ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Muhammedsglm
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
27 Kasım 2025 10:59
Toplam Mesaj:
23 [0.35 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
19 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1
BİLGİLER
Ad Soyad:
Muhammed sglm
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Muhammed sglm
SON 10 MESAJI
Co2 Regülatör
[QUOTE=CoryCory]@yyiImaz İsta hiç kullanmadım. Youtube yap bir bak bunu kesin denemiş birileri vardır. Chihiros ve co2 art kullandım ikiside mükemmel bir farkları yok hangisini ucuz bulursan al. 1 Tanede çin malı bir difüzör vardı markasını hatırlamıyorum ama oda mükemmeldi hemde saçma ucuzdu. Siyah şeffaf plastik bir difüzör görsen kesin anlarsın. Ayrıca alırken içinden yedek atomizer çıkıyormu ona bak yedeğini mutlaka al koy kenara. Ömürlük ekipmanlar bunlar fakat atomizer kısmı ömürlük olmayabilir onu mutlaka araştır. Bu arada co2art chirostan bir tık daha kaliteli hissettiriyor ama çözme kapasiteleri birebir aynı ikiside elimde olduğu için test etme fırsatım oldu. Fakat bazooka difüzör inlinelardan daha iyi çözüyor neden bilmiyorum bunu aşmanın yolu ise bunu filtre çıkışına değil filtre emişine takmak ozaman %99 çözüyor. Fakat bazı filtrelerde hava boşulu dolayısıyla çırpma sesi sorunu yaratıyor. Denemeden bilme şansında pek yok ne yazikki. Fakat bunlar çok marjinal farklar değiller. Zaten baloncuklar kaybolunca seni bayağı tatmin eder diye düşünüyorum. Ayrıca co2 rezerv ömrünü çok uzatıyor azımsanmayacak kadar etkili ve yararlılar.
@Muhammedsglm 55 Litre tank bitki yükü oldukça az sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum bu tank hem sitrik asitli hem tüplü sistemle çok rahat idame ettirilebilir. 5L tüp büyük bir tüp değil Boyları neredeyse aynı Size tahminen 2 sene falan dayanır kafanız rahat olur. Bir bakmanızı öneririm .
2.5 kola petinden feyz alarak boyuna bakabilirsiniz.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/60547/251120251936371.jpg[/IMG][/QUOTE]
teşekkürler tekrar, regülatör ve tüp araştırıp sipariş vereyim ben. iyi hobiler.
[QUOTE=CoryCory]@yyiImaz İsta hiç kullanmadım. Youtube yap bir bak bunu kesin denemiş birileri vardır. Chihiros ve co2 art kullandım ikiside mükemmel bir farkları yok hangisini ucuz bulursan al. 1 Tanede çin malı bir difüzör vardı markasını hatırlamıyorum ama oda mükemmeldi hemde saçma ucuzdu. Siyah şeffaf plastik bir difüzör görsen kesin anlarsın. Ayrıca alırken içinden yedek atomizer çıkıyormu ona bak yedeğini mutlaka al koy kenara. Ömürlük ekipmanlar bunlar fakat atomizer kısmı ömürlük olmayabilir onu mutlaka araştır. Bu arada co2art chirostan bir tık daha kaliteli hissettiriyor ama çözme kapasiteleri birebir aynı ikiside elimde olduğu için test etme fırsatım oldu. Fakat bazooka difüzör inlinelardan daha iyi çözüyor neden bilmiyorum bunu aşmanın yolu ise bunu filtre çıkışına değil filtre emişine takmak ozaman %99 çözüyor. Fakat bazı filtrelerde hava boşulu dolayısıyla çırpma sesi sorunu yaratıyor. Denemeden bilme şansında pek yok ne yazikki. Fakat bunlar çok marjinal farklar değiller. Zaten baloncuklar kaybolunca seni bayağı tatmin eder diye düşünüyorum. Ayrıca co2 rezerv ömrünü çok uzatıyor azımsanmayacak kadar etkili ve yararlılar.
@Muhammedsglm 55 Litre tank bitki yükü oldukça az sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum bu tank hem sitrik asitli hem tüplü sistemle çok rahat idame ettirilebilir. 5L tüp büyük bir tüp değil Boyları neredeyse aynı Size tahminen 2 sene falan dayanır kafanız rahat olur. Bir bakmanızı öneririm .
2.5 kola petinden feyz alarak boyuna bakabilirsiniz.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/60547/251120251936371.jpg[/IMG][/QUOTE]
teşekkürler tekrar, regülatör ve tüp araştırıp sipariş vereyim ben. iyi hobiler.
Co2 Regülatör
[QUOTE=CoryCory]@yyiImaz Tabiki inline difüzörün çalışma mantığında diğerinden bir farkı yok sitrik asit sistemi yeterli basıncı üretiyor çok rahat kullanabilirsiniz.
@Muhammedsglm O resmi olan difüzör sanırım çinden gelenlerden görmeden iyi çözüyormu çözmüyormu anlamak zor. Tank kaç litre 2 Litre tüp çok büyük bir tüp değil. Zaten tüp alacaksanız çok iyi çözmesi sadece ömrünü uzatır sistemin bunu kullanmaya devam edebilirsiniz. Co2art çok iyi bir markadır her ürünü çok kalitelidir. Creaquanın difüzörü gayet iyi fakat regülatörünü kullanmadım bilmiyorum çevremdede kullanan yok. Tüp tavsiyesi vermek istesem 5L den ufak tüp önermezdim. Bunu 1 kez alıyorsunuz tahminen cocuklarınıza miras kalır ev ortamında tüpün eskime şansı pek yok. Burada kilit nokta tank kaç litre, bitki yükü nedir ve çözme kapasiteniz. Tüpün ömrünü bunlar belirliyor genelde.
[QUOTE=CoryCory]@yyiImaz Tabiki inline difüzörün çalışma mantığında diğerinden bir farkı yok sitrik asit sistemi yeterli basıncı üretiyor çok rahat kullanabilirsiniz.
@Muhammedsglm O resmi olan difüzör sanırım çinden gelenlerden görmeden iyi çözüyormu çözmüyormu anlamak zor. Tank kaç litre 2 Litre tüp çok büyük bir tüp değil. Zaten tüp alacaksanız çok iyi çözmesi sadece ömrünü uzatır sistemin bunu kullanmaya devam edebilirsiniz. Co2art çok iyi bir markadır her ürünü çok kalitelidir. Creaquanın difüzörü gayet iyi fakat regülatörünü kullanmadım bilmiyorum çevremdede kullanan yok. Tüp tavsiyesi vermek istesem 5L den ufak tüp önermezdim. Bunu 1 kez alıyorsunuz tahminen cocuklarınıza miras kalır ev ortamında tüpün eskime şansı pek yok. Burada kilit nokta tank kaç litre, bitki yükü nedir ve çözme kapasiteniz. Tüpün ömrünü bunlar belirliyor genelde.
Üstad selamlar, aslında bu hobiye başlayalı 2 3 ay kadar oldu, tecrübem yok bu konuda, biraz araştırarak, çevreye sorarak, videolar vs bilinçli yapmaya çalışıyorum. difüzör iyi çözüyor mu çözmüyor mu bilmiyorum, co2 verdiğimde kabarcıklar gayet güzel çıkıyor aslında. Creaquanın regülatörünü alacağım muhtemelen, tüpte önerdiğin gibi büyük almak isterim ama büyük bir dolabım yok, dışarıda duracağı için 2 ya da 3 LT yeterli olur sanırım.
akvaryumum 70 LT ama içine bitki taş vs koyunca 55 LT kadar su aldı, görselini de iletiyorum. forumdaki arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum ilgilerinden ve bilgilerini paylaştıklarından ötürü.
[/QUOTE][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/267525/251120251613441.jpg[/IMG][EDIT]Muhammedsglm,2025-11-25 16:15:41[/EDIT]
Üstad selamlar, aslında bu hobiye başlayalı 2 3 ay kadar oldu, tecrübem yok bu konuda, biraz araştırarak, çevreye sorarak, videolar vs bilinçli yapmaya çalışıyorum. difüzör iyi çözüyor mu çözmüyor mu bilmiyorum, co2 verdiğimde kabarcıklar gayet güzel çıkıyor aslında. Creaquanın regülatörünü alacağım muhtemelen, tüpte önerdiğin gibi büyük almak isterim ama büyük bir dolabım yok, dışarıda duracağı için 2 ya da 3 LT yeterli olur sanırım.
akvaryumum 70 LT ama içine bitki taş vs koyunca 55 LT kadar su aldı, görselini de iletiyorum. forumdaki arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum ilgilerinden ve bilgilerini paylaştıklarından ötürü.
[/QUOTE][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/267525/251120251613441.jpg[/IMG][EDIT]Muhammedsglm,2025-11-25 16:15:41[/EDIT]
Co2 Regülatör
[QUOTE=Cyber_Scout]
Atakanpetshop ve cikletist e tüpü bırakıp doldurtunca alıyor çevremdekiler..
Habaş gibi yangın tüpü firmaları dolum yapıyor.
Co² tüp patlaması yada pet şişe patlaması çok çok nadir bir olaydır..
Alimunyum esnektir baloncuk tabir edilen kabarma yapar zayıflık varsa...
Korku başa geleceği çağırır..
[/QUOTE]
eyv üstadım, ben o zaman Creaqua ve CO2Art Pro SE regülatörlerden birini karar kılıp alayım, tüpüde istanın 3 lt olan tüpünü alayım.
[QUOTE=Cyber_Scout]
Atakanpetshop ve cikletist e tüpü bırakıp doldurtunca alıyor çevremdekiler..
Habaş gibi yangın tüpü firmaları dolum yapıyor.
Co² tüp patlaması yada pet şişe patlaması çok çok nadir bir olaydır..
Alimunyum esnektir baloncuk tabir edilen kabarma yapar zayıflık varsa...
Korku başa geleceği çağırır..
[/QUOTE]
eyv üstadım, ben o zaman Creaqua ve CO2Art Pro SE regülatörlerden birini karar kılıp alayım, tüpüde istanın 3 lt olan tüpünü alayım.
Co2 Regülatör
[QUOTE=Cyber_Scout]2lt tüp zamanlayıcıya bağlı selenoid valf ile ve uygun ayar ile (Sn.de 2 baloncuk) yetmeli..
Şöyle bir durum var.
Su değerleriniz ve akvaryum toplamındaki herşey ; yani yüzey akıntısı ,co² çözdürme ve yayma, kh değeriniz..
Toplamda herşey denklemin parçalarıdır.
Bu denklemde tüpü dolduranın tüpe doldurduğu co²nin saflığı ve dolumda olası hileleri bile önemlidir...[/QUOTE]
istanın alüminyum tüpü dayanıklı mıdır? demir tüple alüminyum aynı mukavemette olur mu?
sizin bildiğiniz avrupa yakasında hilesiz düzgün dolum yapan yer var mıdır?
[QUOTE=Cyber_Scout]2lt tüp zamanlayıcıya bağlı selenoid valf ile ve uygun ayar ile (Sn.de 2 baloncuk) yetmeli..
Şöyle bir durum var.
Su değerleriniz ve akvaryum toplamındaki herşey ; yani yüzey akıntısı ,co² çözdürme ve yayma, kh değeriniz..
Toplamda herşey denklemin parçalarıdır.
Bu denklemde tüpü dolduranın tüpe doldurduğu co²nin saflığı ve dolumda olası hileleri bile önemlidir...[/QUOTE]
istanın alüminyum tüpü dayanıklı mıdır? demir tüple alüminyum aynı mukavemette olur mu?
sizin bildiğiniz avrupa yakasında hilesiz düzgün dolum yapan yer var mıdır?
Co2 Regülatör
[QUOTE=CoryCory]Sitrik asit sistemi en iyi sistem düzgün kullanıldığı ve yapıldığı taktirde tüpten hiç bir farkı yok ancak tank büyükse süresi çok kısa oluyor. Doğru bir difüzör ve 80 litre altı her tanka öneririm. Benim 70 litre tankımda 2 ay çok rahat dayanıyor. 15 litre tankımda 6 ay dayanıyor. 2 side high tech tankların. Buradaki kilit nokta çıkan co2 yi düzgün çözmek düzgün çözemesseniz ne yazikki çok efektif değil çünki çok hızlı tükeniyor. Çok kaliteli bir difüzör almanızı tavsiye ederim bu sistemi kullanacaksanız. Mümkünse inline değil ise bazooka yada creaaqua bazooka muadili olan piyasadaki en iyi difüzörler ADA gibi marklarınkinden çok daha iyiler. Ayrıca endüstriyel boyda sitrik asit ve karbonat çok ucuza temin edilebiliyor 10, 20 litrelik çuvalda geliyor bozulan ürünler değiller. Ayrıca bu sisteme aynı tüplüde olduğu gibi otomatik aç kapa için selenoid takabiliyorsunuz. İleride tüpe geçerseniz ise bu ürünler çöp olmuyor.[/QUOTE]
difüzör ekteki gibi bir ürün aldım, tank 55 tl su alıyor ama 70 lt hacminde, netten araştırıp yaptım co2 güzel veriyor indikatör hep yeşil renkte, günde 5 6 saat civarı açık tutuyordum ışıktan 1 saat önce açılıp ışıkla birlikte kapatıyordum ama sızdırma olunca hep su akıttı yere, bende regülatör ve tüp alayım kafam rahat olsun dedim.
Creaqua ve CO2Art Pro SE regülatörlere baktım ama kararsız kaldım. istanın 2 LT tüpü 4 5 ay götürür mü beni?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/267525/241120252309141.jpg[/IMG]
[QUOTE=Cyber_Scout]
Demonte edilebiliyor mu?
Ben bu ürünü almak istedim.. sonra vazgeçtim.. o yüzden tanımıyorum.
İade şansınız varsa yada değişim güzel ürün gibi. Plastikler kaba güce dayanmıyor "çıt" kırılıyor.
Bu alimunyum sistemi tecrübeniz doğrultusunda bende edinmek isterim.. [/QUOTE]
hayır üstad demonte edilmiyor, sadece içindeki ped çıkıyor, onun dışında bütün bir ürün. kabarcıkları güzel veriyor [EDIT]Muhammedsglm,2025-11-24 23:30:28[/EDIT]
[QUOTE=CoryCory]Sitrik asit sistemi en iyi sistem düzgün kullanıldığı ve yapıldığı taktirde tüpten hiç bir farkı yok ancak tank büyükse süresi çok kısa oluyor. Doğru bir difüzör ve 80 litre altı her tanka öneririm. Benim 70 litre tankımda 2 ay çok rahat dayanıyor. 15 litre tankımda 6 ay dayanıyor. 2 side high tech tankların. Buradaki kilit nokta çıkan co2 yi düzgün çözmek düzgün çözemesseniz ne yazikki çok efektif değil çünki çok hızlı tükeniyor. Çok kaliteli bir difüzör almanızı tavsiye ederim bu sistemi kullanacaksanız. Mümkünse inline değil ise bazooka yada creaaqua bazooka muadili olan piyasadaki en iyi difüzörler ADA gibi marklarınkinden çok daha iyiler. Ayrıca endüstriyel boyda sitrik asit ve karbonat çok ucuza temin edilebiliyor 10, 20 litrelik çuvalda geliyor bozulan ürünler değiller. Ayrıca bu sisteme aynı tüplüde olduğu gibi otomatik aç kapa için selenoid takabiliyorsunuz. İleride tüpe geçerseniz ise bu ürünler çöp olmuyor.[/QUOTE]
difüzör ekteki gibi bir ürün aldım, tank 55 tl su alıyor ama 70 lt hacminde, netten araştırıp yaptım co2 güzel veriyor indikatör hep yeşil renkte, günde 5 6 saat civarı açık tutuyordum ışıktan 1 saat önce açılıp ışıkla birlikte kapatıyordum ama sızdırma olunca hep su akıttı yere, bende regülatör ve tüp alayım kafam rahat olsun dedim.
Creaqua ve CO2Art Pro SE regülatörlere baktım ama kararsız kaldım. istanın 2 LT tüpü 4 5 ay götürür mü beni?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/267525/241120252309141.jpg[/IMG]
[QUOTE=Cyber_Scout]
Demonte edilebiliyor mu?
Ben bu ürünü almak istedim.. sonra vazgeçtim.. o yüzden tanımıyorum.
İade şansınız varsa yada değişim güzel ürün gibi. Plastikler kaba güce dayanmıyor "çıt" kırılıyor.
Bu alimunyum sistemi tecrübeniz doğrultusunda bende edinmek isterim.. [/QUOTE]
hayır üstad demonte edilmiyor, sadece içindeki ped çıkıyor, onun dışında bütün bir ürün. kabarcıkları güzel veriyor [EDIT]Muhammedsglm,2025-11-24 23:30:28[/EDIT]
Co2 Regülatör
[QUOTE=Cyber_Scout]Linkteki ürün montajlı mı geldi?
Vida yerlerine teflon sarmanız yada kırmızı renk sıvı conta kullanmanız yerinde olur.
40 gün 160ltlik tankta 30ppm co² düzeyinde yetiyor.
Evet üstad bu şekilde geldi, ben sadece solenoid valf ve kabarcık sayacını taktım, işaretlediğim yerden sızdırma yapıyor, dayson silikon filan sürdüm ama basınçla yine attı. tank 70 lt ama bitki vs koyunca 55 lt su alıyor.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/267525/241120252313361.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/267525/111120251630461.jpg[/IMG]
[QUOTE=Cyber_Scout]Linkteki ürün montajlı mı geldi?
Vida yerlerine teflon sarmanız yada kırmızı renk sıvı conta kullanmanız yerinde olur.
40 gün 160ltlik tankta 30ppm co² düzeyinde yetiyor.
Evet üstad bu şekilde geldi, ben sadece solenoid valf ve kabarcık sayacını taktım, işaretlediğim yerden sızdırma yapıyor, dayson silikon filan sürdüm ama basınçla yine attı. tank 70 lt ama bitki vs koyunca 55 lt su alıyor.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/267525/241120252313361.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/267525/111120251630461.jpg[/IMG]
Co2 Regülatör
[QUOTE=Cyber_Scout]
Çelik tüp, Alimunyum tüp ve pet şişe...
Vaktiyle hepsini kullandım...
Herbirinin kendi sorunu var..
Tüp ağır . Doldurması ayrı bir meşakatli iş.
Alimunyum da aynı..
Pet şişe 6 psi bar a dayanıyor..
Yıllardır pet şişe diyco²201 kit kullanıyorum.. en güzel ve kolay çözüm
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/21182/280920251110411.jpg[/IMG]
Saat kadranına bakınız..[/QUOTE]
Alüminyum güvenilir mi peki? meşakkatliden kastın nedir üstad? bende seninki gibi yaptım, linkteki ürünü almıştım ama sızdırma yaptı yatay olan borudan dışarıya hava kaçıyordu iade edeceğim. ben de regülatör ve tüp alayım dedim. peki 2 ltlik bir tüp ne kadar süre gider tahmini?
https://www.amazon.com.tr/dp/B0D921WFP2?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
[QUOTE=Cyber_Scout]
Çelik tüp, Alimunyum tüp ve pet şişe...
Vaktiyle hepsini kullandım...
Herbirinin kendi sorunu var..
Tüp ağır . Doldurması ayrı bir meşakatli iş.
Alimunyum da aynı..
Pet şişe 6 psi bar a dayanıyor..
Yıllardır pet şişe diyco²201 kit kullanıyorum.. en güzel ve kolay çözüm
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/21182/280920251110411.jpg[/IMG]
Saat kadranına bakınız..[/QUOTE]
Alüminyum güvenilir mi peki? meşakkatliden kastın nedir üstad? bende seninki gibi yaptım, linkteki ürünü almıştım ama sızdırma yaptı yatay olan borudan dışarıya hava kaçıyordu iade edeceğim. ben de regülatör ve tüp alayım dedim. peki 2 ltlik bir tüp ne kadar süre gider tahmini?
https://www.amazon.com.tr/dp/B0D921WFP2?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
Co2 Regülatör
Arkadaşlar Merhaba,
Akvaryuma co2 kurmuştum kit alıp ama kaçırma yapıyordu, bir de pet şişe vs güvenli gelmedi. Şimdi tüp ve regülatör almayı düşünüyorum. crequanın regülatör iyi midir? İstanın tüpüne baktım bir de, bunların alüminyum olması sorun yaratmaz değil mi? sağlam olur mu? bir de 2 LT lik tüp alsam takriben ne kadar süre gider. mevcuttakinde saniyede 1 damla ve 5 saat açık kalıyordu. İki ürün için sizlerden yorumlarınızı bekliyorum, ayrıca bu tüpleri İstanbul Avrupa yakasında nereden doldurabilirim güvenilir?
https://atakanpetshop.com/creaqua-selenoid-valfli-ince-ayarli-co2-regulatoru
https://atakanpetshop.com/co2art-pro-se-serisi-selenoidli-cift-kademeli-regulator
Şimdiden teşekkürler.[EDIT]Muhammedsglm,2025-11-24 22:21:17[/EDIT]
Arkadaşlar Merhaba,
Akvaryuma co2 kurmuştum kit alıp ama kaçırma yapıyordu, bir de pet şişe vs güvenli gelmedi. Şimdi tüp ve regülatör almayı düşünüyorum. crequanın regülatör iyi midir? İstanın tüpüne baktım bir de, bunların alüminyum olması sorun yaratmaz değil mi? sağlam olur mu? bir de 2 LT lik tüp alsam takriben ne kadar süre gider. mevcuttakinde saniyede 1 damla ve 5 saat açık kalıyordu. İki ürün için sizlerden yorumlarınızı bekliyorum, ayrıca bu tüpleri İstanbul Avrupa yakasında nereden doldurabilirim güvenilir?
https://atakanpetshop.com/creaqua-selenoid-valfli-ince-ayarli-co2-regulatoru
https://atakanpetshop.com/co2art-pro-se-serisi-selenoidli-cift-kademeli-regulator
Şimdiden teşekkürler.[EDIT]Muhammedsglm,2025-11-24 22:21:17[/EDIT]
Tds Değeri
[QUOTE=Cyber_Scout]
Yeşil renk fotosentezde değilde insan gözüne renklerin iyi görünmesi için..
Işıkta önce 2 saat 1 saat gibi sürelerden ziyade verdiğiniz co² miktarı süreyi belirler.. çok az co2 verirseniz 5 saattede su co²ye doymayacaktır.
Işık renk ayarlarını %100 e getirmeniz ile değişiklikleri gözlemlemenizi tavsiye ederim..[/QUOTE]
tamamdır üstad teşekkür ediyorum vaktin ve bilgin için.
[QUOTE=Cyber_Scout]
Yeşil renk fotosentezde değilde insan gözüne renklerin iyi görünmesi için..
Işıkta önce 2 saat 1 saat gibi sürelerden ziyade verdiğiniz co² miktarı süreyi belirler.. çok az co2 verirseniz 5 saattede su co²ye doymayacaktır.
Işık renk ayarlarını %100 e getirmeniz ile değişiklikleri gözlemlemenizi tavsiye ederim..[/QUOTE]
tamamdır üstad teşekkür ediyorum vaktin ve bilgin için.
Tds Değeri
[QUOTE=darkaura]
Işığın gücüne bağlı yetip yetmiyeceği. Uygun ışık gücünde ideali 8 saatir. Bitki incelip yukları uzanıyorsa ışık yetmiyordur. CO2 yi ışıkdan en az 2 saat önce açmak gerek. Işık yandığında su CO2 ye doymuş olmalı. Çeşme suyunu neden kaynatma ihtiyacı duydunuz onu anlamadım. Suda mikrobik bozulma mı var. Normalde 2-3 gün dinlendirmek yeterlidir. [/QUOTE]
Işık orionled d-rgbw var, ışıktan 1 saat önce co2 otomatik açılıyor, ışık kapandıktan 1 sonra sonra da yine otomatik olarak kapanıyor. bu şekilde mi olmalı yoksa senin dediğin gibi mi yapmalıyım?
bir yerde okumuştum suyu bu yüzden kaynatıp bidona alıyorum. İstanbul Avrupa yakasında oturuyorum buradaki musluk suyu değerleri nedir bilmiyorum sadece TDS ölçer var onunla bakınca 280 300 arası değer veriyor.
bazı bitkiler dediğin gibi yukarı doğru uzuyor, bu ışıktan kaynaklı mı o zaman, 4 farklı renk var ışıkta, beyaz, kırmızı, mavi ve yeşil, bunları da yüzde oranda ayarlayabiliyorum. ben de kırmızı %60 yeşil %70 mavi %50 beyaz %50 gibi ayarlı bu şekilde 5 saat açık kalıyor.
[QUOTE=darkaura]
Işığın gücüne bağlı yetip yetmiyeceği. Uygun ışık gücünde ideali 8 saatir. Bitki incelip yukları uzanıyorsa ışık yetmiyordur. CO2 yi ışıkdan en az 2 saat önce açmak gerek. Işık yandığında su CO2 ye doymuş olmalı. Çeşme suyunu neden kaynatma ihtiyacı duydunuz onu anlamadım. Suda mikrobik bozulma mı var. Normalde 2-3 gün dinlendirmek yeterlidir. [/QUOTE]
Işık orionled d-rgbw var, ışıktan 1 saat önce co2 otomatik açılıyor, ışık kapandıktan 1 sonra sonra da yine otomatik olarak kapanıyor. bu şekilde mi olmalı yoksa senin dediğin gibi mi yapmalıyım?
bir yerde okumuştum suyu bu yüzden kaynatıp bidona alıyorum. İstanbul Avrupa yakasında oturuyorum buradaki musluk suyu değerleri nedir bilmiyorum sadece TDS ölçer var onunla bakınca 280 300 arası değer veriyor.
bazı bitkiler dediğin gibi yukarı doğru uzuyor, bu ışıktan kaynaklı mı o zaman, 4 farklı renk var ışıkta, beyaz, kırmızı, mavi ve yeşil, bunları da yüzde oranda ayarlayabiliyorum. ben de kırmızı %60 yeşil %70 mavi %50 beyaz %50 gibi ayarlı bu şekilde 5 saat açık kalıyor.
SON MESAJLAR
- Albino Sky Blue Lepistes Hamilelik Cyber_Scout, 13:14
Canlı Doğuranlar - Ne Olduğunu Anlamadığım Canlı? Maiestas, 13:01
Hastalıklar ve İlaçlar - Dişi Beta Ve Lepistes Birlikte Yaşarmı Cyber_Scout, 12:58
Canlı Doğuranlar - Yıllar Sonra Hobiye Dönüş Kturan06, 12:54
Akvaryum Tanıtımı - Oscar Akvaryumu Hazırlık Ve Önerileriniz Maiestas, 12:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Vahşi Beta Ve Labirentli Hobicileri, Birleşin! İnci Kefali, 12:06
Labirentliler - Betta Hk PufferKingdom, 12:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bettanın Küçük Kavuğu Kaan Frt, 11:54
Akvaryum Tanıtımı - 80x45x45 Karma Bitkili Ve Karma Balık Türleri HarunYILDIRIM, 11:36
Akvaryum Tanıtımı - Acemi Beta Balığı Sahibi GhostKoi, 11:35
Yeni Üye Forumu - 30 Lt Akvaryum Canlı Önerisi İnci Kefali, 08:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Kurulum Gubreleme Hk. Azime, 06:22
Taban ve Gübreleme - Boraras, Kubotai Gibi Türler Ve Yaşanan Deneyim asiaminor, 01:31
Sazansıgiller - Betta fishhyy, 00:41
Yeni Üye Forumu - Mavi Prenses Cinsiyet Ayrımı K0L0Ni, 00:38
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryum Camı Parçası Kırılmış koraykbl, 23:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumun Bıyıklı Ağır Abiler (mizah İçerir) BLGHN, 23:37
Akvaryum Dünyasından Haberler - Su Piresi Hakkında Bilinen Ve Unutulan Bilgiler GhostKoi, 22:47
Akvaryum Tanıtımı - Vatoz Yavruları Jemaisvu, 22:36
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum enginhayta, 22:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Doğum MelikeAk, 22:05
Yeni Üye Forumu - 35x35x35 Basit Ve Hoş Melek lepistes5994, 21:37
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Lepistes Doğum Zamanı Tahmin lepistes5994, 21:30
Canlı Doğuranlar - Kuru Başlangıç Akvaryumum D4nte, 20:12
Akvaryum Tanıtımı - Sarı Prensesim Ağzına Yavru Aldımı Emin Değilim ozhantektas, 19:38
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Dere Kumunda Kararmalar Oluyor Ucallak, 19:34
Yeni Üye Forumu - 50 Cm (34l) Tank Kurulumu: Hangi Balık & Ekipman? koraykbl, 19:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Yum. Sürprizli Ve Mutlu Başlayıp Hüzünlü Son GhostKoi, 18:16
Labirentliler - **paludaryumun Gizli Bahçesi** SahinTaskin, 17:44
Akvaryum Tanıtımı - Badis Veya Dario Türlerinden Satan Yer Var Mı AmatorChannaci, 16:33
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Kübadaki Sarılıkların Nedeni Nedir Cyber_Scout, 15:27
Bitki Akvaryumları Genel - Co2 Difizör Önerisi Cyber_Scout, 15:25
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Mayalı Co2 Sistemi mrah, 15:17
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yeni 30x30 Kurulum Cyber_Scout, 14:59
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Blackwater Fikrinizi Bekliyorum Ucallak, 13:16
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Apistogramma Borelli Renk Değişimi Ucallak, 13:00
Güney Amerikan Cichlidleri - Green Terror Çift Yumurtladı Yusssuffff, 12:13
Güney Amerikan Cichlidleri - Güney Amerikan Karma Tankı Ruzgar001, 12:07
Akvaryum Tanıtımı - Arkadaşlar Merhaba Bu Balık Hamile Mi Kabız Mı Alcin1907, 11:36
Yeni Üye Forumu - Türkiye Lepistes Evi serkancilek, 10:55
Akvaryum Dünyasından Haberler - Apistogramma Nijsseni Tankım bendeniztayfun, 10:08
Akvaryum Tanıtımı - Walstad Akvaryum Mesutoviç, 09:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kırmızı Leke Orhan76, 08:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Işık Gerekmi sandman309, 03:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ters Osmoz Cihazından Su Çok Az Geliyor urzais, 01:56
Filtreleme Seçenekleri - Sıfır Akvaryum Kurulumu İçin Fikir Önerisi Sosis1, 01:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 150 Lt Discus Akvaryumu İç Filtre İle Olur Mu ? kuman, 00:14
Yeni Üye Forumu - Cyber_scout & Eldurmaz Buluşması... Cyber_Scout, 00:04
Akvarist Grupları ve Buluşmaları - Discus Haftalık Beslenme Kazaritachi, 23:57
Discus - Akvaryumda Su Sıcaklığı GhostKoi, 23:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 80cm Akvaryum aliata 13:02
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 12:46
- Genç Kribensisler Koksal Gurkan 12:46
- Cüce Vatoz Yavruları Koksal Gurkan 12:46
- Hobiciden Frontoza Moba veyselsimsek 12:39
- Akvaryumlar veyselsimsek 12:39
- Mobilyalı Akvaryum ihunal 12:19
- Dalgıç, Su İçi Aydınlatma ihunal 12:19
- Erkek Sayika Arıyorum ihunal 12:19
- Eş Kribensis ihunal 12:19
- 80 X 40 X 40 Clear Camlı Akvaryum Tam Set alperemrecakir 12:11
- 7 Adet Kakadu 2500₺ AtlasPoyraz 12:03
- Grindal Kültür AtlasPoyraz 12:03
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 10:49
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 10:49
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 10:49
- 17mm Cam Zambak Lily Pipe Emiş (skimmer) Ve Basış kastaniga 10:43
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 10:43
- Betta Çiftleri, Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai nikon_ 10:43
- İzmir Corydoras Panda Ve Corydoras Sterbai Özgür7 10:38
- Smart 50 Isıtıcı 300 Tl Özgür7 10:38
- Seachem, Akvaryumlar, Malzemeler Uygun Fiyat!!!! Özgür7 10:38
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 10:32
- Akvaryum 30*30 metsi 10:32
- Giant Tecrübeli Takım/l144/vatoz Takasına Açıktır Betta_emir 09:00
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 08:49
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 08:49
- Hobiye Son. Malzemelerimi Satıyorum. Güncellendi. osmandbnl 08:41
- Özel Tür Japon Blue - Son 9 Çift osmandbnl 08:41
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 08:18
- Elma Salyangozu (özel Tür) GOLDFISH 08:18
- Creaqua Doğal Dekor Tek Parça TayfunSylkn 07:55
- Otomatik Yemleme Makinesi SinanBulut 07:38
- Akvaryum, Malzeme, Bitki Ve Canlı orcrist 05:45
- Sessiflora Bitkisi Satılık Doguhanka 05:38
- Formda Uyguna Bitkiler Hobici İşi isssmailak 03:24
- Güncellenmiş Bol Çeşitli Akvaryum Malzemeleri Samoo 02:04
- Eheim Stream On +4000 & Aquareef Resif Armatür ckfishroom 01:36
- Apistogramma Macmasteri Red Sholder Şahinöztürk 01:15
- Java Moss Ve Beyaz Kurt Kültürü omersayar 00:52
- Tuxedo Lepistes , Ateş Neon Karides omersayar 00:52
- Nadir F0 Ve F1 Tanganyika Ciklitleri DiscusTurk 00:27
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 23:51
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 23:51
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 23:51
- 2.67 Tüp Furcifer 23:23
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 23:23
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 23:23
- Creaqua Nano Elit Furcifer 23:23
- Eheim West Germany Üretimi İç Filtre. abunil 23:12
KULLANICILAR
- 121 Online Kullanıcı, 66 Üye
Online Kullanıcılar
sina cen,
Dotkor,
sıtkı,
İnci Kefali,
reprise,
Eldurmaz,
PufferKingdom,
olcay14,
HaydarGul,
sahinabi,
kastaniga,
ArdaSarp,
Koksal Gurkan,
enisbrk,
Ehtiyar,
Democan,
nevzatc,
EKAR,
Oquanus,
Balikcidede,
chapi,
YunusBalci,
AtlasPoyraz,
vedat79,
a.gumrah,
sinor,
MuratOzdemir27,
Sbybahar,
ka2n,
omeronderozkaya,
Xelpid,
Aquarist101,
Catalus,
MURAT111,
Yildiz9,
Emreytr,
Prssy,
erdalakçay,
ternapi,
fkmetu,
İsmail_96965,
omer417,
Yasin034,
Vakg,
isssmailak,
GhostKoi,
halux_06,
Gastropoda,
0smanyigit,
SahinTaskin,
Savas AYDIN,
Diplomi_icea,
mustafakrml,
Kaan Frt,
huckleberryfinn,
Samet saci,
Zaid,
SalihNarci,
Eserb,
kaansener03,
Doguhanka,
umitopall,
Vasfi,
Naturality00,
HarunYILDIRIM,
Hoppala,
Neothauma,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.