ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
berkc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
51 dakika önce
Toplam Mesaj:
14 [0.23 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
14 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
berk çelik
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Usak
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

berk çelik

SON 10 MESAJI

Akvaryum Kireç Çözümü
Akvaryumumda çok fazla kireç lekesi oluşuyor.

1 Haftalık şehir dışına çıkmıştım su seviyesi azalmış tekrar doldurduğumda kireç çok belirgin bir şekilde belli oluyor. Kazıdığım zaman suya salınım yapıyor balıklar yemeğe çalışıyor. Balıklara zarar verir mi bilmediğimden o yüzden kazımayı bıraktım.

İnternette Cyrstalpro’nun Lemosil diye bir ürününü gördüm kireç lekelerini temizlemek için. Bu ürünü kullanan var mı? tavsiye ediyor musunuz? veya farklı bir çözüm yolu var mıdır?

Cevaplarsanız sevinirim herkese iyi forumlar. [:)]
90l Akvaryuma Dış Filitre Önerisi
[QUOTE=Taha Yanık]
Kovayı güzelce doldurursan fazla akıntı yapmaz,zaten debi bir saatten sonra düşüyor (tortu,pislik vb.)

Sana tavsiyem elinde bakteri kültürü oturmuş bir pipo filteyi dış filtrene sıkman yoksada bakteri kültürü alman[/QUOTE]

Hocam ben tekrardan rahatsı esiyorum ben akvaryum ölçsünde büyük bir yanlışlık yaptım şimdi yeni aklıma geldi.

Normalde boşken ölçmüştüm 60*50*30’dan 90 litre yapıyor ancak suyu sonuna kadar doldurmuyorum. Kum, aksesuarlar vs var onlarda hacim kaplıyor. Kumun üstünden su seviyesine kadar tekrardan ölçtüm, aksesuarların yaklaşık ağırlıklarını çıkardım 65 litre civarında yapıyor. Bu yüzden 603B yeterli olur mu? yoksa hala 604B mı al dersin?
Kafanı çok şişirdim ancak bir sorum daha olacak. Benim elimde 50w ısıtıcı var. Bu akvaryum 90 litre olarak düşündüğüm için yeni 100w ısıtıcı almayı düşünüyordum. Ancak 65 litre civarında olunca 50w ısıtıcı yeterli olur mu diye düşünmüyor değilim. (Çok uğraştırdım kusura bakma[x(])
[QUOTE=Taha Yanık]
İki adlandırmada tek bir filtre için kullanılıyor aslında.
Motorun su içinde kalması bence daha iyi,motor dış filtre kovasına bağlı olmadığı için daha rahat müdahele ve kurulum yapılabiliyor ve su içinde olduğundan doğal olarak sesi daha az oluyor.
Hw 302 ve 604b de mantıklı bir seçenek ama fiyat olarak hw 503 e göre fark var.(çok fazla ve demişim[x(])[/QUOTE]
Görüntü olarak suyun içinde motor olması hoşuma gitmiyor. 604b alsam saatlik 800 litre fazla mı gelir? Geçici olarak iç filtre kullanıyorum saatlik 800 litre çeviriyor balıklar sürekli yüzme eğiliminde oluyorlar akıntı fazla çektiğinden. Yoksa Saatlik 800 litre çevirmesin diyip ayarından kıssam bir sorun çıkarır mı?
[QUOTE=Taha Yanık]Ben sunsun hw 503 ü öneririm kendimde kullanıyorum ses olarak baya iyi.motoru zaten su içinde kalıyor.[/QUOTE]
Hocam iyi akşamlar, ben hw503B satın almıştım onun motoru akvaryumun içine yerleşiyormuş o yüzden iade etmek durumunda kaldım. hw503’te de aynı mı? ona göre alacağım. Çünkü motoru içine koyduktan sonra iç filtre kullanırım daha iyi.
[QUOTE=ugurbaran]Eheim Liberty 130 Askı Filtre, kullanıyorum 80 litre tankımda hem çok sessiz hem temizlemesi vs çok daha kolay hemde akvaryumda hiç görüntü kirliliği yaşatmıyor ayrıca askı filtreler dış filtrelerin pek çok dezavantajından kurtulmanıza yardımcı olacaktır bunların başında
1- yer kaplaması
2-sızıntı akıtma problemi
3- ses problemi
4- temizleme problemi
dış filtre bana kalırsa oldukça zahmetli bende diğer arkadaşlar gibi şelale filtre kullanmanız taraftarıyıım ayrıca oksijen konusundada hiç şüpheniz olmasın şelale filtreler çalışma mantıkları gereği suyu oldukça güzel havalandırıyorlar [/QUOTE]

Akvaryumun kendi şelale sistemi var aslında. (ismini tam bilmiyorum) Fotoğraf olarak eklerim bu yeterli gelir mi ondan emin değilim. Birde akvaryumun kapağı var o yüzden istemiyorum biraz da. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/283912/110820260129221.jpg[/IMG][EDIT]berkc,2026-08-14 19:00:41[/EDIT]
90l Akvaryuma Isıtıcı Önerisi
90L akvaryumum var ısıtıcı almak istiyorum kışın oda genelde min 20 derece’ye düşüyor. Isıtıcı önerebilir misiniz?
[QUOTE=aquaticathearmi]Est. tabi ki sorun ... burası bilgi / tecrübe paylaşım platformu... Gayet sessiz bende kendi uyuduğum odamda kullanıyorum.[/QUOTE]

Benim akvaryumumda askı filtre gibi bir şey var. Oksijeni az gelecekmiş gibime geliyor. O yüzden dış filtre istiyorum hem ileride akvaryum değiştirirsem kolaylık olacak. Bir de dış görüntü olarak hoşuma gitmiyor. Dış filtre önerebilirseniz daha iyi olur benim için.
[QUOTE=aquaticathearmi]70 x 35 x 35 / 1000 = 85,75 LT ...Dediğim gibi memnunum , gayette sessiz çalışıyor.[/QUOTE]
Hocam forumda yeniyim diğer arkadaşa sormak istemiştim kusura bakmayın. Sesi falan nasıl?
Çünkü yatak odamda akvaryum var sesli olunca rahatsız oluyorum.
[QUOTE=Taha Yanık]Ben sunsun hw 503 ü öneririm kendimde kullanıyorum ses olarak baya iyi.motoru zaten su içinde kalıyor.[/QUOTE]
Hocam akvaryumunuz kaç litreydi yeterli geliyor mu size?
Hocam akvaryumunuz kaç litreydi yeterli geliyor mu size?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.