Yeni aldığım akvaryum için tavsiye.


Bahri45Çevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2013
İl: Manisa
Mesaj: 127
Bahri45Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2013 22:10
Merhaba arkadaşlar daha bugün hatta 2 saat önce almış olduğum ve bana çok ucuza gelen tankımı sonunda aldım. Daha çok yeniyim bu akvaryum işine 2 hafta önce başladım ama 2 haftada kazandığım tecrübe ile geçmişteki çok kötü hatalarımı anladım. Şimdi balık öldürmeden yavaş yavaş güzel bir filtre ile akvaryumu mu kurmaya başlayacağım :) Öncelikler resimleri atayım Tank 80x30x50h boyutundadır 120 lt su alma kapasitesi vardır.





Bunun içine Atman HF 600 Şelale Filtre almayı düşünüyorum. Dış filtre alamıcak kadar bütcem yoktur o yüzden şelale tercihimdir şimdilik. Kapaktan girmez diyenler varsa kendim sanayide çalışıyorum elektirikçiyim orayı keserek güzel hoş bir görünüm sağlayıp takabilirim. 

Bitkili canlı doğuran akvaryumu yapıcam yada yapıcaz forumdaki bir kaç güzel abilerim ile beraber :)

Fakat bana kolay hatta çok kolay bitkiler lazım gübre ilaç gaz istemicek bitkiler. Onlara bakıcak kadar bütcemde yok benim ki basit ama güzel bir akvaryum olmalı. 

Şimdi önerdiğiniz bitkiler,Şelale filtreler,Akvaryum ile görüşleriniz, Şunu yap çok güzel olur Bunu yapma kötü olur diyen abilerim ablalarım yorumlarınızı bekliyorum. Hepinize şimdiden teşekkürler.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzadeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/01/2012
İl: Manisa
Mesaj: 563
BeyzadeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2013 22:34
Öncelikle tebrik ederim hayırlı olsun Bahri kardeşim.  Acele etmeden yavaş yavaş kurarsın akvaryumunu. Önceki hataları düşmemen dileğiyle. Her zaman yardıma hazırım biliyorsun. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enes ysnÇevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2013
İl: Gaziantep
Mesaj: 66
enes ysnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2013 00:30
Öncelikle hayırlı olsun bende şuan aynı aşamalardayım birkaç konuda kendi görüşlerimi yazmak isterim.Akvaryum kum seçimi felan yapmamışsın sanırım hagen siyah kuma bak,8-10 çeşit kolay bitkiler var ve bence kumu ve suyu koydktan sonra 1 hafta ufacık yemleme ile çalıştır ve ilk 1 ay ileriye dönük fazla miktarda balık alma daha çok salyangoz gibi omurgasızlar ve dayanıklı balıkları içine at ve 2 haftada öyle geçsin suyun bulanma ve sararma gibi hafif değişimler sonucu artık bakteriler suyu berraklaştırarak  sana sinyal verir zaten ve bu sırada bitkilerin büyür ve çoğalır sende bu sırada balık seçimi ve gerekli araştırmalarını yaparsın ayın sonuna doğru içine yavaş yavaş az sayıda balık at ve gözlemle balılar gayet rahat ve mutlu iseler uyumlu balılardan seçtiğin türlerden damızlık ve yavru al ve tabi balıkları asla petshoplardan alma sanki balıklar 8. raunt daki boksörler gibi oluyo sağlıksız, kısır,yaşlı sonra yavru alamaz ve hasta oldu diye endişe edersin.forumdan biraz araştır ve öyle al sabırlı günler senler seni bekliyo ,tekrar hayırlı olsun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bahri45Çevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2013
İl: Manisa
Mesaj: 127
Bahri45Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2013 00:44
Teşekkürler :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir