45x45x45 Betta Akvaryumu

YigitKuzeyÇevrimiçi

İl: Usak
YigitKuzeyÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 13 Saat 6 Dakika önce
[QUOTE=EfeC]

Bence daha yapmadıysanız yüksekliği 30 cm olan bir tank kurun , 54x44x30 bir akvaryum 71 litre kapasitesi var ve dişi betalar koloni halinde besleniyor aralarında bir hiyeraşi oluyormuş , 4 den az beslenmesi önerilmiyor çünkü hep aynı beta zorbalanıyormuş. Bu hobide ben de yeniyim ve aynı sizin gibi haftalardır betaları araştırıyorum 1 erkek ve ayrı bir tankta 5 dişi beslemeyi planlıyorum, konuya dönelim. 4 dişi beta beslediğinizi varsayalım 70 litre onlara yeterli olur bol bitkili yapmalısınız , dalga yaratmayan bir filtre kullanmalısınız betalar sıcak su sevdiği için ısıtıcı şart 100 w iyi olur diye düşünüyorum. Dişi betaların yanında corydoras , kuhli , nerite salyangozu ve elma salyangozu beslenebilir diye biliyorum. Sosyal medyada kiraz karides , lepistes , neon tetra , cüce vatoz gibi türlerle bakanları gördüm ama çoğu kişi tavsiye etmiyor.Ben ilerde kuracağım 75 litre civarı tankta 4-5 dişi beta , 3 -4 nerite salyangoz ve 4-5 panda cory besleyeceğim . Umarım yardımcı olabilmişimdir duyduğum bilgileri size anlattım bunlar asla benim tecrübem değil, tecrübem yok henüz [:'(][/QUOTE]
Ben bettalardan biraz vazgeçmiş gibiyim muhtemelen ilerleyen zamanda biraz daha küçük bir tankta tek erkek olarak betta besleyeceğim

Beğenenler: [T]263572,EfeC[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cyber_ScoutÇevrim Dışı

İl: Istanbul
Cyber_ScoutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Saat 48 Dakika önce
[QUOTE=YigitKuzey]
Ben bettalardan biraz vazgeçmiş gibiyim muhtemelen ilerleyen zamanda biraz daha küçük bir tankta tek erkek olarak betta besleyeceğim[/QUOTE]

Forumda bazı arkadaşlar hacim litre gibi konulara aşırı yaklaşımlar içerisindeler ve yeni başlayan kişileri en baştan soğutup uzaklaştırıyorlar.
Yiğidim sen kalbinin sesini dinle gönlüne göre karar ver. Çok teferruatta girmeye gerek yok. Beta mı al beta koy. 5 beta mı 5 tane koy akvaryumuna. Bazıları olimpik havuzda balık besliyor sanki....

+1: [T]263383,İsmail_96965[/T]

YigitKuzeyÇevrimiçi

İl: Usak
YigitKuzeyÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 1 saat 48 dakika önce
[QUOTE=Cyber_Scout]

Forumda bazı arkadaşlar hacim litre gibi konulara aşırı yaklaşımlar içerisindeler ve yeni başlayan kişileri en baştan soğutup uzaklaştırıyorlar.
Yiğidim sen kalbinin sesini dinle gönlüne göre karar ver. Çok teferruatta girmeye gerek yok. Beta mı al beta koy. 5 beta mı 5 tane koy akvaryumuna. Bazıları olimpik havuzda balık besliyor sanki....
[/QUOTE]
Bence de haklısınız 4 yıldır bu hobideyim ve hep karma tank kurduğum için bana göre en güzel gözüken balıkların tankını bir türlü kuramamıştım ama bu sefer kuracağım.

bendeniztayfunÇevrimiçi

İl: Tekirdag
bendeniztayfunÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 35 dakika önce
[QUOTE=Cyber_Scout]

[/QUOTE]

Merhaba hacim konusunda aşırı yaklaşımlar konusundan haklısınız ama bir çoğu doğru yaklaşımdır.

Yüzme alanı çok fazla tankalara ihtiyaç duymazlar birikinti balıklarıdır. fazlası strese sokabiliyor. Ayrıca çoğu satılan tercih edilen uzu kuyruklu betalar çok fazla yorulmaya gelmiyor maalesef.

Bettalar diğer betalarla yada balıklarla anlaşamazlar sayı fazla olursa en güçsüzünden başlayarak zorbalık ederler strese dayanıksızdırlar. zamanla hastalanıp ölücektirler en baskın kalıncaya kadar bu böyle devam eder.

Keşke kalbimizin sesine göre bu hobiyi yaşatabilsek bende boşta duran 60 lt tankda bir flowerhorn besleyebilsem . :))

[QUOTE=YigitKuzey]
Bence de haklısınız 4 yıldır bu hobideyim ve hep karma tank kurduğum için bana göre en güzel gözüken balıkların tankını bir türlü kuramamıştım ama bu sefer kuracağım.[/QUOTE]
Bazı insanlar kendileri tecrübe etmeden öğrenemiyor malesef. Size kolay gelsin ozaman