ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mayilmaz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
3 Saat 14 Dakika önce
Toplam Mesaj:
2 [1.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
2 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Alican Yılmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Alican Yılmaz

SON 2 MESAJI

Yeni Akvaryum - Balık Atlama Problemi
Yorumunuz için çok teşekkürler,

Beta oldukça sakin kendi alanında ve bitkilerin arasında vakit geçiriyor çoğunlukla. Dip çekimini balık dışkısı artık yem vs için yapıyorum daha çok, zaten en fazla %50 alanda yapabiliyorum ancak tecrübenize göre yapmasam da olur doğru mu anladım? Evet arada kovalamalar oluyor muhtemelen alan küçük olduğu için kendi sınırlarını oluşturamıyorlar sanırım. Pipo filtrede maalesef gösterdiğiniz bölme yok, seachem matrix tabana eklemeyi düşünüyorum fayda eder mi sizce? Mesela bir bez çantanın içine koysam filtre yakınına? Karbonat çözümü çok iyiymiş deneyeceğim teşekkürler.
Yeni Akvaryum - Balık Atlama Problemi
Merhaba,
1 ay kadar önce low tech akvaryum kurdum. 50X30X30 cm ölçülerinde 45 Litre. Filtre olarak 2 li pipo filtre kullanıyorum. İlk 2 hafta günlük bakteri biyokültürü önerildiği şekilde kullandım. 10 gün önce canlıları ekledim. Önceki akvaryumumda yaşayan 6 tetra ile başladım. Problem görmedikçe eklemelere devam ettim. En son 6 tetra, 4 lepistes (3 dişi 1 erkek) , 4 tul danıo ( 3 dişi 1 erkek) , 1 erkek beta, 10 hasamenia nano, 2 mini vatoz, 2 cory çöpçü / 5-6 helena / 8-10 karides vardı. Haftada 2 kez %20-30 su değişimi ve dip çekimi yaptım, ancak iç tasarımdan dolayı dip çekimi yapamadığım yerler mevcut. Son 4-5 günde geceleri akvaryumdan canlı atlamış olarak buldum.2 karides , 1 erkek lepistes, 2 tul danio kaybettim. Akvaryumun üzeri açıktı kapattım. Ölçüm yaptığımda kh - 3/4 (Şebeke suyu + conditioner kullanıyor), PH 6.5 - 7 , Nitrit 0.5-0.1 (0.1 e yakın) , Amonyak 0 , Nitrat 15 civarı saptadım. Nitrit biraz yüksek olduğundan su değişimi ve sera toxivec kullandım. 3 gün önce beyaz benek saptadım ve spotex ile düşük doz (kabuklular ve karides olduğundan) tedaviye başladım, ısıtıcım yoktu ısıtıcı aldım 30 dereceye ayarladım (öncesinde de su sürekli 26-27 arasıydı). Akvaryum yüküm çok fazla olduğu için tüm tetraları eski akvaryuma aldım. 2 lepistes (dişi), 2 tul danio (dişi), 1 beta, 10 hasamenia nona, 2 mini vatoz + 2 cory ve yaşamaya devam ederlerse (şimdilik iyi duruyorlar beyaz benek tedavisi 3. günündeyim) kabuklular mevcut. Biraz uzun anlattım ancak sorularım;
1) Balık atlama problemi tür uyuşmazlığı mı yoksa bu nitrit değeri yüksekliği ile ilgili olabilir mi? Veya tamamen normal bir olay mı?
2) Güncel canlı yükü akvaryum için uygun gözüküyor mu - ne dersiniz? Daha büyük akvaryuma geçme şansım yok, canlı azaltmaya devam edeyim mi?
3) KH değerim düşük, bunun için gaga taşı aldım onu ekleyeceğim yeterli olur mu?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/265111/160820250044551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/265111/160820250044571.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.