yerlibitki.com (Hasan arıman)


tamerkarakanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/05/2009
İl: Gaziantep
Mesaj: 79
tamerkarakanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2012 09:01
Şikayetin Nedeni: En ufak bir lafa dayanamayan insan olduğu için telefonla hakaret

Şikayet Edilen Kişi / Firmadan Alınan Cevap: Telefonla hakaret

Olayın Detayları:

Arkadaşlar Hasan beyle ilgili olarak benim de bir şikayetim var. Karım ve çocuğumla yürürken baktım telefonumda bir cevapsız çağrı var. Tam da hastanenin önünden geçiyorum acaba dedim hasta falan mı var nöbetçi doktorum. Aradım buyrun dedim. Başladı bana hakaretten soytarılık yapmamdan noluyo ne dediyosunuz demeden bitki deyince anladım. Arkadaştan gittigidiyor aracılığı ile bitki almıştım. Gittigidiyordan alış veriş yapanlar bilirler ürünü kabul edebilirsiniz ama buna rağmen olumsuz puanda yapabilirsiniz. Biz insanlık ettik pozitif puan verdik. Ama gelen ürünün durumunuda bildirdik yorum kısmında. Gelgelelim telefonda kükreyen hakaretlerden sonra (tabi fazla dinlemeden telefonu kapattım.) geldim eve gittigidiyora girdim. Cevap olarak bitkinin damarının kahverengi olduğundan v.s. bahsetmiş. Bitkilerde riccia ve java moss. Ürün bu
ve bu 
Bakın bakalım ürünlerde kahverengi damar görüyor musunuz?! Birde şu var ki eğer kendisi haklı ise başkaları da yanılmasın diye ürün bilgisi kısmında bu durumu bildirir. Yok belki cayan olur diye değiştirmiyorsa samimi değildir. Ha mesaj atıp sorulur denilebilir. Müneccim miyiz bu ürünleri almadan önce google amcanın resim kısmında java moss ve riccia diye arattım. Bana gelen ürünlerdeki gibi bir resimle karşılaşmadım. Forumda kimsenin akvaryumunda görmedim. Acaba damarlı mı damarsız mı nerden bileceksin hadi damarlı onunda fotoğrafını ekle o zaman. Bana gelenlerin fotoları aşağıda. Benim yorumlarımda exterminist adıyla kayıtlı satıcının aldığı yorumlar sekmesine tıklayın geriye doğru gidin bulursunuz. Buraya da ekliyorum. 
  • AKVARYUM BİTKİLERİ İÇİN dıy SIVI GÜBRE 250 ML

    exterminist ( 27 )26/05/2012Balık alırken kullanılan naylon poşette geldi. Sayfada bu belirtilmesi lazım. Sonuçta bir su şişesine koydum sorun olmadı. 
    akvaryumcu_x cevabı:Bunu yazmakta amacın nedir ? İlan açıklamasında zaten yazmılı ambalajsız diye !!! - 26/05/2012

  • Zemin bitkisi RİCCİA 10*10 cm tabaka 12,5 lira

    exterminist ( 27 )26/05/2012Arada kahve rengileşmiş bitkiler var.(Java moss da almıştım onun kadar olmasada var.) Ancak genel olarak iyi duruyor. 
    akvaryumcu_x cevabı:Bu arkadaş problemli . İlk kez bitki görüyor mosun ana damarları ne renk olur sanıyordun - 26/05/2012
  • Java moss pvc tele sarılı halde 10x10 tabaka

    exterminist ( 27 )26/05/2012Çoğunlık kahverengi görünümde heralde düzelir. İlk defa bu türü besliyorum. Daha önce testlerle ve sıvı gübrelerle çok bitki besledim. Bakacam bunla nasıl olacak. 
    akvaryumcu_x cevabı:Adam olsa bilip bilmeden profile karalama yapmaz idi . Önce sorup öğrenmeyi denerdi . Böylelerine dicek bişey yok . . . - 26/05/2012

Adını Kargodan öğrendim. Zaten Hasan bey olduğunu bilseydim zaten almazdım. Çünkü üç sene öncede benzer agrefis tavırları yaşamıştım.
Birde mesaj alımını engellemiş benim ona bana davrandığı gibi mi davranacağımı zannetmiş ilginç. 

Gübrede paketsiz geliyor diye yazıyor demiş. Ürün bu http://urun.gittigidiyor.com/ev-dekorasyon-bahce/akvaryum-bitkileri-icin-diy-sivi-gubre-250-ml-55382810 açıklamalarda Satış şekli ( 250 ml ) lik paketler halindedir. yazıyor değil mi ? benim yorumumsa bildiğimiz akvaryum poşetinde şeklinde oldu.

Mesele şu ki bana dediği şeyler normalse benim yorum kısmına bunları yazmam da ne sıkıntı var zaten olumlu puan vermişim. O artı işareti ne ki zaten. Gitti gidiyordaki ve ebay daki yorumların altına hasan beyin yaptığı gibi yorumlar ancak nötr ya da olumsuz yazılırsa yapılır. Eğer ben böyle yapsaydım sağ tarafta gördüğünüz satıcının prestiji %100 den %99'a düşerdi. Ama bey efendinin %100 puanda kalmasına rağmen bana telefonda hakaret etmeyi hak görüyor.

Telefonumun ses kayıt etme özelliği yok ama avukat arkadaşa sordum zaten ses kaydı mahkemede delil olmuyor dedi. Yoksa 32 yaşımda havanın güzelliği ile ailemle mutlu mesut gezerken bu şekilde duruma kayıtsız kalmaz sizi dava ederdim.

Benden önceki mesaj da 4 gün önce dikkatinizi çekerim.

Son olarak kimse inanır ya da inanmaz ama benim şahitim Allah c.c. kuran üzerine yemin ederim ki ben hakaret işittim ve yaptıklarım da bunlar el insaf diyorum başka bir şey demiyorum. Hesabım ahirete arkadaşım. Kimse de bana hasan bey süper adam demesin. Kulağıma mı inanayım size mi?

Gittigidiyora ürün fotolarının gerçeği yansıtmadığı ilanda belirtilmeyen durum olduğunu belirttim. Yukarıda bahsettiğin ürün açıklaması gittigidiyor baskısı ile de değişebilir. En azından ürünü alacak ne geleceğini bilsin.


Düzenleyen tamerkarakan - Bugün Saat 02:29
Dt.Tamer KARAKAN
 

Teşekkür Edenler: [T]209022,hilal0206[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

herseyparamıÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 109
herseyparamıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 15:09
Benim alışveriş yaptığım Hasan beyde yazdıklarınızın aksine çok ilgili ve yardım sever ne zaman sipariş versem hediyesiyle beraber gelir bu güne kadar ne kötü bir sözünü duydum ne sert bir tavrını ,her siparişten öncede 30 kez arayıp rahatız ederim bir kere ses tonunu değiştirdiğini duymadım. Gübreyi bildim bileli naylon torbada yolluyor ilanındada pakette olduğunu belirtmiş zaten bu güne kadar herhangi bir problem olmadı. 

Bakın profilinde ne yazıyor.
2288 işlemde%100 olumlu puan almıştır.

Teşekkür Edenler: [T]209022,hilal0206[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

okngrcÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 31
okngrcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2012 22:06
[QUOTE=herseyparamı]Benim alışveriş yaptığım Hasan beyde yazdıklarınızın aksine çok ilgili ve yardım sever ne zaman sipariş versem hediyesiyle beraber gelir bu güne kadar ne kötü bir sözünü duydum ne sert bir tavrını ,her siparişten öncede 30 kez arayıp rahatız ederim bir kere ses tonunu değiştirdiğini duymadım. Gübreyi bildim bileli naylon torbada yolluyor ilanındada pakette olduğunu belirtmiş zaten bu güne kadar herhangi bir problem olmadı. 

Bakın profilinde ne yazıyor.
2288 işlemde%100 olumlu puan almıştır.
[/QUOTE]
 
Şikayet olayları oldum olası ilgimi çekmiştir. Burada yeni olmama rağmen insanların uzun zamandır birbirini tanıdğı ve belirli bir grup içinde güven oluştuğu açık.
 
Ancak burada olduğu kısa süre içinde zaman içinde, oluşmuş olan bu güveni sarsıcı nitelikte olaylara da şahit oldum.
 
Tamam, %100 olumlu puan almış olabilir, şimdiye kadar hep iyi davranmış yapıcı olmuş da olabilir. Zaten arkadaşımız da puanını düşüren bir puan vermemiş. Ama insanlar değişe de bilir belki. Telefon konuşmaları arkadaşımızla arasında geçmiş, kanıtlanabileecek bir şey yok. Ancak o mesaja bu cevap "Bu arkadaş problemli . İlk kez bitki görüyor mosun ana damarları ne renk olur sanıyordun" yazılmaz. Yazan kişi de başka biri değilse, daha önce hiç kendileriyle alışverişim olmadı ama başlamadan bitmiştir. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

herseyparamıÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 109
herseyparamıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2012 07:21
Telefon konuşmalarının üzerine sinirle yazmış olabilir kim haklı kim haksız bilemeyiz. Ben kendisini ne gördüm nede tanımışlığım var 2 yıldır alışveriş yaparım 1 kez olsun sorun yaşamadım ne saygı konusunda nede siparişlerimde eminimki her 100 kişiden 99 kişi benim durumumdadır online bitki ve akvaryum malzemeleri satan ne kadar firma varsa alışverişim olmuştur bitki konusunda kendisini tek geçerim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

h.arimanÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 06/01/2008
İl: Zonguldak
Mesaj: 11
h.arimanÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2012 11:25
 Tamer karakan ismi çok iyi hatırladığım bir isimdir  . 

 Yukarıda yazdığı açıkcası okumadım  . Bilsinki esnaf kişi kimsenin oyuncağı değildir  . Alımı öncesinde attığı ukala mesajlara cevap olarakta bu konu kendisine bildirildi . Lutfen emeğimiz hakkına saygılı olmayacaksanız alım yapmayınız diye uyarıda bulunuldu . 

 Satın almış olduğu riccia ve moss bitkileri çok sağlıklı bir şekilde kendisine gönderilmesine rağmen  . profilimize iftiraya ve aşağılamaya varan sözler yazdı  . Cevabende hakkettiği yanıtları aldı . 

  
 Yukarıdaki yazıları okumadım bile . Bir sürü acıtasyon yok telefonmuş yok hasta sanmış. Çağtı atmışız asla böyle bişey yok çağrı atmadık direk aradık  ve yaptığı soytarılığın sebebini sorduk ? 

Adamsa buyursun aldığı günkü ürünlerin aldığı günkü fotoları ile yayınlasın herkes görsün . Biz malımızın arkasındayız hodri meydan !

 Esnaf kişiler alıcı kişilerin oyuncağı ve gönlünce iftira atabileceği karalama tahtaları değildir. Kendisi binlerce kişinin göreceği yerlere haksız ithamlar , karalamalar yaparken mutlu oluyorsa alacağı cevapta batmasın.

 Tüm sevdiklerimize, tüm adam gibi adam olan dostlarımıza selamlar olsun , gönlümüz sizler ile . . . 

Salem2013-01-15 20:17:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hüsnübaygutÇevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2012
İl: Izmir
Mesaj: 12
hüsnübaygutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2012 13:11
Vallla tamer bey yorumlarınızı hayretle okudum. Benim tanımış olduğum hasan beyle sizin anlatmış olduğunuz hasan bey arasında dağlar kadar fark var. Ben 1.5 ay önce pire aldım ve 1.5 ayda 50 tane msj atmışımdır bıkmadan usanmadan hemen geri dönüş yapmıştır. telefonla arayıp yarım saat tüm detayları ile nası üreticeğimi anlatmıştır. benim hatamdan dolayı pireler çöktü ve ücret talep etmeden tekrardan pire göneriyor şuan. Böyle bir kişiden böyle tepkiler geliyorsa kesin o kişiyi çok kızdırmışsınızdır. Hasan ARIMAN Bey takdir edilicek bir esnaftır. Onu burdan saygıyla selamlıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hasan_ozgurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/09/2006
İl: Edirne
Mesaj: 285
hasan_ozgurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2013 17:32
  Yerli bitki den aldığım Monoselenium adı ile satılan bitki Pelia bitkisi çıktı.

 Sitede Pelia satışı olmamasına rağmen elime ulaşan bitki Pelia.

 Akvaryum şartlarında bakılması neredeyse imkansız olan bitki.

 Hasan bey ile görüşmemizde de özellikle sordum sanırım kendisi de bitkinin ne olduğunu bilmiyor.

 Bence dikkat edilmesi gereken bir durum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SalemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1217
SalemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2013 20:23
[QUOTE=h.ariman]

" aradık  ve yaptığı soytarılığın sebebini sorduk ? "

" Adamsa "

" karalamalar yaparken mutlu oluyorsa alacağı cevapta batmasın. "

" tüm adam gibi adam olan "

[/QUOTE]

Ben editlenmesine rağmen sarf edilen sözlerin, geriye kalan şu bölümlerini dahi, haklı bile olsa bir esnafın ağzına yakıştıramadım.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

h.arimanÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 06/01/2008
İl: Zonguldak
Mesaj: 11
h.arimanÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2013 17:57
HASAN ÖZGÜR  .

 Googleden bikaç resim bakarak insan bitki bilimci olmaz  . Tarafına pelliada gönderelim canlı canlı farkı gör dedik ama nafile . Ukalalık diz boyu . 
h.ariman2013-01-18 17:58:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erkan_tankÇevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2014
İl: Sakarya
Mesaj: 37
erkan_tankÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 01:14
[QUOTE=herseyparamı] Benim alışveriş yaptığım Hasan beyde yazdıklarınızın aksine çok ilgili ve yardım sever ne zaman sipariş versem hediyesiyle beraber gelir bu güne kadar ne kötü bir sözünü duydum ne sert bir tavrını ,her siparişten öncede 30 kez arayıp rahatız ederim bir kere ses tonunu değiştirdiğini duymadım. Gübreyi bildim bileli naylon torbada yolluyor ilanındada pakette olduğunu belirtmiş zaten bu güne kadar herhangi bir problem olmadı. 
Evet katılıyorum arkadaşım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

peceneqÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2013
İl: Kastamonu
Mesaj: 303
peceneqÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 09:55
Müşteri satıcının velinimetidir, ben lpg montaj işi yaparken binbir türlü insanla karşılaşıyordum. Gelen insanların hiç birine adammısın işi bilmiyorsan konuşma tarzında kelimeler kullanmadık. O işi yapıyorsanız eleştirilere ve sorgulamalara katlanmak zorundasınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinanistanbulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1793
sinanistanbulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 12:05
Yerlibitki.com Hasan Beyden ben de bitki almıştım, bitkiler elime ulaştığında sağlıklı görünüyorlardı, ama kısa zaman içinde çürüdüler. Sanırım Hasan Bey'in bitkileri yetiştirdiği akvaryumlarındaki ısı seviyesiyle benim akvaryumlarımdaki ısı seviyesi (25-26 derece) farkından bitkiler adapte olamadılar.

Tamer Bey ile Hasan Bey arasında üzücü bir olay yaşanmış, hobide olur böyle şeyler, ben kötü niyet olduğunu düşünmüyorum, sayısız defa akvaryumculardan balık almışımdır 1 hafta sonra ölmüştür.

Hasan Bey ve onun gibi akvaryum bitkisi satan profesyonel kişiler olmasa ülkemizde farklı akvaryum bitkileri bulabilmek gerçekten çok zor olurdu. Bu ülkede akvaryum canlıları üreterek ve satarak çok zengin olmak mümkün değil, onlara destek olmak gerek.

Ben bu olaydan sonra Hasan Bey'in de olumsuz eleştirilere daha ılımlı bakacağını düşünüyorum, sonuçta herkesi memnun etmek mümkün değil, olayların büyütülüp uzatılması her iki taraf için de yıpratıcı oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TevezÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 52
TevezÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2014 20:14
Yüklü miktarda alışveriş yapacaktım. Yorumlara bakmak istedim, bitkileri iyi dahi olsa zamanında da yollamış olsa bi müşteriye böyle davranılmaz. Bizim sayemizde para kazanıyorsunuz vergisini verdiğiniz de meçhul.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir