ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
Saygılar ve bilgilendirme için teşekkürler.bende bi konuda yardımcı olmak isterim.ZEOLİT madenini tüm zirai tarım ilaci,ve bahçe gübresi ,canlı hayvan besihanelerine yem satışı yapan TARIM dükkanlarından bulabilirsiniz.ÇUVALI 6 YTL.kilosu 300kuruş.Ben bütün çiçeklere ve meyva agaçlarına kullanıyorum.Sonuç mükemmel.agaçlar çoştu,çiçeklerim azdı.Ayrıca kanaryalarımın mama ve yemlerine toz halinde karıştırıyorum.Kanaryalar çoştu.Tavuklarımın yemlerine karıştırdım,aldıgım yumurtanın hesabı yok.Yukarda bahsi geçen Link dende ögrendigime göre Tankımın filtrasyonunda(amonyak ve toksin maddelerin etkisizleştirilmesinde) ve bitkilerimin ihtiyacı olan Fe(demir)minaralinin saglanmasında,GÜVENLE kullanabilecegim ortaya çıktı.Araştırmalarınızda başarılar diler,İlgi ve alakanıza TEŞEKKÜR EDERİM.
İlgi ve alakanıza Teşekkür ederim.Filtreleme 2 adet RESUN markaMagi1000,karbonlu içfiltre,hava motoru ile 20cm hava taşı kullanıyorum.en kısa zamanda biyolojik sistem ile arıtım ve dış filtre temin edecegim.Şunu anladım çok ucuza satılan lepistesleri yaşatmak masrafının 10 000 katı.SAYGILAR:
Yaklaşık 100 kadar lepistes i,öbür aleme ugurladıktan sonra(tüm lepistesleri bir anda degil.peyderpey 20li guruplar halinde alıp,ölümlerini izledim.Tüm çaba ve tedavilerime ragmen) masraflarıma baktım.Bayagı külfetli olmuş benim için.Ve şunu anladım.Alınan her lepistes ile birlikte PROMASYON olarak,Flexi Bacter Colombus Colomnaris Veriliyor.Hediyesi içinde./Konuyu petshop a sordugumda,balıkların kendisinde en fazla 20 gün kaldıgını ve bu tür durumlarda tedavi ile ugraşamayacagını ve masrafın boyunu aştıgını söylemek ile yetindi.Uygulamalarda kullandıgım ilaçlar ve miktarları;Tetra(Tetrasiklin,antibiyotk)500mg/50lt ye1kapsul.-Flagyl500mg/50lt/1tablet eritilerek-Permasol(banyolama 15sn)bitki ve balıkları.hastalık devam ettigi sürece,hergün.11tablet 3lt suda seyreltilerek.-Bemiks,vitamin ampullerinden 1 tane tankıma boşalttım .1tanede pul ve pond yemlerime emdirdim,kurutup veriyorum.SONUÇ:Lepistesler ya tedaviye dayanamıyor,yada hastalıga.Elimde steril ölü lepistesler ile aktif colomnaris kalıyor en sonunda
140lt lik Taymur akvaryum.50 kök kadar bitkili.Canlı doguranlardan 5moli,8plati,1vatoz,1vatozlu çöpcü,1tersyüzençöpcü ve 3 albinoçöpcüm,20 kadar neonum var.sorunum LEPİSTES lerimde görülen ve 1 günde ölümlerine sebeb olan,'Kuyruk ve yüzgeç çürümesi'sonucu ölmeleri.Şu an hiç lepistesim yok.UYGULAMALARIM:bilinen tüm Yeşil ve Mavi sıvılar(dezenfektan adı altında satılan)ın hepsini uyguladım.Ayrıca Nitriveç veToxivec'i usulünce uyguladım. Mikrofish ve sera baktopur uyguladım.Önce tankımda tedavi yapıyordum.bitkilerimin hepsi çürüyünce,ayrı bir hastane ,tedavi akvaryumu oluşturdum(30Lt).Yeni dayanıklı bitkiler aldım.Şu anda tankıma Lepistes koymuyorum.belli zaman aralıklarında kloru alınmış,dinlenmiş su ile degişim yapıyorum.Sera aquatan,bitkiler içinde Sera Florena kullanıyorum.Şu an bitkilerim ve diger balıklarım iyiler.sadece artık lepistes almak yok.arada akvaryuma Flagy antibiyotik 3 drajeyi ılık suda bardakta eritip atıyorum.Permasol uda kullanmaya başladım.Bitkilerim çoştu.Maya sistemi ile CO2 veriyorum.PH için MERC çubuklarla ölçüm yaptım.PH,7 çıkıyor.(yaklaşık degerlerde).
Arkadaşlar yorumu olan yok mu?bu konu gerçekten önemli.Ben permasol banyosu yaptırıyorum balıklara .Son çarem.kayıpım çok
yukardaki bilgiye ek olarak,Ayrıca 3 kök Anabias var ve herbirinde 2 yaprak filiz verdi.Ayrıca SERA florena da ek gübre besinide kullanıyorum.kullandıgım Permasol dezanfektanın biyolojik denge üzerindeki zararlı etkisi zamanla kimyasal bag oluşturarak etkisizleşir bence.Bunun için tuz önemli.Ayrıca tanka ilave ek mineral deposu olarak gazı alınmış madensuyu da iyi gelir düşüncesindeyim.SAYGILAR.Görüş ve fikirlerinize açıgım.
Bende projeden etkilenip 100*45*35 lik tankıma,1lt cola pet şişesi içine ,1 su bardagı Toz şeker ve 1 çay kaşıgı kuru Pak maya attım.Bir T ile kapaga silikonladım.Uzun bir hortumun ucunu eriterek büzdüm ve igne kızdırıp hava delikleri açtım.Sistem 1saat sonra çalışmaya başladı.1 hafta oldu.hortumu tankdan hiç çıkarmadım.Geceleri,Bitkilere aydınlatma için,Gralüx floresant tüp ile elektronik balanst kullanıyorum.2kök Criptokoliyns,10 kök çınar+20 kök igneyapraklı adını bilmedigim bitki,10 kök saz,2 kök garip bir bitkim var.MERC ph ölçen cubuk aldım.ph7 görünüyor.bir haftada,Tankımda,yaklaşık %40su degişimi yaptım.Permasol dezanfektan niyetine 1 tableti 2lt suda seyreltip,günde 5 damla tanka damlatıyorum.bitkilerim gayet canlı ve filiz veriyorlar.permasol bitkilere iyi geliyormuş.Fakat biyolojik dengeyide bozuyormuş.bir çorba kaşıgı tuz eriterek karıştırdım.Sudaki Nitratı ve permasolun kimyasal kalıntılarını baglasın diye,bitkilerin keyfi iyi ama balıklarımdaki Colomnaris bakterisi sanırım permasol sayesinde kimyasallara karıştı..En kısa zamanda biyolojik arıtma kurmak istiyorum.Şimdilik;ResunMagic-Jet1000L(100/300Lt)içFiltre+Ga p iç filtre+Hava motoruna takılı hava taşı ve süngerli filtre kullanıyorum.SAYGILAR.
Geçmiş olsun.Dış filtre dipteki kuvartz kumu harekete geçirip suyu bulandırmış ve muhtemelen sudaki berraklık kaybolup yogunluk oluşmuş bence.Midye kırıgı bu konuda en uygun malzeme bence.Hem akıntının şiddetinide görebilirsin kumun hareketlenmesinden.balıkların kuvarz tozlu içinde oksijeni az olan suyu nekadar soluyabilirdi ki?Saygılar
Trakya Üniversitesi nin kupası olsa gerek.Akvaryumunun yanınada ayrı bi güzel yakışmış.91 mezunuyum aynı ünv.teden Tebrikler,Çalışmana bayıldım.
SON MESAJLAR
- Elyaf Kullanımı mutlubaba, 17:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Anubias Yosun Problemi pltcooper, 17:14
Bitki Akvaryumları Genel - Lepistesimde Kuyruk Kısma Berkayv, 17:13
Hastalıklar ve İlaçlar - Nano Bloody Mary Serdariekrem, 16:59
Akvaryum Tanıtımı - Betta Balığı Akvaryumu tsp7, 16:53
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Neritelerim Hareket Etmiyor Tulpar99, 16:47
Omurgasızlar - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Mirza Adar, 16:23
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Hangi Tür Karides Daha İyi Taha Yanık, 15:55
Omurgasızlar - Cambarellus Diminutus (cüce Kerevit Aguamentist, 15:45
Diğer Tatlı Su Canlıları - Moscow Blue Lepistes BywenzeL, 14:51
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Balığım Ne Zaman Doğurur? (canlı Doğuran) BozKar, 14:43
Canlı Doğuranlar - Balığım Ne Yapmaya Çalışıyor ? MasterChief, 14:11
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Yeni Akvaryum İçin Tavsiyeler Sogan, 14:08
Yeni Üye Forumu - Betta Balığı Çiftleştirme scorpion26, 14:08
Diğer Tatlı Su Canlıları - Full Erkek Lepistes Tankında Vukuat Vıdeo Ek KaanE, 13:31
Canlı Doğuranlar - Shallow Tank twinsoul, 13:27
Akvaryum Tanıtımı - Betta Yumurta Mantarlaşması lKatarina, 13:09
Yeni Üye Forumu - Fundulopanchax Gardneri Gardneri (gardneri Killifish - Yıllık Balığı) onuribrahim, 13:00
Diğer Tatlı Su Canlıları - Tawian Bee Karides Yumurta Saf Su ÇaĞRı, 12:54
Omurgasızlar - Akvaryum İçin En İyi Şey Hiçbir Şey Yapmamak! hounddog, 12:25
Akvaryum Dünyasından Haberler - İç Filtre darkaura, 12:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balığım Bir Kesecik Çıkardı goko58, 11:58
Hastalıklar ve İlaçlar - 35x35x35 Low Tech Bitkili Akvaryumum isssmailak, 11:11
Akvaryum Tanıtımı - Hangi Filtre Daha Uygun darkaura, 10:44
Filtreleme Seçenekleri - İstilacıların Peşinde MasterChief, 10:40
Deniz Canlıları - Akvaryumum Hala Berraklaşmadı Orhan76, 10:33
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Akvaryum Kurulumu MasterChief, 10:26
Yeni Üye Forumu - 35 Cm Bitkili Akvaryum Orhan76, 10:20
Akvaryum Tanıtımı - 180x60x60 Karma Güney Amerika Orhan76, 10:18
Akvaryum Tanıtımı - Elma Salyangozuma Ne Oldu Berkayv, 08:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Harbi Black Water :) Aguamentist, 08:39
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryumumdaki Canlı Rafayel, 08:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Hamile Lepistes Aguamentist, 08:02
Canlı Doğuranlar - Köpürme Ve Camda Tortu Aguamentist, 07:52
Yeni Üye Forumu - Kurt Mu? Rafayel, 07:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Tropheus Dişi Erkek aliburak11, 05:11
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bunun Cinsi Nedir MasterChief, 01:28
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Beyaz Benek Ömer t, 01:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Sera Costapur Beyaz Benek Tedavisi mertsarikaya, 00:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Gerçek Taşlardan Arka Plan ahmetfiratozkaya, 00:39
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Tropikal Goldfish Yem Balıklar Yemiyor GhostKoi, 23:52
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryum Camında Beyaz Leke Sorunu Larvaklm, 23:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Bu Akvaryumda Bu Balıklar Sıkıntı Çıkarır Mı orkunatalay, 23:29
Yeni Üye Forumu - Hamile Lepistesim Böylemi Kalmalı Hobilik, 22:00
Canlı Doğuranlar - Sumplu Pipo Filtre Muhammedbedri, 21:25
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yarasa Melek writer, 21:17
Fiyat Forumu - Hızlı Yavru Büyütmek İçin Canlı Yem Kullanımı Ömer01, 20:53
Canlı Doğuranlar - Beta Balığım İçin Öneriler OptikPr, 20:52
Yeni Üye Forumu - Su Kaplumbağası Erensrens, 20:45
Yeni Üye Forumu - Sıfırdan Akvaryum Kurulumu Taha Yanık, 20:31
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 2 Adet Akvaryum Ve Bitkiler muratyarici 16:42
- Akvaryumu Boşaltıyorum Son 4 Adet Frontoza ferhattt 16:34
- Akvaryum Malzemeleri Eheim 2211-2213 Kabasakal22 16:23
- Satılık Japon Akvaryumu CnBrtcn 16:21
- Satılık Akvaryum Malzemesi CnBrtcn 16:21
- Lepistes Özel Türler (stok Listesi Eklenmiştir) serkancilek 16:04
- İnce Silis Kum Arıyorum. abunil 15:43
- Led Driver 36-48w ilh4n 15:41
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 15:41
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 15:41
- Su Piresi / Yeşil Su Ücretsiz. ALTEMUR 15:11
- Iceman Ciklet Ariyorum.. ALTEMUR 15:11
- Karışık Cichledler vseckn 15:09
- 400 Litrelik Akvaryum (125*50*65h) vseckn 15:09
- Karides Türleri * Canlı Bitki * Moss * ExceL 15:08
- Lowtech Bitkiler Gönderim Vardır . ExceL 15:08
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 14:44
- Siyah Cüce Vatoz Çift Ve Yavru Cucevatozcu 14:44
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 14:44
- Satılık 1,5 Metrelik Profesyonel Akvaryum - Sumplu SGY 13:59
- Katil Salyangoz GokKurt 13:57
- Micra Bitkisi - Sarı Ateş Karides GokKurt 13:57
- 40x40x40 Akvaryum Ve Sobo Tepe Filtre Firefighter 13:37
- Leptosoma Kitumba Firefighter 13:37
- Albino Nigripinnis Firefighter 13:37
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 13:12
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 13:12
- Moli Plati Gold Barbus Neon Blue Lepistes CevdetSERBEST 13:12
- Bitki Çeşitleri emreemin 13:07
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 13:07
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 13:07
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 13:07
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 13:07
- Aquael 200 Watt Elektronik İsitici Gursoyhasan 13:07
- Apistogramma Türleri, Panda Ribbon Lepistes yamansengonca 13:06
- 40x40x40 Ultra Clear Küp Akvaryumlar Sıfır yamansengonca 13:06
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 12:55
- Akvaryum Ve Malzemeler İlanı Shotokan 12:49
- Adi Ve Ramshorn Salyangoz Arıyorum oguzhanns 12:36
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 12:21
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 12:21
- Altın Kafa Melekler Tekin35 12:13
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 11:36
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 11:36
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 11:35
- L144 Takım, Süper Red Çiftler ersin ün 11:34
- Black Flame Wood cagdas_0606 11:32
- Prl Smiley Caridina / Mavi Melek Neocaridina barsbingul 11:28
- Armatür, Şelale Filtre, Otomatik Yemleme barsbingul 11:28
- Apistogramma Macmasteri - Blue Rim Beta Çifti barsbingul 11:28
KULLANICILAR
- 186 Online Kullanıcı, 101 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.