ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ÇaĞRı
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
865
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 7 Dakika önce
Toplam Mesaj:
989 [0.31 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
59 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağrı Tekyüz
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1985
İl:
Içel
Meslek:
Chef
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

40 Litre. Red Galaxy Fishbone. Black Galaxy Fisbone.

SON 10 MESAJI

Tds Düşürme Yöntemi Mekanik Mi Kimyasal Mı
[QUOTE=giyotyn]Önce TDS tanımı:
Total Solid Dissolved yani sudaki toplam çözünmüş mineraller. Bi nevi suyun saflık derecesinin göstergesidir.

TDS düşürmenin iki yolu var bildiğim kadarıyla
Mekanik yöntem: RO arıtma sistemi
Kimyasal yöntem: Mixbed reçine

Her iki yöntemin de bazı eksileri ve artıları var.

Ro arıtma sistemi membran filtre kullanılarak yapılan, sudaki mineralleri, su moleküllerinden büyük her şeyi süzen filtre sistemi.
Tek olumsuz yanı atık su miktarı. Ve bir de şebeke basıncınıza göre değişebilen yavaşlığı, ilave pompa veya tank kullanma zorunluluğu.

Mixbed reçine ise içerisinde eksi yüklü anyon ve artı yüklü katyon bulunan filtre elemanıdır. Bu reçine içerisindeki anyon ve katyonlar sudaki mineralleri mıknatıs gibi çeker ve suyu saflaştırır.
Eksi yönü ömrünün kısa olması ve mikro organizmaları tutmaması. Bu yüzden Ro Sistemlere son aşama olarak takılması öneriliyor.
Mixbed reçineden çıkan su tamamen saftır ve akü suyu olarak kullanmak dışında içilmesi akvaryumda kullanılması tehlikelidir.

Şahsen RO sitem kullanıyorum ancak pompasız ve tanksız bir sistem olduğu için 20 lt damacanayı 5-6 saate dolduruyorum. Bu yavaşlık yüzünden arayışlara girdim. Pompaydı Su tankıydı vs ekstra masraflara girmek istemediğim için alternatif yöntemler arıyorum.
Bu yüzden hafta içi kargocu hazretleri getirirse mixbed reçineyi de deneyip fayda-maliyet oranına göre tercihimi yapacağım.
Bilehare sonuçları yazarım.
Bildiğiniz başka alternatif yollar ve önerileriniz varsa öğrenmek isterim, şimdiden teşekkür ederim[/QUOTE]
Ben arıtma cihazınıza extra tank bağlatmanızı öneririm. Büyük tank varken yaptıracaktım.
Fakat küçük akvaryuma geçince vazgeçtim düşüncemden.
Akıllı Priz Kullanan Var Mı? Bir Şey Sorucam
[QUOTE=KaanE]Arkadaşlar akıllı priz ile ışık aç kapa yapacam. Piyasadaki çoğu ürün benzer aynı özelliklerde. Programlama yapıldığında sürekli olarak tekrarlıyor mu tekrar ayar yapmadan. Yani rutin olarak sabah 9'da açılsın, 22'de kapansın gibi.

ve en önemlisi aslında asıl sorum; örneğin kapalı durumda gece 23'de misal. Akvaryuma bakmak gerekti, elle manuel olarak cihazların üstündeki düğmeden (hepsinde 1 adet var gördüğüm kadarı ile) ışığı açmak sonra tekrar basıp kapatmak programa dönmek mümkün mü? Yoksa illa telefondan mı açıp kapatmak lazım.[/QUOTE]
Dediklerinizin hepsini karşılayacak ürün,
Cata Zaman Ayarlı Dijital Saatli Priz Ct 9182
Yıllarca kullandım diyebilirim.
173 ₺ aydınlatmadunyam da. Diğer sitelerdeki fiyatlara göre çok uygun. Genede detaylı bir fiyat araştırması yaparsanız daha sağlıklı olacaktır.
Motorlu Pipo Filtre
[QUOTE=Kaannn455] Dophin sfp 16. Temiziyorum ama aynı.[/QUOTE]
Bende kullanıyorum uzun zamandır problem olmadı hiç. Problem başka bence kontrol edin.
Motorlu Pipo Filtre
[QUOTE=Kaannn455]Herkese günaydın. Mptorlu pipo fltrem sürekli bozuluyor. 5 ay içinde 2. pipo filtremi aldım. Neden bozuluyor olabilir? [/QUOTE]
Merhaba,
Hangi marka ve modelini aldınız.
Ayrıca içine pislik gitmiş pervane dönmeyebilir. Kontrol ettinizmi ?
Melek Balığı Neden Ölür?
[QUOTE=Sadullah016]1 melek 1 trans tetra 2 çöpçü ve 3 koi 3 japon vardı. Melek balığımı bugün dipte ölü olarak buldum. Su çok bulanmış ve kokuyordu dünden bugüne, meğersem gece balık ölmüş. Akvaryumdaki oksijen yeterli, yemlemesi de günde 1 kere yapıyorum. Balığı çıkarırken gözlerinin beyaz olduğunu gördüm. Neden ölmüş olabilir? Diğer balıklar için de bir tehdit var mıdır sizce?[/QUOTE]
Buraya üye olma zamanınızı, hangi balık, hangi balıklarla uyumludur ve kaç litrede yaşar diye araştırmış olsaydınız. Ne ben bunları yazıyor olurdum, nede siz bunları okuyor olurdunuz.
5-6 karides, 2 de astronot koysaydınız önümüzdeki kurban bayramında danaya girerlerdi böylede bir sıkıntı olmazdı diyim.
Melek Balığı Cinsiyet
[QUOTE=MustafaŞ]Bilen varmıdır acaba ?[/QUOTE]
Alttaki resimden gördüğümü söyliyim tecrübeme dayanarak. Alttaki erkek (sarı olan) üstteki dişi.
Ama en belirgin seçenek tüpçüktür. Dişinin ki kalın erkeğin incedir.
Elma Salyangozu
[QUOTE=Bilgiye Aç Acemi]Dışarı çıkabildiklerini bilmiyordum bu beni bayağı şaşırttı! Teşekkür ederim. Neyse ki Akvaryumun kendi kapağı var. [/QUOTE]
Sudan dışarı çıkıp, kabuğuna hava alıp, sırt üstü yüzüyorlar bile [^_^]
Akıntıya Karşı Yüzmeye Çalışıp Savruluyorlar
[QUOTE=İlayy]

Kırmızı balığı bilemiyorum olabilir ama diğer sarıların zebra danio olması mümkün değil. Bombeli bir akvaryum ve söylediğiniz kadar salyangozluk değil. Teşekkürler yine de, yapay bitki ve taşlar için dedikleriniz içinse dikkate alacağım.[/QUOTE]
Merhabalar,
Arkadaşlar gerekenleri zaten söylemiş, eğer dikkate almazsanız ölü balıkları akvaryumdan toplamaya ve balıklarım neden öldü diye başlık altında konu açmak üzeresiniz. Ertelemeden söylenenleri yaparsanız üzülmez ve çare arayışında olmazsınız. Keyifli hobiler dilerim.[EDIT]ÇaĞRı,2024-10-23 22:37:04[/EDIT]
Motorlu Pipo Filtre
30ppm filtre süngerinden kesilip yapılırsa süngeri tıkanma debi sorunu olmaz uzunca bir süre. Ben süngeri tedarik ettim, zaman bulursam yapacam işin aslı elim dokanmadı daha . Maket bıçağı ile yuvarlaklaştırıp kullanıcam nasip olursa.

Hakan Bey'in söylediğine katılıyorum, yukardaki tıpayı çıkardığımızda daha çok hava ve sirkülasyon sağlıyor, suyun basış kısmı. [EDIT]ÇaĞRı,2024-10-23 11:54:40[/EDIT]
Motorlu Pipo Filtre
[QUOTE=Kaannn455]
Temizledim şimdi güzelce. Gözlemleyeceğim. Teşekkürler.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/250423/221020242306261.jpg[/IMG]
Üstteki tıpayı çıkarmamışım ondan olmuş galiba [:D][/QUOTE]
Rica ederim :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.