ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ArifhbsAquatics
Kullanıcı Grubu:
Kıdemli Akvarist
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
13121
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Nisan 2018 00:01
Son Ziyaret:
1 saat 38 dakika önce
Toplam Mesaj:
3901 [1.67 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
340 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Arif Hikmet Başeğmez
Doğum Tarihi:
02 Ocak 1985
Yaş:
39
İl:
Sivas
Meslek:
Ressam (meb resim öğretmeni)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Arif Hikmet BAŞEĞMEZ Biyotop akvaryum tasarımcısı-Akvarist İnstagram: arifhbs_aquatics Youtube: Arifhb’s Aquatics Not: Lütfen özel mesaj atmak yerine açtığınız konudan bildirim gönderin.

SON 10 MESAJI

Bıolıfe 100 Bin Lira Ödül Veriyor!
@Neothauma ’bio’life, ‘bio’tope.. Dediğin gibi bana da hitap edebilir! Her ne kadar iki-üç kişi arasından 2. olsam da yarışmaya katılırken şöyle dip köşeye v15 turbo dizel koyup onu gizlemek için çalı çırpı ile kaparken on numara tasarım da çıkar ortaya ha!
Bıolıfe 100 Bin Lira Ödül Veriyor!
@alifuatturk , Bora Bey olsanız ancak bu kadar savunurdunuz; ne eksik ne fazla. Kendi ölçümünüze göre 1000 ppm nitrat olan ‘biolife’ filtreli akvaryumunuzda balıklarınızın huzur içinde olduklarını yazdınız; 200-300 ppm den sonra bu değerler genellikle ölümcül oluyorken!

Her neyse; güzel reklam oldu bu başlık; foruma ücret ödeseniz (ki böyle bir şey yapmıyor forum) bu konudan farksız olmazdı vereceğiniz reklam.
Bıolıfe 100 Bin Lira Ödül Veriyor!
[QUOTE=alifuatturk]
Su değiştirmiyorum zaten, 2 sene oldu v15 alalı hala su değiştirmedim 1000 nitrat ayrıca dış filtre o kadar kaliteli ise neden su kaçırıyor forum, su kaçıran tetratecler, eheim classic ses sorunundan odada oturamayanlarla dolu. Madem kaliteli su da kaçırmıyor yazsınlar kutuya su kaçırmaya karşı garantili diye.
Biolifeden üstün nasıl çıkacakmış dış filtre anlatabilir misin ? Var mı kanıt ? Var mı test ?
Evet su akışı bakterilerin tutunmasını zorlaştıracağından bir miktar etki eder ancak bakteri tutunmasını engelleyecek kadar bir akış biolifede yok.



Forumda biolife filtre bakteri tutmaz biolife yüzünden balıklarım öldü diyen kişiler var.
O kişiler söylüyor görüntü olarak kaba olduğundan dolayı eleştiriyorlarsa zaten problem yok.
Keza görünmeyen ve 30 yıl yıkanmayan hatta belki de hiç yıkanmayan bir filtre projesi biolife firmasında hazır ancak henüz çıkartmayacak.
Çünkü daha bu ürünler kabul görmemiş iken o ürünü çıkarması maddi olarak zarara sokacağından ötürüdür tahminimce.
Yani görüntü sorununu da bir sonraki çıkaracağı filtrede çözecek ya 30 yıl ya da hiç yıkanmayacak ben de bilmiyorum nasıl olacağını ancak demek ki yapılabiliyor.



İddiaası su değişimi yok değil 3 aydan erken su değişimi yapmanıza gerek yok bu süreç 3 ay ila 1 yıl arasında ve gerçekten de öyle.
Su değişimi yok demiyor işte zaten sorun buradan çıkıyor. Herkes kulaktan dolma konuşuyor. Biolife ne zaman su değişimi yok demiş ki.[/QUOTE]

Teşekkürler Bora Bey. Mutlu biolife’lar.
Bıolıfe 100 Bin Lira Ödül Veriyor!
[QUOTE=alifuatturk]
Dış filtrede sumpda su değiştirmezsen, nitrat yine yüksek çıkacak biolife kullandığım için mi nitrat yüksek yoksa dış filtre kullananın da nitratı yüksek de su değişimi ile mi atıyor ?
Hala da ithamlarda bulunmaya devam edip, üni. testi olan, dış filtre sunmadınız.
Ne zaman sunacaksınız şu üni. testi olan dış filtre testini ? Tabii varsa !


Soytarılık yapmak yerine ciddi bir şekilde cevap veremiyor musunuz ?
Ya cahil ya da çıkarcı dedim orda cahil kısmını görmezden geldiniz, çok bilgisiniz herhalde, o kısmı es geçtiğinize göre !
Hala da test sunmadınız.[/QUOTE]

Dış filtrenin testi mi olur? Bu konuda test başvurusu mu yapılır Allah aşkına? İçi boş bir filtre neyin testine tabi tutulur? Debi, mil, sağlamlık, sızdırmazlık vb testlere tabi tutulacaksa eğer yabancı ürünler biolife’tan çok çok daha sağlam ve güvenlidir! Yok eğer içinde sünger ile test edilecekse, benzer cm2 biyolojik sünger üzerinden x bir yabancı dış filtre ile biolife testinden, tüm değişkenler ortak olarak alınacak sonuç yine dış filtre lehine olacaktır az veya çok! V15 hyperultra bora filtrede kullanılan kafa motoru debiyi bir hayli yüksek tutacaktır. Halbuki azot döngüsünde su debisi ne az ne çok, ortalama olan bir haznede döngünün ve bakteri kolonizasyonunun daha iyi olduğuna dair yayınlar var. Pipo filtrelerde bile durum böyle. Abartmanın anlamı yok!

1000 ppm nitrat her tankta çıkabilir, ben sizin biolife tankınızdaki nitratınıza bakarım. Markanın iddiası su değişimi yok değil miydi? Değişmeyin o zaman!
Bıolıfe 100 Bin Lira Ödül Veriyor!
[QUOTE=alifuatturk]
Üniversite testi ile kanıtlı ürünün maduru olmaz bilime aykırı kullanma talimatını bile okumadığına eminim ki sorun talimatları umursamamakta başlamaktadır.
siz, biolifenin üniversite ortamında kanıtladığı ürünleri kullanıcı hatasından dolayı kötü sonuçlar alındı diye, karalar iseniz, onlar da haklı olarak engeller.
çok basit bir soru soracağım; Bilime mi güvenirsiniz yoksa bilime uymadan, kafasına göre iş yapıp, bilim böyle diyor dediği olmadı diyene mi ? Eğer birincisi ise, biolife haklı.
İkincisi ise; Zaten bilimi reddeden adamdan akıllıca bir cevap beklemem.
Kullanma talimatını okumuyorlar.
Yıllardır akvaryumcuyum talimata ne gerek var kafasında olurlarsa bu suç biolifenin değil kişinin suçu.
Üniversite testi olan bir ithal sistem sunun bana hala bekliyorum cevap alamadım.
Ayrıca biolifenin üni. testini attım linkte mevcut.
Pislik tutma testinde dış filtre biolifenin hiç bir ürününü geçemedi.
O zaman hala neyin maduriyetinden bahsediyorsunuz ?[/QUOTE]

Yahu pislik tutma testi nedir? Güçlü bir pompa ile yapılan ve içine sünger konan her icat pislik tutunca bilimsel mi oluyor? Sizin 1000ppm nitrat ölçtüğünüz biolife filtreli tankınız herşeyi özetliyor zaten!
Bıolıfe 100 Bin Lira Ödül Veriyor!
Daha dün sayfalarına yazdım; iki dakika içinde sildiler aşağıdaki yazıyı. Hodri meydan kılıcını çekip negatif yoruma tahammül edemeyen, vasat hobici avcısı bunlar!

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/205902/200920241646581.jpg[/IMG]

[QUOTE=Aguamentist]Selam dostlar,
Öncelikle ben bu başlığı görene kadar böyle bir markanın varlığından haberim yoktu.
Dün akşam yatmadan önce bi foruma bakayım dedim; yazıyı okudum ve linkteki videoyu sonuna kadar izledim.
Sonra kendi kendime dedim ki "vay be yerli bir firma üretim yapmış (artısı-eksisi tartışılır tabi ama bir girişim, bir üretim var sonuçta) bir de çok iddialı bir şekilde "hodri meydan" demiş.
"Valla helal olsun, ben bunun duyurusunu yaparım..." diye düşündüm.

Bir de "Youtube'da deneyimlerini paylaşanlara bakayım, hem de ürünleri görmüş olurum" diye düşündüm.
Modeller nasıl, kullanımı ve performansı nasıl diye 5-6 video izledim, olumlu ve olumsuz deneyim yaşayanlar olmuş haliyle. Ama Biolife sayfasından memnun kalmayan veya merak edilen yorumların neredeyse hepsine tek tek bilgilendirme veya geri dönüş yapılmış.
Sonra sitelerine girip ürün fiyatlarına ve teknik bilgilerine baktım.

Ben ürünleri görünce kesinlikle akvaryumumda kullanamam diye düşündüm.
Sonuçta cama cam, bitkili, kapaksız çiçek gibi akvaryum kurmuşum; karşısına geçince borular, aparatlar, hava kabarcıkları vs gibi şeyler görmek istemem.
Sonuçta akvaryum kültürü oluştuktan sonra benim için en önemli şey görselliktir.
Ürün boyutları ve tasarımları estetik değil kesinlikle.
Ayrıca su değişimi ve ekstra filtre malzemesi kullanmadan kimyasal temizlik konusunda nasıl bu kadar eminler diye gittim sitedeki üniversite raporunu inceledim.
İddia ettikleri testler ve deneyleri üniversite raporları ile doğrulamışlar.

Neyse...
Dün akşam bu başlıktaki video linki üzerinden yazdım Facebook'tan, "hocam ben bu sizin iddianızı duyuru mahiyetinde paylaşmak istiyorum" dedim.
Bora Bey de numarasını verdi, "tabi, yarın görüşelim" dedi.

Bugün kendisiyle görüştüm.
-Ben sizin ürünlerinizi kullanmadım ama bu iddianız ilgimi çekti. Bununla alakalı içerik oluşturmak istiyorum dedim. "Tabi ki yapabilirsiniz" dedi.
(genel ürünler hakkında da konuştuk biraz)
-Sonra "Hocam bu ürünü kullananlar "memnun kaldım veya kalmadım, şurası iyi, burası kötü" diyebilir. Neye sinirlendiniz de bu iddia çıktı dedim.
O da bu "karalama" yapanların bir çoğunun ürünü kullanmadığı halde böyle bir duruma maruz kaldığındı, ithal ürünleri överken yerli ürününü kullanmadan veya yanlış kullanıp olumsuz sonuç alıp bununla birlikte kötü
reklam yapanlar olduğundan bahsetti.

Sonra videodaki Akvaryum Express olayını merak ettim ve sordum:
-Hocam videonuzda arka planda video kapağı vardı. Ben akvaryum express kanalını inceledim. Böyle bir video görmedim. Ben mi bulamadım yoksa içeriği mi sildiler diye sordum.
Akvaryum express videoyu bu ödül konusu açılınca silmiş ve Bora Bey'i arayıp ve videoyu sildik demişler.
Kendisi de sizden bir özür videosu bekliyorum demiş ve konuyu kapatmış.

Ben de "kendilerinin sizin ürünlerinizin altında memnun kaldıklarına dair 6 sene önce yazılmış yorumlar okudum. Peki dedim olayın özü nedir?" diye sordum (videoyu izlemediğim için Fransız kaldım tabi)
-Zamanında ürün almak için Bora Bey'i aramışlar, kendisi de pandemi döneminde yoğun bir dönem yaşıyormuş ve dönüş yapmayı unutmuş. Karşı taraf da hatırlatma yapmayınca konu havada kalmış ve başka marka ürün alımı yapmışlar.
İlişkileri bu arada kesilmiş.

Şimdi gelelim bu iddiaya veya hodri meydana:
Karşımıza çıkın diye seslendikleri kim hala anlamış değilim. Eheim, Tetra veya Sobo'nun, "hadi beyler, meydan okuyan varmış" diye kalkıp gelecek halleri yok.
Bu sesleniş firmaya değil de şahıslara olmuş.
"Ürünlerimizi kötüleyen şahıslar övdükleri filtreleri alıp gelsinler, şartlar şöyle" dense yine bir nebze anlarım ve 100.000 almak için filtresini alan koşup giderdi eminim. [:)))]
Yani bu hodri meydana hiç bir firmadan dönüş olacağını sanmıyorum ama ben de bir duyuru video paylaşacağım [8)]

Bunu reklam veya serzeniş için mi planladılar bilmiyorum [:?]

Bunları yazarken de aklıma şu sahne geldi:

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=QxG6sWGrsfQ[/VID]

[/QUOTE]

Youtube, instagram ve facebook sayfalarında neden tek bir olumsuz yorum yok? Çünkü siliyor beyefendiler ve geriye kalan yorumlar da övgü içerikli kalıyor. Bu da irrite pazarlama tekniğinin çirkin diğer bir yüzü.
Bıolıfe 100 Bin Lira Ödül Veriyor!
[QUOTE=alifuatturk] Merhaba; Öncelikle şunu belirtmek isterim: Biolife ile herhangi bir ticari bağım bulunmamakta. Bu konuda, biolife gerçekten başarılı keza üniversite testi ile kanıtlanmış, maksat yüzey alanı ise; Bu yüzey alanını ister sinterlenmiş cam ile sağla ister sünger ile fark nedir ?
antibakteriyel diye satılan ürünler yüzey alanı neredeyse tutunması imkansız olacak seviye pürüzsüzdür. Bakterilerin yerleşmesi için yüzey alanı gerekir ve bu yüzey alanı süngerde de gayette fazlasıyla mevcuttur.
Bora v15 yan ve arka sumpdan daha fazla pisliği depolar ben şahsen kullandım çünkü sump da su çok fazla aşağı yukarı inişler çıkışlar yaptığından ötürü, debi ömrü azdır. Lakin bora v15 ( monera ile aynı mantık sadece daga gelişmiş veriyonu ) pisliği aşağı yukarı sumptaki gibi ilerletmez düz ilerletir ve aralarda süngerde kesik vardır bu da ömrünü uzun kılar ( şahsen 2 yıl önce aldığım bora v15 i hala da yıkamadım 600 lit ne hacmi olan tank da 45 cm 10 adet frontoza mevcut ilk kurulumdan itibaren canlı aynı ve filtre yıkanmadı ). Biolife su değişimi yapmayın demez, su değişimini en erken 3 ayda yapın hatta 1 yıl da değiştirmeseniz olur der ki üniversite testi ile kanıtlanmış nitrat ölümcül değildir. Döngüsü oturmuş tankda da sadece nitrat olur nitrat ise 1000 ppm de bile zararsızdır balıkların da ömrünü kısalmaz (test kitleri ile ölçtüğümde nitrat 1000 ppm ide balıklar gayet sağlıklı yavru da alıyorum hem de çok canlılar). Su buharlaşır bu su değişimi değildir eklemesidir. Biolife üniversite testinde buharlaşmayı engellemek için buhar camı olan bir akvaryumlarda, testleri başarı ile geçmiştir. Çok basit bir soru soracağım lakin bu konuda bilimsel bir kanıt beklemekteyim. Süngerdeki gözenek ile subtrat pro matrix siporax arasındaki gözenek açısından ne fark var ( yok) ? Var ise bunun bilimsel dayanağı nedir ? Sera, seachem ve eheim firmaları üniversite testi sunmuyor suyu siporax da olduğu gibi emmesi ise zaten sünger de emiyor amacım reklam değil, niyetim kötü değil. Ben sumpı 3 yıl temizlemediğimde biolife filtrelerin herhangi birisi ile 2 ay temizlemediğim biolife arasında fark yok idi yani biolife daha çabuk tutuyor ve depoluyor. Pekii neden bu durumu dalgaya almak yerine üniversite testine gitmiyorsunuz ? Eğer vaktiniz yok ise, kanıtlayamayacağınız bir iddiaa ile ( dış filtrenin yerini tutmaz iddiaası ) neden biolifea çamur atıyorsunuz. Bir akvarist ve biolifeden memnun olan biri olarak merak ediyorum cevaplarınızı.[/QUOTE]

İki saat evvel foruma üye olup yorum yapmak.. 1000ppm nitratın güvenli olduğu ha? Balıkların nitrat maruziyetiyle ilgili epey makale var, göz atın. Bu kadar desteksiz, sırf ürün reklamı yapmak için mesnetsiz iddialara gerek yok!
Bıolıfe 100 Bin Lira Ödül Veriyor!
[QUOTE=Neothauma ]Forum tarihinde iki tane firma var ki tum kotu sohrete, olumsuz yorumlara ragmen hala ragbet goruyor, alis veris yapiliyor: biri bunlar oteki de canli petshop. Helal olsun, ayakta kalabiliyorlar hala. Biolife yerinde ben olsam Apple etkinligi gibi her sene bir etkinlik duzenler, gelistirilmis yeni filtre modeli tanitirdim. Katilimcilara da lahmacun ayran dagitirdim. Gurbette guzel lahmacun bulunmuyor dostlar :( . [/QUOTE]

Sitiv Cobs’u kim seslendirecek? Lahmacun-ayran teklifi reddedilemez ama.
Bıolıfe 100 Bin Lira Ödül Veriyor!
Bora Bey videosunda resmen hakaret ediyor forum üyelerine; ‘aşağılık yorumlar’ vs diyerek. Türk aşağı Türk yukarı, markasının ardındaki kimliği ve bayrağı yüceltirken ‘biolife’ demekte sakınca görmüyor. Tüm dış filtreler su sızdırır diyor. Örnek, eheim classic serisini conta bile değiştirmeden 15-20 yıl kullanan adamlar var. Kendisi ‘sobo’ marka kafa motoruna 5 yıl güvence verebilir mi?
Bıolıfe 100 Bin Lira Ödül Veriyor!
2016’da üye olup, hiç bir konuya mesaj ve yorumunuz yok, hiç bir konunuz yok ve ne hikmetse ‘reklam’ kokan bir hareketle 8 sene sonra bir konu açma gereğini biolife ile hissediyorsunuz 😊. Firma ile yakından ilişkili, uykudaki hesaplardan biri.. Biolife’çılar akvaryum suyu ile çay demlemeye devam etmeli, diğer firmaların ürünleri ile yarışacaklarına. Kahvehane kültürüne daha mühim katkıları olur böylece.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.