ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bendeniztayfun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3586
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
25 dakika önce
Toplam Mesaj:
2221 [2.51 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
66 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tayfun Turan
Doğum Tarihi:
19 Şubat 1988
İl:
Tekirdag
Meslek:
Üst düzey yönetici
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tayfun Turan İnstagram ve youtube : bendeniztayfun Tekirdağ - Süleymanpaşa 60 lt bitkili G.amarika tetra tank 30 lt bitkili apisto cacatuoes tank 40 lt bitkili apistogtamma nijssei tank 40 litre bitkili güney amerika tank 30 lt taeniacara

SON 10 MESAJI

Nano Jungle
Tatlı bir nano jungle tank olmuş elinize sağlık
Su Yosunu
[QUOTE=pianoƒish]

Amfibi demek istediniz sanırım.[/QUOTE][QUOTE=pianoƒish]

[QUOTE=Street Parrot]
Akvaryumlarda kullandığımız bitkilerin çok büyük bölümü karasal bitkidir. Çok çok azı tüm yaşamını su altında geçirir. Bu yosun cogundan daha fazla sucul bitkidir. [/QUOTE]

Bu fotoğraftaki yosun türü karayosunudur selvi yapraklı yosundur bilimsel adı Hypnum cupressiforne dir.

Bir süre su altında dayansada çürür. su altına uyumlu değildir @pianoƒish kaan hocamın uyardığı gibi amfibi demek istemiş olabilirsiniz. çoğu bitki karasal demişsiniz onlar amfibidir. Bu yosun türü ise karasal bir bitkidir. Sucul değildir.
[EDIT]bendeniztayfun,2026-06-26 00:11:24[/EDIT]

[QUOTE=Street Parrot]
Akvaryumlarda kullandığımız bitkilerin çok büyük bölümü karasal bitkidir. Çok çok azı tüm yaşamını su altında geçirir. Bu yosun cogundan daha fazla sucul bitkidir. [/QUOTE]

Bu fotoğraftaki yosun türü karayosunudur selvi yapraklı yosundur bilimsel adı Hypnum cupressiforne dir.

Bir süre su altında dayansada çürür. su altına uyumlu değildir @pianoƒish kaan hocamın uyardığı gibi amfibi demek istemiş olabilirsiniz. Tanklarda kullandığımız çoğu bitki için karasal demişsiniz onlar amfibidir. Bu yosun türü ise karasal bir bitkidir. Sucul yada Amfibi değildir.
Su Yosunu
[QUOTE=Fatihsm]Selamlar. Dışarıda gezerken akan çeşme suyunun ayağında bu şekilde tosun tarzı birşey buldum. Bu yosun benzeri şeyi karantinada beklettikten sonra yeni kuracağım akvaryumumda kullanabilir miyim ?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/281156/250620260329561.jpg[/IMG][/QUOTE]

Kullanılmaz bu yosun kara yosunudur. Suyun içindeki yosunlarda akvaryumda kullanılmaz
150l+315l'ye; Fluval Vs. Eheim Vs. Aquael Vs. Jbl
[QUOTE=ahmetfiratozkaya]Merhaba birçok kişi itiraz edecektir ama ben sizin yerinize olsam az canlı ve en küçük kapasiteli kaliteli ürün alırdım. Sizin listenize göre ehiem ecco pro 200 her iki tank için tercihim olurdu. Diğer türlü çok canlı tutacaksanız büyük filitre evet daha doğru ancak nitrat fabrikası gibi çalışır. [/QUOTE]

Bencede mantıklı. He ben olsam hiç filtre kullanmazdım filtreli akvaryum mu olur [:D] Kaan hocam doğal filtrelerden kralını mixsler ;)
Akvaryum Hobisi Sohbetleri
[QUOTE=pianoƒish]

Akvaryumdakilere göz dağı vermek için mi? [:D][/QUOTE]

Sorma Azizim Başka türlü asayişi sağlayamıyorum[:)))]
[QUOTE=HarunYILDIRIM]

Şu tabağı en kral balığa değişmem [:D][:D][:D] Afiyet olsun kardeşim...[:3][/QUOTE]

Sağol Harun abi. tekirdağa gelde beraber afiyet olsun.[:)]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/242190/260420261552561.jpg[/IMG]

İyi pazarlar 😈
Bakteri Patlaması
[QUOTE=byzikzak]

Hocam dış filtreyi değiştirdim temizledim yine aynısı 2 hafta oldu düzelmedi[/QUOTE]

Yüzde 80 su değişimi yap bakteri yükle mümkünse balıkları bu süreçte karantinaya al. aydınlatmayı kapat. yemlemeyi çok çok az yap. ısıyı sabit tut. su değişimini içme suyu yada arıtılmış su kullan. Biyolojik filtrasyon ortamını yeterli tut.
15D 3E F0 İkola Kolonim
[QUOTE=VolkanUZ]Ölçüler:185.50.45h
Canlı Türleri:15D 3E F0 İkola Kaiser
Filtrasyon ve Işıklandırma: FLUVAL FX6 Dış Filtre, JBL PRO CRİSTAL 36W UV-C Filtre, AQUAREEF F180 Armatür
Tasarım ve Dekorasyon: Kozmetik Kum, Taurus Black Rock Kaya

Herkese merhaba, akvaryumu kurarken tanıtım konusunda bütün detayları ile paylaşım yaptım. Ancak elimdeki koloniyi bir arkadaşa sahiplendirip F0 serüvenine dahil oldum. HobbyAqua 2021 ithalatı sertifikalı 15 dişi 3 erkekten oluşan koloniyi sahiplenip tanka yerleştirdim. Balıklar ile ilgili bütün güncellemeyi bu konu başlığı üzerinden devam ettireceğim. Tankın kurulum konusuna gitmek isteyenler için linki bırakıyorum imzamdan da ulaşabilirsiniz.
[URL=https://www.akvaryum.com/Forum/1855045h_tropheus_akvaryumu_k989938.asp]185.50.45h Tropheus Akvaryumu[/URL]

Birkaç görsel ekliyorum ancak görseller balıkların tanka ilk eklendiği anda çekilmiştir stresliler bir hayli[:D]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/103183/130420230607581.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/103183/130420230605251.jpg[/IMG]

İlk video koloniyi akvaryuma ekleme videosu olsun herkese keyifli hobiler.

[VID]https://youtu.be/hTN1l8wD_v4[/VID][/QUOTE]

Maaşallah very good [:iyi:]
Önce Ortam Mı ? Balıklar Mı ?
[QUOTE=GhostKoi]Yazının ana fikrini kavrıyor ve doğru buluyorum. Zaten beslemek istediğiniz canlıya uygun ortamı hazırlamak en doğru yaklaşımdır. Dolayısıyla canlı odaklı bir hazırlık yapılması gerektiğini düşünüyorum. Önce canlı diyorum. Ortam bunun ön koşuludur. Uygun hacim, filtreleme, su değerleri, oturmuş bir tank, sıcaklık, canlı uyumu vs sağlanmadan sağlıklı koşullar yaratmak pek olası değil.[/QUOTE]

Güzel yorumunuz için teşekkürler hocam.[:iyi:]

[QUOTE=Atankofnature]Önce ortam tabiki. Balık türlerinin doğal yaşam ortamını hem su kimyası hem de görsel olarak sağlamak lazım. yoksa hem rahat edemezler hem de doğal davranışlarını gösteremezler. Kimi balıklar sert su sever kimi yumuşak. Kimi bol kaya, bol kök akıntı vs. Peki ortamı sağladık diyelim ama hiç canlı girilmemiş yepyeni bir akvaryum var yine. sonra balık derken ilk balık ne olmalı mesela g.amerika balıkları olacak bir tankta?[/QUOTE] Yorumunuz için teşekkürler ben ilk cüce vatoz eklerdim.

[QUOTE=koraykbl]
Maalesef artık ülkemizdeki sözde 35 senelik hobiciler "su değişmi yapmıyorum yaşıyor, bettayı fanusta bakıyorum yaşıyor, ısıtıcım yok yaşıyor..." kafasında olduğu için hobimiz artık bambaşka bir seviyede. Yazınız çok haklı ve doğru. Zaten öncelikle bir noktada suyu oturtmadan balık olmaz. Kısa ve net bir söz: Akvaryumda sadece balık değil, aynı zamanda suyuda beslers ve büyütürsünüz.
Umarım artık hobide biyolojiyi yok sayan değil, sizler ve diğer hobiciler gibi balığa en uygun ortamda bakan kişiler gelişir. İyi hobiler...[/QUOTE]

Güzel yorumunuz için Çok teşekkürler İyi hobiler dilerim bende [:iyi:]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.