Smd 5730 Led Bar Ve Bitkiler


pathfinderÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 127
pathfinderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2018 21:29
Merhabalar.
Akvaryum boyutu: 100x40x55. 220 litre
Filtre: lifetech 838. 4 sepetli 1 sepeti mavi sünger, 2 sepet seramik halka, 1 sepet Eurostar Aquaclay Biyolojik Filtre Malzemesi, Her sepette elyaf bulunuyor.
Kum: En alt katmanda aqua deco marka siyah kum(hagen), Üzerinde sineklik, Orta katmanda lav taşı, En üst katmanda Eurostar Aquaclay Kum
Bitkiler: Çok basit bitkiler. Hydrocotyle Leucocephala, Limnophila Sessiliflora, Bacopa Monnieri, Sagittaria Subulata, Hygrophila polysperma Ceylon, Hygrophila corymbosa, Anubias
Taşlar: Gnays kaya, Lav Kayası
Isıtıcı: Tetratec ht200, Akvaryum 25 derece
Canlılar: 2 Moli, 4 Melek,4 yetişkin 15-20 yavru Lepistes, 2 Çöpçü, 5Zebra Danio, 8 Neon tetra, 8 Rasbora
Bakım: Haftalık 40 litre su değişimi (2 gün bekletilmiş), Her su değişiminde reeflowers effective conditioner, her su değişiminde reeflowers all inclusive(2 haftadır kullanmıyorum yosuna sebep oluyor mu diye gözlemlemek için ancak bir fark olmadı.)

Akvaryumdaki yosunlanma ve bitkilerin büyümemesi sebebiyle yeni bir ışıklandırma yapmaya karar verdim. 4 metre 5730 smd led aldım alüminyum kasalı birer metre 4 tane yani. Yukarıda verdiğim bitki, kum ve akvaryum boyutlarına göre sorularım şu şekilde.

1- Bu ışıklandırma bu bitkiler için yeterli/az/fazla mı?
2- 13 V-400mA adaptör bu ışıklandırma için yeterli olur mu?
3- 1 ay sonra 20 deep red 10 royal blue ile bu sistemi güçlendirmek istiyorum. Bu power led sistemdeki led driver'ı şuan kuracağım 5730 sistemdeki bahsettiğim adaptöre mi bağlayacağım?
4- Bahsettiğim bitkiler için kumum yeterli mi?
5- https://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/misket-gubre-akvaryum-bitkileri-icin-100lu-paket-401630822 bu misket gübreyi kuma soksam fayda sağlar mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SplendorÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1895
SplendorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2018 22:04
Aydınlatma kısmını bilmem ama bu bitkiler için kum fazla bile. Lav kırığı üstüne hagen döküp bile yapabilirdiniz, ya da manado. Ben bazalt + misket gübre ile rotala ve sessiflora bakıyorum, çok da güzel büyüyorlar.

Kökten emilim vardır tabi ama sanıyorum daha çok yaprak ve gövdeden emiyorlar besinleri. Ben misket gübre olarak Jbl Kugeln kullanmıştım, 1 yıl ömrü var. Reeflowers NPK+All Incl.+Demir kullanıyorum. Muhtemel emilime göre bir tablo yaptım onu uyguluyorum, gayet de memnunum. Yosunu yapan aşırıya kaçan gübreleme oluyor, bir de tankın bir oturma süresi var, bu süre zarfında görülebiliyor, Reeflowers All Incl. yosuna sebebiyet vermez. Önerim; NPK'yı sıvı olarak verirseniz daha iyi olur.

Co2 olmadığından dolayı emilim normalden az olacaktır, gübrelerken bunu göz ardı etmeyin, tankta gübre birikmesin.

Not: Çöpçüler sürü balıklarıdır, 5-6 adet bulundurursanız daha güzel olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pathfinderÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 127
pathfinderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2018 22:13
Siyah quartz'ı bilerek en altta tuttum çünkü en başta siyah quartz kullanıyordum ve balıklarım ölüyordu daha sonra kumdan olduğunu anlayıp en alt katmanda kullanmaya başladım üstünü kalın bir şekilde kumla kapatarak. Çok şükür ölümler durdu. Çöpçülerim 4 taneydiler ancak o ölümlerden 2 tanesini kaybettim. Bitki ve ışıklandırma sorununu çözdükten sonra çöpçü ekleyeceğim.

Genel olarak yaprak emilimli olduğunu ben de düşünüyorum. Jbl ürünleri açıkçası cebimi yakıyor o yüzden çok az da olsa bir faydasını göreceksem o attığım linktekini kullanmak istiyorum. Akvaryumu kuralı 5 ay oldu. Kumları değiştireli 2 ay oldu. Yani aslında akvaryum çoktan oturdu. Dediğiniz gibi fazla gübre atmış olabilirim reeflowers all inclusive fazla kaçmış olabilir. Işıklandırmayı yaptıktan sonra akvaryumdaki kayaları ve bitkileri tamamen temizleyeceğim yoksa bu yosunun önünü alamam sanırım..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir