ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
mertkaya01
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
21 Ekim 2025 22:48
Toplam Mesaj:
50 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
mert kaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
SON 10 MESAJI
Adanadaki Petshoplar
Bugün özaldan baraj yoluna kadar tüm petshopları gezdim malawi akvaryum kurmak için fakat isim vermeyim ama yavru boy ciklet için 10 tl gibi bir ücret biraz fazla geldiki şöyle bir durum var istediklerimide tam olarak bulamadım en son çarşı sonrada meydan yaptım ayrı ayrı toplayarak bulabildim yani yorucu geçti biraz
[x(][x(]
Bugün özaldan baraj yoluna kadar tüm petshopları gezdim malawi akvaryum kurmak için fakat isim vermeyim ama yavru boy ciklet için 10 tl gibi bir ücret biraz fazla geldiki şöyle bir durum var istediklerimide tam olarak bulamadım en son çarşı sonrada meydan yaptım ayrı ayrı toplayarak bulabildim yani yorucu geçti biraz
[x(][x(]
Adanadaki Petshoplar
Bu hobiyi uzun zaman önce bırakmıştım fakat bir başlayan bir daha bırakamıyor [:D] hobiyle uğraştığım zaman petshoplar ve fiyat konusunda bilgim vardı fakat aradan uzun bir süre geçtiği için değiştiğini tahmin ediyorum sizden isteğim adana içinde hem fiyat hem bu işi severek yapan önerebilceğiniz bir petshop var mı ? [:?][:?][:?]
Bu hobiyi uzun zaman önce bırakmıştım fakat bir başlayan bir daha bırakamıyor [:D] hobiyle uğraştığım zaman petshoplar ve fiyat konusunda bilgim vardı fakat aradan uzun bir süre geçtiği için değiştiğini tahmin ediyorum sizden isteğim adana içinde hem fiyat hem bu işi severek yapan önerebilceğiniz bir petshop var mı ? [:?][:?][:?]
BETTA AKVARYUMU
[QUOTE=JAPONSEVER]Alta kuvars kum,üstünede lav kırığı veya hagen kumu;bitki olarakta eledoa,çınar,tütün,bacobagbi bakıı kolay bitkiler alırsanız gübre istemez,maliyet düşer.Hagen kumun kilosu 2-2,5 tl arasında olsa 4 kilo alsanız azami 10 tl,kuvarsda 5 kilo alsanız 10 olsa20 tl kum tutar.[/QUOTE]
[QUOTE=JAPONSEVER]Alta kuvars kum,üstünede lav kırığı veya hagen kumu;bitki olarakta eledoa,çınar,tütün,bacobagbi bakıı kolay bitkiler alırsanız gübre istemez,maliyet düşer.Hagen kumun kilosu 2-2,5 tl arasında olsa 4 kilo alsanız azami 10 tl,kuvarsda 5 kilo alsanız 10 olsa20 tl kum tutar.[/QUOTE]
söylediklerinizi dikkate alıcam çok teşekkür ederim akvaryumu toparlarsam resmini atarım :D
BETTA AKVARYUMU
Selamün aleyküm benim 30 litre yavru bir tankım var evde boş duracağına değerlendireğim diyorum . Şimdi ben bu akvaryuma bitki için kum, bitki, gübre olayının maliyeti kaça patlar ?
Selamün aleyküm benim 30 litre yavru bir tankım var evde boş duracağına değerlendireğim diyorum . Şimdi ben bu akvaryuma bitki için kum, bitki, gübre olayının maliyeti kaça patlar ?

Flower Horn Red Dragon Yavru
[QUOTE=erdincg]Sevdiği yemi eline al suya yaklaştır o gelir zaten gelmezse suya at yavaşça gelip yerse sende diğerini yavaşça suya doğru uzat yok gelip alıp suyun üzerini dalgalandırarak dibe kaçarsa akvaryumun karşısında otur yavaş yavaş alışsın sana, böyle böyle yapa yapa alışır sonra suya elini sokarsın , benim ki atlamaya alıştı ara sıra 1 metre uzağa su sıçrattığı dahi oluyor su dışına zıplatmanı tavsiye etmem. Kış geldi gerçi sinek bulman zor ama sinek vs bulursan onlarıda suyun dışına atlayarak yer ama hastalık kapma riski var.
[/QUOTE]
mertkaya01 2014-11-20 21:10:14
[QUOTE=erdincg]Sevdiği yemi eline al suya yaklaştır o gelir zaten gelmezse suya at yavaşça gelip yerse sende diğerini yavaşça suya doğru uzat yok gelip alıp suyun üzerini dalgalandırarak dibe kaçarsa akvaryumun karşısında otur yavaş yavaş alışsın sana, böyle böyle yapa yapa alışır sonra suya elini sokarsın , benim ki atlamaya alıştı ara sıra 1 metre uzağa su sıçrattığı dahi oluyor su dışına zıplatmanı tavsiye etmem. Kış geldi gerçi sinek bulman zor ama sinek vs bulursan onlarıda suyun dışına atlayarak yer ama hastalık kapma riski var.
[/QUOTE]
Balık bana geleli 1 gün oldu odaya girmemle cama gelmesi bir oluyor ama okula falan gitmeden 1 günümü onu izlemekle geçirmiştim :)
Flower Horn Red Dragon Yavru
Yavru fh aldım şuanlık geçineceği 170 litrelik bir tankımda tek olarak yaşıyor. Bu balık hakkında bilgisi olanlara sorum;1. olarak elime nasıl alıştıra bilirim. 2. sorumda kafa benim için olsada olur olmasada sağlıklı ve düzenli yem ve düzenli su değişim yapıldıktan sonra olacağını sanıyorum yardımcı olacak kişilere şimdiden teşekkür ederim.

mertkaya01 2014-11-20 20:54:10
Yavru fh aldım şuanlık geçineceği 170 litrelik bir tankımda tek olarak yaşıyor. Bu balık hakkında bilgisi olanlara sorum;1. olarak elime nasıl alıştıra bilirim. 2. sorumda kafa benim için olsada olur olmasada sağlıklı ve düzenli yem ve düzenli su değişim yapıldıktan sonra olacağını sanıyorum yardımcı olacak kişilere şimdiden teşekkür ederim.

Resim link:
http://www.upload.gen.tr/d.php/www/IAbL5/20141120_074134.jpg.html
Beyaz Prenses Koloni
[QUOTE=lutfimikci]Beyaz prensesler sert balıklardır fakat üreme dönemlerinde. Ve hoşgörün ki hiçbir balığın bu dönemde sakin olduğunu söyleyemeyiz. İzlemesi zevk veren hareketli balıklardır imkanınız varsa düşünmeden beslemenizi öneririm. Bol kayalık alan ve ince kum (quartz,mercan kırığı, silis olabilir) ve siyah yada mavi fon ile muhteşem bir görsel şölen elde edersiniz :)[/QUOTE]
http://www.akvaryum.com/Forum/150x50x60_yeni_resimler_sf3_k751025.asp
[QUOTE=lutfimikci]Beyaz prensesler sert balıklardır fakat üreme dönemlerinde. Ve hoşgörün ki hiçbir balığın bu dönemde sakin olduğunu söyleyemeyiz. İzlemesi zevk veren hareketli balıklardır imkanınız varsa düşünmeden beslemenizi öneririm. Bol kayalık alan ve ince kum (quartz,mercan kırığı, silis olabilir) ve siyah yada mavi fon ile muhteşem bir görsel şölen elde edersiniz :)[/QUOTE]
ya kayalık olarak öneri resimler yollarmısın zahmet olmazsa
http://www.akvaryum.com/Forum/150x50x60_yeni_resimler_sf3_k751025.asp
kendi akvaryumum bu şekilde bu tarz kayalar kullanabilirsiniz :)
[/QUOTE]
Kardeşim akvaryumun cidden çok güzel maşallah nazar değmesin. Okuldan geldiğim zaman bu tür kaya aramaya başlıyacağım teşekkürler bu arada

Beyaz Prenses Koloni
[QUOTE=oyıldırım]
[QUOTE=oyıldırım]
Balıkların için örnek olarak gönderdim arkadaşım
[/QUOTE]
açılmıyor
Beyaz Prenses Koloni
[QUOTE=(_discus_)]Tek tür bakıcaksan gerçektende bakılmaya değecek balıklar :)[/QUOTE]
ya kayalık olarak öneri resimler yollarmısın zahmet olmazsa
[QUOTE=(_discus_)]Tek tür bakıcaksan gerçektende bakılmaya değecek balıklar :)[/QUOTE]
Evet tek tür sadece beyaz prenses bakacağım
Beyaz Prenses Koloni
[QUOTE=oyıldırım]Sana dekor tavsiyesi vereyim çok şık duracağına eminim
siyah kum ve siyah arka fon yap akvaryumuna loş bir ışıklandırma kullan dehşet bir görsel elde edeceğinden eminim. Balıklara gelince beyaz prensesler biraz agresiftir. Etrafına müdahale etmeyi sever. Çok aşırı bölgeci bir balıktır. Keyifli hobiler.[/QUOTE]
[QUOTE=oyıldırım]Sana dekor tavsiyesi vereyim çok şık duracağına eminim
siyah kum ve siyah arka fon yap akvaryumuna loş bir ışıklandırma kullan dehşet bir görsel elde edeceğinden eminim. Balıklara gelince beyaz prensesler biraz agresiftir. Etrafına müdahale etmeyi sever. Çok aşırı bölgeci bir balıktır. Keyifli hobiler.[/QUOTE]
Evet haklısınız zaten şuan onunla uğraşıyorum 

SON MESAJLAR
- 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Tortuga7, 11:31
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Bitki Türü leon_ur, 10:58
Bitki Türleri ve Bakımı - Betta Beslenme Takvimi Hk. egemenc, 10:31
Yeni Üye Forumu - 40x40x40 Bitkili Kurulum.. Orhan76, 10:23
Akvaryum Tanıtımı - Transgenik Tetra Kum Hakkinda SaRCoPhiLiuS, 10:08
Yeni Üye Forumu - Özel Tür Ciklelt Nelerdir SaRCoPhiLiuS, 09:54
Yeni Üye Forumu - Uzun Süreli Tatilde High-tech Bakımı darkaura, 09:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Kurulum | [40x40x35] – Neon Tetra-karides burayadali, 09:23
Akvaryum Tanıtımı - Karides İle Yaşayabileyecek Balık burayadali, 09:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Low-tech Tankta Kahverengi Yosun Ve Bitki Erimesi MrAnason, 09:19
Yeni Üye Forumu - Canlı Yem Tavsiyesi MasterChiefHakan, 05:46
Canlı Doğuranlar - 70lt Akvaryumuma Filtre Arıyorum. mustafakrml, 02:41
Filtreleme Seçenekleri - Tanganyika Tankı ekimci, 02:31
Tanganyika Cichlidleri - Sobo 901f Ultra Viole 800 Lt AliAltınöz, 01:13
Filtreleme Seçenekleri - İç Parazit Tedavisi Aybike, 00:20
Hastalıklar ve İlaçlar - Jungle Tarzı Akvaryum Kurulumu - 60x40x30 Kaangzkr, 23:52
Akvaryum Tanıtımı - Balık Tüberkülozu Rumiwegh, 23:23
Yeni Üye Forumu - 30x30x35 Low Tech Tank Cyber_Scout, 23:10
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Aldım Seramik Bioball Ve Karbon Gursel, 21:51
Filtreleme Seçenekleri - 10 Litre Akvaryumda Beta İle Birlikte Ne Yaşar koraykbl, 21:07
Yeni Üye Forumu - Ember Tetra, Beta, Karidesler? CoryCory, 20:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon İle Deniz Salyangozu Yaşarmı? GhostKoi, 19:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlk Bitkili Akvaryumum Dogan27, 17:44
Yeni Üye Forumu - Balık Önerisi Tonikross, 17:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Pipo Filtrenin Borusunu Takmamak Sorun Yaratır Mı? İnci Kefali, 17:33
Filtreleme Seçenekleri - Neon Tetra Ve Bitkili Akvaryum ugurbaran, 17:32
Akvaryum Tanıtımı - Orandamın Sorunu Nedir ? Ezgievrnnn, 17:20
Yeni Üye Forumu - Bitkilerin Üzerindeki Şeffaf Sümüksü Doku yyiImaz, 16:29
Yeni Üye Forumu - Süpriz Corydoras Yumurtası Amatör balıkçı, 16:15
Kedi Balıkları Forumu - Oksijen Ve Hacim Yeterli Mi? Efecan07, 15:40
Yeni Üye Forumu - 70x40x40 Bitki Akvaryumu İçin Filtre CryptoGraphic, 15:10
Malzemeler ve Yemler Forumu - Doctore'nin Balık Odası! Benmuro, 14:01
Akvaryum Tanıtımı - Tanganyika : Amatör Dokunuş darkaura, 12:41
Akvaryum Tanıtımı - 40x40x40 Akvaryum Yaptırmak ayaser, 11:48
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Java Fern'i Nasıl Sabitleyebilirim Efecan07, 11:22
Yeni Üye Forumu - Beta Akvaryumu Acemihobici33, 10:55
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 60x40x40 Hardscape ercane, 10:47
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balığı Akvaryumu İçin Sağlıklı Ve Güzel Düzen merttercn, 10:14
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Beta Karides Uyum scorpion26, 09:59
Labirentliler - 8 Yıl Aradan Sonra Hobiye Dönüş.. emrekaya87, 09:24
Akvaryum Tanıtımı - Su Yüzeyinde Ne Kadar Hareket Olmalı MasterChiefHakan, 09:13
Yeni Üye Forumu - Betta Akvaryumu Cyber_Scout, 02:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Akvaryumuna Hangi Rasbora? Cyber_Scout, 02:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sarı Prenses Dişi Mi Erkek Mi? Cyber_Scout, 01:44
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Elimde 120 Litre Akvaryum Var Ne Beslemeliyim Cyber_Scout, 01:26
Yeni Üye Forumu - Oranda Ara Sıra Dik Duruyor FerhatDumann, 17:36
Yeni Üye Forumu - 40/60 Litre Lepistes Akvaryumu Balık Önerisi MG, 16:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sump Sistemi Hakkında SaRCoPhiLiuS, 16:40
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Türkiye Lepistes Evi serkancilek, 16:31
Akvaryum Dünyasından Haberler - O.amerika Krater Gölü Cikletlerinde Panmiksi Orhan76, 16:31
Makaleler ve Tercümeler
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Crptocoryne Crispatula Var buraktanatar 11:58
- Bitki Armatürü buraktanatar 11:58
- Bitki Armatürü buraktanatar 11:58
- Özel Tür Half Black Hb Gold Tuxedo Lepistes buraktanatar 11:58
- Led Driver 36-48w ilh4n 11:20
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 11:20
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 11:20
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 11:16
- Bitki Çeşitleri emreemin 11:16
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 11:16
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 11:16
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 11:16
- Aquaboxtr Akıllı Çoklu Priz (pano) sdurmaz1965 11:14
- Apistogramma İnka Candidi Hongsloi AtlasPoyraz 11:02
- Akvaryum Ve Dolap AtlasPoyraz 11:02
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 10:36
- Rasbora Arıyorum Miller 10:36
- Japon Türleri İçin Yem HLLDNLYC 10:06
- Hobiciden 2-3cm Cüce Vatoz Yavruları HLLDNLYC 10:06
- Hb White Lepistes Damızlık omererbas 10:05
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 10:05
- Mikrofex & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 09:20
- Katil Saly. & Kiraz & Sarı Ateş & Ramshorn scorpion26 09:20
- Leleupi & 3 Çeşit Nadir Endler scorpion26 09:20
- Armatürk 80cm Akvaryum Aydınlatma 2080h MuratOzdemir 09:09
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 08:54
- Damızlık Corydoras Sterbai nikon_ 08:54
- Mikro Kurt Kültürü nikon_ 08:54
- [satılık] İthal Alman Lepistes Ve Salyangozlar musileno 08:53
- Mavi Elma Salyangozu Brdk64 08:49
- Pigme Corydoras Brdk64 08:49
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-09/03/26 osmandbnl 08:40
- Filtre, Isıtıcı, Uv Filtre, Hava Mot., Co2 Reg. Hüdai 08:28
- Hemigrammus Bleheri (kırmızı Burun Tetra) ozkan61 08:12
- Cüce Vatoz Ve L144 Tül tsp7 08:07
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 08:01
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 08:01
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 07:14
- Çift Balon Mücehver oguzozt 05:41
- 1 Erkek 3 Dişi Damızlık Sarı İmparator Gursel 02:55
- Yunus - Sarı Prenses - Beyaz Prenses - Auratus - Malawi market 00:10
- Safkan Sajica Yavruları Malawi market 00:10
- Apistogramma - İvancara Bimaculata Şahinöztürk 23:57
- Galaxy Fishbone - Scr - Bluebolt - Taiwan nomercy 23:21
- Java Moss Ve Beyaz Kurt Kültürü omersayar 23:00
- Tuxedo Lepistes , Ateş Neon Karides omersayar 23:00
- Tetra, Eheim Dış Filtreler omersayar 23:00
- Golden Red mareq 22:59
- Afra Coube AlisBaba 21:50
- Genç Damızlık Altı Albino Dantum Arıyorum R0h1rr1m 21:33
KULLANICILAR
- 97 Online Kullanıcı, 53 Üye
Online Kullanıcılar
EmreCev,
Goldfish2000,
Fishbone,
ciways,
mutama,
Umt61,
Ezgievrnnn,
Mithrandirr,
SalihNarci,
UmutHalac,
Cem Etyemez,
HLLDNLYC,
darkaura,
egemenc,
pilatin,
MiSoSiKiaN,
Öğretmen Ali,
kupit_wtEt,
osmandbnl,
sina cen,
scorpion26,
ibmsony,
incaia,
a.gumrah,
Orhan76,
reprise,
Erdincylmaz,
neo1907,
egecinar,
Duboisi_,
nikolas,
Alper07,
lojistisyen,
Eldurmaz,
Taha⚡,
Tahirbgc,
şansal,
GETS34,
Koc.oktay,
fantom,
Tortuga7,
corail79,
kenjori,
aupqua,
İnci Kefali,
yusufflower,
Veronicax,
esad408,
SaRCoPhiLiuS,
Burakp,
messi111,
DenizUlucutsoy,
Samklicko,
JuqLax,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.