ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ali.riza04
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
30 Eylül 2025 14:33
Toplam Mesaj:
18 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
5 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Ali Rıza Kılıçarslan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
ARK
SON 10 MESAJI
Bitki Adaptasyonu
[QUOTE=giyotyn]Bazı bitkiler bazı ortamlara çok çabuk adapte oluyor. Bazıları da ne yaparsanız yapın çürüyüp gidiyor.
Sıvı gübre takviyesi yapabilirsiniz ama garanti yok.[/QUOTE]
Peki kök salan yerlerin üzerinden sürgün veriyor bu bölgeleri kesip dikmek ya da farklı bir kapta ekstra besinle dikmeden köklendirip daha sonra aynı akvaryuma dikmek faydalı olur mu?
[QUOTE=giyotyn]Bazı bitkiler bazı ortamlara çok çabuk adapte oluyor. Bazıları da ne yaparsanız yapın çürüyüp gidiyor.
Sıvı gübre takviyesi yapabilirsiniz ama garanti yok.[/QUOTE]
Peki kök salan yerlerin üzerinden sürgün veriyor bu bölgeleri kesip dikmek ya da farklı bir kapta ekstra besinle dikmeden köklendirip daha sonra aynı akvaryuma dikmek faydalı olur mu?
Bitki Adaptasyonu
Akvaryumu kuralı çok uzun süre olmadı aşağı yukarı 2 hafta bitkiler ciddi manada yaprak döktüler. CO2 kullanmıyorum karidesleri eklemeden önce reeflowers all inclusive kullandım. Bu adaptasyon normal gelmedi. Ne yapmam gerekiyor tavsiye verir misiniz? Nerede yanlış yapmış olabilirim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249976/280620252338161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249976/280620252338451.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249976/280620252339061.jpg[/IMG]
Akvaryumu kuralı çok uzun süre olmadı aşağı yukarı 2 hafta bitkiler ciddi manada yaprak döktüler. CO2 kullanmıyorum karidesleri eklemeden önce reeflowers all inclusive kullandım. Bu adaptasyon normal gelmedi. Ne yapmam gerekiyor tavsiye verir misiniz? Nerede yanlış yapmış olabilirim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249976/280620252338161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249976/280620252338451.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249976/280620252339061.jpg[/IMG]
Karides Akvaryumu
[QUOTE=UEK]
Katılıyorum mümkünse şeffaf balık fileleri hem salınım yapmadıkları hem daha ince oldukları için bence daha işlevsel oluyorlar balıkçılık malzemeleri satan yerler de bulabilirsiniz.
Low-tech bir akvaryumda parvulalar kısa sürede çürüyecektir maalesef. Piyasa da hagen adı altına satılan kumların neredeyse hepsi şu an ya boyalı ya da standart bazalt kırığı kum. Karides gibi en önemli parçalardan birisi taban malzemesi olan canlılarda doğallıktan yana olup dere kumu kullanmanızı tavsiye ederim.
Birde tabiki zevk meselesi ancak kiraz ve rililer görsel olarak çok üst canlılar değiller. Sarı Ateş Neon, Bloody Mary veya Mavi Kadife/Mavi Melek gibi renk pigmentleri daha yoğun canlılar beslerseniz daha çok hoşunuza gidebileceği düşüncesindeyim.[/QUOTE]
Fikriniz için teşekkür ederim. Bitki olarak neler önerirsiniz?
[QUOTE=UEK]
Katılıyorum mümkünse şeffaf balık fileleri hem salınım yapmadıkları hem daha ince oldukları için bence daha işlevsel oluyorlar balıkçılık malzemeleri satan yerler de bulabilirsiniz.
Low-tech bir akvaryumda parvulalar kısa sürede çürüyecektir maalesef. Piyasa da hagen adı altına satılan kumların neredeyse hepsi şu an ya boyalı ya da standart bazalt kırığı kum. Karides gibi en önemli parçalardan birisi taban malzemesi olan canlılarda doğallıktan yana olup dere kumu kullanmanızı tavsiye ederim.
Birde tabiki zevk meselesi ancak kiraz ve rililer görsel olarak çok üst canlılar değiller. Sarı Ateş Neon, Bloody Mary veya Mavi Kadife/Mavi Melek gibi renk pigmentleri daha yoğun canlılar beslerseniz daha çok hoşunuza gidebileceği düşüncesindeyim.[/QUOTE]
Fikriniz için teşekkür ederim. Bitki olarak neler önerirsiniz?
Karides Akvaryumu
[QUOTE=fishhyy]
Hocam, lav kırığı hafif bir malzeme, herkes tabana lav kırığı üstüne kum koyuyor 2. gün fotoğraf yüklüyor düzgün, ama sonrası? Ben de aynısını denedim 1 ay sonra katmanlar yer değiştirdi. aynısı jbl aquasoil içinde geçerli. Siz ne düşünüyorsunuz?[/QUOTE]
Hagen veya dere kumu düşünüyorum aslında bitki tutuşu ve beslemesi yeterli olur mu bilmiyorum. Görüşünüz nedir? Tabana biraz JBL manado da serebilirim ya da onun yerine sıvı gübre ve kapsül ile de destek yapabilirim.
[QUOTE=fishhyy]
Hocam, lav kırığı hafif bir malzeme, herkes tabana lav kırığı üstüne kum koyuyor 2. gün fotoğraf yüklüyor düzgün, ama sonrası? Ben de aynısını denedim 1 ay sonra katmanlar yer değiştirdi. aynısı jbl aquasoil içinde geçerli. Siz ne düşünüyorsunuz?[/QUOTE]
Hagen veya dere kumu düşünüyorum aslında bitki tutuşu ve beslemesi yeterli olur mu bilmiyorum. Görüşünüz nedir? Tabana biraz JBL manado da serebilirim ya da onun yerine sıvı gübre ve kapsül ile de destek yapabilirim.
Karides Akvaryumu
50x30x20 ölçülerinde 30 litrelik bir akvaryum var elimde. Zemin için Lav kırığı var ama onu kullanmak istemiyorum. Bitki tutuşu pek hoşuma gitmiyor. Tabana belki serebilirim,üzerine farklı bir kum kullanmak istiyorum. Birkaç tane kaya ve köküm var. Onun dışında bir tane 8 9 yapraklı anubias var, birkaç bitki daha düşünüyorum. Ludwigia Repens, parvula ve saz gibi. Tabi ki olmazsa olmaz moss da. İç filtreyi pipo yapacağım. Karides olarak normal kiraz ya da rili düşünüyorum. Lowtech, basic bir akvaryum olacak. Bitki, tasarım fikirleri ve tecrübelerinizle yardımcı olursanız sevinirim.
(çok yüksek bütçeli olmazsa iyi olur)
50x30x20 ölçülerinde 30 litrelik bir akvaryum var elimde. Zemin için Lav kırığı var ama onu kullanmak istemiyorum. Bitki tutuşu pek hoşuma gitmiyor. Tabana belki serebilirim,üzerine farklı bir kum kullanmak istiyorum. Birkaç tane kaya ve köküm var. Onun dışında bir tane 8 9 yapraklı anubias var, birkaç bitki daha düşünüyorum. Ludwigia Repens, parvula ve saz gibi. Tabi ki olmazsa olmaz moss da. İç filtreyi pipo yapacağım. Karides olarak normal kiraz ya da rili düşünüyorum. Lowtech, basic bir akvaryum olacak. Bitki, tasarım fikirleri ve tecrübelerinizle yardımcı olursanız sevinirim.
(çok yüksek bütçeli olmazsa iyi olur)
Kaç Kg Kum Almalıyım ?
[QUOTE=Berattkt]
Su değişimlerini kac haftada veya ayda bir yapacağım bi video varmı detaylı anlatan
Birde bu akvaryumda kac tane japon balığına bakabilirim[/QUOTE]
Taban alanı ile kaç santimetre kalınlığında kum serecekseniz çarparak bulabilirsiniz. Örneğin 3cm kum kalınlığı olacaksa 62*38*3 aşağı yukarı 7 litre kum yapar. (Silis kumun 1 litresi 1.2 kg falan yapıyor.)
[QUOTE=Berattkt]
Su değişimlerini kac haftada veya ayda bir yapacağım bi video varmı detaylı anlatan
Birde bu akvaryumda kac tane japon balığına bakabilirim[/QUOTE]
Taban alanı ile kaç santimetre kalınlığında kum serecekseniz çarparak bulabilirsiniz. Örneğin 3cm kum kalınlığı olacaksa 62*38*3 aşağı yukarı 7 litre kum yapar. (Silis kumun 1 litresi 1.2 kg falan yapıyor.)
Sakal Yosunu
[QUOTE=KaanE]Reeflowers'ın hangi ürününü kullandınız? Kullanmadan önce de var mıydı sorun?[/QUOTE]
Reeflowers All İnclusive gübresini kullanıyorum. Gübre kaynaklı olduğu düşünmüyorum yosunun. Sadece bir bölgede vardı orası da ışığa diğer bitkilerden daha yakındı. O dalı komple çıkarttım şu an başka yerde gözlemlemedim ama tedbir amaçlı bir süre ışık ve gübre kullanmayacağım.
[QUOTE=KaanE]Reeflowers'ın hangi ürününü kullandınız? Kullanmadan önce de var mıydı sorun?[/QUOTE]
Reeflowers All İnclusive gübresini kullanıyorum. Gübre kaynaklı olduğu düşünmüyorum yosunun. Sadece bir bölgede vardı orası da ışığa diğer bitkilerden daha yakındı. O dalı komple çıkarttım şu an başka yerde gözlemlemedim ama tedbir amaçlı bir süre ışık ve gübre kullanmayacağım.
Sakal Yosunu
Çok teşekkür ederim bilgileriniz için. Hepsini tek tek sökeceğim ve bir süre ışıklandırmayı kapatacağım umarım çözülür.
Çok teşekkür ederim bilgileriniz için. Hepsini tek tek sökeceğim ve bir süre ışıklandırmayı kapatacağım umarım çözülür.
Sakal Yosunu
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249976/121020242313211.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249976/121020242313341.jpg[/IMG]
Görselde gözüken şeyler sakal Yosunu mu yoksa mosslar bu şekilde mi büyüyor? Sadece o bölgede olan mosslarda oluyor akvaryumun diğer bölümlerinde yok. O bölge ışığa biraz daha yakın o yüzden olabilir mi? Ne yapmalıyım?
[B]Not:[/B] Reeflowers kullanıyorum gübre olarak ve akvaryum aşağı yukarı 1.5 aylık
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249976/121020242313211.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249976/121020242313341.jpg[/IMG]
Görselde gözüken şeyler sakal Yosunu mu yoksa mosslar bu şekilde mi büyüyor? Sadece o bölgede olan mosslarda oluyor akvaryumun diğer bölümlerinde yok. O bölge ışığa biraz daha yakın o yüzden olabilir mi? Ne yapmalıyım?
[B]Not:[/B] Reeflowers kullanıyorum gübre olarak ve akvaryum aşağı yukarı 1.5 aylık
50 Litre Akvaryum Balık Filtre Önerisi
[QUOTE=Tsubasa00023]İyi akşamlar hobidaşlar…
50 Litrelik akvaryumum var
İçine ne tür dayanıklı balık alabilirim ve 50 litrelik akvaryuma kaç tane balık alabilirim arkadaşlar lütfen yardımcı olun. Biraz fazla balık görünsün istiyorum max 10-12
2 Adet filtrem var birisi pipo filtre diğeri şelale filtre 2 sini aynı anda kullansam akıntın yapar mı balıklar faydamı görür zarar mı ?[/QUOTE]
Bence tabana hagen serin, 1 2 kaya ve 1 kök ile güzel bir dekorasyon sağlayın. Elodea, lepistes otu ve moss kullanarak balıklar için biraz daha doğal bir ortam oluşturun. Daha sonra hem dayanıklı hem görsel olarak güzel olan doğum anını canlı canlı izleyebileceğiniz lepistes uygun bir tercih olacaktır. 3 erkek 9 dişi olacak şekilde. Bir adet nerite veya elma salyangozu ve 10 adet kiraz karides ile izlemesi keyifli olan bir akvaryum oluşturabilirsiniz diye düşünüyorum.
Filtre olarak bence pipo kullanın hem bakteri florası için hem de karidesler için daha uygun olacaktır.
[QUOTE=Tsubasa00023]İyi akşamlar hobidaşlar…
50 Litrelik akvaryumum var
İçine ne tür dayanıklı balık alabilirim ve 50 litrelik akvaryuma kaç tane balık alabilirim arkadaşlar lütfen yardımcı olun. Biraz fazla balık görünsün istiyorum max 10-12
2 Adet filtrem var birisi pipo filtre diğeri şelale filtre 2 sini aynı anda kullansam akıntın yapar mı balıklar faydamı görür zarar mı ?[/QUOTE]
Bence tabana hagen serin, 1 2 kaya ve 1 kök ile güzel bir dekorasyon sağlayın. Elodea, lepistes otu ve moss kullanarak balıklar için biraz daha doğal bir ortam oluşturun. Daha sonra hem dayanıklı hem görsel olarak güzel olan doğum anını canlı canlı izleyebileceğiniz lepistes uygun bir tercih olacaktır. 3 erkek 9 dişi olacak şekilde. Bir adet nerite veya elma salyangozu ve 10 adet kiraz karides ile izlemesi keyifli olan bir akvaryum oluşturabilirsiniz diye düşünüyorum.
Filtre olarak bence pipo kullanın hem bakteri florası için hem de karidesler için daha uygun olacaktır.
SON MESAJLAR
- Yosun Ve Bitki Erimesi İçin Ne Yapmam Gerek ? Cyber_Scout, 20:38
Bitki Akvaryumları Genel - Balıklarım Kayboluyor Mithat Emre Pehl, 20:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karidesin Rengi Dayanıklılığını Etkiler Mi? giyotyn, 20:26
Yeni Üye Forumu - 200 Litre Channa Hazırlık AmatorChannaci, 20:26
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin aquanil, 20:04
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Çeşme Suyu Kullanımı İsmail_96965, 19:52
Canlı Doğuranlar - Yeni Balıklarım Zaid, 19:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Karma Tank flanormimar, 18:42
Akvaryum Tanıtımı - Lowtech 250 Lt Bitkili Akvaryum fishhyy, 17:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yapay Kuluçka - Trichogaster Leerii (inci Gurami) Cyber_Scout, 15:56
Labirentliler - Yeni Discus Akvaryumu Kurulumu Cyber_Scout, 15:13
Yeni Üye Forumu - Co2 Kulanımı Serdariekrem, 15:07
Yeni Üye Forumu - 120x40x50h İlk Mbuna Deneyimi Cyber_Scout, 14:51
Akvaryum Tanıtımı - Orandam İştahsiz Ve Fazla Hareket Etmiyor Cyber_Scout, 14:39
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Dipte Yan Yatıyor basketbol6, 14:09
Hastalıklar ve İlaçlar - Betamın Durumu Nasıl? Cyber_Scout, 14:07
Yeni Üye Forumu - Beyaz Yunus Mikail Alp, 14:02
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Mutlu Bettam T3kniker, 12:07
Akvaryum Tanıtımı - Dev Afrika Salyangozuna Teraryum Kurmak İstiyorum. KaanE, 03:09
Yeni Üye Forumu - Neocaridina Reloaded (Vahşiye Dönüş) T3kniker, 01:25
Akvaryum Tanıtımı - Hangi Tür Beslemeliyim Zaid, 01:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 80x45x40 Lowtech Tanıtım LedZeppelin, 00:56
Akvaryum Tanıtımı - Canlı Doğuranlar Hakkında Cyber_Scout, 00:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yosun Yiyici Önerisi Cyber_Scout, 00:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Molly Baligi Davranislari? Cyber_Scout, 23:47
Yeni Üye Forumu - 1-2mm Dere Kumunda Bitki Yetişirmi? Guramilks, 23:38
Labirentliler - Oblong Akvaryum Filtre Dizilimi neomeo, 23:06
Filtreleme Seçenekleri - Sump Motoru Sesi K0L0Ni, 22:39
Yeni Üye Forumu - Küçük Vatozum Dişi Mi? taskinramazan, 22:32
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Çöpçü Balığı K0L0Ni, 22:26
Yosun - Lepistes Doğum Deformasyon İsmail_96965, 22:15
Canlı Doğuranlar - Hümik Maddeler Ve Tanenin Önemi Hobimus, 21:16
Akvaryum Dünyasından Haberler - Walstad Metodu (ternapi) ternapi, 20:19
Bitki Akvaryumları Genel - Hangi Isıtıcıyı Almamı Önerirsiniz? Leo, 19:40
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Lepistes İlginç Kuyruk koraykbl, 19:22
Canlı Doğuranlar - Yosun cbrhsm, 17:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Küpte Tanganyika... 1 Tık İleride... Bayulker, 17:09
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumu Taşırken Sorun Çıktı Ne Yapmalıyım juniorrrrrrr34, 15:55
Yeni Üye Forumu - Sıfırdan Zirveye, Acısu Velifera Günlüğüm Kaangzkr, 14:54
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Melek Balığı Yavruları Ölüyor Hobbim68, 13:27
Hastalıklar ve İlaçlar - Şelale Filtre 200 Litre Tank Guramilks, 11:18
Filtreleme Seçenekleri - Ramirezi Eş Tutturma & Yavru Almak İçin Öneriler Orhans5597, 10:39
Victoria ve Batı Afrika Cichlidleri - Betta Sorority (100x40x40) Dogukankun, 10:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin LockeLamaro, 10:05
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurduğum Betta Tankı zedd, 09:46
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 00:45
Akvaryum Tanıtımı - 25küp Sumplu Karides Tankı Cyber_Scout, 00:15
Yeni Üye Forumu - 35l 4 Plati Tallha, 23:41
Canlı Doğuranlar - Haycan Akvaryum Ve Petshop Kuruluyor (fotoğraflı) Tallha, 23:37
Hobihane Tanıtımları - Bebekler, Turuncular Ve Diğerleri Busra1753, 22:22
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Microfex Kültürü sefailgaz 20:35
- Aquael 200 Watt Isıtıcı sefailgaz 20:35
- Apistogramma Macmasteri Red Sholder Şahinöztürk 19:56
- Akvaryum 40 Lt AquaPuella 19:31
- Plantbox High Tech Armatür deniz35 18:31
- Cihihiros Vivid 2 Gri Renk Tam Set Olarak deniz35 18:31
- Dış Filtre, Armatür Ve Malzemeler Hüdai 18:26
- 2.67 Tüp Furcifer 17:53
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 17:53
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 17:53
- Creaqua Nano Elit Furcifer 17:53
- Triple Red Kakadu Koloni -tül German Blue Ramirezi yamansengonca 17:05
- Mobilyalı İthal Akvaryum Best Fish 17:04
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 17:04
- Denisoni Barb _rammstein_ 16:21
- 90 Cm Monte Carlo yusuf-konca 15:31
- Afrika Cichlidleri devito 15:09
- Balıkesir Su Piresi Kültürü ternapi 15:04
- Medaka+pire+bitki Set ternapi 15:04
- Sıfır İç Filtre Ler Gursoyhasan 14:58
- 2 Erkek Saulosi Emirk 14:45
- Mangrow Ve Yati Emirk 14:45
- Uyguna A Kalite Bitki Macgyver 14:37
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 14:24
- Genç Kribensisler Koksal Gurkan 14:24
- 200+ Cüce Vatoz Yavrusu Koksal Gurkan 14:24
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 13:33
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 13:33
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 13:33
- 50x50x45h Ve 50x40x40h Akvaryumlar Tuby 12:59
- Java Moss Ve Beyaz Kurt Kültürü omersayar 12:26
- Tuxedo Lepistes , Ateş Neon Karides omersayar 12:26
- Hobiye Son. Malzemelerimi Satıyorum. Güncellendi. osmandbnl 11:47
- Özel Tür Japon Blue - Son 15 Çift osmandbnl 11:47
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 11:42
- Anubias Montekarlo cagdas_0606 11:42
- Monte Karlo Zemin Bitkisi cagdas_0606 11:42
- Hobiciden Frontoza Moba veyselsimsek 11:37
- Albino Kipililer veyselsimsek 11:37
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 10:55
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 10:54
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 10:34
- Canlı Yem Grindal Set AtlasPoyraz 10:32
- Taeniacara Candidi Ve Triple Red German Bred AtlasPoyraz 10:32
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 10:24
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 10:24
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 10:24
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 10:24
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 10:24
- Albino Full Red Mega Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 10:21
KULLANICILAR
- 118 Online Kullanıcı, 64 Üye
Online Kullanıcılar
sina cen,
giyotyn,
IgorVladimir,
Mikail Alp,
Naturality00,
oytun,
night_clubs,
Akax,
chapi,
hsntarik,
ka2n,
Kadircankaya,
hasancn,
gececihan,
ternapi,
HaydarGul,
MosfeT,
uyutmadinbe,
zafer3885,
mmemati,
BaldGuy,
katmeroglu,
juniorrrrrrr34,
ardaagnaday,
Malawi34,
falconx,
abunil,
QUARESMEDA,
Eren Bey,
EKAR,
ulutasatilla,
belmont,
osmandbnl,
UnknownAquarist,
Mahir06,
xFreak,
Cyber_Scout,
K0L0Ni,
darkaura,
Amatör balıkçı,
ThunderstrucK,
Vlademirol,
Amati340,
AmatorChannaci,
tayf,
Tayyareci,
Rafayel,
yaguara,
Dogukankun,
yasinbalak,
Umt61,
Tallha,
Uğur kurt,
Sena08,
cagdas_0606,
eackgzz,
Uriel,
emreyesilyurt,
Laetacara,
egijfz,
Hazkgn,
Sunborn,
replacka,
emirkagan,
Emre1616,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.