ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
11 Şubat 2021 11:47
Toplam Mesaj:
122 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
İMZA
gürcan güllü
SON 10 MESAJI
Mayalı Co2 Tüm Sistemin Detaylı Yapım Aşaması [ Fotoğraflı ]
Eledoalar bakımları kolay bir bitkidir,suda serbest olarak bile yaşayıp büyüyebilirler kuma bile gerek duymazlar,dolayısıyla ben co2 gereksinimi duyduklarını düşünmüyorum...
Eledoalar bakımları kolay bir bitkidir,suda serbest olarak bile yaşayıp büyüyebilirler kuma bile gerek duymazlar,dolayısıyla ben co2 gereksinimi duyduklarını düşünmüyorum...
Pleksi Levhadan Akvaryum
Bu konu hakkında daha önce de bir paylaşım yapılmıştı sanırım,cam daha mantıklı gelmişti,pleksi haifif olmsı dışında pek mantıklı olmamıştı,ayrıca çabuk çiziliyor olması yanında ileride matlaşma gibi bir durum da söz konusu,fiyatta da ppleksi levhalar cama oranla iki kat daha pahalı olmalı,sonuç olarak camın daha sağlıklı ve mantıklı olduğunu düşünüyorum,sağlıktan kastım sağlamlık konusunda...
Bu konu hakkında daha önce de bir paylaşım yapılmıştı sanırım,cam daha mantıklı gelmişti,pleksi haifif olmsı dışında pek mantıklı olmamıştı,ayrıca çabuk çiziliyor olması yanında ileride matlaşma gibi bir durum da söz konusu,fiyatta da ppleksi levhalar cama oranla iki kat daha pahalı olmalı,sonuç olarak camın daha sağlıklı ve mantıklı olduğunu düşünüyorum,sağlıktan kastım sağlamlık konusunda...
Sump Yapımı İçin Sorular
[QUOTE=the_eraser]Selamlar tekrar,
Akvaryumun altı müsait oraya alt sump yapabilirim ancak orada da aklıma takılan şey, akvaryumdan gelen su ile sumptan kafa motoru ile basılan suyun aynı miktarda (Biri fazla olursa ya akvaryumdan yada sumptan taşma olmaz mı?)olması nasıl ayarlanıyor. [/QUOTE]
Sumptaki kafa motoru nekadar su basarsa akvaryumunuzdan da o kadar su sumpa geri dönecektir yani herhangi bir taşma olmaz,eğer sumpunuzu akvaryumun akasına yada yanına yapmak istiyorsanız sump boyu akvaryum boyundan bir 10 cm kadar uzun olmalı ki akvaryumdan sumpa bastığınız suyunuz akvaryumunuza tekrar sorunsuz geri dönebilsin,yani bir nevi şelalefiltre düşünün...
Son olarak eklemeliyim ki sump işleyişini detaylıca bir araştırmalısınız,forumlarda size ışık olabilecek çok sayıda oaylaşım bulacaksınız..[EDIT]aşçı,2016-03-08 01:17:17[/EDIT]
[QUOTE=the_eraser]Selamlar tekrar,
Akvaryumun altı müsait oraya alt sump yapabilirim ancak orada da aklıma takılan şey, akvaryumdan gelen su ile sumptan kafa motoru ile basılan suyun aynı miktarda (Biri fazla olursa ya akvaryumdan yada sumptan taşma olmaz mı?)olması nasıl ayarlanıyor. [/QUOTE]
Sumptaki kafa motoru nekadar su basarsa akvaryumunuzdan da o kadar su sumpa geri dönecektir yani herhangi bir taşma olmaz,eğer sumpunuzu akvaryumun akasına yada yanına yapmak istiyorsanız sump boyu akvaryum boyundan bir 10 cm kadar uzun olmalı ki akvaryumdan sumpa bastığınız suyunuz akvaryumunuza tekrar sorunsuz geri dönebilsin,yani bir nevi şelalefiltre düşünün...
Son olarak eklemeliyim ki sump işleyişini detaylıca bir araştırmalısınız,forumlarda size ışık olabilecek çok sayıda oaylaşım bulacaksınız..[EDIT]aşçı,2016-03-08 01:17:17[/EDIT]
Bu Salyangozlar Zararlı Mıdır?
Üst resimdeki adi salyangoz,her ikiside bitki yada kum üzerinde jel gibi yumurta yada yavruyla gelir görmek neredeyse imkansız gibidir,akvaryuma girdiklerinde çabuk buyur ve çoğalırlar,alttaki ramson salyangoza benzese de sanırım melezleşmiş,bitkilere hiç bir zararları yoktur özellikle ramsonlar bitkilerdeki çürümeye dönmüş ve bozulmuş yapraklar ile beslenirler, elimde yüzlercesi vardı ve hiç bir zaman sağlam yaprakları yediklerini gormedim,herkes pek sevmez ama ben özellikle beslemiştim 😊 [:)]
Üst resimdeki adi salyangoz,her ikiside bitki yada kum üzerinde jel gibi yumurta yada yavruyla gelir görmek neredeyse imkansız gibidir,akvaryuma girdiklerinde çabuk buyur ve çoğalırlar,alttaki ramson salyangoza benzese de sanırım melezleşmiş,bitkilere hiç bir zararları yoktur özellikle ramsonlar bitkilerdeki çürümeye dönmüş ve bozulmuş yapraklar ile beslenirler, elimde yüzlercesi vardı ve hiç bir zaman sağlam yaprakları yediklerini gormedim,herkes pek sevmez ama ben özellikle beslemiştim 😊 [:)]
Muhteşem Bir Bitki Mutlaka Akvaryumda Olmalı
Çok zor bir bitki diye hatırlıyorum.
Çok zor bir bitki diye hatırlıyorum.
Doğadan Toplanan Kökler Ve Salınım
Alıç bildiğim kadarıyla çok sağlam bir köke sahip olmalı,dediğim yılgın ağacıda çalı cinsinden bir ağaç ve çok dekoratif köklere sahip,sanırım alıç köküde dekoratif olmalı ve bence sonuna kadar gidin emek kadar güzel bir şey yok 😊
Alıç bildiğim kadarıyla çok sağlam bir köke sahip olmalı,dediğim yılgın ağacıda çalı cinsinden bir ağaç ve çok dekoratif köklere sahip,sanırım alıç köküde dekoratif olmalı ve bence sonuna kadar gidin emek kadar güzel bir şey yok 😊
Doğadan Toplanan Kökler Ve Salınım
Ağacın ne olduğunu yazmamışsınız,fotolarını eklerseniz daha açıklayıcı da olabilir.Daha önce bir çok kok fırınladım ve en iyi çözüm olduğunu düşünüyorum,bir de kök sağlam olmalı eğer ölü dahi olsa yumuşak bir kök hertürlü salınım yapacaktır,daha önce yılgın ve dere kavağı kökünü bu şekilde fırınlayıp suda bir kereye mahsus kaynattım ve akvaryuma koydum,etraflarında sümüksü bir sıvı oluştu her oluşta yıkayıp tekrar koydum ve bir sure sonra tamamen suya adapte oldular,bu arada balıklarda herhangi bir sıkıntıya yol açmadı.sanırım salınım yapması suyun fazla sıcak olmasıyla da alakalı olabiliryor çünkü suyun sucaklığı nezaman çıksa sümüksüleşme oluyordu fakat bu sadece birkç yıkamadan sonra geçti ve şimdi bir yılı aşkın suredir su sıcaklığı vs hiç etkilemiyor ve bence mango kökünden daha dekoratif duruyorlar...
Ağacın ne olduğunu yazmamışsınız,fotolarını eklerseniz daha açıklayıcı da olabilir.Daha önce bir çok kok fırınladım ve en iyi çözüm olduğunu düşünüyorum,bir de kök sağlam olmalı eğer ölü dahi olsa yumuşak bir kök hertürlü salınım yapacaktır,daha önce yılgın ve dere kavağı kökünü bu şekilde fırınlayıp suda bir kereye mahsus kaynattım ve akvaryuma koydum,etraflarında sümüksü bir sıvı oluştu her oluşta yıkayıp tekrar koydum ve bir sure sonra tamamen suya adapte oldular,bu arada balıklarda herhangi bir sıkıntıya yol açmadı.sanırım salınım yapması suyun fazla sıcak olmasıyla da alakalı olabiliryor çünkü suyun sucaklığı nezaman çıksa sümüksüleşme oluyordu fakat bu sadece birkç yıkamadan sonra geçti ve şimdi bir yılı aşkın suredir su sıcaklığı vs hiç etkilemiyor ve bence mango kökünden daha dekoratif duruyorlar...
Blanket Uygulaması Akvaryumu Halı Saha Gibi Yapmak
Tebrikler,elimde bir yıldır işe yaramaz gibi duran blanket yosunlarımı kullanma zamanı gelmiş demekki,emeğinize sağlık...
Tebrikler,elimde bir yıldır işe yaramaz gibi duran blanket yosunlarımı kullanma zamanı gelmiş demekki,emeğinize sağlık...
piknik tüpüne co2 video
Merhaba arkadaşlar ,forumda bir arkadaşımızın uygulamasından yola çıkarak,sistemi kurmaya karar verdim,fakat difüzör vs kullanmaktan ziyade iç filtremin gövdesine sıkıştırıverdim hortumun ucunu,videoda görüldüğü gibi akvaryumun içinde co2 gazı neredeyse toz gibi dağılıyor,ilk kullanmaya başladığımda balıklar videoda görüldüğü gibi biraz telaşlansalarda şuan gayet sakin ve akvaryumun heryerinde yüzüyorlar,soru olarak yöneltmem gerekirse,co2 nin akvaryumun heryerinde dolaşması bir sorun yaratırmı,akvaryum 200 lt ve saniyede 2 kabarcık olarak veriyorum...
aşçı 2014-06-06 17:29:13
Merhaba arkadaşlar ,forumda bir arkadaşımızın uygulamasından yola çıkarak,sistemi kurmaya karar verdim,fakat difüzör vs kullanmaktan ziyade iç filtremin gövdesine sıkıştırıverdim hortumun ucunu,videoda görüldüğü gibi akvaryumun içinde co2 gazı neredeyse toz gibi dağılıyor,ilk kullanmaya başladığımda balıklar videoda görüldüğü gibi biraz telaşlansalarda şuan gayet sakin ve akvaryumun heryerinde yüzüyorlar,soru olarak yöneltmem gerekirse,co2 nin akvaryumun heryerinde dolaşması bir sorun yaratırmı,akvaryum 200 lt ve saniyede 2 kabarcık olarak veriyorum...
videomuz burada
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=LyaBehAMJcc[/VID]
Buda diğer arkadaşın yayınladığı yapım aşamaları.
SON MESAJLAR
- 80x45x45 Karma Bitkili Ve Karma Balık Türleri Cyber_Scout, 02:39
Akvaryum Tanıtımı - Yıllar Sonra Hobiye Dönüş Cyber_Scout, 01:57
Akvaryum Tanıtımı - Dişi Beta Ve Lepistes Birlikte Yaşarmı Cyber_Scout, 01:52
Canlı Doğuranlar - Boraras, Kubotai Gibi Türler Ve Yaşanan Deneyim asiaminor, 01:31
Sazansıgiller - Yeni Kurulum Gubreleme Hk. enisbrk, 01:24
Taban ve Gübreleme - Acemi Beta Balığı Sahibi fishhyy, 00:56
Yeni Üye Forumu - 30 Lt Akvaryum Canlı Önerisi fishhyy, 00:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta fishhyy, 00:41
Yeni Üye Forumu - Mavi Prenses Cinsiyet Ayrımı K0L0Ni, 00:38
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryum Camı Parçası Kırılmış koraykbl, 23:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bettanın Küçük Kavuğu Kaan Frt, 23:51
Akvaryum Tanıtımı - Vahşi Beta Ve Labirentli Hobicileri, Birleşin! Cyber_Scout, 23:44
Labirentliler - Akvaryumun Bıyıklı Ağır Abiler (mizah İçerir) BLGHN, 23:37
Akvaryum Dünyasından Haberler - Su Piresi Hakkında Bilinen Ve Unutulan Bilgiler GhostKoi, 22:47
Akvaryum Tanıtımı - Vatoz Yavruları Jemaisvu, 22:36
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum enginhayta, 22:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Doğum MelikeAk, 22:05
Yeni Üye Forumu - 35x35x35 Basit Ve Hoş Melek lepistes5994, 21:37
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Lepistes Doğum Zamanı Tahmin lepistes5994, 21:30
Canlı Doğuranlar - Kuru Başlangıç Akvaryumum D4nte, 20:12
Akvaryum Tanıtımı - Sarı Prensesim Ağzına Yavru Aldımı Emin Değilim ozhantektas, 19:38
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Dere Kumunda Kararmalar Oluyor Ucallak, 19:34
Yeni Üye Forumu - 50 Cm (34l) Tank Kurulumu: Hangi Balık & Ekipman? koraykbl, 19:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Yum. Sürprizli Ve Mutlu Başlayıp Hüzünlü Son GhostKoi, 18:16
Labirentliler - **paludaryumun Gizli Bahçesi** SahinTaskin, 17:44
Akvaryum Tanıtımı - Badis Veya Dario Türlerinden Satan Yer Var Mı AmatorChannaci, 16:33
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Kübadaki Sarılıkların Nedeni Nedir Cyber_Scout, 15:27
Bitki Akvaryumları Genel - Co2 Difizör Önerisi Cyber_Scout, 15:25
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Mayalı Co2 Sistemi mrah, 15:17
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yeni 30x30 Kurulum Cyber_Scout, 14:59
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Blackwater Fikrinizi Bekliyorum Ucallak, 13:16
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Apistogramma Borelli Renk Değişimi Ucallak, 13:00
Güney Amerikan Cichlidleri - Green Terror Çift Yumurtladı Yusssuffff, 12:13
Güney Amerikan Cichlidleri - Güney Amerikan Karma Tankı Ruzgar001, 12:07
Akvaryum Tanıtımı - Arkadaşlar Merhaba Bu Balık Hamile Mi Kabız Mı Alcin1907, 11:36
Yeni Üye Forumu - Türkiye Lepistes Evi serkancilek, 10:55
Akvaryum Dünyasından Haberler - Apistogramma Nijsseni Tankım bendeniztayfun, 10:08
Akvaryum Tanıtımı - Walstad Akvaryum Mesutoviç, 09:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kırmızı Leke Orhan76, 08:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Işık Gerekmi sandman309, 03:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ters Osmoz Cihazından Su Çok Az Geliyor urzais, 01:56
Filtreleme Seçenekleri - Sıfır Akvaryum Kurulumu İçin Fikir Önerisi Sosis1, 01:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 150 Lt Discus Akvaryumu İç Filtre İle Olur Mu ? kuman, 00:14
Yeni Üye Forumu - Cyber_scout & Eldurmaz Buluşması... Cyber_Scout, 00:04
Akvarist Grupları ve Buluşmaları - Discus Haftalık Beslenme Kazaritachi, 23:57
Discus - Akvaryumda Su Sıcaklığı GhostKoi, 23:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Neothauma'nın Kullanıcı Adının Hakkını Vermesi sorbiek, 23:43
Akvaryum Tanıtımı - Moli Balığı Anlcnusnmz, 23:30
Yeni Üye Forumu - Cımbız İle Nokta Atışı Bitki Dikimi BLGHN, 22:43
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryum İçin Co 2 Set Aldım. yyiImaz, 22:27
Işık CO2 ve Ekipmanlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryum, Malzeme, Bitki Ve Canlı orcrist 05:45
- Sessiflora Bitkisi Satılık Doguhanka 05:38
- Formda Uyguna Bitkiler Hobici İşi isssmailak 03:24
- Güncellenmiş Bol Çeşitli Akvaryum Malzemeleri Samoo 02:04
- Eheim Stream On +4000 & Aquareef Resif Armatür ckfishroom 01:36
- Apistogramma Macmasteri Red Sholder Şahinöztürk 01:15
- Java Moss Ve Beyaz Kurt Kültürü omersayar 00:52
- Tuxedo Lepistes , Ateş Neon Karides omersayar 00:52
- Nadir F0 Ve F1 Tanganyika Ciklitleri DiscusTurk 00:27
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 23:51
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 23:51
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 23:51
- 2.67 Tüp Furcifer 23:23
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 23:23
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 23:23
- Creaqua Nano Elit Furcifer 23:23
- Eheim West Germany Üretimi İç Filtre. abunil 23:12
- Az Kullanılmış Filtre Malzemesi wilivil 23:06
- Su Piresi / Yeşil Su Ücretsiz. ALTEMUR 22:06
- Özel Türler / Lepistes Yavru ALTEMUR 22:06
- Tavşan Salyangoz Ve Amazon Hançeri _rammstein_ 21:45
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 21:42
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:42
- 16/17 Cm Erkek Flowerhorn Serhat.Kaymak 21:33
- Tetra Tec 1200 Dış Filtre- Tetra Ht 300 Watt -3d F candromen 21:14
- Ornatus Julie, Karides, Lepistes, Katil Saly Aquarist101 21:14
- Yeni Malzemeler Ve 37cm İthal Akvaryum Takasa Açık Aquarist101 21:14
- Albino Full Red Bıg Dorsal ataberk28 20:00
- Komple Set ataberk28 20:00
- Sunsun Hbl 601 Askı Filtre 500 L\h 5w Kturan06 19:53
- Apisto Türleri Ve Tül Ramirezi yamansengonca 19:22
- Sobo Da08 Yemleme Makinesi, Pipo Filtre, Kepçe yamansengonca 19:22
- Yetişkin 1e3d Melek sametyildiz 19:09
- Christmas Moss sametyildiz 19:09
- Apiatogramma Macmasteri Genç Çiftler rhn35 19:03
- Dişi Ramirezi (german Blue) TurX 18:46
- Mangrow Kökü TurX 18:46
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 17:52
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 17:52
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 17:37
- Elma Salyangozu (özel Tür) GOLDFISH 17:37
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 17:17
- Needle Leaf Java Fern egedin 17:17
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 16:30
- Bitki Çeşitleri emreemin 16:30
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 16:30
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 16:30
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 16:30
- Malawi Erkekleri AlisBaba 16:20
- Electric Blue Acara Çift AlisBaba 16:20
KULLANICILAR
- 110 Online Kullanıcı, 60 Üye
Online Kullanıcılar
K0L0Ni,
Blackcaptain,
Alpertunga87,
HarunYILDIRIM,
sina cen,
sahinabi,
Ali4765,
eyidasss,
reprise,
Sütçü,
ka2n,
EKAR,
rolll,
Democan,
mrah,
Straga,
urzais,
keth,
kastaniga,
Amati340,
GhostKoi,
Zaid,
KadirTanyeri,
kursatufukcoskun,
noobsaibot,
yajajay,
Hidro Dinamik,
Cyber_Scout,
ali özer,
beary,
xiaovbn,
MurathanM,
Kerems06,
sedaterdem,
enginhayta,
popokio,
ternapi,
Furcifer,
zekigonlum,
blokurlu,
Ayberk1634,
vedat79,
Muhendis39,
UgurCoban,
BirkanKaya,
Fantsma,
huckleberryfinn,
Tortuga7,
Balikcidede,
koraykbl,
faysalhzmtci,
Musab Ali Coşkun,
Kemal1922,
Kaan Frt,
Ciyus,
ceyhun5858,
emreabay6,
Safrane42,
Kazaritachi,
HaydarGul,
emree06,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.