ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
110*65*55
6 Sarı Prenses , 3 yunus , 1 ahli , 3 auratus , 1 kodango , 2 imparator , 3 çöpçü , 3 vatoz
-----------------------------
50*35*25 (Karantina tankı)
SON 10 MESAJI
Teşekkür ederim.
Merhaba öncelikle çok güzel bir çalışma olmuş ellerine ve emeğineze sağlık. Benim sorum oksijen ile alakalı. İmzamda gördüğünüz bir akvaryuma ve balıklara sahibim. Malawi chiclidlerin kayalık alanları sevmesi sebebiyle akvaryumum tamamen kaya ve mercanlarla dekore edilmiş durumda. Akvarumda hiç bir bitki yok. Anladığım kadarıyla en önemli oksijen kaynağı ise bitikiler. Bunun yanında akvarumda herhangi bir iç filtre de yok. Dolayısıyla oksijen sağlayabileceğini düşündüğüm tek kaynak hava taşı. Acaba hava taşı yeterli olurmu yoksa bitki kullanmamıda tavsiye edermisiniz? Eğer kullanmalıysam ne tarz bir bitki olmalı yardımcı olursanız sevinirim.
Konu esasen tamda benimle alakalı çünkü yakın zamanda bir nitrat patlaması yaşadım ve akvaryumumu tamamen temizleyip dinledirilmiş su ile doldurduktan sonra auqa safe ve kaya tuzu ilavesi yaptım. Ancak balıklarım hala sürtünyorlar ve ikinci kez nitrat zehirlenmesinden korkuyorum şuan. Zaten ilkinde 5 tane balık kaybettim bundan sonra balık kaybetmek istemiyorum zira sanırım haddinden fazla üzülüyorum öldüklerinde. Neyse, netice itibariyle özellikle su kimyası hakkında bilgiye ihtiyacım var yardımlarınızı bekliyorum
Bu arada sizde merhaba ayseozden,
Nitrat patlaması olduğuna açıkçası ben karar vermedim. Akvaryumdaki durumu akvaryumcu arkadaşıma anlattım yüksek ihtimalle nitrat olabileceğini söyledi. Balılar çok hareketsiz ve çok hızlı soluk alıyorlardı. Balıların bazıları dışarıdan hava almaya çalışırmış gibi yüzeye dik şekilde yüzüyorlardı vatozlar sıklıkla yüzeye doğru hamle yapıyorlardı ve 1 yunusum 10 dak içerisnde öldü. Belirtiler bunlardı ve akvaryumcunun tahmini nitrat patlaması olduğu yönündeydi.
Umarım açıklayıcı olmuştur.
Not: Auratus'un karaması ile ilgili ayrıca yorumlarınızı bekliyorum
Selamlar
Merhaba Tolga Bey ;
2 Hafta süresince yemleme yapıldı melsef benide nitrat patlaması kansına iten bu zaten. Gün aşırı normal dzoda yemledi bir arkadaşım. Ama dip temizliğini yapamadı haliyle. Sanırım bundan kaynaklanıyor. Bu arad fitre de yaklaşık 1 aydır temizlenememişti malesef.
Merhabalar ;
Öncelikle belirtmeliyim ki henüz acemi sayılabilecek seviyede akvaryum hobisi ile uğraşıyorum. Problemim yakın zamanda yaşadığım bir nitrat patlaması. İşimden dolayı 2 hafta gibi bir süre evde değildim ve tabi bu süre içerisinde dip ve filtre temizliği yapma şansımda olmadı. Akabinde seyahtten geldiğim gün nitrat patlamasıyla karşı karşıya kaldım. Tüm balıklarımı 20 lt'lit karantina akvaryumuna aldım ve Aquasafe ve Ntirivec kullandım. 1-2 saat içerisinde balıklarımın büyük bir kısmı özellikle sarı prenseslerim kendine geldi ancak ahli ve yunuslarım yemek yemiyor ve çok hareketsizler. Sadece çok hızlı ve ağızlarını kocaman açarak nefes alıp veriyorlar. Bu arada bu olayla bağlantısı olup olmadığını bilmiyorum ama akvaryumumdaki 3 auratus'dan bir tanesi kömüre bulanmış gibi simsiyah olmuş. Onlarda şu an için eski hareketliliklerine kavusştular ancak o hala simsiyah. Bu arada hiç biri yem yemiyor 2 gündür. Balıklarımın çoğunu kurtarabildim ( 18 balıklık popülasyonda 2 ahli 2 yunus kaybettim diğerleri hala yaşıyor ) ancak nitrat patlamasından sonra alınması gerken başka bir önlem varmıdır. Balılkarım inanılmaz iştahsız nerdeyse 2 gündür yem yemiyorlar bu olaydan sonra. Acil yardımlarınızı ve bilgilerinizi rica ediyorum
-------------------------------------
Gürhan KOÇER
110*65*55
6 Sarı Prenses , 4 yunus , 2 ahli , 3 auratus , 2 katanga , 3 çöpçü , 3 vatoz
Kartal / İstanbul
Serhat Bey öncelikle selamlar ;
Aynı hevesleri paylaştığım aynı şekilde düşündüğüm ve aynı benzerlikle akvarist olmaya karar verdiğim bir insanı görmek ve yazılarını takip etmek kendi hayatımı tekrar yaşıyormuş gibi hissettiriyor. Çok benzer bir şekilde sadece bir faunusun içinde 2 tane japon balığıyla başladım bende hemen ardından ( yaklaşık 1 hafta sonra ) tamamen kendi kafama göre hiç bir araştırma yapmadan sadece 20 Lt'lik bir akvaryum almıştım (biri albino 3 pangasus, 2 melek, 1 beta, 2 çöpçü ve 2 leopar desenli vatos) ve bununda üzerinden 15 gün bile geçmeden Akvaryum.com ile tanıştıktan tüm yazıları okuyup forumda dolaşmaya başladıktan sonra 100x55x40 ebatlarında malawi cichlidlerden sarı prenses, ahli, ve yunus beslemeyi planladığım bir akvaryum kurmaya başladım. Ve ilginçtir ki hemen hemen aynı aşamalardayız su sıralarda. Yeri gelmişken forumdaki herkese özellikle bizler gibi yeni başlanyalara verdikleri sabır dolu destekten dolayı müteşekkir olduğumu söylemeliyim.
Forum kurallarına ters düşmemeyi umud ederek şuu da söylemek istiyorum ; bende şu anki akvaryumumu hem forum üyelerinin hem de sıkı bir dostum olan Pet Shop sahibi bir arkadaşım aracılığıyla kuruyorum. Eğer hala güvenilir bir akvaryumcu arıyorsanız adresini ve telefonlarını vererek tanışmanızı sağlayabilirim. Bu arada mevkii Kadıköy.
Neticede bende şu anda akvaryum suyumu dinlendirmekle ve dekorasyonunu yapmakla meşgulüm sanırım bu akşam havataşını koyup diğer dekorasyon işerini de bitirmiş olurum.
Bu arada tecrubeli tüm forum üyelerine benimde bir sorum olacak. Şu anda 20 Lt'lik akvaryumumda olan 6-7 cm'lik albino pangasus'u büyük akvaryumuma almak istiyorum. Acaba sarı prenses, ahli ve yunuslarla beraber ( -ki alacaklarım henüz 3-4 cm'lik balıklar ) sorunsuzca yaşayabilirmi acaba? Konu hakkında yardım ederseniz çok sevineceğim
Şimdiden teşekkürler ve sağlıklı balıklar...
Öncelikle tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Aslına bakarsanız benim anlamadığım bir nokta var. Daha önce hiç balık beslemediğim için balıktan yavru almak için beslemenin ne anlam ifade ettiğini bilmiyorum açıkçası. Ancak sanırım herhangi bir ticari amacıda yok zaten. Bunu balık hobisinin ayrı bir dalı gibi mi algılamalıyım. Bunları sormamın tek bir sebebi var. Akvaryum amacım ilk etapta dediğiniz gibi iş stresinden uzaklaşmak falandı ancak forumda gezindikçe görüyorum ki bu işle uzun zamandır iştigal eden herkes yavru almak amacı ile devam ediyor. Dolayısıyla acaba bende direk yavru almak amacıylamı başlasam diye düşünüyorum. Zira dediğiniz gibi Frontoza alıp besledikten bir müddet sonra yavru almak merakına girsem o balıkları naparım o zaman diye düşünüyorum.
Kusura bakmayın yine uzatmışım lafı sonuç olarak demek istediğim nedir bu yavru almak hadisesi veya neden herkes direk bu işle meşgul ? ( çok saçma bir soru oldu sanırım ama af buyurun lütfen)
Saygılar ve teşekkürler
Emre Bey bende çok yeni bir akvaryum heveslisiyim ve şunu söyleyebilirim bu işe yaklaşık bir ay önce renk olsun diye kavanoz içinde beslediğim bir japon balığıyla başladım hemen arkasından heves ettim ve 50 cm'lik bir akvaryum aldım yeter diyerek ancak aradan daha 15 gün geçmeden bu işin gerçek büyüsüne kapılıp yeni bir akvaryum yaptırmaya karar verdim şimdi 1 m'lik bir akvaryum yaptırıyorum ve aslında aklımın ucundan bile geçmezdi böyle bir iş yapacağım. Uzatmayayım diyeceğim odur ki eğer bu işten zevk alıyorsanız o akvaryumu büyüteceksiniz zaten ve bir an önce büyütmenizde yarar var bence zira bu hayvanları küçücük bir yerde beslemeye çalışmak eziyetten (size ve onlara) başka bişey değil. Bu arada aslında sorularınızın hiçbirine cevap verememiş oldum zira bende türleri çok iyi tanımıyorum henüz kusura bakmayın. Selamlar...
SON MESAJLAR
- Yeni Neritelerim Hareket Etmiyor Goldfish2000, 15:43
Omurgasızlar - En güzel fotoğraflarınızı gösterin İskorpit, 15:18
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Anubias Yosun Problemi Aguamentist, 15:16
Bitki Akvaryumları Genel - Moscow Blue Lepistes BywenzeL, 14:51
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Balığım Ne Zaman Doğurur? (canlı Doğuran) BozKar, 14:43
Canlı Doğuranlar - Betta Balığı Akvaryumu tsp7, 14:37
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Hangi Tür Karides Daha İyi Buğra.B, 14:17
Omurgasızlar - Balığım Ne Yapmaya Çalışıyor ? MasterChief, 14:11
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Yeni Akvaryum İçin Tavsiyeler Sogan, 14:08
Yeni Üye Forumu - Betta Balığı Çiftleştirme scorpion26, 14:08
Diğer Tatlı Su Canlıları - Full Erkek Lepistes Tankında Vukuat Vıdeo Ek KaanE, 13:31
Canlı Doğuranlar - Shallow Tank twinsoul, 13:27
Akvaryum Tanıtımı - Betta Yumurta Mantarlaşması lKatarina, 13:09
Yeni Üye Forumu - Fundulopanchax Gardneri Gardneri (gardneri Killifish - Yıllık Balığı) onuribrahim, 13:00
Diğer Tatlı Su Canlıları - Tawian Bee Karides Yumurta Saf Su ÇaĞRı, 12:54
Omurgasızlar - Akvaryum İçin En İyi Şey Hiçbir Şey Yapmamak! hounddog, 12:25
Akvaryum Dünyasından Haberler - İç Filtre darkaura, 12:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balığım Bir Kesecik Çıkardı goko58, 11:58
Hastalıklar ve İlaçlar - 35x35x35 Low Tech Bitkili Akvaryumum isssmailak, 11:11
Akvaryum Tanıtımı - Hangi Filtre Daha Uygun darkaura, 10:44
Filtreleme Seçenekleri - İstilacıların Peşinde MasterChief, 10:40
Deniz Canlıları - Akvaryumum Hala Berraklaşmadı Orhan76, 10:33
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Akvaryum Kurulumu MasterChief, 10:26
Yeni Üye Forumu - 35 Cm Bitkili Akvaryum Orhan76, 10:20
Akvaryum Tanıtımı - 180x60x60 Karma Güney Amerika Orhan76, 10:18
Akvaryum Tanıtımı - Nano Bloody Mary Serdariekrem, 10:05
Akvaryum Tanıtımı - Elma Salyangozuma Ne Oldu Berkayv, 08:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Harbi Black Water :) Aguamentist, 08:39
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryumumdaki Canlı Rafayel, 08:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Hamile Lepistes Aguamentist, 08:02
Canlı Doğuranlar - Köpürme Ve Camda Tortu Aguamentist, 07:52
Yeni Üye Forumu - Kurt Mu? Rafayel, 07:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Tropheus Dişi Erkek aliburak11, 05:11
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bunun Cinsi Nedir MasterChief, 01:28
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Beyaz Benek Ömer t, 01:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Sera Costapur Beyaz Benek Tedavisi mertsarikaya, 00:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Gerçek Taşlardan Arka Plan ahmetfiratozkaya, 00:39
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Tropikal Goldfish Yem Balıklar Yemiyor GhostKoi, 23:52
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryum Camında Beyaz Leke Sorunu Larvaklm, 23:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Bu Akvaryumda Bu Balıklar Sıkıntı Çıkarır Mı orkunatalay, 23:29
Yeni Üye Forumu - Hamile Lepistesim Böylemi Kalmalı Hobilik, 22:00
Canlı Doğuranlar - Sumplu Pipo Filtre Muhammedbedri, 21:25
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yarasa Melek writer, 21:17
Fiyat Forumu - Hızlı Yavru Büyütmek İçin Canlı Yem Kullanımı Ömer01, 20:53
Canlı Doğuranlar - Beta Balığım İçin Öneriler OptikPr, 20:52
Yeni Üye Forumu - Su Kaplumbağası Erensrens, 20:45
Yeni Üye Forumu - Sıfırdan Akvaryum Kurulumu Taha Yanık, 20:31
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Kum Ve Işık Seçimi Ömer01, 18:47
Bitki Akvaryumları Genel - Planarya En Etkili Ve Güvenli Tedavi Yolunu Buldum Bettamtailung, 18:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Doğum Yakınmı BozKar, 18:39
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Led Driver 36-48w ilh4n 15:41
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 15:41
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 15:41
- Su Piresi / Yeşil Su Ücretsiz. ALTEMUR 15:11
- Iceman Ciklet Ariyorum.. ALTEMUR 15:11
- Karışık Cichledler vseckn 15:09
- 400 Litrelik Akvaryum (125*50*65h) vseckn 15:09
- Karides Türleri * Canlı Bitki * Moss * ExceL 15:08
- Lowtech Bitkiler Gönderim Vardır . ExceL 15:08
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 14:44
- Siyah Cüce Vatoz Çift Ve Yavru Cucevatozcu 14:44
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 14:44
- Satılık 1,5 Metrelik Profesyonel Akvaryum - Sumplu SGY 13:59
- Katil Salyangoz GokKurt 13:57
- Micra Bitkisi - Sarı Ateş Karides GokKurt 13:57
- 40x40x40 Akvaryum Ve Sobo Tepe Filtre Firefighter 13:37
- Leptosoma Kitumba Firefighter 13:37
- Albino Nigripinnis Firefighter 13:37
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 13:12
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 13:12
- Moli Plati Gold Barbus Neon Blue Lepistes CevdetSERBEST 13:12
- Bitki Çeşitleri emreemin 13:07
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 13:07
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 13:07
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 13:07
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 13:07
- Aquael 200 Watt Elektronik İsitici Gursoyhasan 13:07
- Apistogramma Türleri, Panda Ribbon Lepistes yamansengonca 13:06
- 40x40x40 Ultra Clear Küp Akvaryumlar Sıfır yamansengonca 13:06
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 12:55
- Akvaryum Ve Malzemeler İlanı Shotokan 12:49
- Adi Ve Ramshorn Salyangoz Arıyorum oguzhanns 12:36
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 12:21
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 12:21
- Altın Kafa Melekler Tekin35 12:13
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 11:36
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 11:36
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 11:35
- L144 Takım, Süper Red Çiftler ersin ün 11:34
- Black Flame Wood cagdas_0606 11:32
- Prl Smiley Caridina / Mavi Melek Neocaridina barsbingul 11:28
- Armatür, Şelale Filtre, Otomatik Yemleme barsbingul 11:28
- Apistogramma Macmasteri - Blue Rim Beta Çifti barsbingul 11:28
- Akvaryum Malzemeleri - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 11:25
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 11:25
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 11:25
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 11:19
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 11:19
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Damzılık Dişiler Shinouzen 11:14
- Rainbow Ciklet Ve Electric Blue Acara Shinouzen 11:14
KULLANICILAR
- 180 Online Kullanıcı, 98 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.