ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cuneytnacar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
14 Aralık 2011 00:01
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
cuneyt yalcın nacar
Doğum Tarihi:
28 Temmuz 1980
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
cuneyt yalcın nacar
SON 10 MESAJI
Lepistes Yavruları
[QUOTE=emre karayalçın]Evet genetik diyebiliriz.Kimi akvaristler küçükken bu tür yavruları telef ediyorlar.Bende bir tane dişi var bu şekilde bakıyorum bi sorun yaşatmadı bana.gayet akıllı uslu bir balık.Sen devam et ilerde iyileşebilir
[/QUOTE]
[QUOTE=emre karayalçın]Evet genetik diyebiliriz.Kimi akvaristler küçükken bu tür yavruları telef ediyorlar.Bende bir tane dişi var bu şekilde bakıyorum bi sorun yaşatmadı bana.gayet akıllı uslu bir balık.Sen devam et ilerde iyileşebilir

[/QUOTE]
asla telef edemem bir iki liralık hayvan için 50 100 tl harcadığmı biliyorum. gözümün önünde ölmesine izin veremem varsın öyle olsun yaşasında öyle yaşasın.
Lepistes Yavruları
Teşekkürler arkadaşlar hastalık olarak buna genetik bişey diye bilirmiyiz ve anladığım kadarıyla ilaç yada başka bişeyle iyileşecek bir durum değil bu.
Unutmadan Yavrular şuan 1.5 aylık oldular ve bu gün fark ettim bunu üç dört tanesinde bu durum var.
Lepistes Yavruları
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler: Yavruların bir kac tanesinde bu gün gözüme carptı söyle bir sorun var belleri yukarı doğru eğrilmiş durumda bu eğriliğin sebebi sizce nedir arkadaşlar.
cuneytnacar 2011-12-13 00:08:07
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler: Yavruların bir kac tanesinde bu gün gözüme carptı söyle bir sorun var belleri yukarı doğru eğrilmiş durumda bu eğriliğin sebebi sizce nedir arkadaşlar.
Bitkilimi Büyütüyorum Tavsiyelerinizi Bekliyorum
Son durum bu arkadaşlar. Henüz Balıklarımı eklemedim daha öncede dediğim gibi acelem yok çınar tilki kuyruk java moss saz ve su mercimeği var.

Son durum bu arkadaşlar. Henüz Balıklarımı eklemedim daha öncede dediğim gibi acelem yok çınar tilki kuyruk java moss saz ve su mercimeği var.

[QUOTE=cnk52] Evet zaten anladımki bitkili akvaryum kurarken sabır gerekiyormuş. Ben aceleci davrandım ve birçok hatam oldu.Mercanın pek yakışacağını düşünmüyorum. Mercan yerine küçük boy kökler kullanabilirsiniz. Daha uygun olur düşüncesindeyim. Mercanların fiyatlarını bilmiyorum ama elinizde mercan varsa fiyatına orantılı olarak takas teklif edebilirsiniz akvaryumcularla veya hobicilerle.[/QUOTE]
Bu gün bir kısım bitki ve eksik olan kumu tamamladım diğer tankı henüz boşaltmadım damacana su kullandım 35lt olan tankımdan 5lt su yeni tankıma aktardım şimdilik. İç filitre hava motoru bağlantısıda tamam ısıtıcı 26 derecede koyduğum bitkiler tilki kuyruğu saz java moss ve çınar hafta sonuna kadar bekleyip öyle aktarmayı düşünüyorum 35lt olan tankımı yarında daylight ve siyah arka fon alıcam yorumlarınıza acığım arkadaşlar tavsiyelerinizi belkiyorum şu an hiç bir ilaç kullanmadım sadece sıvı gübre verdim 20 damla deepfloramin. .
[QUOTE=cuneytnacar] 35lt olan bitkili tankimi 90lt olana taşımaya karar verdim önçeki tankımda atman hf-400 tetra aps 50 ve roxi 100w ısıtıcım bulunmaktaydı eski akvaryumundaki malzemeler bu yeni tankına yeterli olurmu ve bu yeni tankımdaki kum 8kg hagen siyah akvaryuma az önce yıkayıp koydum kumu 3,5cm kalınlık yaptı bu bitki için yeterlimi ve kolay olan bitkileri tercih etmek istiyorum. Yeni tank'ta grolux var 18w yeterli olurmu ışık için teşekkürler arkadaşlar şimdiden. .

[/QUOTE]
cuneytnacar 2011-10-04 09:20:01
[QUOTE=cnk52] Evet zaten anladımki bitkili akvaryum kurarken sabır gerekiyormuş. Ben aceleci davrandım ve birçok hatam oldu.Mercanın pek yakışacağını düşünmüyorum. Mercan yerine küçük boy kökler kullanabilirsiniz. Daha uygun olur düşüncesindeyim. Mercanların fiyatlarını bilmiyorum ama elinizde mercan varsa fiyatına orantılı olarak takas teklif edebilirsiniz akvaryumcularla veya hobicilerle.[/QUOTE]
Bende kullanmaktan vaz gectim 4.5kg kadar bu mercanlar ve hiç kullanmadım öyle duruyor bir aydır iyi bir para verdiğmide biliyorum. Bir şekilde elimden cıkarıcam dediğniz gibi.
Bu gün bir kısım bitki ve eksik olan kumu tamamladım diğer tankı henüz boşaltmadım damacana su kullandım 35lt olan tankımdan 5lt su yeni tankıma aktardım şimdilik. İç filitre hava motoru bağlantısıda tamam ısıtıcı 26 derecede koyduğum bitkiler tilki kuyruğu saz java moss ve çınar hafta sonuna kadar bekleyip öyle aktarmayı düşünüyorum 35lt olan tankımı yarında daylight ve siyah arka fon alıcam yorumlarınıza acığım arkadaşlar tavsiyelerinizi belkiyorum şu an hiç bir ilaç kullanmadım sadece sıvı gübre verdim 20 damla deepfloramin. .
[QUOTE=cuneytnacar] 35lt olan bitkili tankimi 90lt olana taşımaya karar verdim önçeki tankımda atman hf-400 tetra aps 50 ve roxi 100w ısıtıcım bulunmaktaydı eski akvaryumundaki malzemeler bu yeni tankına yeterli olurmu ve bu yeni tankımdaki kum 8kg hagen siyah akvaryuma az önce yıkayıp koydum kumu 3,5cm kalınlık yaptı bu bitki için yeterlimi ve kolay olan bitkileri tercih etmek istiyorum. Yeni tank'ta grolux var 18w yeterli olurmu ışık için teşekkürler arkadaşlar şimdiden. .

Bu gün bir kısım birki ve eksik olan kumu tamamladım diğer tankı henüz boşaltmadım damacana su kullandım 35lt olan tankımdan 5lt su yeni tankıma aktardım şimdilik. İç filitre hava motoru bağlantısıda tamam ısıtıcı 26 derecede koyduğum bitkiler tilki kuyruğu saz java moss ve çınar hafta sonuna kadar bekleyip öyle aktarmayı düşünüyorum 35lt olan tankımı yarında daylight ve siyah arka fon alıcam yorumlarınıza acığım arkadaşlar tavsiyelerinizi belkiyorum şu an hiç bir ilaç kullanmadım sadece sıvı gübre verdim 20 damla deepfloramin. .
[QUOTE=cnk52] Kusura bakmayın biraz geç cevap veriyorum.
[QUOTE=cnk52] Kusura bakmayın biraz geç cevap veriyorum.
- Buhar camı ışığın şiddetini kesebilir bu yüzden mümkün olduğunca buhar camı kullanmamaya çalışın( Bazı canlılar dışarı atlayabiliyor, bu yüzden kullanmak zorunda kalırsınız vb. bunlar dışında).
- Ben yapamadım fakat kumu arkadan öne doğru eğimli bir şekilde yayabilirseniz görüntü çok daha hoş olacaktır.
Aklıma şu anda daha fazla birşey gelmiyor. Umarım güzel bir tank kurarsınız.
[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim iyi bir tank yapmak istiyorum ve hiç acele etmiyorum yavaş yavaş iyi bir şekilde olması için uğraşıyorum diğer tankım dolu ve yavru var içinde onlarında biraz serpilmesini bekliyorum buna taşımadan o arada bundaki su ve bitkilerde oturmuş olur diye düşünüyorum. Ve unutmadan mercan için sizin yorumunuz ne olur ustune moss sarmayı planlıyordum mercan kullanmalımıyım yoksa hiç koymayımmı ?.
[QUOTE=sakyazi]
[QUOTE=sakyazi]
Bence mercanı kullanmayın , sivri uçları balıklara zarar verebilir ve bitkili akvaryumda mercanın pek güzel görüneceğini sanmıyorum.
Hayırlı olsun .
[/QUOTE]Bende ustune java moss sardıymayı düşünüyordum tavsiyeniz için çok teşekkürler.
[QUOTE=cnk52] Filtreniz yeterli gelecektir. Hava motoru biraz küçük sanırım fakat şelale filtre ile havalandırma yeterince iyi olacak diye düşünüyorum. Isıtıcı da yeterli. Kalınlık az durumda. 10 kg daha kum alarak kalınlığı arttırmalısnız. Bitkiler çıkacaktır muhtemelen kumdan. Ayrıca ışıklandırma olarak hacim/2 olarak yeterli wattı hesaplayabilirsiniz. Yani toplamda en az 45 wattlık bir aydınlatma yeterli gelecektir. Grolüx e ek olarak daylight ekleyebilirsiniz.
Hayırlı olsun.[/QUOTE]
Bu mercanı kullana bilirmiyim arkadaşlar.
[QUOTE=cnk52] Filtreniz yeterli gelecektir. Hava motoru biraz küçük sanırım fakat şelale filtre ile havalandırma yeterince iyi olacak diye düşünüyorum. Isıtıcı da yeterli. Kalınlık az durumda. 10 kg daha kum alarak kalınlığı arttırmalısnız. Bitkiler çıkacaktır muhtemelen kumdan. Ayrıca ışıklandırma olarak hacim/2 olarak yeterli wattı hesaplayabilirsiniz. Yani toplamda en az 45 wattlık bir aydınlatma yeterli gelecektir. Grolüx e ek olarak daylight ekleyebilirsiniz.
Hayırlı olsun.
Teşekkürler önerin için şimdi 10 kg kum ve daylight aldımmı olay bitmiş olur umarım başka bir önerin varmı peki teşekkürler şimdiden.
Bu mercanı kullana bilirmiyim arkadaşlar.

35lt olan bitkili tankimi 90lt olana taşımaya karar verdim önçeki tankımda atman hf-400 tetra aps 50 ve roxi 100w ısıtıcım bulunmaktaydı eski akvaryumundaki malzemeler bu yeni tankına yeterli olurmu ve bu yeni tankımdaki kum 8kg hagen siyah akvaryuma az önce yıkayıp koydum kumu 3,5cm kalınlık yaptı bu bitki için yeterlimi ve kolay olan bitkileri tercih etmek istiyorum. Yeni tank'ta grolux var 18w yeterli olurmu ışık için teşekkürler arkadaşlar şimdiden. .

cuneytnacar 2011-10-02 01:12:09
35lt olan bitkili tankimi 90lt olana taşımaya karar verdim önçeki tankımda atman hf-400 tetra aps 50 ve roxi 100w ısıtıcım bulunmaktaydı eski akvaryumundaki malzemeler bu yeni tankına yeterli olurmu ve bu yeni tankımdaki kum 8kg hagen siyah akvaryuma az önce yıkayıp koydum kumu 3,5cm kalınlık yaptı bu bitki için yeterlimi ve kolay olan bitkileri tercih etmek istiyorum. Yeni tank'ta grolux var 18w yeterli olurmu ışık için teşekkürler arkadaşlar şimdiden. .

Yorumlarınız ve Tavsilerinizi Bekliyorum
[QUOTE=trk28]Dişi kılıçkuyruk plati gibi geldi bna öyle değilmi[/QUOTE]
[QUOTE=trk28]Dişi kılıçkuyruk plati gibi geldi bna öyle değilmi[/QUOTE]
Bana da kırma gibi geliyor.
SON MESAJLAR
- Emreemin Güvenilir Midir Ahmet12345, 02:55
Yeni Üye Forumu - Yeni Tür Tanıtımı... hemichromis Exsul. Tuffi, 02:49
Nadir Tür Gördüm - Hasta Beta Balığı Cyber_Scout, 02:43
Yeni Üye Forumu - Hangi Tür Bitki Ve Kök Kullanmalıyım Cyber_Scout, 02:35
Yeni Üye Forumu - Beta Balığı Taha Yanık, 02:26
Yeni Üye Forumu - Bu Beta Dışı Mi Erkek Mi Anlamadim Taha Yanık, 02:23
Yeni Üye Forumu - 🏆 En İyi Güncel Üst Seviye Filtre Malzemeleri Ladres, 02:17
Filtreleme Seçenekleri - Büyümeyen Lepistes Yavrusu ++++, 01:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Melek Balığı Agresiflik bendeniztayfun, 01:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides Muhammed demir, 00:49
Omurgasızlar - Bunu Nasıl Çözerim bendeniztayfun, 00:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum İçinde Fanus: Hem Estetik Hem İşlevsel Tortuga7, 00:37
Yeni Üye Forumu - Görsel Olarak En Güzel Moss? Aguamentist, 00:28
Bitki Türleri ve Bakımı - Kumu Kaplayan Yosun MKayra, 00:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Dış Filtre Önerisi Jotunheim, 00:13
Filtreleme Seçenekleri - Power Led Yaptırmak İstiyorum Jotunheim, 00:11
Aydınlatma - Akvaryumda Yabancı Canlı hoddog, 00:02
Bitkili Akvaryum Canlıları - Filtre Cyber_Scout, 23:55
Yeni Üye Forumu - Adi Salyamgozdan Arındırma 2wing, 22:13
Yeni Üye Forumu - Lepistes Üretimi İsmail_96965, 22:10
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Tanıtımı - 30x30x30 Hsrt, 22:04
Akvaryum Tanıtımı - 200lt Zebra Akvaryumu Yeni Evinde Hsrt, 21:55
Akvaryum Tanıtımı - Lepisteslerim Doğum Yapacak İsmail_96965, 20:57
Yeni Üye Forumu - İlk Akvaryumumu Kurmak İstiyorum İsmail_96965, 20:54
Yeni Üye Forumu - 300 Lt Akvaryum Kurulumu MehmetKaan, 20:47
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Lepistes Yavruları Ilaydagoksel, 20:17
Yeni Üye Forumu - Sump Motoru Önerisi? koraykbl, 19:50
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Nymphaea Lotus Zenkeri Hakkında giyotyn, 18:45
Bitki Türleri ve Bakımı - Beta Akvaryumu Nasıl Yapılır Kurulur NightWist, 17:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aerobik Ve Anaerobik Mikroorganizmalar bendeniztayfun, 16:19
Makaleler ve Tercümeler - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 15:37
Akvaryum Tanıtımı - Sıcaklık Beyaz Benek Yaparmı Talha60, 15:34
Hastalıklar ve İlaçlar - Koibotanik.com GokturkEkinci, 13:25
Yeni Üye Forumu - Vatoz Üretim Hidro Dinamik, 13:16
Yeni Üye Forumu - Sobo Fh-1904 Yedek Parça İsmail_96965, 11:55
Filtreleme Seçenekleri - Yeni Başladım Japon Balığı Bakıyorum Zuzu2446, 11:41
Yeni Üye Forumu - Turba Bataklığı Biyotopu, Danau Sentarum Emre karabas, 04:52
Akvaryum Tanıtımı - Filtre Bozukken Ne Kadar Yaşarlar(moli Ve Lepistes Tataaa4325, 03:46
Yeni Üye Forumu - Sadece Java Fern'de Potasyum Eksikliği Mi? KaanE, 01:34
Bitki Akvaryumları Genel - Velifera X Latipinna Kırma Yavrularım teksas_tombiks, 01:29
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Eriyen Ve Sararan Yapraklar WRotala, 01:29
Bitki Akvaryumları Genel - Türkiye, Samsun, Kürtün Çayı Biyotopu (bitmedi :d) eackgzz, 00:46
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Dişi Frontozam Mağarada Duruyor Eyüp45, 00:17
Yeni Üye Forumu - Yandan Sump Sorunu koraykbl, 23:38
Yeni Üye Forumu - L144 Vatoza Ne Kadar Tetra Wafer Mix Verilmeli? Hidro Dinamik, 21:38
Malzemeler ve Yemler Forumu - Su Piresi Hakkında Can T., 21:38
Yeni Üye Forumu - Ne Yapacağımdan Emin Değilim Seçil.Y, 21:03
Yeni Üye Forumu - 8 Akvaryum 17 Farklı Canlı 🔥 Aguamentist, 20:50
Akvaryum Tanıtımı - 75 Tk Damızlık Ciklet Egey, 19:53
Yeni Üye Forumu - Parvula Mini Tabanı Ne Zaman Kaplar 24med11, 19:34
Bitki Türleri ve Bakımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bitki Çeşitleri emreemin 02:15
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 02:15
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 02:15
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 02:15
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 02:15
- Koi Tricolor Melekler Tekin35 01:42
- Pleksi Seyyar Sump 25x12x38cm Arıyorum Ladres 01:41
- 150 50 50 Dış Filtreli Mobilyalı Akvaryum İ.sedef 00:15
- E.b Acara Sarı Prenses ,frontoza ,malavi Kolonisi İ.sedef 00:15
- E.b Acara Sarı Prenses ,frontoza ,malavi Kolonisi İ.sedef 00:15
- Microfex Kültürü sefailgaz 00:15
- Akıllı Priz Cata sefailgaz 00:15
- Aquael Tetra 5 Adet Isıtıcı sefailgaz 00:15
- Resun Aco-012 TahaArif 22:05
- Son 2 Adet Kök hll_aquascaping 21:47
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 21:47
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 21:47
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 21:47
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 21:01
- Microfex, Mikrokurt akomania 20:52
- Moss Teli 3x3 / 5x5 Ve 10x10 Cm turkiSHrimp 20:46
- Anubias Nana turkiSHrimp 20:46
- Kızılağaç Kozalağı turkiSHrimp 20:46
- Yavru Fiyatına Damızlık Cüce Vatoz tetikk 19:18
- 2.67 Tüp Furcifer 19:03
- Dennerle Akvaryum Furcifer 19:03
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 19:03
- Creaqua Nano Elit Furcifer 19:03
- Moss Ve Lepistes Otu omersayar 19:00
- Tuxedo Lepistes , Ateş Neon Karides Ve Beyaz Kurt omersayar 19:00
- Çikolata Hüseyin Piroğlu 18:30
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 18:14
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 18:14
- Power Led Ve Aliminyum Soğutucu Ve Dijital Ph Metr serdar131977 18:14
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 17:12
- 50x25x25 Sumplu Akvaryum LEGEND59 17:12
- Aquaclear 30 & Newa Cobra (yüzey Emişli Filtre) blenny 16:13
- L. Curviceps Ve L. Dorsigera Arıyorum blenny 16:13
- Tuxedo Koi Lepistes,orando-ranchu Japon Balıkları EKAR 16:10
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 16:10
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 16:07
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 16:07
- L 201 - 333(333 İndirim) muyat 15:59
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 15:34
- Genç Yetişkin Kribensisler Koksal Gurkan 15:34
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 15:31
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 15:31
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 15:31
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 14:39
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 14:39
KULLANICILAR
- 53 Online Kullanıcı, 29 Üye
Online Kullanıcılar
Tekin35,
FatihSen,
iakyol,
xkurso,
Hidro Dinamik,
++++,
Serhat3800,
horozbina,
Ladres,
prisonbreak,
urzais,
Sesuvar,
hayta1999,
CihanEfruz,
Ayktgnc,
cihan.borova,
EKAR,
TahaOrenboz,
mar76,
UEK,
Cyber_Scout,
EQ.ebrar,
KaanE,
yakaryus,
Ahmet12345,
Hsrt,
06ubeyd06,
Şahinöztürk,
Enserdm,
gambler,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.