ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Orhan76
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2712
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
2 dakika önce
Toplam Mesaj:
2158 [3.18 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1029 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Orhan Barbol
Doğum Tarihi:
09 Haziran 1976
İl:
Denizli
Meslek:
Maden Yüksek Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
40lt Bitkili Lepistes Cüce Vatoz Komando Cory
140lt Bitkisiz Orta-Güney Amerika Ciklet Leopar Vatoz
25lt Bitkili Neolamprologus Caudopunctatus
25lt Bitkili Galaxy Rasbora
25lt Bitkili Kardinal Neon Tetra
25lt Bitkili Pseudomugil Gertrudae
SON 10 MESAJI
Duboisi Maswa Deneyimim
Güzel bir tank olmuş elinize sağlık, besleyeceğiniz türü araştırarak onlara uygun dekor, filtrasyon, ekipmanlar ve kimyasallar kullanmışsınız bu nedenle sizi tebrik etmek isterim. Dediğiniz gibi biraz daha uzun boylu tank, yatay hızlı yüzen bu güzel troplar için daha uygun olacaktır. İyi hobiler dilerim.
Güzel bir tank olmuş elinize sağlık, besleyeceğiniz türü araştırarak onlara uygun dekor, filtrasyon, ekipmanlar ve kimyasallar kullanmışsınız bu nedenle sizi tebrik etmek isterim. Dediğiniz gibi biraz daha uzun boylu tank, yatay hızlı yüzen bu güzel troplar için daha uygun olacaktır. İyi hobiler dilerim.
Dalga Motoru Seçimi Hk.
[QUOTE=sameterdinc]
Orhan Bey,
Sobo WP-300M Akvaryum Dalga Motoru’nu 7500 Lt kapasiteli modelden temin ettim. Sirkülasyonun yeterli olduğunu ve balıkları rahatsız etmediğini düşünüyorum. Dipte biriken pislikleri filtre ve iç motorun çekiş kısmına yönlendirdim. Belirli aralıklarla kullandığımda güzel sonuçlar aldım. Bu hususta önemli olan bir kısımda içerde bulunan kayaların dizaynı ben tüm kayaları çıkarttım tekrar akışı etkilemeyecek bir düzen oluşturacağım.
Kesinlikle zaman ayarlı bir priz gerekli ben günde belirli aralıklar ile çalıştırıyorum. Özellikle yemler sırasında kapatıyorum ve yemleme sonrası 25 30 dk sonra tekrar açıyorum dip temizliği için[/QUOTE]
Motor kafasını doğru şekilde yönlendirerek ve dediğiniz gibi fasılalı şekilde kullanarak elbette ki güzel sonuç elde edersiniz. Kayaları tekrar düzenleme düşünceniz de gayet yerinde. Ben kendi uygulamamda dalga motorunu 7/24 sadece su yüzeyini hareketlendirecek şekilde ve yüzeyde batmayan yemler kullanarak yapıyorum ama elbette herkes tankında kendi ihtiyaçları doğrultusunda sizin gibi düzenlemeler yaparak uygulama yapabilir. Şimdiden hayırlı olsun [:)] keyifli hobiler dilerim [:)] [:iyi:][EDIT]Orhan76,2025-06-23 11:35:58[/EDIT]
[QUOTE=sameterdinc]
Orhan Bey,
Sobo WP-300M Akvaryum Dalga Motoru’nu 7500 Lt kapasiteli modelden temin ettim. Sirkülasyonun yeterli olduğunu ve balıkları rahatsız etmediğini düşünüyorum. Dipte biriken pislikleri filtre ve iç motorun çekiş kısmına yönlendirdim. Belirli aralıklarla kullandığımda güzel sonuçlar aldım. Bu hususta önemli olan bir kısımda içerde bulunan kayaların dizaynı ben tüm kayaları çıkarttım tekrar akışı etkilemeyecek bir düzen oluşturacağım.
Kesinlikle zaman ayarlı bir priz gerekli ben günde belirli aralıklar ile çalıştırıyorum. Özellikle yemler sırasında kapatıyorum ve yemleme sonrası 25 30 dk sonra tekrar açıyorum dip temizliği için[/QUOTE]
Motor kafasını doğru şekilde yönlendirerek ve dediğiniz gibi fasılalı şekilde kullanarak elbette ki güzel sonuç elde edersiniz. Kayaları tekrar düzenleme düşünceniz de gayet yerinde. Ben kendi uygulamamda dalga motorunu 7/24 sadece su yüzeyini hareketlendirecek şekilde ve yüzeyde batmayan yemler kullanarak yapıyorum ama elbette herkes tankında kendi ihtiyaçları doğrultusunda sizin gibi düzenlemeler yaparak uygulama yapabilir. Şimdiden hayırlı olsun [:)] keyifli hobiler dilerim [:)] [:iyi:][EDIT]Orhan76,2025-06-23 11:35:58[/EDIT]
Sajica Tankımda Yaşadığım İç Parazit Sorunu
[QUOTE=batuhanbhar]Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: İştahsızlık, ağır hareketler, ince uzun şefaf ve beyaz dışkı
Akvaryum Kapasitesi (litre): 200litre
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 8 adet 5-6cm ve 5 adet 3-5 cm sajica , 2 yetişkin onlarca yavru elma salyangozu , anibias
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sıcaklık 27-28 derece
Filitrasyon: Dış filitre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Flagyl ile tedavi etmeye çalıştım 2 kez ilkinde 10litre suya aldım balıkları 1 adet flagyli su ve sodada eritip ekledim hava taşı ile 5 saat beklettim sonra akvaryuma aldım. 1-2 gün hareketlendiler yeme tepki verdiler daha sonra tekrar iştahsızlık arttı. İkinci kez kullandığımda akvaryum hacmini 100litre düşürüp 3 gün boyunca 2 tablet flagyl eritip ekledim akvaryuma yüzde 50 su değişimi yaptım. 1-2 gün yine durumları iyi olur gibi oldu. Şuan tekrar kötüleşti durum.
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.):2 günde bir yüzde 25 su değişimi yapıyorum.
Hastalık nedeni taziye nedeni ile 2 kez 5-6 gün bakımlarını yapamadan evden ayrıldım buna bağlıyorum. Şuan 3.kez flagyl tedavisi akvaryumda yapıp daha agresif dozaj daha fazla su değişimi ile son bir deneme yapmak istiyorum. Balıklarda karın çökmesi yok. Azda olsa yem yiyorlar. Tavsiyelerinizi bekliyorum. İyi forumlar...[/QUOTE]
Merhabalar,
Öncelikle geçmiş olsun, ilk olarak belki denemişsinizdir ama yemlerinizi sürekli olarak sarımsak özüne emdirerek bu şekilde balıklarınızı her öğünde sarımsaklı yemle beslemenizi tavsiye ederim. İkinci olarak gerçi antibiyotik tedavisi uygulamışsınız ama yine de farklı bir ilaç olarak seachem focus uygulamasını denemenizi de tavsiye ederim. Sajicalar bir dönem arayıp da bulamadığım ve çok beğendiğim ciklet türlerinden, umarım kendilerini toparlarlar.
[QUOTE=batuhanbhar]Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: İştahsızlık, ağır hareketler, ince uzun şefaf ve beyaz dışkı
Akvaryum Kapasitesi (litre): 200litre
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 8 adet 5-6cm ve 5 adet 3-5 cm sajica , 2 yetişkin onlarca yavru elma salyangozu , anibias
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sıcaklık 27-28 derece
Filitrasyon: Dış filitre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Flagyl ile tedavi etmeye çalıştım 2 kez ilkinde 10litre suya aldım balıkları 1 adet flagyli su ve sodada eritip ekledim hava taşı ile 5 saat beklettim sonra akvaryuma aldım. 1-2 gün hareketlendiler yeme tepki verdiler daha sonra tekrar iştahsızlık arttı. İkinci kez kullandığımda akvaryum hacmini 100litre düşürüp 3 gün boyunca 2 tablet flagyl eritip ekledim akvaryuma yüzde 50 su değişimi yaptım. 1-2 gün yine durumları iyi olur gibi oldu. Şuan tekrar kötüleşti durum.
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.):2 günde bir yüzde 25 su değişimi yapıyorum.
Hastalık nedeni taziye nedeni ile 2 kez 5-6 gün bakımlarını yapamadan evden ayrıldım buna bağlıyorum. Şuan 3.kez flagyl tedavisi akvaryumda yapıp daha agresif dozaj daha fazla su değişimi ile son bir deneme yapmak istiyorum. Balıklarda karın çökmesi yok. Azda olsa yem yiyorlar. Tavsiyelerinizi bekliyorum. İyi forumlar...[/QUOTE]
Merhabalar,
Öncelikle geçmiş olsun, ilk olarak belki denemişsinizdir ama yemlerinizi sürekli olarak sarımsak özüne emdirerek bu şekilde balıklarınızı her öğünde sarımsaklı yemle beslemenizi tavsiye ederim. İkinci olarak gerçi antibiyotik tedavisi uygulamışsınız ama yine de farklı bir ilaç olarak seachem focus uygulamasını denemenizi de tavsiye ederim. Sajicalar bir dönem arayıp da bulamadığım ve çok beğendiğim ciklet türlerinden, umarım kendilerini toparlarlar.
Malawi Akvaryumu İçin Dekor Ve Kum Önerisi
[QUOTE=xfuriousx]Merhaba
270 litrelik akvaryum için 2-3 tür Karma Mbuna türleri beslemek istiyorum dekor için neler kullanabilirim hangi kayalar,taşlar vb olabilir ? kum olarak ne kullanabilirim ? [/QUOTE]
Merhaba,
Ben genelde siyah seiryu stone dedikleri taşları/kayaları mbuna kayalık alan ciklet tanklarına çok yakıştırıyorum, buna alternatif olarak simli gnays, dragon stone veya frodo stone da oldukça dekoratiftir. Kum olarak yine kendi zevkim açısından ve yüksek pH sağlaması açısından ince kristalli beyaz kalsiyum karbonatlı kum siyah kayayla kontrast oluşturacağından oldukça hoş duracaktır. Yalnız şunu ifade etmeliyim ki kalsiyum karbonatlı kumlar genelde uzun süre suda karbonattan dolayı bir bulanıklık yaratabilecektir. Tabi bu kuma alternatif nötr özellikte ince (0 numara dedikleri) sarı silis kum da görseli güzel bir malzemedir. İyi hobiler dilerim.[EDIT]Orhan76,2025-06-23 11:16:45[/EDIT]
[QUOTE=xfuriousx]Merhaba
270 litrelik akvaryum için 2-3 tür Karma Mbuna türleri beslemek istiyorum dekor için neler kullanabilirim hangi kayalar,taşlar vb olabilir ? kum olarak ne kullanabilirim ? [/QUOTE]
Merhaba,
Ben genelde siyah seiryu stone dedikleri taşları/kayaları mbuna kayalık alan ciklet tanklarına çok yakıştırıyorum, buna alternatif olarak simli gnays, dragon stone veya frodo stone da oldukça dekoratiftir. Kum olarak yine kendi zevkim açısından ve yüksek pH sağlaması açısından ince kristalli beyaz kalsiyum karbonatlı kum siyah kayayla kontrast oluşturacağından oldukça hoş duracaktır. Yalnız şunu ifade etmeliyim ki kalsiyum karbonatlı kumlar genelde uzun süre suda karbonattan dolayı bir bulanıklık yaratabilecektir. Tabi bu kuma alternatif nötr özellikte ince (0 numara dedikleri) sarı silis kum da görseli güzel bir malzemedir. İyi hobiler dilerim.[EDIT]Orhan76,2025-06-23 11:16:45[/EDIT]
Armatür Tavsiyesi
[QUOTE=Sakduman200]Merhabalar;
120*50*50 ölçülerde içeriğinde rotala,küba,anubias gibi bir kaç çeşit bitki bakmayı düşünüyorum CO2 sistemli olacak fakat aydınlatma konusunda bir türlü karar veremedim kendim yapsam power led mi ? SMD mi kullansam bilemedim. Hadi hazır halde alsam bir ton marka ve ürün var bu konu hakkında desteklerinizi bekliyorum[:?][/QUOTE]
Merhaba,
Aşağıdaki linkte bazı hazır armatürler hakkında görüşler var, iyi hobiler dilerim,
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/aqua_led_mi_orion_led_mi_k1001318.asp[/URL]
[QUOTE=Sakduman200]Merhabalar;
120*50*50 ölçülerde içeriğinde rotala,küba,anubias gibi bir kaç çeşit bitki bakmayı düşünüyorum CO2 sistemli olacak fakat aydınlatma konusunda bir türlü karar veremedim kendim yapsam power led mi ? SMD mi kullansam bilemedim. Hadi hazır halde alsam bir ton marka ve ürün var bu konu hakkında desteklerinizi bekliyorum[:?][/QUOTE]
Merhaba,
Aşağıdaki linkte bazı hazır armatürler hakkında görüşler var, iyi hobiler dilerim,
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/aqua_led_mi_orion_led_mi_k1001318.asp[/URL]
Teleskop Japon Kuyruk Ve Deri Aşınması
[QUOTE=PufferKingdom] Maalesef kaybettim balığı, bulaşıcı olma ihtimaline karşı ana tanka metilen mavisi damlattım.[/QUOTE]
Gerçekten üzücü bir durum [:(] Malesef bazı hastalıklar çok güçlü, ilk semptomları gördüğünüz günün gecesini dahi çıkaramıyor bazen canlılar [:((]
[QUOTE=PufferKingdom] Maalesef kaybettim balığı, bulaşıcı olma ihtimaline karşı ana tanka metilen mavisi damlattım.[/QUOTE]
Gerçekten üzücü bir durum [:(] Malesef bazı hastalıklar çok güçlü, ilk semptomları gördüğünüz günün gecesini dahi çıkaramıyor bazen canlılar [:((]
[QUOTE=PufferKingdom]
Hala metilen mavisi olan suda, tuzMetilen mavisi dozunu aşırıya kaçırmadım, balığım 2–3 saat boyunca metilenli suda bekledi. Şimdi ana tanka geri aldım, biraz metilenin etkisini üzerinden atsın diye birkaç saat dinlendirmeyi planlıyorum. Ardından tuz banyosu yaptıracağım. Bu arada, tuz derken bildiğimiz sofra tuzunu mu kullanmalıyım?[/QUOTE]
Hayir petshopcularda bulursun iyotsuzdur akvaryum tuzu diye satilir.
[QUOTE=PufferKingdom]
Hala metilen mavisi olan suda, tuzMetilen mavisi dozunu aşırıya kaçırmadım, balığım 2–3 saat boyunca metilenli suda bekledi. Şimdi ana tanka geri aldım, biraz metilenin etkisini üzerinden atsın diye birkaç saat dinlendirmeyi planlıyorum. Ardından tuz banyosu yaptıracağım. Bu arada, tuz derken bildiğimiz sofra tuzunu mu kullanmalıyım?[/QUOTE]
Hayir petshopcularda bulursun iyotsuzdur akvaryum tuzu diye satilir.
[QUOTE=PufferKingdom] Merhaba acilen tavsiyelerinize ihtiyacım var teleskop japon balığım bir anda hastalandı kuyrukları kesik kesik gibi oldu ve pulları çıkmış derisi aşınmış hemen suyu %50 değiştirdim metilen mavisi ekledim ve 8 litrelik ayrı yere aldım suyun üstünde yan duruyor acil tavsiyelerinizi bekliyorum[/QUOTE]
Metilen banyosunu iyi düşünmüşsünüz. Belki ağır gelebilir ama bir de tuz banyosu yaptırın, ayrı bir yere litre başına 1 çay kaşığı erimiş tuz kullanarak 20-30 dakika bekletin. Tuz salık vermemin sebebi belki deride kadife dediğimiz bir hastalık baş göstermiş olabilir o nedenle. İnşallah sıkıntıyı atlatır.[EDIT]Orhan76,2025-06-19 17:01:23[/EDIT]
[QUOTE=PufferKingdom] Merhaba acilen tavsiyelerinize ihtiyacım var teleskop japon balığım bir anda hastalandı kuyrukları kesik kesik gibi oldu ve pulları çıkmış derisi aşınmış hemen suyu %50 değiştirdim metilen mavisi ekledim ve 8 litrelik ayrı yere aldım suyun üstünde yan duruyor acil tavsiyelerinizi bekliyorum[/QUOTE]
Metilen banyosunu iyi düşünmüşsünüz. Belki ağır gelebilir ama bir de tuz banyosu yaptırın, ayrı bir yere litre başına 1 çay kaşığı erimiş tuz kullanarak 20-30 dakika bekletin. Tuz salık vermemin sebebi belki deride kadife dediğimiz bir hastalık baş göstermiş olabilir o nedenle. İnşallah sıkıntıyı atlatır.[EDIT]Orhan76,2025-06-19 17:01:23[/EDIT]
Dalga Motoru Seçimi Hk.
[QUOTE=sameterdinc]
Orhan Bey tavsiyenize dikkat edeceğim banada fazla geldi 400M fakat kullanan var mı merak ettim. Dip konusunda çok hassasım ben dış filitre mevcut iç filitre olarak sobo aq-104f aldım fakat dalga motorsuz bu işi çözemeyeceğimi fark ettim. Kullandığınız modele baktım gerçekten çok güzel fakat fiyat olarak maalesef beni aşıyor :([/QUOTE]
Umarım burada benzer malawi veya trop tanklarında kullanan arkadaşlar da yardımcı olabilirler. Belki kullanmayı düşündüğünüz cihazı forum içi aramada, ya da google/youtube kullanıcı yorumlarında bulabilirsiniz.
[QUOTE=sameterdinc]
Orhan Bey tavsiyenize dikkat edeceğim banada fazla geldi 400M fakat kullanan var mı merak ettim. Dip konusunda çok hassasım ben dış filitre mevcut iç filitre olarak sobo aq-104f aldım fakat dalga motorsuz bu işi çözemeyeceğimi fark ettim. Kullandığınız modele baktım gerçekten çok güzel fakat fiyat olarak maalesef beni aşıyor :([/QUOTE]
Umarım burada benzer malawi veya trop tanklarında kullanan arkadaşlar da yardımcı olabilirler. Belki kullanmayı düşündüğünüz cihazı forum içi aramada, ya da google/youtube kullanıcı yorumlarında bulabilirsiniz.
İkolo Kaiser Karın Şişliği
[QUOTE=Emreytr]
Pazartesi günü almıştım balıkları sahibi kaliteli pul yemlerle beslemiş bende elimde yok diye düne kadar petshoptan markasını bilmediğim granül yem aldım yemden dolayı olduğunu düşünüyorum 1 günde karnı şişti ve öldü[/QUOTE]
Bunu duyduğuma çok üzüldüm [:((] Dediğiniz gibi alışık olmadığı bir yemse hazımsızlık/kabızlık yapmış olabilir [:(] Artık tek yapacak şey petshopcunun kullandığı alışık oldukları yemleri kullanmak olacaktır.
[QUOTE=Emreytr]
Pazartesi günü almıştım balıkları sahibi kaliteli pul yemlerle beslemiş bende elimde yok diye düne kadar petshoptan markasını bilmediğim granül yem aldım yemden dolayı olduğunu düşünüyorum 1 günde karnı şişti ve öldü[/QUOTE]
Bunu duyduğuma çok üzüldüm [:((] Dediğiniz gibi alışık olmadığı bir yemse hazımsızlık/kabızlık yapmış olabilir [:(] Artık tek yapacak şey petshopcunun kullandığı alışık oldukları yemleri kullanmak olacaktır.
SON MESAJLAR
- Bu Filtre Bu Akvaryuma Yetermi Hasanbey0101, 13:03
Üye Portfolyo - Transgenetik Tetra Burun Eti Büyümesi cihann7, 12:56
Yeni Üye Forumu - Beta Dişimi Erkekmi M0nty, 12:53
Labirentliler - Yaza 200 Litrelik Channa Tankı Planım valarmorghulis12, 12:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Aldığım Oscar Baliginda Beyaz Lekeler Var valarmorghulis12, 12:06
Yeni Üye Forumu - Yeni Aldığım Beta Mithat Emre Pehl, 11:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Duboisi Maswa Deneyimim Orhan76, 11:52
Akvaryum Tanıtımı - Dalga Motoru Seçimi Hk. Orhan76, 11:31
Malzemeler ve Yemler Forumu - Parvula Mini Tabanı Ne Zaman Kaplar AmatorBetaci, 10:50
Bitki Türleri ve Bakımı - Armatür Tavsiyesi CoryCory, 10:48
Aydınlatma - 225 Litre İwagumi CoryCory, 10:42
Akvaryum Tanıtımı - 180x60x60 Karma Güney Amerika kdrackgz, 08:57
Akvaryum Tanıtımı - Sajica Tankımda Yaşadığım İç Parazit Sorunu Orhan76, 08:55
Hastalıklar ve İlaçlar - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 08:49
Akvaryum Tanıtımı - Malawi Akvaryumu İçin Dekor Ve Kum Önerisi Orhan76, 08:49
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Hangi Ölçülerde Akvaryum Almam Lazım? merutay, 02:56
Yeni Üye Forumu - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Güncel Hoppala, 02:21
Canlı Doğuranlar - 40x40 Akvaryuma 6 Mm Yetermi giyotyn, 01:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 0'a İnen Kh, Düşük Ph Ve Yüksek No3 Ehtiyar, 01:07
Akvaryum Bilimi - Dişi Lepistes İki Gündür Hareketsiz Yatıyor CihanEfruz, 00:43
Hastalıklar ve İlaçlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin KaanE, 23:51
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Shallow Desktop Darkwater 41lt Lepistes KaanE, 23:50
Akvaryum Tanıtımı - 36lt Low Tech. KaanE, 23:48
Akvaryum Tanıtımı - Doğal Kurulumlarım Urass, 23:39
Bitki Akvaryumları Genel - 90*45*45 Natural Style MehmetAkif, 23:31
Akvaryum Tanıtımı - Deniz Akvaryumu Sonrası Bitkili Emre karabas, 22:34
Akvaryum Tanıtımı - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları Aguamentist, 22:12
Akvaryum Dünyasından Haberler - Elma Salyangozu Bitki Yeme Sorunu M0nty, 21:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kedim Akvaryumu Kıskanır Mı M0nty, 21:42
Yeni Üye Forumu - Küçük Canlı Doğuran Tankı Muhammedbedri, 20:34
Akvaryum Tanıtımı - İmbellis Paradise merutay, 20:00
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Ölümler neomeo, 19:14
Yeni Üye Forumu - Sadece 6500k Beyaz Işık İle Bitki Yetiştirme sonosmanli55, 18:07
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Siyanobakteri Ve Tanımlayamadığım Yosun Sorunu Ibrahim_1, 17:32
Yosun - Salyangozum Öldü Sanırım 😥 Burcin06, 17:12
Yeni Üye Forumu - 60x40x40h Lepistes Akvaryumu Kurmak İstiyorum. Hidro Dinamik, 16:26
Yeni Üye Forumu - Walstad Deniyorum Ibrahim_1, 16:23
Akvaryum Tanıtımı - Bricardi emrahdm, 16:11
Tanganyika Cichlidleri - Apistogramma emrahdm, 16:10
Yeni Üye Forumu - Akvaryum İşgal Altında dark blue, 15:35
Hastalıklar ve İlaçlar - Otocinclus Hasta Mı umut karahancı, 14:50
Hastalıklar ve İlaçlar - Gurami İnci Kefali, 13:26
Yeni Üye Forumu - Aydınlatma Çok Isınıyor Normal Mi? Ibrahim_1, 12:27
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Uzun Aradan Sonra Bitkili Akvaryum AHLİ59, 11:21
Akvaryum Tanıtımı - Salyangoz Uzerindeki Kurtlar AmatorBetaci, 08:53
Bitkili Akvaryum Canlıları - Akvaryumda Sade Tasarım İbrahim571, 06:37
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Canlı Doğuran Akvaryumu İbrahim571, 06:19
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurduğum Akvaryum Buğulu Su Ömer t, 01:26
Yeni Üye Forumu - Yurtdışından Canlı / Yumurta Alışverişi? EMİR G., 01:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Discuslarım Hakkında Yorumlarınızı Bekliyorum Ömer t, 01:11
Discus
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Yüzey Emici Sıfır Ayarında Samoo 13:02
- Apistogramma Nijsseni Rio Ucayli Samoo 13:02
- Damızlık Yarıtül Yarasa Çift Ve Peruvian Altumçift karadadas 12:17
- Christmass Moss Ve Pellia Moss emregungor 12:08
- Hydrocotyle Leucocephala, Myriophyllum Tuberculatu emregungor 12:08
- Su Piresi ,mikro Kurt Ve Grindal Kurt Kültürleri jezey 12:07
- Katil Salyangoz jezey 12:07
- Siyah , Albino , L144 Cüce Vatoz Düz Ve Tül Yavru jezey 12:07
- Jbl Premium Kepçe 20 Cm Sıfır jezey 12:07
- Jbl Novo Pleco,ahm Red Green,sarımsalıklı ,toz Yem jezey 12:07
- Bitki Gübre Seti şansal 11:42
- Karides Akvaryumu FarukGorgun 11:40
- Red Tuxedo Lepistes Ve Erkek Cüce Vatoz 8 Cm FarukGorgun 11:39
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 11:32
- Apistogramma Agasizi Blue Flame Ve Black Ramirezi Ramboy 11:31
- Beyaz Kurt Kültürü & Yetişkin Artemia Kültürü Amati340 11:30
- Su Piresi Kültürü+ Yeşil Su & Infusoria Kültürü Amati340 11:30
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 11:30
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 11:30
- Erkek Black Calvus Ve 3 Dişi Caudo Kemalk41 11:15
- Bitkili Akvaryumdan Çıkan Tüm Set Malzemeler burakbozcelik 11:15
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 10:51
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 10:43
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 10:43
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 10:42
- Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 10:42
- Aquaclear 30 & Newa Cobra (yüzey Emişli Filtre) blenny 10:35
- Mangrov Kökü blenny 10:35
- Thumbi West Ve Saulosi Yavruları iesiringu81 10:07
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 09:53
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 09:53
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:38
- Boyu İthal Akvaryum Seti Ve Malzemeler musatürk 09:37
- Eheim Professionel 4+ egedin 09:35
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 09:35
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 09:33
- Cüce Krvt & Katil Saly. & Sakura & Kiraz & Ramshor scorpion26 09:33
- Leleupi & Endler & Medaka scorpion26 09:33
- Resun Dms 400t5 40 X 30 X 38 Cm 45 Litre scorpion26 09:33
- Eheim Reeflex Uv Filtre 350 7 Watt Hiko 09:31
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 09:31
- High Tech İçin Smd Led AtlasPoyraz 08:52
- Grindal Set Ve Mikrofex 300 AtlasPoyraz 08:52
- 4mm Buhar Camı Tutucu AtlasPoyraz 08:52
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 08:48
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 08:48
- Sera Otomatik Yemleme Makinesi nikon_ 08:48
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 08:48
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 08:32
- Rasbora Arıyorum Miller 08:32
KULLANICILAR
- 103 Online Kullanıcı, 56 Üye
Online Kullanıcılar
sahinsahiner,
kadir oksak,
GhostKoi,
Abdullah929,
AbdullahKurcaduz,
abunil,
Akax,
assuwa,
bünyamin,
Caylak adem,
ciways,
darkaura,
Emerse,
Eminator,
emregungor,
Eren88,
featmuco,
FrkMbuna,
Hidro Dinamik,
inspector,
Kdo61,
kopruluonur,
mar76,
MCY4,
muhammet abaci,
murato,
Numii,
Nyassa10,
otolkurt,
R0h1rr1m,
-RBG-,
scorpion26,
Smokie,
voltran,
kaygsz50,
taha25,
Mikail Erdoğan,
sameterdinc,
Aqualandakvaryum,
Rafayel,
IINZAR,
M0nty,
Hasanbey0101,
night_clubs,
Ankaragucu,
Orhan76,
Kayrabarlas,
reprise,
äğåíàæ îòìîñòêè_fzMl,
mguclu,
karidesrehberi,
Ahmetkngr,
oguzhn,
piperka106,
cihann7,
Azizdurdenn,
sfcscannow,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.