Bitkimi Nasıl Canlı Hale Getireblirim?

RuiwqÇevrim Dışı

İl: Kars
RuiwqÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: Dün 00:20
Akvaryumumu yeni kurdum sayılır. Önceden 1 tane japonum vardı tatile gidince komşuma bırakmıştım o da sağolsun bana 1 tane daha balık almış. (Türünü bilmiyorum fotoğraftaki arkası siyah öne doğru turuncu olan balık türünü yazarsanız sevinirim.) Herneyse bugün sabah kum aldım bitki aldım balıklar aldım akvaryumumu kurdum. Şuan 3 japon 2 çöpçül 2 salyongoz bide bu türünü bilmediğim var türünü öğrendiğim zaman yanlız kalmasın diye ondan da alacağım. Neyse bu bitkileri canlandırmanın bir yolu var mı? Bu arada akvaryumda 2 çaşit bitki var biri resimdeki uzun bide kısalar var kısalar gayet iyi yaşıyor. Bi yolu varsa bitkiyi canlandırayım zaten zamanla yeni bitki de alacağım. Gerekirse daha çok fotoğraf eklerim. Sağolun. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/255068/220820250015071.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cyber_ScoutÇevrimiçi

İl: Istanbul
Cyber_ScoutÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: Dün 00:37
Nasrettin Hoca nın kazan doğurdu fıkrası gibi olmuş sizin durum...
Plati yeni misafiriniz...

Beğenenler: [T]255068,Ruiwq[/T][T]253160,İnci Kefali[/T]
Teşekkür Edenler: [T]255068,Ruiwq[/T]

PlapropemÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
PlapropemÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: Dün 00:56
[QUOTE=Ruiwq]Akvaryumumu yeni kurdum sayılır. Önceden 1 tane japonum vardı tatile gidince komşuma bırakmıştım o da sağolsun bana 1 tane daha balık almış. (Türünü bilmiyorum fotoğraftaki arkası siyah öne doğru turuncu olan balık türünü yazarsanız sevinirim.) Herneyse bugün sabah kum aldım bitki aldım balıklar aldım akvaryumumu kurdum. Şuan 3 japon 2 çöpçül 2 salyongoz bide bu türünü bilmediğim var türünü öğrendiğim zaman yanlız kalmasın diye ondan da alacağım. Neyse bu bitkileri canlandırmanın bir yolu var mı? Bu arada akvaryumda 2 çaşit bitki var biri resimdeki uzun bide kısalar var kısalar gayet iyi yaşıyor. Bi yolu varsa bitkiyi canlandırayım zaten zamanla yeni bitki de alacağım. Gerekirse daha çok fotoğraf eklerim. Sağolun. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/255068/220820250015071.jpg[/IMG][/QUOTE] Böyle komşular kalmadı[:'(]

Bitkiler için ışığınız var mı? Yoksa akvaryumu şimdilik güneş gören biryere koyun, kış gelmeden kıskaçlı ampul takılan masa lambası gibi birşey alabilirsiniz. Akvaryumun tam fotoğrafını atabilirmisiniz?[EDIT]Plapropem,2025-08-22 01:00:06[/EDIT]

Beğenenler: [T]255068,Ruiwq[/T]

RuiwqÇevrim Dışı

RuiwqÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: Dün 01:37
Işığı çok iyi görüyor. Dediğim gibi 1 gündür bendeler.

PlapropemÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
PlapropemÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: Dün 01:41
Tam fotoğrafını atarsanız kesin birşey söylemem mümkün olacaktır.[:3]

RuiwqÇevrim Dışı

RuiwqÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: Dün 01:43
Burada hocam .[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/255068/220820250143211.jpg[/IMG]

PlapropemÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
PlapropemÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: Dün 01:56
Hava kabarcıklarını kapatırsanız bitkiler daha iyi gelişir. Eğer bunu yaptığınızda balıklar yüzeyden su içer gibi bir hareket yaparsa daha sonra, balıklar oksijensizlik çekiyor demektir, açın. Eğer böyle bir problem olursa yine yazın, yardımcı olalım.[:)]

Ayrıca suda biraz mavilik var gibi. Metilen mavisi mi damlattınız?[EDIT]Plapropem,2025-08-22 02:00:23[/EDIT]

RuiwqÇevrim Dışı

RuiwqÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Saat 60 Dakika önce
Hocam hava kabarcıkları serken motoru mu kapatayım? Bide metilen mavisinden sadece 2 damla kullanıyorum her su değişiminde kötü mü?[:'(]

Beğenenler: [T]265266,Plapropem[/T]
Teşekkür Edenler: [T]265266,Plapropem[/T]

PlapropemÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
PlapropemÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 23 Saat 56 Dakika önce
Hava motoru ve filtrenin ağzından çıkıyorsa filtre ağzındaki boruyu kapatın. Ama hayvanlar oksijensizlik çekerse tekrar yazmayı unutmayın[;)]

Metilen mavisi akvaryum suyuna atmak iyi değil. Bu suyu 2 3 gün dinlenmiş su ile değiştirin. Daha sonra 3 ayda bir %50 su değişimi düzenine geçersiniz[:3]

RuiwqÇevrim Dışı

RuiwqÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Saat 55 Dakika önce
3 ay çok değilmi hocam?

PlapropemÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
PlapropemÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 23 Saat 52 Dakika önce
Yeterlidir hocam merak etmeyin[:3] Mükemmelliyetçiliğe gerek yok hobiyi yaparken keyfine bakcaksın[8)] Eğer ben yaparım diyorsan 1 2 ayda birde yapabilirsin. Zararı olmaz. Akvaryumun litresi az görünüyor, yapmasıda kolay olur.[EDIT]Plapropem,2025-08-22 02:09:58[/EDIT]

Ama dikkat et en az 2 3 gün dinlenmeli. Balıkları su değişiminde öldüren şey suyun yeterince dinlendirilmemesi.

Teşekkür Edenler: [T]255068,Ruiwq[/T]

KuroÇevrim Dışı

İl: Ankara
KuroÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Saat 23 Dakika önce
Öncelikle bitkilerinizi canlandırmak için neye ihtiyaç duyarlar onu bilmek gerekiyor. Bitkilerinizden öndeki uzun yapraklı olan Amazon Sword türlerinden biri sanırım. En başta toprak aktif bir toprak değilse kum ya da lav kırığı ise topraktan beslenemiyorlar demektir zaten. Çözümü bitki köklerine yakın kök gübresi alıp gömmeniz. Belli bir zaman sonra yeniliyorsunuz bunu. Diğer bir sorun ışık. Oda ışığı yeterli bir aydınlatma değil yoksa bir aydınlatma tercih etmeniz, mümkünse mavi,kırmızı gibi ledler içermesi gerekiyor.

Akvaryum suyunuzu doldurun bu kadar eksiklik çok ve su buharlaştıkça üzerini tamamlamadan tekrar bir su çekimi yapıp öyle tamamlayın. @Cyber_Scout hocamın bana verdiği tavsiye de su buharlaştıkça içerisinde ki kimyasallar kalmaya devam eder, sürekli onları çekmeden su eklerseniz üzerine, akvaryumda kimyasallar yoğunlaşıp zararlı hale gelebilir. Seyreltmek için buharlaşan suyu biraz daha çekiyoruz ondan sonra üzerine ekliyoruz. Tamamen akvaryumu doldurun güvenli sınıra kadar böyle hacimden eksik kalıyorsunuz.

Ayrıca su değişimlerini direkt çeşme suyuyla yapacaksanız bir su düzenleyici Seachem prime gibi ya da muadili bir ürün kullanın. Filtre çıkışını da cama doğru çevirip akıntıyı düşürebilirsiniz balıklarınız için.

Beğenenler: [T]21182,Cyber_Scout[/T]
Teşekkür Edenler: [T]21182,Cyber_Scout[/T]