ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Balıkmeraklisi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
18 Haziran 2025 01:34
Toplam Mesaj:
52 [1.18 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
45 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Balikmeraklisi
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Balikmeraklisi

SON 10 MESAJI

Akvaryum Tür Tavsiye Dizayn Soru Cevap Sohbet
[QUOTE=Tonikross]Balık olarak bugün biraz araştırdım 2 erkek balon Molly ve 2 adet erkek kılıç kuyruk düşünüyorum kilickuyruk beğenmiyorum genelde lacivert renkli çok hoşuma gitti gece mavisi gibi balon Moli ise beyaz düşünüyorum [/QUOTE]

Çok mantıklı bir seçim molly baliklari güzeldir..
Hangi Türleri Besleyebilirim?
[QUOTE=fishhyy]
Olmuş ama ben olsam sarı süngere bir de pet şişeye delikler açıp geçirip içine seramik, lav kırığı, elyafla bakteri katmanı hazırlardım. Ama böyle de olur herhalde. Büyük akvaryumlarda bakteri için biraz daha fazla tutunacak yer olsa daha sağlıklı oluyor. Yapabilirseniz bi deneyin dediğimi. Youtube da vardır benzer kreasyonlar.[/QUOTE][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259709/020620251320201.jpg[/IMG]

Hocam şöyle bir şey yaptım suyun hızı yari yarıya kesildi
[QUOTE=fishhyy]
Ben olsam ciklet koyardım çok uygun düzen olarak. Filtre benim gözüme dev gibi geldi akvaryum 200 L ise dış filtre takın bence[/QUOTE]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259709/020620251101271.jpg[/IMG]

Hocam filtreyi sol alt köşeye koydum filtrenin ağzında suyun akışını yönlendiren bir aparat var oradan en aşağıya çevirdim ve su sadece yere ve yukarı doğru akıyor sizce böyle olur mu?
[QUOTE=xellence07]

akıntı seven balığı etkilemez nuda onerim yıne ciklettir ama gercekten cok guclu cikleti bile fırlatabilir [:)))]

hocam boyle cok zorla bunu arka cama yapıştırarak kısabilirsiniz ha o da olmazsa ağsına uygun hortum sokup suyu oyle boşaltabilrsiniz[/QUOTE]

Hocam bunu nasil kesebiliriz ki hızını

[QUOTE=xellence07]

akıntı seven balığı etkilemez nuda onerim yıne ciklettir ama gercekten cok guclu cikleti bile fırlatabilir [:)))]

hocam boyle cok zorla bunu arka cama yapıştırarak kısabilirsiniz ha o da olmazsa ağsına uygun hortum sokup suyu oyle boşaltabilrsiniz[/QUOTE]

Hocam birde yarın ısıtıcı alacağım filtrenin yanına taksam sorun olur mu?
[QUOTE=xellence07]
ışık akşam kapatırsın sabah acarsın ben oyle yapıyorum beyaz oldundan yosun yapmıyor bende
filtre hep açık kalmalı arka cama yapıştırsan daha iyi olur bide maşallah canavar gibi filtre[/QUOTE]

Balıkların yüzüşunuzu zorlaştırır mi hocam
[QUOTE=xellence07]
hocam sen naptın kocaman akvaryumu heba edeceksin ve o iç filtreye beta+kardes asla olmaz filtre guclu betaz yavaş yuzer karidesleride içine ceker
bana kalırsa hem kayalı tam bir ciklet akvaryumu [/QUOTE]

Hocam filtre çok güçlü balıkları etkiler mi acaba?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259709/010620251901391.jpg[/IMG]

Merhaba abiler ablalar bugün arkadaşım ile birlikte bir 200 litrelik bir akvaryum kurulumu gerçekleştirdik. İçindeki filtre Venusaqua 3004f 40walt modelidir.
Bu akvaryumumda hangi tür balık besleyebilirim ve ayrıca filtre mi ve ışığımi günde kaç saat açık tutmalıyim ve son olarak filtreyi arka cama yapistirsam nasıl olur acaba[:?]

Şimdiden gören ve cevaplayan herkese çok teşekkür ediyorum[:3]
İç Filtre İçin Destek
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259709/310520252348271.jpg[/IMG]

Merhabalar acil destek istiyorum. Motor aldım bugün iç filtre yan pozisyonda dururken pervanesi çalışıyor fakat dikey pozisyona getirince çalışmıyor nasıl yapabilirim acil[EDIT]Balıkmeraklisi,2025-06-01 00:01:04[/EDIT]
200 Litre Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=Orhan76]

Bildiğim kadarını anlatmaya çalışayım. Şayet bir ciklet akvaryumu kurmak isterseniz önce bitkili mi bitkisiz mi ona karar verin. Bitkili tanklar ve bitkisiz tanklar için ayrı ciklet türleri vardır. Ve elbette hacim önemli, seçtiğiniz türün tank hacminize uygun olması gerekir. Burada forumda ansiklopedi kısmında ve internette piyasada popüler olan bir çok Amerikan veya Afrika ciklet türleri var o kısma girmeden (çünkü biraz da zevk meselesidir işin o tarafı) bitkili ve bitkisiz ciklet tank tasarımlarından bahsedeyim. Bitkisiz tanklar çoğunlukla ince kum (silis veya beyaz kalsiyum karbonatlı kum) kullanılır, dekor balıkların saklanabileceği, çeşitli kayalar, kütükler, dal parçalarıyla tamamlanır. Bitkili ciklet tanklarında elbetteki bitkilerinizi yemeyecek cikletleri (bazı cikletler herbivordur) seçtiğinizde dekora bu defa çoğunlukla sert yaprakları olduğu için anubias, java fern gibi bitkileri kaya ve dal parçalarına yapıştırarak bir tasarım yaparsınız. Çoğunlukla dibe bitki ekimi yapılmaz çünkü birçok ciklet dibi kazma eğilimindedir. Son olarak filtrasyon elbette önemlidir, ben ve birçok hobidaş iyi bir filtrasyon için ciklet tanklarında dış filtre veya sump kullanmanızı tavsiye ederiz. Aydınlatma yine tankınızın tasarımına bağlı olarak bitkisizse WRGB led ya da bitkili olacaksa Full Spectrum Bitki ledli aydınlatma kullanılarak çözüme kavuşturulur. Genel olarak söyleyeceklerim bunlardır [:)] [/QUOTE]

Bu akşam tür belirleyeceğiz belirlendikten sonra mutlaka yazacağız.

[QUOTE=Balıkmeraklisi]

Bu akşam tür belirleyeceğiz belirlendikten sonra mutlaka yazacağız.[/QUOTE][QUOTE=Orhan76]

Bildiğim kadarını anlatmaya çalışayım. Şayet bir ciklet akvaryumu kurmak isterseniz önce bitkili mi bitkisiz mi ona karar verin. Bitkili tanklar ve bitkisiz tanklar için ayrı ciklet türleri vardır. Ve elbette hacim önemli, seçtiğiniz türün tank hacminize uygun olması gerekir. Burada forumda ansiklopedi kısmında ve internette piyasada popüler olan bir çok Amerikan veya Afrika ciklet türleri var o kısma girmeden (çünkü biraz da zevk meselesidir işin o tarafı) bitkili ve bitkisiz ciklet tank tasarımlarından bahsedeyim. Bitkisiz tanklar çoğunlukla ince kum (silis veya beyaz kalsiyum karbonatlı kum) kullanılır, dekor balıkların saklanabileceği, çeşitli kayalar, kütükler, dal parçalarıyla tamamlanır. Bitkili ciklet tanklarında elbetteki bitkilerinizi yemeyecek cikletleri (bazı cikletler herbivordur) seçtiğinizde dekora bu defa çoğunlukla sert yaprakları olduğu için anubias, java fern gibi bitkileri kaya ve dal parçalarına yapıştırarak bir tasarım yaparsınız. Çoğunlukla dibe bitki ekimi yapılmaz çünkü birçok ciklet dibi kazma eğilimindedir. Son olarak filtrasyon elbette önemlidir, ben ve birçok hobidaş iyi bir filtrasyon için ciklet tanklarında dış filtre veya sump kullanmanızı tavsiye ederiz. Aydınlatma yine tankınızın tasarımına bağlı olarak bitkisizse WRGB led ya da bitkili olacaksa Full Spectrum Bitki ledli aydınlatma kullanılarak çözüme kavuşturulur. Genel olarak söyleyeceklerim bunlardır [:)] [/QUOTE][QUOTE=Orhan76]

Bildiğim kadarını anlatmaya çalışayım. Şayet bir ciklet akvaryumu kurmak isterseniz önce bitkili mi bitkisiz mi ona karar verin. Bitkili tanklar ve bitkisiz tanklar için ayrı ciklet türleri vardır. Ve elbette hacim önemli, seçtiğiniz türün tank hacminize uygun olması gerekir. Burada forumda ansiklopedi kısmında ve internette piyasada popüler olan bir çok Amerikan veya Afrika ciklet türleri var o kısma girmeden (çünkü biraz da zevk meselesidir işin o tarafı) bitkili ve bitkisiz ciklet tank tasarımlarından bahsedeyim. Bitkisiz tanklar çoğunlukla ince kum (silis veya beyaz kalsiyum karbonatlı kum) kullanılır, dekor balıkların saklanabileceği, çeşitli kayalar, kütükler, dal parçalarıyla tamamlanır. Bitkili ciklet tanklarında elbetteki bitkilerinizi yemeyecek cikletleri (bazı cikletler herbivordur) seçtiğinizde dekora bu defa çoğunlukla sert yaprakları olduğu için anubias, java fern gibi bitkileri kaya ve dal parçalarına yapıştırarak bir tasarım yaparsınız. Çoğunlukla dibe bitki ekimi yapılmaz çünkü birçok ciklet dibi kazma eğilimindedir. Son olarak filtrasyon elbette önemlidir, ben ve birçok hobidaş iyi bir filtrasyon için ciklet tanklarında dış filtre veya sump kullanmanızı tavsiye ederiz. Aydınlatma yine tankınızın tasarımına bağlı olarak bitkisizse WRGB led ya da bitkili olacaksa Full Spectrum Bitki ledli aydınlatma kullanılarak çözüme kavuşturulur. Genel olarak söyleyeceklerim bunlardır [:)] [/QUOTE]

Cikletler silis kum mu tercih ederler yoksa hagen kum mu?
200 Litre Akvaryum Kurulumu
Merhabalar forumda sizi sürekli görüyorum insanlara çok yardımcı oluyorsunuz bu konu hakkında bizleri bilgi sahibi edermisiniz :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.