SP yavruları ve dişi SP


YBNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1247
YBNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2006 11:36

Selam,

İnanın forumun arama kısmını kullandım ve birçok başlıkta gezindim, fakat sorularımın net bir yanıtını göremedim.

ağzında yumurtalar olan bir sp'm var ve 2 ila 4 gün sonra yavruların çıkmasını bekliyorum.

- anne sp'yi yavrular çıkmadan ayrı bir tanka almam iyi olur mu? yoksa bu değişiklik anne üzerinde stres'e mi sebep olur?

- yavrular çıktıktan sonra üzerlerindeki yumurta sarısı bitene ve yavrular kendi başlarına yüzmeye başlayana kadar anneyi ayırmama tavsiyesi veriliyor, yavrular çıktıktan ne kadar sonra, anne'yi ana tanka geri aktarabilirim?

- yavrulara su anda erişkin sp'lere verdiğim granül yemi ufaltarak versem olur mu? yavrulara verebileceğim, artemia haricinde piyasada hazır bulabileceğim yemler var mıdır?

- yavruları kaç cm olduklarında ana tanka alabilirim? (bu sorumun cevabını öğrendim - 1,5 - 2 cm civarındayken şeklinde tavsiye verilmiş)

- yavru tankımda küçük bir iç filtre mevcut, fakat bu motorun fazla akıntı yaptığı hissindeyim. akıntının yavrular için zararı olur mu?

- anne sp'yi ana tanktan hiç çıkarmasam ve yavrular ana tankta çıksa ve dursa: anne yavrularını ne kadar süre korur?

 

ilgilenecek tüm akvaristlere şimdiden teşekkürler.

yabani2006-9-22 12:5:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrcemcemÇevrim Dışı

Kayıt: 27/10/2005
İl: Bursa
Mesaj: 565
mrcemcemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2006 13:38

Merhaba;

  1. -Anneyi başka bir tankka almız anne üzerinde sterese neden olacaktır.
  2. -Anneyi ana tanka atabilirsiniz yavrular çıktıntan sonra.
  3. -Piyasa da yavru yemleri satılmaktadır sizin kullandığınız yemi de verebilirsiniz.
  4. -3-4 cm oldukları zaman ana tanka atabilirsiniz.
  5. -Akıtı yavrular için pek zararı olacağını sanmıyorum.
  6. -Anne yavrular pek fazla koruyamaz.

Eğer kusturmayı biliryorsanız 14 günden sonra kusturma yapabilirsiniz.

Saygılar,

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

egemixÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/11/2005
İl: Ankara
Mesaj: 3391
egemixÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2006 13:41

Dişiyi yavru tankına alın.

Yavruları bıraktıktan sonra  dişiyi ana tanka ayırmanızda fayda var.Yavrulara artemia dışında Tetra bits gibi granul yem ufalayarak verebilirsiniz fakat  yumurta keseleri kaybolduktan sonra.

Yavru akvaryumunda akıntı olmayan bir filtre kullanın.Örn:Pipo filtre.

Ana tankın büyüklüğüne veya ana tankta ne kadar balık olduğuna bağlıdır yavruları kaç cm'ken koyup koymamak.Bu konuda bilgi vermeniz gerekli.

Sağlıklı balıklar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2006 13:53

Yiğit bey, kendi bilgilerim doğrultusunda yanıt veriyorum,

-Bence anne sp.yi kusturacağınız zaman ayrı bir tanka alın çünkü dişiniz zaten kendini anatankta güvende hissetiği için ağzına yumurta almış. Eğer kusturmayacaksanız yine  10. günden sonra falan anatanktan su aktarımı ile beraber dişinizi uyurken ürkütmeden yavrularını kendi bırakması amacı ile yavru tankınıza ayırabilirsiniz.

-Anne yavru tankında güvenli bir şekilde yavrularını bıraktıktan sonra onları koruyacaktır. Ancak hemen ayırsanız bile bir sorun teşkil edeceğini zannetmiyorum. Çünkü zaten kusturulmadan çıkan yavrular bildiğim kadarıyla daha dayanıklı oluyorlar.

-Yavrularınıza tabiki yetişkin balıklarınıza verdiğiniz yemi ufalayarak verebilirsiniz, piyasada da seranın yavru yemlerinden bulabilirsiniz, ancak yavruların daha çabuk gelişebilmesi açısından size artemia kullanmanızı tavsiye ediyorum.

-Eğer anatankınız çok büyük ölçülere ve hacime sahipse ve aynı zamanda saklanacak yerler bulunuyorsa 1,5-2 cm iken yavrularınızı anatankınıza alabilirsiniz, ancak ben yinede en az 3 cm civarı boya ulaştıktan sonra koymanızı tavsiye ediyorum Balıkların arasında belirgin boy farkı olacağından sorun olabilir.

-O küçük iç filtrenizin şiddetini biraz azaltın, yavrular için iyi olacak, akıntı orta düzeyde olursa sürekli yüzecekler, çok şiddetli akıntı onları fazla yorabilir.

-Anne sp güvenli bir şekilde yavrularını saldığında bir müddet onları korur, bu sürenin ne kadar olacağı tahmin edilemez, balığın daha önceki annelik deneyimlerinede bağlıdır bu.

Yiğit bey kendi tecrübelerimce sorularınızın yanıtlarını vermeye çalıştım. Diğer akvarist arkadaşlarım yanlışım varsa düzeltirler, eksiğim varsada tamamlarlar. Saygılarımla..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YBNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1247
YBNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2006 14:29

Cevap veren herkese teşekkürler. elimdeki yavruluğun çok küçük olduğuna kararv erdim ve akvaryumcumla konuştum, şimdikinin yerine 65'lik daha büyük bir tank alacağım. tank büyüyünce akıntı sanırım sorun olmayacak.

Yavrulara granül yemi ufalıyarak vereceğim, ayrıca artemia çıkartmayı deneyeceğim fakat eşimin bu olaya sıcak bakacağını sanmıyorum.

yavru akvaryumunun hacmi büyüyeceğine göre ve sizlerinde görüşlerine binaen anneyi yavruluğa aktaracağım, yavrular çıktıktan sonra da ana tanka geri aktaracağım. yavruluk tank kapasitem de büyüyeceğinden ve çok fazla yavru beklemediğimden yavruları belli bir boya kadar bu akvaryumda tutabileceğimi sanıyorum.

tecrübelerinizi paylaştığınız için tekrar teşekkürler.

yabani2006-9-22 14:31:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir