ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Orhan76
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3098
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
5 Saat 2 Dakika önce
Toplam Mesaj:
2445 [3.38 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
994 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Orhan Barbol
Doğum Tarihi:
09 Haziran 1976
İl:
Denizli
Meslek:
Maden Yüksek Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

40lt Bitkili Lepistes Cüce Vatoz Komando Cory 140lt Bitkisiz Orta-Güney Amerika Ciklet Leopar Vatoz 25lt Bitkili Neolamprologus Leleupi 25lt Bitkili Galaxy-Harlequin Rasbora 25lt Bitkili Kardinal Neon Tetra 25lt Bitkili Pseudomugil Gertrudae

SON 10 MESAJI

Ilk Beta Baligim Hakkinda
Ben de lepisteslerime aynı ürünü 5dk kadar içinde akvaryum suyu olan bir çay bardağından şırıngayla çekip azar azar dozluyorum, severek tüketiyorlar.
[QUOTE=Bettagram]Daha önceden birçok defa s üstü bitkisi bakmayı denedim ama pek başarılı olamadım. Şuan Limnobium ve pistia var. Yüzey akıntısı 0 denecek kadar az. Hava hortumu ile barikat yaptım vantuzla cama tutturdum, gayet sağlıklı bir şekilde büyüyüp köklendiler tavsiye ederim. Su mercimeği sürekli buharlaşmadan dolayı camlara yapışıyor.[:?][/QUOTE]

Aynı problemi (cama yapışma sorununu) ben de küçük yapraklı frogbitlerde yaşadım geniş yapraklıda bu problem olmadı.

[QUOTE=Kuro]

2 kere alıp denedim ben de ilki in vitro şeklinde jel içindeydi koydum dayanmadı. İkincisinde de poşetin içinde göndermişler geldiklerinde sararmıştı zaten oda 2 gün sonra eridi [:'(] Şimdi dayanan 3-4 frogbite kaldı kökleri falan da uzuyor git gide onlardan ümitliyim. Potasyum ve seachem flourish başladım yavaştan onları desteklemek için. Yapay zeka ya sorup fotoğraf attığımda potasyum eksikliğini yüksek etkisi olduğunu söyledi alıp başladım bakalım nasıl olacak [:?][/QUOTE]

Ben de mikro ve makro gübre giriyorum (tropica ve prodac) ve crystalpro sıvı C02, şu an formları yerinde. Bir de tabi adaptasyon süreçleri var. Ayrıca ilk etapta black water için girdiğim sera black water'ın humik asiti çok kuvvetliydi sanrım belki o da erimelerine katkıda bulunmuştur. Dediğim gibi geniş yaprak daha fazla dayandı ayrıca bir tık daha düşük shrimp forever'ın fulvik asit black waterını kullanınca kendini toparladı.
[QUOTE=Kuro]Ben de frogbite var su yüzeyinde, tankımı ben de yeni kurdum. Nedense frogbiteler çok tutunamadı bayağı bir kaybım oldu 3-4 tane kaldı [:?] Umarım su mercimeğinin daha az gereksinimi vardır. Bettalar su yüzeyinde ki bitkileri seviyorlar.[/QUOTE]

Frogbitlerde ben de aynı sıkıntıyı yaşamıştım. Sanırım piyasada iki farklı versiyonu var. Küçük yapraklı formu benim de tankımda hiç tutunamadı velakin geniş yapraklı (broad leaf) türü hala (3 aydır) çok güzel gelişip çoğalıyor.[EDIT]Orhan76,2025-08-07 16:51:23[/EDIT]
Ben bitkinizi çok beğendim. Her nerden aldıysanız çok formda canlı bir bitki tedarik etmiş size [:iyi:] Bettanın rengiyle çok hoş bir kontrast oluşturmuş [:)]
Yeni Başlayanlar Hangi Tür Balığı Beslemeli ?
[QUOTE=İnci Kefali]i

Benim dediğim şeyler ile alakasını çözemedim? Chatgpt kötü bir kaynak, canlı bakımında kullanılmaması lazım.[/QUOTE]

Konuyu gereksiz yere uzatmama adına cevap vermeme hakkımı kullanmak istiyorum. Görüşlerimiz zaten belli. Chatgpt konusunda mutabıkız [:iyi:]
Cins Ve Cinsiyet
[QUOTE=resifim]

merhaba

resimdeki balıkların cins ve cinsiyetlerini yazabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.[/QUOTE]

Hocam ben Tropheus Kasanga Red Rainbow'a benzettim ama cinsiyetlerini anlayamadım. Eminim daha tecrübeli arkadaşlar daha net cevap verebilirler.
🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240492/070820251139391.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240492/070820251140461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240492/070820251141251.jpg[/IMG][EDIT]Orhan76,2025-08-07 11:43:59[/EDIT]
Yeni Akvaryum
[QUOTE=almunecar]İyi günler. İki gün önce Net 125 litre (80*40*45) akvaryum kurdum. Eheim pro ecco dış filtre+hava motoru var içinde çalışıyor. Ayrıca arka tarafa yaydigim kayalardan mağaralar+silis kum var. İçerisine 1 erkek+3 ya da 4 dışı beyaz prenses +1 adet macracanta almayı düşünüyorum. Ne dersiniz?[/QUOTE]

Makrakanta ilerde çok büyüyecektir ve bu sürüde hacim problemi yaratacaktır. Ekipmanlarınız ve dekorasyon malzemeleriniz sağlam. Yalnız dediğim gibi makrakanta hariç 1e + 3 veya 4d den oluşan güzel bir sürü yapabilirsiniz [:iyi:]
Sıfırdan Ciklet Akvaryumu Kuracağım. Tavsiye Lazım
[QUOTE=MerakliHobici]Merhaba,

Forumda 2. konum. Bundan dolayı buraya açıyorum. Şimdi benim elimde [B]1,5m sumplu akvaryum[/B] var. Akvaryum kısmının [B]derinliği ve yüksekliği 50cm.[/B] İçine ciklet atmak istiyorum. Atmadan önce tavsiyelerinizi bekliyorum. Şuan Damızlık boy 1Erkek 2Dişi Sarı prensesim var. (Başka akvaryumda) Diğer akvaryumda da Damızlı 1 Erkek Ahli ve 1 Damızlık altı dişi Ahli var. Bunları bu akvaryuma koymayı düşünüyorum. [B]Amacım yavru alabilmek.[/B] Tavsiyeleriniz nelerdir?

[B]-Hangi ciklet türleri birbirleri ile uyumlu ve başlangıç için hangi türleri önerebilirsiniz?
-Kaç balığa kadar koyabilirim?
-Kum olarak ne tercih edebilirim?[/B]
-Galiba bitki atmamalıyım ama uyumlu bitki var mı?
- Akvaryuma başka cikletlerde atmak istiyorum ama hangi cikletleri atmalıyım veya farklı ciklet atmalı mıyım emin olamadım.
-Dekor olarak ne kullanabilirim?
-Balıkların saklanması için yer ayarlamalı mıyım? Küp vs.
-Sump motoru aynı zamanda hava veriyor ancak ekstra hava motorum da var. Kullanmalı mıyım?
- Işıklandırma nasıl olmalı.[/QUOTE]

- Mavi prenses, yunus, demasoni veya iceman olabilir. Başlangıç olarak en fazla bir türden (kişisel tercihim iceman) 1e 3d eklemenizi tavsiye ederim. Ama ilk etapta planınız yavru almaksa başka tür eklemezseniz daha iyi olur
- Maksimum 14-15 adetle sınırlı tutarsanız iyi olacaktır
- Kum olarak siyah hagen kum dedikleri substratı tavsiye ederim
- Sert yapraklı bitkiler uygun olabilir, çeşitli anubias türlerini dallara yerleştirebilirsiniz
-Bence başka ciklet eklemeyin
- Dekor olarak seiryu veya frodo stone (ama bolca olsun) ve bitkileri tutturmak için bir miktar dal parçası kullanabilirsiniz
- Balıkların saklanması için bolca kaya veya isterseniz küpler de kullanabilirsiniz
- Ekstradan tankı havalandırmak her daim iyidir, hava motorunuzu kullanabilirsiniz
- Işıklandırmayı eğer anubias gibi bitkileriniz olacaksa çok kuvvetli olmayan hatta loş ışık sağlayan basit RGB ledlerden yapabilirsiniz (Aqualed, Armatürk, Orionled, pahalı segmentte Chihiros olabilir)
Japon Balığımın Yem Düzeni
[QUOTE=Zuzu2446]Merhaba. Japon balığımın 1 hafta da yediği yem düzenini sizinle paylaşmak istiyorum. Önerisi olan varsa yanıtlayabilir. Teşekkürler iyi hobiler.

Pazartesi - Sera Goldy Gran Nature
Salı - Tetra Goldfish Flakes
Çarşamba - Ahm Spirulina And Garlic
Perşembe - Sera Goldy Gran Nature
Cuma - Tetra Goldfish Flakes
Cumartesi - Haşlanmış bezelye[/QUOTE]

Balığınız çok şanslı, çok güzel bir menü hazırlamışsınız. Stok yemlerinizden tükenen olursa stick formda Tropical Super Goldfish Mini Sticks ve Tetra Goldfish Colour Sticks de deneyebilirsiniz. Stick formda yemler şekil olarak biraz kurtçuğa benzediklerinden balığınız kuvvetle muhtemel iyi tepki verecektir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.