ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bendeniztayfun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3607
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
7 Saat 55 Dakika önce
Toplam Mesaj:
2232 [2.40 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
25 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tayfun Turan
Doğum Tarihi:
19 Şubat 1988
İl:
Tekirdag
Meslek:
Üst düzey yönetici
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tayfun Turan İnstagram ve youtube : bendeniztayfun Tekirdağ - Süleymanpaşa 60 lt bitkili G.amarika tetra tank 30 lt bitkili apisto cacatuoes tank 40 lt bitkili apistogtamma nijssei tank 40 litre bitkili güney amerika tank 30 lt taeniacara

SON 10 MESAJI

Akvaryumun 2 Cm'i Boşlukta Kalması
Merhaba!. Bence hiçbir sorun olmaz. Endişe edilcek bir konu göremiyorum. İyi hobiler
Yeşil Su Problemi
[QUOTE=ahmetfiratozkaya]İlk günden itibaren yeşil su ise bunun alg ile alakası yoktur. Işık , cam yansıması yada içerdeki bir şeyin salınımı olabilir. [/QUOTE]

Bende @ahmetfiratozkaya arkadaşıma katılıyorum. Sizdeki pek yosun - alg kaynaklı bir yeşil su problemi gibi gelmedi bana Tankın suyu berrak eğer yeşil su olsaydı bulanık bir yeşillenme oluşurdu.

Daha çok salınım yapan bir organik yada inorganik bir madde söz konusu gibi. Bu bir çok sebepten kaynaklanmış olabilir tek tek bakmalısın kum aksesurlar yemler değişim suları vb. Umarım sonuç alırsın. İyi hobiler.
Hastalık
Bayıltana kadar diyorsun yani mutlu [:)][EDIT]bendeniztayfun,2026-08-12 04:29:51[/EDIT]
Kardinal Tetralarım Durduk Yere Öldü
[QUOTE=sacityld]

tankın ph ve ppm değerleri kardineller için gereken değerlere yakın çıktı ama aklıma oksijensiz kalma ihtimali geldi acaba ondan olabilirmi bulunduğum ilden dolayı sıçaklıklar aşırı yüksek akvaryum ortalama 30 derece daima şelale filtreyi suya çarptırçak şekilde koysamda sıçaktan dolayı oksijen yetersiz gelmesi ve balıkların bir günde 3 akvaryum değiştirmesi sonucunda omuş olabilirmi gözlemlediğim kadarıyla arada çöpcülerde suyun üstüne çıkıp nefes alıp iniyo[/QUOTE]

Oksijen dalgalanması olsa balıklardan önce karidesler ölürdü. Bir günde 3 akvaryum görme durumları varsa balıkların bu sebeple ölme ihtimali çok daha fazladır.
Toprak Seçimi
[QUOTE=Sufisu]
Öneriniz nedir her türlü sık sık su değişimi şart onu anladım

Teşekkürler sizin öneriniz nedir hangi toprağı almalıyım hemde bitki sök tak yaptığımdada çok sorun yaratmasin bana[/QUOTE]

Organik bahçe toprağı alabilirsin gübresiz olmasına dikkat et üstünede orta irilikte koyu renk nötr kum kullanabilirsin.bitki olarakta ilk ay nitrat canavarı bitkiler tavsiye ederim özellikle benimde çok kullandığım lepistes otu bolca kullan. kurulum sürecini aralıklı ölçümlerle takip et. Sorun olmayacaktır.
[QUOTE=sacityld]

yüzde 40 lık su değişimi yaptım ama teker teker ölümler devam ediyo ama tuhaf bi şekilde hareketleri veya renklerinde bi sıkıntı yok akvaryumdaki çöpçüler ve aktif olarak yavrulayan karideslerdede bi promlem gözlemlemedim
[/QUOTE]

Tankın su şartlarını bilsek daha sağlıklı olurdu ama Karideslerde sorun yoksa balıklar da adapte olamamış olabilir. Kardinaller hassas balıklardır bazen en uygun şartları bile sağlasan geldikleri transver süreçlerinden oturmuş bir tankda toplu ölümler görülebiliyor malesef.
Toprak Seçimi
Salınımı azaltmak adına uygulanabilir. Tabi asıl mevzu sık su değişimleri oturma sürecinde en büyük kurtarıcıdır.
[QUOTE=sacityld][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/283978/080820260856421.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/283978/080820260857041.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/283978/080820260857181.jpg[/IMG]

2 aylık 50 lite bitkili tankımda 10 karides 4 cöğcü vardı 1 hafta önçe 15 tane kardinal tetra aldım aradan 5 gün geçtikten sonra aniden 6 tanesi öldü hiş bi belirti göstermeden sürekli çalışan 3 w askı filtre su sıçaklığk 28 sabit ne yapmam lazım 9 tane kaldılar ve onlarda ölsün istemiyorum önerileriniz nedir

[/QUOTE]

Merhaba! ben olsam %70 su değişimi yapardım. belirti olmadan ani toplu ölümler genelde amonyak zehirlenmesindendir. tankında yosunlanmalar fazla gibi buda su değerlerinin dengesiz olduğunu gösteriyor. Fazla yemleme yapmayın su değişimlerini aksatmayın fazla canlı yükü oluşturtmayın böylelikle daha sıkıntısız bir hobin olur. 👍🏻
3in1 Güney Amerika Tankları Ve Vertikal Bahçe
Ağaç tankın arkasında olduğu için havada gibi duruyor o bölgeyi bitkilendircem
🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/242190/090420251147511.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.