ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Srknatmn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
16
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
24 Mayıs 2026 23:42
Toplam Mesaj:
53 [0.33 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
52 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Serkan Ataman
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kirklareli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Serkan
SON 10 MESAJI
Chemiclean Kullanımı
[QUOTE=Cyber_Scout]
Konu özünde alg ve siyanobakteri sorununa çözüm aradığından ; geçmişte olduğu gibi gelecekte de arama sonuçlarında görüntülenecektir.
Chemi Clean tuzlu su ortamı için doğru bir ürün olabilir.
Tatlı su için [U]kullanılmamalı[/U].
Ürün paketi üstündeki uyarıda da belirttiği gibi ph ve oksijen seviyelerini etkiler.
[/QUOTE]
Ürün, özelinde sadece tuzlu su için uygundur dememiş..Hem talı hem tuzlu suda kullanılabilir diyor ancak denildiği gibi oksijen ve ph unsurları var..Neyse konu burada noktalansın,bu ürün özelinde birşey kullanmayacağım için rafa kaldırdım..
[QUOTE=Cyber_Scout]
Konu özünde alg ve siyanobakteri sorununa çözüm aradığından ; geçmişte olduğu gibi gelecekte de arama sonuçlarında görüntülenecektir.
Chemi Clean tuzlu su ortamı için doğru bir ürün olabilir.
Tatlı su için [U]kullanılmamalı[/U].
Ürün paketi üstündeki uyarıda da belirttiği gibi ph ve oksijen seviyelerini etkiler.
[/QUOTE]
Ürün, özelinde sadece tuzlu su için uygundur dememiş..Hem talı hem tuzlu suda kullanılabilir diyor ancak denildiği gibi oksijen ve ph unsurları var..Neyse konu burada noktalansın,bu ürün özelinde birşey kullanmayacağım için rafa kaldırdım..
Chemiclean Kullanımı
Yönetim mesajları yeni bir başlık altında taşıyabiliyorsa taşısınz ricam..Böyle bir ihtimal yok ise ben kendi mesajlarımı konu içerisinden de kaldırabilirim hiç sorun değil..
Yönetim mesajları yeni bir başlık altında taşıyabiliyorsa taşısınz ricam..Böyle bir ihtimal yok ise ben kendi mesajlarımı konu içerisinden de kaldırabilirim hiç sorun değil..
Chemiclean Kullanımı
[QUOTE=Cyber_Scout]
Chemi Clean için yaşadığınız ülkeyi sormuştum. Türkiye bulabilirmisin bilememiştim. Yanlız bu ürün deniz akvaryumları için olabilir. Siyanobakteri temizlemek için ve sodyumperkarbonat içerikli sanırım. Ph ı çok yüksek seviyelere çıkartır tatlısu akvaryumunda.[/QUOTE]
Ürün açıklaması şu şekilde,
Chemi Clean, siyanobakterilerin oluşturabileceği birçok farklı sorunu etkili bir şekilde temizleyecektir. Kayalarınızı ve hatta mercanlarınızı hızla boğabilen, hoş olmayan estetiğe yol açabilen, aynı zamanda balıklar ve mercanlar için düşük oksijen seviyelerinde sorunlara neden olabilen kırmızı cyano veya sakal yosunuyla karşılaşmak yaygındır. Tatlı veya tuzlu su akvaryumundan cyano çıkarmanın en hızlı ve en güvenli yolu chemiclean'dir.
Birçok türkdeki siyanobakterilerden temizler
Tatlı ve tuzlu suda çalışır
Tüm balıklar, mercanlar, omurgasızlar ve nitrifikasyon bakterileri için tamamen güvenlidir
- Chemiclean, deniz akvaryumlarında kırmızı, siyah, mavi-yeşil ve metan (kabarcık) üreten siyanobakterilerden oluşumlarını temizler.
- Resif sistemlerindeki tüm balıklar, mercanlar, omurgasızlar ve nitrifikasyon bakterileri için tamamen güvenlidir.
- Kullanımı basit, hızlı ve kolaydır.
- Chemiclean, hapsolmuş organik çamuru oksitleyerek 48 saat içinde çalışır ve ideal bir enzim dengesini destekler.
- Chemiclean akvaryumlardaki kırmızı siyanobakterilerden kaynaklanan sorunları temizleyecektir.
Talimatlar:
Akvaryumdaki oksijen seviyeleri yoğun havalandırma veya büyük bir hava taşı kullanılarak artırılmalıdır.
Tedavi sırasında tüm UV sterilizatörlerini ve ozonlayıcıları kapatın ve Chemi-pure veya karbonu çıkarın.
Protein süzgecini kullanmaya devam edin, ancak aşırı taşmayı önlemek için süzgecin ayarlanması veya toplama kabının çıkarılması gerekebilir.
Pompaları ve güç başlıklarını kullanarak normal su akışını koruyun.
10 galon ( 37,85lt ) akvaryum suyuna bir kaşık Chemiclean ekleyin.
Başarılı tedavi 48 saate kadar sürebilir. 48 saatlik tedavi süresinden sonra %20 su değişimi yapın.
Tüm UV sterilizatörlerini ve ozonatörleri açın ve yeni Chemi-pure veya önceden çıkarılmış karbonla değiştirin.
Gerektiği kadar tekrarlayın. Chemiclean akvaryum bakımının düzenli bir bileşeni olarak aylık olarak kullanılabilir.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/271770/230520262137341.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/271770/230520262137391.jpg[/IMG]
Ürün bugün geldi ancak açıklamada 48 saat sonrası uv sterilizasyonlu filtre yapılması gerektiği için kullanmadım şu an için.
%50 su değişimi yapıp dip çekimi de yapıp karartma yaptım tanka.2-3 gün bu şekilde bir deneyeceğim..
[QUOTE=Cyber_Scout]
Chemi Clean için yaşadığınız ülkeyi sormuştum. Türkiye bulabilirmisin bilememiştim. Yanlız bu ürün deniz akvaryumları için olabilir. Siyanobakteri temizlemek için ve sodyumperkarbonat içerikli sanırım. Ph ı çok yüksek seviyelere çıkartır tatlısu akvaryumunda.[/QUOTE]
Ürün açıklaması şu şekilde,
Chemi Clean, siyanobakterilerin oluşturabileceği birçok farklı sorunu etkili bir şekilde temizleyecektir. Kayalarınızı ve hatta mercanlarınızı hızla boğabilen, hoş olmayan estetiğe yol açabilen, aynı zamanda balıklar ve mercanlar için düşük oksijen seviyelerinde sorunlara neden olabilen kırmızı cyano veya sakal yosunuyla karşılaşmak yaygındır. Tatlı veya tuzlu su akvaryumundan cyano çıkarmanın en hızlı ve en güvenli yolu chemiclean'dir.
Birçok türkdeki siyanobakterilerden temizler
Tatlı ve tuzlu suda çalışır
Tüm balıklar, mercanlar, omurgasızlar ve nitrifikasyon bakterileri için tamamen güvenlidir
- Chemiclean, deniz akvaryumlarında kırmızı, siyah, mavi-yeşil ve metan (kabarcık) üreten siyanobakterilerden oluşumlarını temizler.
- Resif sistemlerindeki tüm balıklar, mercanlar, omurgasızlar ve nitrifikasyon bakterileri için tamamen güvenlidir.
- Kullanımı basit, hızlı ve kolaydır.
- Chemiclean, hapsolmuş organik çamuru oksitleyerek 48 saat içinde çalışır ve ideal bir enzim dengesini destekler.
- Chemiclean akvaryumlardaki kırmızı siyanobakterilerden kaynaklanan sorunları temizleyecektir.
Talimatlar:
Akvaryumdaki oksijen seviyeleri yoğun havalandırma veya büyük bir hava taşı kullanılarak artırılmalıdır.
Tedavi sırasında tüm UV sterilizatörlerini ve ozonlayıcıları kapatın ve Chemi-pure veya karbonu çıkarın.
Protein süzgecini kullanmaya devam edin, ancak aşırı taşmayı önlemek için süzgecin ayarlanması veya toplama kabının çıkarılması gerekebilir.
Pompaları ve güç başlıklarını kullanarak normal su akışını koruyun.
10 galon ( 37,85lt ) akvaryum suyuna bir kaşık Chemiclean ekleyin.
Başarılı tedavi 48 saate kadar sürebilir. 48 saatlik tedavi süresinden sonra %20 su değişimi yapın.
Tüm UV sterilizatörlerini ve ozonatörleri açın ve yeni Chemi-pure veya önceden çıkarılmış karbonla değiştirin.
Gerektiği kadar tekrarlayın. Chemiclean akvaryum bakımının düzenli bir bileşeni olarak aylık olarak kullanılabilir.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/271770/230520262137341.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/271770/230520262137391.jpg[/IMG]
Ürün bugün geldi ancak açıklamada 48 saat sonrası uv sterilizasyonlu filtre yapılması gerektiği için kullanmadım şu an için.
%50 su değişimi yapıp dip çekimi de yapıp karartma yaptım tanka.2-3 gün bu şekilde bir deneyeceğim..
Chemiclean Kullanımı
[QUOTE=Cyber_Scout]
Hangi ülkede ikamet ediyorsunuz?
Antibiyotik (geniş spektrum) olması yeterli, illa belli bir marka yada içeriğe ihtiyacınız yok alg mücadelesi ise amacınız. [/QUOTE]
Türkiye’de yaşıyorum…
Antibiyotik değil,chemiclean adlı ürünün faydasını sormuştum açıkçası..Balıklara ve salyangozlara zarar vermeden gönül rahatlığıyla kullanabilirmiyim acaba diye merak ettim.internette 1-2 site de buldum alıp deneyeceğim artık..[EDIT]Srknatmn,2026-05-22 13:40:16[/EDIT]
[QUOTE=Cyber_Scout]
Hangi ülkede ikamet ediyorsunuz?
Antibiyotik (geniş spektrum) olması yeterli, illa belli bir marka yada içeriğe ihtiyacınız yok alg mücadelesi ise amacınız. [/QUOTE]
Türkiye’de yaşıyorum…
Antibiyotik değil,chemiclean adlı ürünün faydasını sormuştum açıkçası..Balıklara ve salyangozlara zarar vermeden gönül rahatlığıyla kullanabilirmiyim acaba diye merak ettim.internette 1-2 site de buldum alıp deneyeceğim artık..[EDIT]Srknatmn,2026-05-22 13:40:16[/EDIT]
Chemiclean Kullanımı
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/183017/140220192153511.jpg[/IMG]
Bbu sorun bende de var.
Bu ürünü kullanıp iyi sonuç alan var mı acaba?[EDIT]Hoppala,2026-05-25 01:35:28[/EDIT]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/183017/140220192153511.jpg[/IMG]
Bbu sorun bende de var.
Bu ürünü kullanıp iyi sonuç alan var mı acaba?[EDIT]Hoppala,2026-05-25 01:35:28[/EDIT]
Mavi-yeşil Alg Ve Saç Yosunu Sorunu
[QUOTE=egedin]
Merhabalar,
Hey gidi günler unutmuştum ben bu akvaryumu :)
Şimdi öncelikle siyano bakterinin neden oluştuğunu bulup bunun önüne geçmezseniz antibiyotik tedavisi yapsanız da bir süre sonra geri gelir bakteriler ki bende de öyle olmuştu. Bu bakterinin en büyük sebebi akvaryumun direkt güneş ışığına maruz kalması. Açıkçası ben güneş ışığı dışında da başka faktöre çok rastlamadım. Bu nedenle akvaryumunuzun direkt güneş ışığı aldığı fikri üzerinden devam ediyorum.
Akvaryumun direk güneş ışığı almayacağı yeni bir yere taşımak veya perdeleri güneş ışığını daha az geçiren bir perde ile değiştirmek ilk yapılabilecek önlemler. Eğer bunları yapamıyorsanız dış filtreyi 5-10 litrelik bir kovada çalıştırmaya devam ederek akvaryuma antibiyotik uygulaması yapıp hemen akabinde güçlü bir uv filtre ile sistemi desteklerseniz büyük oranda sorunu çözmüş olursunuz diye düşünüyorum.
Unutmayın sorunun nedenini bulup bunu düzeltmeden yapacağınız işlemlerin hepsi geçici olur. En fazla 1 ay sonra aynı sorunla karşılaşırsınız.
Şuan özellikle havaların iyileşmesi ile evdeki iki akvaryumda da siyano bakteri oluşumları gözlüyorum. Mümkün olduğunca direkt güneş ışınlarını engellemeye çalışıyorum. Yeşillik oluşan kumları da alt-üst yapınca güneş ışığı görmeyen kumlar kendi kendine normale dönüyor.
[/QUOTE]
Öncelikle değerli bilgiler için teşekkürler.
Ben bu tankı aralıkta kurdum kışın ve akvaryum aynı oda da fakat cama oldukça uzak bir bölgedeydi.Sonrasında cama 2 metre gibi bir mesafeye dolap yaptırdım ve oraya konumlandırdım.Sabahları güneş o pencere tarafından doğsa da,tül ve perdelerim öğlen 11’e kadar hep kapalı oluyor.Akvaryuma zaten direk güneş çarpmıyor fakat gün ışığı içeriye ister istemez süzülüyor.Bu derecedeki bir gün ışığı dahi zararlı bir etkenmidir yani onu merak ettim doğrusu?
Tabanda silis kum oldukça azaldı,elimde daha kum var.Acaba zemine kum ilavesi yapsam nasıl olur sizce?
Bahsettiğiniz uv filtre olayını anlamadım açıkçası..Nasıl bir filtre şeklidir o?
[QUOTE=egedin]
Merhabalar,
Hey gidi günler unutmuştum ben bu akvaryumu :)
Şimdi öncelikle siyano bakterinin neden oluştuğunu bulup bunun önüne geçmezseniz antibiyotik tedavisi yapsanız da bir süre sonra geri gelir bakteriler ki bende de öyle olmuştu. Bu bakterinin en büyük sebebi akvaryumun direkt güneş ışığına maruz kalması. Açıkçası ben güneş ışığı dışında da başka faktöre çok rastlamadım. Bu nedenle akvaryumunuzun direkt güneş ışığı aldığı fikri üzerinden devam ediyorum.
Akvaryumun direk güneş ışığı almayacağı yeni bir yere taşımak veya perdeleri güneş ışığını daha az geçiren bir perde ile değiştirmek ilk yapılabilecek önlemler. Eğer bunları yapamıyorsanız dış filtreyi 5-10 litrelik bir kovada çalıştırmaya devam ederek akvaryuma antibiyotik uygulaması yapıp hemen akabinde güçlü bir uv filtre ile sistemi desteklerseniz büyük oranda sorunu çözmüş olursunuz diye düşünüyorum.
Unutmayın sorunun nedenini bulup bunu düzeltmeden yapacağınız işlemlerin hepsi geçici olur. En fazla 1 ay sonra aynı sorunla karşılaşırsınız.
Şuan özellikle havaların iyileşmesi ile evdeki iki akvaryumda da siyano bakteri oluşumları gözlüyorum. Mümkün olduğunca direkt güneş ışınlarını engellemeye çalışıyorum. Yeşillik oluşan kumları da alt-üst yapınca güneş ışığı görmeyen kumlar kendi kendine normale dönüyor.
[/QUOTE]
Öncelikle değerli bilgiler için teşekkürler.
Ben bu tankı aralıkta kurdum kışın ve akvaryum aynı oda da fakat cama oldukça uzak bir bölgedeydi.Sonrasında cama 2 metre gibi bir mesafeye dolap yaptırdım ve oraya konumlandırdım.Sabahları güneş o pencere tarafından doğsa da,tül ve perdelerim öğlen 11’e kadar hep kapalı oluyor.Akvaryuma zaten direk güneş çarpmıyor fakat gün ışığı içeriye ister istemez süzülüyor.Bu derecedeki bir gün ışığı dahi zararlı bir etkenmidir yani onu merak ettim doğrusu?
Tabanda silis kum oldukça azaldı,elimde daha kum var.Acaba zemine kum ilavesi yapsam nasıl olur sizce?
Bahsettiğiniz uv filtre olayını anlamadım açıkçası..Nasıl bir filtre şeklidir o?
Mavi-yeşil Alg Ve Saç Yosunu Sorunu
Merhaba,
Konu epey eski tarihte kalmış ama bu konuya denk geldim arama butonu sayesinde.Yaklaşık 1.5-2 aydır bende de bu sorun var.Ben ilk başta yosunlanma yaşadım bitkilerde ve sonrasında baktım ki zemindeki silis kumda da öbek öbek zamanla yayılan bir yeşillenme oldu.Zemindeki bu yeşilliği de ben yosun olarak düşündüm açıkçası.Tesadüfen bir hobici ile konuşurken bendeki bu durumun ciyanobakteri olduğunu öğrenmiş oldum.
Bugün camları da dahil saran bu şeyi mümkün mertebe dip çekimi yaparak ve camdakileri önce jiletle “ pişman oldum çünkü jilet camda çiziklere neden olmuş” sonra creaqua eraser brick ile temizledim.Ardından su değişimi yaptım %30 gibi.
Şu durum var ki,daha önceleri de dip çekimi yapmama ve bu yeşilliği çektirmeme rağmen 2 güne yine hızlıca yayılıyor ve su değişimi yaptığım gün dahi su kötü kokmaya başlıyor.kokusu çok kötü cidden.Dip çekimi yapa yapa tabandaki silis kumum da çok azaldı..Tekrardan kum ekleyeceğim ama bu bakteriden kurtulmadan da kum eklemek mantıklı olmaz gibi.Tabanın en dibinde dahi yeşil bir tabaka var gibi görünüyor.Taban kumu da bakteri tuttuğu için kumu bir anca çıkarıp sıfırlayıp kum ekleyesim yok.Riskli gibi geliyor bana.
Şu anda güncel olarak nasıl bir antibiyotik veya ilaç ile tedavi yapabilirim acaba?
Tankım 60lt ve eheim 2011 filtrem var.Filtrede en altta sera seramik halka,mavi sünger,eheim substrat pro,sera crystal yeşil elfay ve en üstte seachem purigen var..
Merhaba,
Konu epey eski tarihte kalmış ama bu konuya denk geldim arama butonu sayesinde.Yaklaşık 1.5-2 aydır bende de bu sorun var.Ben ilk başta yosunlanma yaşadım bitkilerde ve sonrasında baktım ki zemindeki silis kumda da öbek öbek zamanla yayılan bir yeşillenme oldu.Zemindeki bu yeşilliği de ben yosun olarak düşündüm açıkçası.Tesadüfen bir hobici ile konuşurken bendeki bu durumun ciyanobakteri olduğunu öğrenmiş oldum.
Bugün camları da dahil saran bu şeyi mümkün mertebe dip çekimi yaparak ve camdakileri önce jiletle “ pişman oldum çünkü jilet camda çiziklere neden olmuş” sonra creaqua eraser brick ile temizledim.Ardından su değişimi yaptım %30 gibi.
Şu durum var ki,daha önceleri de dip çekimi yapmama ve bu yeşilliği çektirmeme rağmen 2 güne yine hızlıca yayılıyor ve su değişimi yaptığım gün dahi su kötü kokmaya başlıyor.kokusu çok kötü cidden.Dip çekimi yapa yapa tabandaki silis kumum da çok azaldı..Tekrardan kum ekleyeceğim ama bu bakteriden kurtulmadan da kum eklemek mantıklı olmaz gibi.Tabanın en dibinde dahi yeşil bir tabaka var gibi görünüyor.Taban kumu da bakteri tuttuğu için kumu bir anca çıkarıp sıfırlayıp kum ekleyesim yok.Riskli gibi geliyor bana.
Şu anda güncel olarak nasıl bir antibiyotik veya ilaç ile tedavi yapabilirim acaba?
Tankım 60lt ve eheim 2011 filtrem var.Filtrede en altta sera seramik halka,mavi sünger,eheim substrat pro,sera crystal yeşil elfay ve en üstte seachem purigen var..
Aquael Ultramax Dış Filtre İnceleme
[QUOTE=a.gumrah]200 litre tankta Aquael 1000 Ultramax kullanıyorum. Filtre emiş borusuna kendi kestiğim süngeri takarak kullanıyorum. Bu süngeri ortalama 10-15 günde bir çıkarıp yıkıyorum. 1 senedir filtreyi hiç açmadım, kendi ön filtresini bile temizlemedim, çünkü debi kaybı yaşamadım. Daha önceki bütün filtrelerim Tetra idi, sessizlik ve performans açısından Aquael ile aynılar ama Tetra'da zaman zaman su sızıntısı problemleri olabiliyor. Bundan sonra filtre tercihimde Aquael hep ilk tercihim olacak. [/QUOTE]
Merhaba,
Bende 50-35-35 ölçülerinde 60lt lik tank var.Biraz low tech bitkiler iler 11 adet nenon ve 2 adet mavi imparator tetram var.1000 modelinin debisi bu akvaryumu yorar mı acaba sizce?
[QUOTE=a.gumrah]200 litre tankta Aquael 1000 Ultramax kullanıyorum. Filtre emiş borusuna kendi kestiğim süngeri takarak kullanıyorum. Bu süngeri ortalama 10-15 günde bir çıkarıp yıkıyorum. 1 senedir filtreyi hiç açmadım, kendi ön filtresini bile temizlemedim, çünkü debi kaybı yaşamadım. Daha önceki bütün filtrelerim Tetra idi, sessizlik ve performans açısından Aquael ile aynılar ama Tetra'da zaman zaman su sızıntısı problemleri olabiliyor. Bundan sonra filtre tercihimde Aquael hep ilk tercihim olacak. [/QUOTE]
Merhaba,
Bende 50-35-35 ölçülerinde 60lt lik tank var.Biraz low tech bitkiler iler 11 adet nenon ve 2 adet mavi imparator tetram var.1000 modelinin debisi bu akvaryumu yorar mı acaba sizce?
Oase Marka Dış Filtre Hakkında
[QUOTE=Eminsalih]
Dış filtreler düşündüğünüz gibi kağıtta yazan debileri vermezler bende de 60x40x40 tank var net su hacmi 70litre falandır filtrosmart 200 kullanıyorum debisi kağıt üstünde 800 artı arkada sunsun 603b var oda 400 ama geçen oaseyi üstün körü ölçtüm verdiği çıkış 400e kadar inmişti ve ikisi akvaryumu anca çeviriyor tabi bol bitkili vs o yüzden dendiği gibi alabildiğiniz en yükseğini alın tabi 70 litre tanka fx6 da almayın da :) en kötü elyafı 2 kat yaparsın debi direkt düşer zaten. [/QUOTE]
Kafa karıştı şimdi bende :)
O halde oase 350 90-45-45 lik bir tanka az gelir sonucunu mu çıkarmak gerekir?
[QUOTE=Eminsalih]
Dış filtreler düşündüğünüz gibi kağıtta yazan debileri vermezler bende de 60x40x40 tank var net su hacmi 70litre falandır filtrosmart 200 kullanıyorum debisi kağıt üstünde 800 artı arkada sunsun 603b var oda 400 ama geçen oaseyi üstün körü ölçtüm verdiği çıkış 400e kadar inmişti ve ikisi akvaryumu anca çeviriyor tabi bol bitkili vs o yüzden dendiği gibi alabildiğiniz en yükseğini alın tabi 70 litre tanka fx6 da almayın da :) en kötü elyafı 2 kat yaparsın debi direkt düşer zaten. [/QUOTE]
Kafa karıştı şimdi bende :)
O halde oase 350 90-45-45 lik bir tanka az gelir sonucunu mu çıkarmak gerekir?
Oase Marka Dış Filtre Hakkında
[QUOTE=egedin]
Merhaba, ben aynı ölçülerdeki bitkili akvaryum için oase thermo 850 kullanıyorum. Debi ayarı da yapmadım standardı neyse onu kullanıyorum. Gayet memnunum bence imkanınız ölçüsünde alabileceğiniz en yüksek debili ve kovası büyük filtre ne ise onu alın. [/QUOTE]
850 modelinin debisi fazla gelmiyor mu yani tankınıza?Fazla akıntı ve sirkülasyon balıkları rahatsız eder diye çokta debisi yüksek kapasitelere gidesim yok açıkçası.Sizdeki modeli saatte kaç lt çeviriyor acaba?
[QUOTE=egedin]
Merhaba, ben aynı ölçülerdeki bitkili akvaryum için oase thermo 850 kullanıyorum. Debi ayarı da yapmadım standardı neyse onu kullanıyorum. Gayet memnunum bence imkanınız ölçüsünde alabileceğiniz en yüksek debili ve kovası büyük filtre ne ise onu alın. [/QUOTE]
850 modelinin debisi fazla gelmiyor mu yani tankınıza?Fazla akıntı ve sirkülasyon balıkları rahatsız eder diye çokta debisi yüksek kapasitelere gidesim yok açıkçası.Sizdeki modeli saatte kaç lt çeviriyor acaba?
SON MESAJLAR
- Green Terör Yem Önerisi Cyber_Scout, 14:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - L010 A Red Lizard Cyber_Scout, 13:54
Kedi Balıkları Tanıtımı - İç Filtre Hava Girişinden Su Atıyor getir kuryesi, 13:28
Yeni Üye Forumu - 12 L Dıy Beta Tank Akvaryumcu_Doru, 13:25
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryumda Bitkiler Çürüyor Mnalbayrak, 11:44
Yeni Üye Forumu - Lampeye Killifish,pseudomogil Gertrude Akvaryumu Neothauma, 09:43
Akvaryum Tanıtımı - Vahşi Beta Ve Labirentli Hobicileri, Birleşin! Neothauma, 09:39
Labirentliler - Akvaryumda Garip Canlı alp3r, 09:13
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Norman’s Lamp Eye Maceram Ve İlk Yavrular 😊 rasporasrc, 09:09
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumda Yeni Farkettiğim Canlı BrimgtFish, 01:19
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryum Hobisi Tanıtım Ve Yetiştirme Günlüğümüz Hsrt, 01:03
Yeni Üye Forumu - Ember Tetra, Karides, Elbette Bitkiler Ehtiyar, 00:30
Akvaryum Tanıtımı - Güney Amerika Tankım BerkBey, 22:18
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 21:06
Akvaryum Tanıtımı - Green Terör Renk Canlanır Mi miracemir, 21:02
Güney Amerikan Cichlidleri - Karideslerim Neden Öldü 🪦⚰️ Cyber_Scout, 19:17
Omurgasızlar - Green Terror miracemir, 18:35
Akvaryum Tanıtımı - Aquel Platinium Isıtıcı Hk. L3viathan, 18:11
Yeni Üye Forumu - Su Akış Yönü Nasıl Olmalı ? MrAnason, 17:45
Bitki Akvaryumları Genel - Ternapi Küçük Bir Su Birikintisi ternapi, 17:43
Akvaryum Tanıtımı - Aqualed Armatür Berkay45, 17:09
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Beta Balığım İştahsız Ve Hareketsiz iAress, 13:21
Yeni Üye Forumu - 9 Lt Karides Akvaryumu Olur Mu User1881, 13:00
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Kum Seçimi Fatihsm, 12:23
Yeni Üye Forumu - Tohum Ekimi (bitkili Akvaryum Kurulumu) Cyber_Scout, 12:20
Bitki Türleri ve Bakımı - 20x20x20 Karides Tankı Cyber_Scout, 10:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Merhabalar Anubias Olan Sorunu Çözemedim ogurcay, 10:23
Bitki Türleri ve Bakımı - Shallow Blackwater Bimaculata AtlasPoyraz, 08:24
Akvaryum Tanıtımı - 60x40x40 Walstad Akvaryum Ve Kurulum Süreci syerli, 07:15
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Silikonunda Hava Kabarcığı Cyber_Scout, 03:11
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Suyunun Oturduğunu Nasıl Anlarım Cyber_Scout, 03:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balığı Cyber_Scout, 02:57
Labirentliler - 🧪 Su Düzenleyicileri: Karşılaştırma Ve İnceleme Rehberi - 2026 Cyber_Scout, 02:31
Akvaryum Bilimi - Bu Kurutulmuş Yem Ne Oluyor Ve Ne İşe Yarıyor ? Cyber_Scout, 02:14
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Cyber_Scout, 01:57
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Bitkilerdeki Yaprak Erimesini Nasıl Tedavi Ederim yyiImaz, 01:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta İçin İyi Midir? Cyber_Scout, 00:56
Yeni Üye Forumu - Balığın Rengini Gösteren Işık MertSoyumert, 23:18
Malzemeler ve Yemler Forumu - 30x30x30 Tankla Yeni Gelmedik,geri Geldik😁 Meryemmm, 22:46
Akvaryum Tanıtımı - Vitaking Marka Yemler Nasıl Cyber_Scout, 22:42
Canlı Doğuranlar - Japon Balığımın Yem Düzeni Hoppala, 19:45
Malzemeler ve Yemler Forumu - Balık Ölümleri Sonrası Eklenecek Tür Tavsiyesi Sfenks111, 18:30
Yeni Üye Forumu - 8 Yıl Aradan Sonra Hobiye Dönüş.. emrekaya87, 16:28
Akvaryum Tanıtımı - Rope Fish Tank Arkadaşı Alican altintarı, 15:43
Diğer Tatlı Su Canlıları - Yeni Bir Kurulum yhackup, 15:14
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Camı Çapak Attı Sorun Olur Mu mutlubaba, 15:08
Yeni Üye Forumu - 60p Dutch Style alocello, 14:50
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balığımda Kuyruk Erimesi Var Gibi eren12, 13:53
Yeni Üye Forumu - Merhaba 150x50 50 İdeal Samp Ölçüleri berat76, 13:11
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Chemiclean Kullanımı Srknatmn, 12:42
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Channa Limbata Sadece Deneyimli Hobicilere Arch.Hüseyin 13:32
- İhtiyaç Fazlası Malzemeler Aporetti 13:18
- Ophthalmotilapia Boops Nkondwe İsland Neon Streak Kemalk41 12:26
- Eheim Biopower 240 İç Filtre blenny 12:02
- Satılık Akvaryum Ve Dolaplar eppinger 11:49
- L144 Longfin Yavrular ÖĞRÜNÇ 11:49
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 11:30
- Papağan Ciklet Çift Büyük Boy Takasa Uygun aires 09:46
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 09:33
- Melek, Koi Betta, Red Cap Oranda, Tül Yavru Vatoz nikon_ 09:33
- Mikro Kurt Kültürü, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 09:33
- Co2 Tüpü 6 Kg/8 Lt palankesli 09:28
- 1 Metre Bombeli Akvaryum senolerdivan 09:17
- 1 Metre Bombeli Akvaryum senolerdivan 09:17
- Blackline Tetra Jumbo Boy rasporasrc 09:02
- Apistogramma Elizabethae Red Bely aquaticathearmi 08:10
- Fluval 206 Dış Filtre - Yedek Parçaları Da Satılır erimgorgulu 07:46
- L144 Tül Yavrular erimgorgulu 07:46
- 4 Lü Akvaryum Seti ( Alüminyum Profil) soliter83 02:05
- Yeni Sarım Flame Moss 6x6 SinanBulut 02:03
- Genç Damızlık Süper Red Shortfin ( Tülden Doğma ) SinanBulut 02:03
- Yunus Ciklet Uygun Fiyat Kaliteli Yavru UKSTUDIO 01:29
- Creaqua Gübre Seti + Flora Carbon + Af Red Boost UKSTUDIO 01:29
- Hobiyi Bıraktım SJess 01:22
- Kribensis Yavruları fth0507 00:03
- Turuncu Sakura fth0507 00:03
- Large Boy Java Fern fth0507 00:03
- 3 Blue Elektric Ramirezi iSMaiL_1074 00:00
- Ista 3in1 Mayalı Sisteme Uygun Co2 Difüzör iSMaiL_1074 00:00
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler Oquanus 23:55
- Akvaryum Kapağı Ve Aydınlatma Tertibatı ozannn 23:44
- Pelia Moss SedatC 23:33
- L15 Pleco, 1 Erkek 2 Dişi voltran 23:14
- Creaqua Firefly V2 60 Cm Hightech √olkaπ 22:57
- Su Piresi & Infusoria Amati340 22:39
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 22:39
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 22:39
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 22:39
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 22:39
- Kabukçullar İçin Boş Salyangoz Kabuğu Arıyorum sorbiek 22:38
- Sunsun 603b Dış Filtre TurX 22:36
- Similis-speciosus-sumbu Shell-leleupi erdo_bg 22:31
- Taşınıyorum Acil, Hobiye Ara ahmet22 22:26
- 1 Adet Hillstream Loach Mirt 21:54
- Tayvan Bee M510 21:18
- Tibee - Crs - Cbs - Kaplan Türleri M510 21:18
- Bakımı Kolay Low Tec Bitkiler Hobiçiler Kazansın ozanercan34 20:48
- Özel Moss Türleri. smithiseek 19:57
- Plantbox 90p High Tech Aydınlatma. smithiseek 19:57
- Turuncu Gözlü Kaplan Karides. smithiseek 19:57
KULLANICILAR
- 68 Online Kullanıcı, 37 Üye
Online Kullanıcılar
H.e.k,
TonyMcLegend,
aviator_nkea,
Legionsgamer,
Alibicimcilci,
Sunborn,
FurkanYnk,
Giray ATASEVEN,
Cyber_Scout,
gokhanay268,
Kaya ankara,
Charlescib,
F13K,
lZer0l,
yeekim,
Mariontreli,
getir kuryesi,
EmeryTax,
Ömer yılmaz,
alifuatt,
twinsoul,
Fatihsen41,
kocum03,
Arch.Hüseyin,
NotEvenBeginner,
Erenneok,
DogancanBabacan,
emrehsrc,
sakal34,
Brdk64,
Akvaryumcu_Doru,
Mectunn,
sina cen,
reverse,
bysmokin,
dimbeleth,
peace41,
ALTEMUR,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.