Bunlar Karides Dışkısı Mı Sizce

SrknGdklÇevrim Dışı

İl: Sanliurfa
SrknGdklÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2025 19:55
Arkadaşlar merhaba. Bitkilerimi ektikten yaklaşık 1 hafta sonra karides ve Helena salyangoz ekledim. Bitkilerin üzerinde hemen çalışmaya başladılar. Fakat 1 gün içinde akvaryumun beyaz kum olan kısmını böyle şeyler kapladı. Acaba bunlar karides dışkısı mıdır? Acil bir dip çekimi gerekir mi?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190017/200820251955201.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NightWistÇevrim Dışı

İl: Izmir
NightWistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2025 21:00
[QUOTE=SrknGdkl]Arkadaşlar merhaba. Bitkilerimi ektikten yaklaşık 1 hafta sonra karides ve Helena salyangoz ekledim. Bitkilerin üzerinde hemen çalışmaya başladılar. Fakat 1 gün içinde akvaryumun beyaz kum olan kısmını böyle şeyler kapladı. Acaba bunlar karides dışkısı mıdır? Acil bir dip çekimi gerekir mi?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190017/200820251955201.jpg[/IMG][/QUOTE]
Hareket ediyorlar mı? Bana karides dışkısı gibi gelmedi. En azından kiraz karides dışkısı değil tecrübelerime göre. Hiç görmedim tankımda buna benzer bir oluşum.

Beğenenler: [T]190017,SrknGdkl[/T]
Teşekkür Edenler: [T]190017,SrknGdkl[/T]

EhtiyarÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Kocaeli
EhtiyarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2025 21:33
Merhaba, sanki diatom gibi, yeni tank olduğundan belki ben öyle hissettim. Beyaz kumda çok daha belli oluyor diatom başlangıcı. Bir diatomu araştırın, yakından kendiniz gözlemleyebiliyorsunız. Eğer öyle ise tank geliştikçe kendiliğinden kaybolacaktır, kumda sarılık kalacak tabii biraz.

SrknGdklÇevrim Dışı

İl: Sanliurfa
SrknGdklÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2025 22:05
Yok hareket etmiyor. Karideslerden önce yoktu. Karides ve salyangozdan sonra 1 günde oldu. Diğer taraflarda da var siyah kum olduğu için bukadar belli değil.
Herhangi bir balık yok henüz tankta.
Yararlı bir şey değilse dip çekimi yapmayı düşünüyorum.

[QUOTE=Ehtiyar]Merhaba, sanki diatom gibi, yeni tank olduğundan belki ben öyle hissettim. Beyaz kumda çok daha belli oluyor diatom başlangıcı. Bir diatomu araştırın, yakından kendiniz gözlemleyebiliyorsunız. Eğer öyle ise tank geliştikçe kendiliğinden kaybolacaktır, kumda sarılık kalacak tabii biraz.[/QUOTE]

Diatomu araştırdım. Diatom olmadigina eminim. Küçük dışkılar gibi daha çok. 1 günde ve karideslerden sonra olması dışkıya işaret ediyor. Ancak yorum yazan bir arkadaşın da tecrübesiyle diski değil demesi kafamı çok karıştırdı

Beğenenler: [T]240932,Ehtiyar[/T]

EhtiyarÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Kocaeli
EhtiyarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2025 22:23
Ben emin olamadım zaten, şüphemi belirttim. Fotoğraflar özellikle benim için yanıltıcı olabiliyor, yardımcı olamadım geçmiş olsun efendim.

NightWistÇevrim Dışı

İl: Izmir
NightWistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2025 22:59
[QUOTE=SrknGdkl]Yok hareket etmiyor. Karideslerden önce yoktu. Karides ve salyangozdan sonra 1 günde oldu. Diğer taraflarda da var siyah kum olduğu için bukadar belli değil.
Herhangi bir balık yok henüz tankta.
Yararlı bir şey değilse dip çekimi yapmayı düşünüyorum.

Diatomu araştırdım. Diatom olmadigina eminim. Küçük dışkılar gibi daha çok. 1 günde ve karideslerden sonra olması dışkıya işaret ediyor. Ancak yorum yazan bir arkadaşın da tecrübesiyle diski değil demesi kafamı çok karıştırdı [/QUOTE]
Bende ramshorn ve minare salyangozları var belki onlar tüketiyordur yada toprağa gömüyordur. Hiç denk gelmediğim olmadığı anlamına gelmiyor. Dediğiniz gibi dışkı olabilir. Çekin gitsin dip çekimiyle. [:D]

AguamentistÇevrim Dışı

İl: Bursa
AguamentistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2025 23:36
Evet hocam karides dışkısı...
Beslediğiniz yemlere göre değişiklik gösterse de genelde kahverengi veya siyah renkte çubuk gibi dışkılıyorlar. Cüce kerevitler de aynı şekilde dışkılıyor..[:iyi:]

Beğenenler: [T]190017,SrknGdkl[/T][T]225565,Bettagram[/T]