Yeni Küçük Akvaryumda Bulanma Ve Koku Sorunu


whoamiÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 13/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1982
whoamiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2022 10:24
Kızınıza mevzuyu uygun dille anlatırsanız kendi de üzülecektir diye düşünüyorum. Betalar, salyangozlar, karidesler şehirden şehire kargo ile gönderilebilen canlılar. Elinizdeki tüm balıkları verin bence. Atakan Petshop internet sitesi var. Oradan birazcık bitki kumu, bakımı kolay bir iki bitki, kızınızın seçeceği bir iki salyangoz, yanına da 5 karides ya da 1 beta seçip, ısıtıcı da ekleyip sipariş ederseniz gayet uygun bir akvaryum kurmuş olursunuz.

Beğenenler: [T]221993,HaydarGul[/T][T]237053,Vilivili[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HaydarGulÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 67
HaydarGulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2022 06:20
[QUOTE=Ahmetkngr]Yapmanız gerekenler çok basit bütün balıkları bir poşete koyup petshopa götürmek. Bir beta yada 8-10 tane karides almak.
Konuya gelecek olursak. Yanlislarinizdan bahsedeyim.
En başta hacim yetersiz. Japon balıkları sağlıklı bakilmak istendiğinde balık başı 40 litre su düşmeli japon balıkları 30 cm boylara çıkabilen balıklar. Ayriyetten japon balıkları soğuk su seviyor sizin elinizdeki transgenetik tetralar sıcak su bunları bir arada bakmak bile yanlış.
Tetralar sürü balığıdır en az 6 lı bakılmalıdır.
Vatoz için hacim yetersiz.
Akvaryumunuzda bir ısıtıcı bulunmuyor sanırım buda hayvanlar için ani ısı değişimi demek bir ısıtıcı alıp ısıyı sabitlemeniz gerek hangi canlıyı bakıyorsanız bakın.
Siz yemlemeyi çok yapıyorsunuz buda balıkların çok yem yemesine ve çok miktarda dışkılamasına yol açıyor.
Sizin akvaryumunuz herhangibi bir ilaçla bir bakteri kültürü ile çözülecek durumda değil.
Bakteri kültürünüz çöktüğünde dir bu bulaniklik bakteri kültürünü doğru oranda tutmak için doğru hacime doğru balık gereklidir.
Akvaryumdaki yapay bitkileri ve renkli taşları biran önce çıkarın suya salınım yapıp rengini verip balıkları zehirlemeye kadar gideceklerdir.
Su değişimini dinlenmiş suyla ve bu hacimde bir akvaryum için 2-3 günde bir %15-20 oranında yapmanız daha doğru olur. Bu balık yükünü biran önce azaltın.
Birçok eksiğiniz var lütfen araştırmadan bakımının nasıl yapıldığını nasıl ihtiyaçları olduğunu öğrenmeden alın.[/QUOTE]


Bunları yazıp hiçbir bilgi sahibi olmadığınız halde kerevit almanız abes olmuş. Lütfen "Birçok eksiğiniz var lütfen araştırmadan bakımının nasıl yapıldığını nasıl ihtiyaçları olduğunu öğrenmeden alın." demişsiniz muhtemelen almayın diyecektiniz. Önce iğneyi kendinize sonra da bilginiz olmadığı konuda çuvaldızı da kendinize...

Konunuz: https://www.akvaryum.com/Forum/kerevit_bakimi_nasil_olmalidir_k986648.asp

Beğenenler: [T]236933,AhmetEroglu[/T][T]237053,Vilivili[/T][T]230278,Rhyno[/T]
Teşekkür Edenler: [T]236933,AhmetEroglu[/T]
+1: [T]230278,Rhyno[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AhmetkngrÇevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2022
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 2046
AhmetkngrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2022 08:54
[QUOTE=HaydarGul]


Bunları yazıp hiçbir bilgi sahibi olmadığınız halde kerevit almanız abes olmuş. Lütfen "Birçok eksiğiniz var lütfen araştırmadan bakımının nasıl yapıldığını nasıl ihtiyaçları olduğunu öğrenmeden alın." demişsiniz muhtemelen almayın diyecektiniz. Önce iğneyi kendinize sonra da bilginiz olmadığı konuda çuvaldızı da kendinize...

Konunuz: https://www.akvaryum.com/Forum/kerevit_bakimi_nasil_olmalidir_k986648.asp[/QUOTE]
İhtiyaçlarını karşılayacak zamanım ve imkanım olduğu için aldım.
Türünü petshop da bilmiyordu hem türü hakkında bilgi hemde daha detaylı nasıl bakılır onu öğrenmek istedim ki bakıp aratırsanız pek bir detaylı bilgi çıkmıyor kerevit hakkında.
Akvaryumuna bugün aktaracağım ve çok şükür herhangibi bir eksiği yok.
Herhangibi bir konuda çuvallama durumum olmadı belirttiğim gibi zamanım imkanım ve maddiyat ım var.
Yukardaki bilgilerden yanlış olanları da söylerseniz bilgileniriz.[EDIT]Ahmetkngr,2022-11-08 09:37:50[/EDIT]

Beğenenler: [T]236430,Dogalbalik[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OuroborosÇevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 236
OuroborosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2022 09:00
Çabanız için sizi tebrik ederim.
Burada bu insanlarla kızınız mutlu olsun diye uğraşıyorsunuz dedim keşke benimde babamın böyle bişey yaptığını en azından görseydim.

Beğenenler: [T]236933,AhmetEroglu[/T][T]236430,Dogalbalik[/T][T]237053,Vilivili[/T]
+1: [T]236430,Dogalbalik[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AhmetkngrÇevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2022
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 2046
AhmetkngrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2022 11:04

İğneleme yapıp cevap vermemeniz gerçekten komik bir durum olmuş.
Kaç yaşına gelmiş bir insandan böyle tavırlar görmek konuyu bile okumadan böyle cevaplar yazmak gerçekten gülünç bir durum.
Hala diyorum ki orada eksik,fazla veya yanlış bir bilgi yok.
Lütfen herhangibi bir konuda yargılarken önce konuyu okuyup gerekli şartları sağlayıp saglayamadigim bakımını yanlış yaptığım halde bunu savunduğum zaman hatalarımı söyleyebiliriz.

Ahmet Eroğlu'nun da zoruna gitmiş birşeyler sanırım. Çocuk gibi benim hakkımda en ufak aksi birşey okusa herşeyi beğeniyor [:lol:] [:lol:]kıskançlık mı diyeyim çekememe konusu mu diyeyim gülünç insanlarsınız.

[QUOTE=HaydarGul]
[EDIT]Ahmetkngr,2022-11-08 11:09:55[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BTAÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2017
İl: Ankara
Mesaj: 51
BTAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2022 12:28
Merhabalar,

O akvaryuma uygulanabilecek güzel bir betta akvaryumu kurulum videosu buldum Türkçe altyazıda mevcut izlemenizi tavsiye ederim kullanılan bütün bitki, ekipmanları Türkiye'de mevcut.

https://www.youtube.com/watch?v=uBgg4kbFDqU

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HakanYILDIZÇevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2021
İl: Ankara
Mesaj: 2417
HakanYILDIZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2022 16:35
[QUOTE=Arandur] Merhaba arkadaşlar. Akvaryum olayına acaip cahilim. Doğum gübünde fanusda 2 tane japon balığı geldi kızıma, ben de garipler adam gibi yaşasın diye küçük bir akvaryum aldım, standard da bir filtre koydum. Kızım iki tane de küçük pempe-mor balık beyendi (tetra demiş olabilir petshop), bir de vatoz koyduk. Günde 2 kere 6-8 top japon balığı yemi biraz da yaprak gibi bir yem atıyoruz. Tüm süsleri iyice temizledim. Sıkıntım 5 gün içerisinde griye dönüp, koku yapması. %30 gibi bir su değiştirmeme rağmen banamısın demedi. 2 japon balığım fanusda duruken 1 günde bu hale geliyordu. Ne dersiniz, ne yapmak gerekir? Arattım, buldum bişeyler okudum, bakterilerle ilgili, su dengesi ile ilgili bişeyler okudum ama çok bilimsel geldi. Bana hangi üründen ne kullanmam gerektiği (mümkünse direk adı, hemen sipariş edim), nası kullanmam gerektiğini söyleyebilirseniz sevinirim. Dip temizlemeye çalıştığımda ortalık toz duman oldu. Acaip bir birikme söz konusu gibi geldi. Anlayacağınız cahil adam durumu. Yardımlarınız için teşekkürler.[/QUOTE]

Merhaba Emrah Bey, akvaryum.com a ve akvaryum dünyasına hoş geldiniz. Kızınızla birlikte uzun soluklu ve tecrübelerle kıdem kazanmış akvaryum serüveniniz olur inşallah. Fanustan balıkları çıkarmanız ve daha iyi bakmak için forum sitesine danışmanızdan ötürü sizi takdir ediyorum. Genç yaşta balık beslemeye ilgisi olan kızınızın üzülmemesi için balıkları hemen akvaryumdan çıkarmayın, hevesini alıncaya kadar veya balıkları değiştirmeye ikna oluncaya kadar sık sık su değişimi ile koku ve bulanıklığı geçici olarak önleyebilirsiniz. Bu sırada akvaryuma koyacağınız su akvaryumdaki suyla aynı sıcaklıkta olsun ve en az birkaç gün dinlendirilmiş çeşme suyu olsun (hazır su da tercih edebilirsiniz). Su eklerken veya dip temizlerken (dip çekimi yaparken) zemindeki taşları karıştırmayın. Plastik ve boyalı ne varsa hemen akvaryumdan çıkarın (bitki ve taşlar). Boyalı dekor malzemeleri suya salınım yaparak suyu bulandırabilir, balıkları zehirleyebilir. İsterseniz boyasız kum koyabilirsiniz. Filtre almanız iyi olmuş, kullanım şeklini su yüzeyinde en fazla dalgalanma yapacak şekilde ayarlayın ki suya daha fazla oksijen takviyesi yapsın. Yemlemeyi az yapın, japon balıklarının doyma hissi yoktur, fazla yemleme hem zarar verir hem de daha fazla dışkılayacaklarından su daha çabuk bozulur. Diğer renkli balıklar transgenetik tetra, onlar için minik granül yemlerden alın, japonlar yemeden onlara yedirmeye çalışın (zor olacak, zaten o nedenle japonlarla birlikte bakılmaması gerekiyor). Dibe çöken yemleri japonlar yemeye devam edecektir, o nedenle dipte yem kalmamasına gayret edin. Bir-iki haftayı geçmeyecek uygun bir zamanda, vatozu ve japon balıklarını akvaryumdan çıkarmanız gerekiyor, akvaryumunuzun hacmi küçük olduğundan. Kırmızı veya başka göz alıcı renkteki bir erkek betta balığı ile ona uygun yem alarak akvaryum hobisine devam etmenizi salık veririm. Su düzenleyici ilaçlar var ancak oranını ayarlayamazsanız daha zararlı olabilir, tavsiye etmem, onun yerine haftada 2 kez %50 su değişimi yapın. Zaten balık değişimi yapıp bir adet betta alırsanız, haftada bir kez %25 su değişimi yeterli olur. Bakteri kültürü (azot döngüsü) uzun sürede oluşur, size tavsiyem bu konuyu ve "yeni tank sendromu" konusunu araştırın, bu sitede gerekli bilgileri bulabilirsiniz. Canlı bitki de eklerseniz (örneğin elodea) akvaryumdaki görsellik daha güzel olur.

Akvaryum.com ailesinde değişik karakterde insanlar var, herkesin bakış açısı ve tarzı farklı. Bu farklılıklardan rahatsız olmamanızı, önceki yorumlardan hoşunuza gitmeyenleri hiç yapılmamış saymanızı ve bu siteyi her türlü sorunuzu danışacağınız bir yer olarak hatırınızda tutacağınızı temenni ederek keyifli ve sağlıklı günler diliyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231847/081120221636511.jpg[/IMG][EDIT]hakanyildiz06,2022-11-08 16:40:42[/EDIT]

Beğenenler: [T]232050,MrzAdar[/T][T]230278,Rhyno[/T][T]235567,Ahmetkngr[/T][T]234618,FarukGorgun[/T]
+1: [T]232050,MrzAdar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir