yüzmeye başlıyorlar neden bu hareketi yaparlar birde ışığı açınca hemen saklanıyolar bu durum devam eder mi ?[/QUOTE]
Stresten ve veya sudaki sıkıntıdan olur. Glasssurfing de denir.
Biraz su değişimi yapıp balıkları korkutmadan takip edin.
[QUOTE=Ertugrulakbenli]Neonlarim akvaryumun yan camına gelip suyun yüzüne doğru yüzmeye başlıyorlar neden bu hareketi yaparlar birde ışığı açınca hemen saklanıyolar bu durum devam eder mi ?[/QUOTE]
Stresten ve veya sudaki sıkıntıdan olur. Glasssurfing de denir.
Biraz su değişimi yapıp balıkları korkutmadan takip edin.
Sera Baktapur Direct Tedavi Asamalari. Yardim?
[QUOTE=secaflex]Sorum tek bir soru , buna emin olamadim sadece
Baliklarimda karin ice cokmesi var ve hepsinde biraz biraz var.
Bu yuzden sera baktapur solüsyon alacam ..
Ama bu tank benim ana tankim
Ve butun. Tanka komple yaparsam
Dis filtre min icindeki malzemeleri bozarmi. Bu filtrenin malzemerini cop mu eder ?yoksa sadece olusmus an bakteri kulturunu mu oldurur.?
Flitrre ehiem pro 4 3 sepetli .?
Bir turlu bilgiye ulasamadim ama bu iletten kurtulamadim sarimsak ve flagy vs ile olmadi.
Sera baktapur cozer diyorlar solusyon olani ?
Flitrenin icindeki malzemeler bunlar ?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204521/011020201206551.jpg[/IMG][/QUOTE]
Geçmiş olsun. Bir kere İç parazit bir kere de bloat ile karşılaşıp bactobur sayesinde kurtulan biri olarak, Ben şöyle bir yöntem uyguluyorum.
Dış filtrem çalışıyor ancak içini boşaltıyorum, hem içindeki bakteriler ölmesin, malzemelere bir ihtimal de olsa zarar vermesin, hem de, ki bence bu daha önemli; filtre malzemeleri benim verdiğim bactopuru tutmasın suda kalmaya devam etsin diye. Bu nedenle benim tecrübem ve tavsiyem dış filtrenin boş şekilde çalışmaya devam etmesi yönünde olur.
Dediğim gibi en azından ben böyle yaptım ve de başarılı oldum.
Diğer, sıcaklığı artırmak doz kullanimi vs gibi şeylere de dikkat ederseniz umarım hastalıktan kurtulursunuz.
[QUOTE=secaflex]Sorum tek bir soru , buna emin olamadim sadece
Baliklarimda karin ice cokmesi var ve hepsinde biraz biraz var.
Bu yuzden sera baktapur solüsyon alacam ..
Ama bu tank benim ana tankim
Ve butun. Tanka komple yaparsam
Dis filtre min icindeki malzemeleri bozarmi. Bu filtrenin malzemerini cop mu eder ?yoksa sadece olusmus an bakteri kulturunu mu oldurur.?
Flitrre ehiem pro 4 3 sepetli .?
Bir turlu bilgiye ulasamadim ama bu iletten kurtulamadim sarimsak ve flagy vs ile olmadi.
Sera baktapur cozer diyorlar solusyon olani ?
Flitrenin icindeki malzemeler bunlar ?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204521/011020201206551.jpg[/IMG][/QUOTE]
Geçmiş olsun. Bir kere İç parazit bir kere de bloat ile karşılaşıp bactobur sayesinde kurtulan biri olarak, Ben şöyle bir yöntem uyguluyorum.
Dış filtrem çalışıyor ancak içini boşaltıyorum, hem içindeki bakteriler ölmesin, malzemelere bir ihtimal de olsa zarar vermesin, hem de, ki bence bu daha önemli; filtre malzemeleri benim verdiğim bactopuru tutmasın suda kalmaya devam etsin diye. Bu nedenle benim tecrübem ve tavsiyem dış filtrenin boş şekilde çalışmaya devam etmesi yönünde olur.
Dediğim gibi en azından ben böyle yaptım ve de başarılı oldum.
Diğer, sıcaklığı artırmak doz kullanimi vs gibi şeylere de dikkat ederseniz umarım hastalıktan kurtulursunuz.
Anubias Bitkisini Suda Serbest Bırakabilirmiyim
Anubiaslar serbest olursa gelişmiyorlar ve bazen yapraklari dışarıya çıkıyor ve sarariyor. Bu nedenle gövdesi dışarıda kalacak şekilde misina vs ile birşeye bağlarsanız daha iyi olur
Anubiaslar serbest olursa gelişmiyorlar ve bazen yapraklari dışarıya çıkıyor ve sarariyor. Bu nedenle gövdesi dışarıda kalacak şekilde misina vs ile birşeye bağlarsanız daha iyi olur
Kalsiyum Karbonat Mı ? Mercan Kırığı Mı ?
[QUOTE=sherloock]Yeni tank kurmaya hazırlanıyorum. Tropheus besleyeceğim. Şuan elimde kalsiyum karbonatlı kum var ph arttırdığı söyleniyor ancak pek bir etkisini göremedim açıkçası. Mercan kırığı için de aynı şekilde ph arttırdığı söyleniyor. fiyat olarak aralarında bi uçurum söz konusu hemen hemen 2 katı hatta daha fazla fiyat farkı var. Mercan kırığı fiyatları da uçtu. Sorum şu;
biraz daha fazla para verip mercan kırığı kum almaya değer mi ? aralarında ne gibi farklar var ? [/QUOTE]
Ben her ikisini de kullanıyorum 2 akvaryumumda. Balıkların hareketleri açısından bir fark göremiyorum. Ve de dediğiniz gibi mercan kırığı fiyatları uçtu gitti. Değer mi emin olamıyorum. Ayrıca biliyorsunuz kum değiştirme işi çok meşakkatli bir olay, tropeuslar da hassas balıklar. Bu nedenle benim fikrim başta olsaydı mercen kırığı olurdu ama şimdi kalsiyum karbonatlı kum ile devam etmek daha mantıklı gibi
Kolay gelsin.
[QUOTE=sherloock]Yeni tank kurmaya hazırlanıyorum. Tropheus besleyeceğim. Şuan elimde kalsiyum karbonatlı kum var ph arttırdığı söyleniyor ancak pek bir etkisini göremedim açıkçası. Mercan kırığı için de aynı şekilde ph arttırdığı söyleniyor. fiyat olarak aralarında bi uçurum söz konusu hemen hemen 2 katı hatta daha fazla fiyat farkı var. Mercan kırığı fiyatları da uçtu. Sorum şu;
biraz daha fazla para verip mercan kırığı kum almaya değer mi ? aralarında ne gibi farklar var ? [/QUOTE]
Ben her ikisini de kullanıyorum 2 akvaryumumda. Balıkların hareketleri açısından bir fark göremiyorum. Ve de dediğiniz gibi mercan kırığı fiyatları uçtu gitti. Değer mi emin olamıyorum. Ayrıca biliyorsunuz kum değiştirme işi çok meşakkatli bir olay, tropeuslar da hassas balıklar. Bu nedenle benim fikrim başta olsaydı mercen kırığı olurdu ama şimdi kalsiyum karbonatlı kum ile devam etmek daha mantıklı gibi
Kolay gelsin.
Jbl E1902 Dış Filtre Yedek Parça
[QUOTE=laxalata]Jbl e1902 dış filtre almayı düşünüyorum ama yedek parça bulabilir miyim bilmiyorum bilgisi olan var mı [/QUOTE
Oze[QUOTE=laxalata]Jbl e1902 dış filtre almayı düşünüyorum ama yedek parça bulabilir miyim bilmiyorum bilgisi olan var mı [/QUOTE]
Ozelyem.com da genelde filtre yedek parçası oluyor. Ben Jbl 1502 kullanıyorum gayet güzel bir filtre, tavsiye ederim.
[QUOTE=laxalata]Jbl e1902 dış filtre almayı düşünüyorum ama yedek parça bulabilir miyim bilmiyorum bilgisi olan var mı [/QUOTE
Oze[QUOTE=laxalata]Jbl e1902 dış filtre almayı düşünüyorum ama yedek parça bulabilir miyim bilmiyorum bilgisi olan var mı [/QUOTE]
Ozelyem.com da genelde filtre yedek parçası oluyor. Ben Jbl 1502 kullanıyorum gayet güzel bir filtre, tavsiye ederim.
SON MESAJLAR
- 25 Litre Akvaryum Ve Beta Balığı [acemiyim] XXVIII, 05:45
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Kurulumu Cyber_Scout, 02:53
Tropheus - Oranda Beyaz Benekmi? Cyber_Scout, 02:13
Hastalıklar ve İlaçlar - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 01:48
Akvaryum Tanıtımı - 100x45x55 İçin Dış Filtre Tavsiyesi TropheusTRe, 01:43
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum Taşları Olcayyy, 01:15
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Çapa Kurdu Tedavisi CELALSUTCU06, 00:13
Hastalıklar ve İlaçlar - Planarya İçin İlginç Bir İlaç GhostKoi, 00:12
Hastalıklar ve İlaçlar - Halsiz Gözüken Japon Balığı ceyh, 00:10
Hastalıklar ve İlaçlar - Powerled Isınma Sorunu FerhatDumann, 00:04
Aydınlatma - Rio Negro Biyotopundan Bir Kesit (kurulum) ceyh, 23:38
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurulum Tropheus Akvaryumum Cyber_Scout, 23:22
Akvaryum Tanıtımı - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? Cyber_Scout, 23:03
Canlı Doğuranlar - Akvaryuma 2 Elma Salyangozu Daha Eklemek İçin Yer? Goldfish2000, 22:57
Omurgasızlar - Lepistes Yeni Üye Esra Şahin, 22:53
Yeni Üye Forumu - Filtre Seçimi koraykbl, 21:18
Filtreleme Seçenekleri - Canlı Doğuran Akvaryum Kurulumu suatcan, 21:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dış Filtre Önerisi darkaura, 21:01
Filtreleme Seçenekleri - Sil Baştan Fatih_hakankaan, 20:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balığım Öldü Jeppe, 20:20
Yeni Üye Forumu - 200 Lt Redtail koraykbl, 19:24
Sazansıgiller - Japon Balıklarım Üst Üste Öldüler Akvarist1923, 18:33
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Balık Tavsiyesi Cyber_Scout, 18:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Gelişimi LionelMehmet10, 17:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Oranda 2 Gündür Yan Yicoz2012, 17:22
Hastalıklar ve İlaçlar - Malawi Karma 200litre bendeniztayfun, 17:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin HarunYILDIRIM, 17:00
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 60x40x40 Hardscape ercane, 15:33
Akvaryum Tanıtımı - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre CoryCory, 14:51
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yeni Kurulum | [35x35x35] – Mavi Balon Zebra burayadali, 14:45
Akvaryum Tanıtımı - Fatherfish Akvaryum FerhatDumann, 13:58
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurulum Ve Balık Tavsiyesi a.gumrah, 13:51
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Beta Akvaryumu UmutMEHDİOĞLU, 13:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 200 Litrede Japon Balığı Gelişimi adem5454, 13:37
Sazansıgiller - 15 Litre Tank & İç Filtre ceyh, 11:27
Yeni Üye Forumu - Flowerhorn Akvaryumu ceyh, 10:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Shallow Blackwater Bimaculata AtlasPoyraz, 08:14
Akvaryum Tanıtımı - Bu Yem Nasil TuRKeR, 06:59
Yeni Üye Forumu - 22lt Karides Cyber_Scout, 03:54
Akvaryum Tanıtımı - Macrostoma Betta Tankı Nasıl Olmalı Cyber_Scout, 03:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Elma Salyangozunun Kaçmasını Nasıl Engelleriz? Cyber_Scout, 02:10
Omurgasızlar - Plakat Betta Mı Dişi Betta Mı? Cyber_Scout, 23:26
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 36lt Low Tech. KaanE, 23:17
Akvaryum Tanıtımı - Shallow Desktop Darkwater 41lt Lepistes KaanE, 23:13
Akvaryum Tanıtımı - Filtre Malzeme Önerisi Cihankuzu34, 22:18
Filtreleme Seçenekleri - Pipo Filtrenin Saçtığı Beyaz Parçacıklar Fatih_hakankaan, 21:19
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Dış Filtre Önerisi? Enes Arda, 21:16
Yeni Üye Forumu - Bakteri Kültürü koraykbl, 20:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tür Önerisi egemenc, 19:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Boş Akvaryumda Oluşan Topçuk Kübra_6434, 19:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 07:22
- Subulata, Java Fern zimdaldil 02:44
- Formda Uyguna Bitkiler Hobici İşi isssmailak 00:43
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:29
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:29
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:29
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:29
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:29
- Kırmızı Karınlı Pirana Rüzgar eser 00:26
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 23:59
- Blackbline Tetra(muazzam Sürü Balığı) UraL 23:59
- Apistogramma Şahinöztürk 23:44
- Özel Moss Türleri. smithiseek 23:32
- Rotifer Ve Fitoplankton Mustafa Uzlu 23:24
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 22:20
- Akvaryum 30*30 metsi 22:20
- 200 Adet Sarı Ve Beyaz Prenses tetikk 22:13
- Chihiros B20 Akvaryum Led Aydınlatma jador 21:54
- Yunus - Sarı Prenses - Beyaz Prenses - Auratus - Malawi market 21:44
- Safkan Sajica Yavruları Malawi market 21:44
- Nymphoides Hydrophylla Taiwan Arıyorum GokturkEkinci 21:20
- Yeşil Tiger Veya Düz Yeşil Lotus Arıyorum GokturkEkinci 21:20
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 21:17
- Java Fer Türleri Balikcidede 21:17
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 21:16
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 21:10
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:10
- 105x55x60h Mobilyalı Veya Mobilyasız Serhat.Kaymak 21:07
- Fluval Fx4 Dolu Serhat.Kaymak 21:07
- L144 Albino Çift Cücevatoz99 20:48
- Ista Co2 Tüpler Ve Led Armatür davyjones7 19:34
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 18:47
- Satılık 1 Erkek 3 Dişi Endler _bburak 18:41
- Ultra Clear Cam Akvaryum Furkann 18:08
- 24 Adet Erkek Kitumba DenizUlucutsoy 17:51
- Fluval 107 307 Ve Jbl E701 Sıfır Kapalı Kutu propecia 17:28
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 17:28
- Azolla, Moss, Karides, Lepistes, Katil Salyangoz Aquarist101 17:20
- Yeni Malzemeler Ve 37cm İthal Akvaryum Takasa Açık Aquarist101 17:20
- Ful Black Lepistes 3 Erkek 1 Dişi beypazarlı 17:17
- Neocaridina Davidi Kiraz Karides Damızlık Boy beypazarlı 17:17
- Channa Bleheri Betta_emir 17:14
- Hemichromis Exsul Damızlık Altı... Çiftler onuribrahim 16:34
- İndirimm Moly,plati,lepistes,vatoz EKAR 16:11
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 16:11
- 125*50*50 Mobilyalı Akvaryum. batuhanbayram 15:55
- Mikrofex & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 15:06
- Katil Saly. & Kiraz & Sarı Ateş & Ramshorn scorpion26 15:06
- Her Türden Cüce Vatoz Dişileri scorpion26 15:06
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 14:39
KULLANICILAR
- 20 Online Kullanıcı, 11 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

