Sarı prenses yavruları, su değişimi sonrası ölümle


Levent3434Çevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 2
Levent3434Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2014 11:19
Merhabalar, ciddi bir problemim var, deneyimli arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.

200 litre bir tankım var, içerisinde 21 adet Sarı prenses besliyorum, ve 3 dişi den düzenli olarak kusturmak sureti ile yavru alıyorum.

Dişileri öncelikle, 200 LT tankın içerisinden aldığım su ile yavruluk içerisine kusturuyorum, sonra bu yavruluğu anatankın içerisine koyuyorum. Sıcaklık, hava ve yemleme konusunda herhangi bir problem yaşamiyorum.

Yavrular 3 hafta anatank içerisindeki yavrulukta gayet sağlıklı yaşayıp, torbalarından arınıyorlar. Buraya kadar bir sorun yok,

Ne zaman yavruları, 40 Litrelik yavru tankına geçirirsem, balıkların tümü 15 dakika içerisinde ölüyorlar.
Yaptıklarımı söyleyeyim..

40 Litrelik akvaryumu öncelikle tertemiz yıkıyorum, sıcak su ile. Sonra içerisine su doldurup, ısıtıcısını takıp, 26-27 derece arasına gelmesini sağlıyorum. Suyun rengini mavi yapacak kadar mavi ilaçtan da atıyorum, adını bilmiyorum ama akvaryumcudan aldığım, su değişiminde içerisine ölçekli bir şekilde atmam gerektiğini söylediği için.. İçerisine ufacık bir filtre, ve hava motoru ile hava tası koyup, 1 gün suyu bu şekilde bekletiyorum.

Sonrasında, yavruluğu alıp, o akvaryumun içerisine koyuyorum, ve 1-2 saat bekletiyorum. Su sıcaklığına adaptasyon sağlaması açısından, ve sonra yavruları yavru akvaryumuna koyuyorum, ve 15 dakika sonra bütün akvaryumdaki 50- 70 arası bütün yavrular saçma sapan hareketler yaparak ölmeye başlıyorlar, oldukça üzülüyorum.

Ölüm şekilleri ilk 10 dakika oldukça güzel yüzüp, sonrasında dönmeye başlıyorlar, mesela akvaryumun dibine yatıyor, yan düşüyor, sonra can cekişircesine döne döne sıcrıyor. 

Ne yaptıysam olmuyor, ve bebeklerin büyümesi için sık su değişiminden söz ediyorlar, ama ben akvaryuma taşıdığım anda ölüm gerçekleşiyor.

Aklıma gelen tek şey, Musluk suyu kullanıyor olmam? Ama anatankımda da 2 yıldır hep musluk suyu kullanıyorum, 

Hatam bu olmuş olabilir mi? 

Ana tankımda 21 Ad sarı prenses, 2 adet Köpek balığı challanger, 1 adet orta boy vatoz ve 2 de ortalama 8-10 cm arası astranotum var, ve hiç problemim yok.

Bu konuda deneyimi olan kişilerin yardımına ihtiyacım var, 


teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmet_görkemÇevrim Dışı

Kayıt: 19/01/2008
İl: Yurtdisi
Mesaj: 74
mehmet_görkemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2014 13:15
Musluk suyunu iki gün dinlendirirseniz bi sorun yasayacaginizi sanmyorum. Benim dikkatimi ceken tek sey suya kattiginiz mavi sivi. Su mavi oluncaya kadar demissiniz. Eger o sivi metilen mavisi ise, Sadece hasta baliklarda, ayri bir tankta ve belirli bir ölcü ile dikkatli bir sekilde kullanilir.. Sanirim sizin baliklar bu yüzden ölüyorlar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kerim95Çevrim Dışı

Kayıt: 02/04/2014
İl: Ankara
Mesaj: 20
kerim95Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2014 14:07
derece varmı acaba belkı ıstıcının kalıbrasyonu bozulmustur ve balıklar haşlanıodur sıçradıklarına gore bu olabılır gıbı geldı ama sadece bır tahmın..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Levent3434Çevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 2
Levent3434Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2014 14:32
[QUOTE=mehmet_görkem]Musluk suyunu iki gün dinlendirirseniz bi sorun yasayacaginizi sanmyorum. Benim dikkatimi ceken tek sey suya kattiginiz mavi sivi. Su mavi oluncaya kadar demissiniz. Eger o sivi metilen mavisi ise, Sadece hasta baliklarda, ayri bir tankta ve belirli bir ölcü ile dikkatli bir sekilde kullanilir.. Sanirim sizin baliklar bu yüzden ölüyorlar..
[/QUOTE]

Teşekkür ederim cevap için, kullandığım ilacı bilmiyorum ama tekrar akvaryumcuya sorduğumda suyu dengeleyen birşey olduğunu soyledi. Diğer taraftan problemi de çözdüm..  Artık sorun yok. 

Problem su ile alakalı, 2 damacana suyu boşalttım, ısıttım, ilacını attım.... balıkları alıştırdım, ve hepsini tanka koydum....


Suanda 1 saati geçti herhangi bir problem yok... Cok mutluyum :) üzülüyordum öldüklerinde...


[QUOTE=kerim95]derece varmı acaba belkı ıstıcının kalıbrasyonu bozulmustur ve balıklar haşlanıodur sıçradıklarına gore bu olabılır gıbı geldı ama sadece bır tahmın..
[/QUOTE]


Derece var, ama zaten bahsettiğim ölümler 15 dk icinde gerçekleşiyordu.  Suda kaynar değildi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Engin ŞİMŞEKÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2008
İl: Elazig
Mesaj: 364
Engin ŞİMŞEKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2014 16:36
Bir daha ki sefere ana tanktan su alıp yavru akvaryumuna koysaydınız bir problem çıkmaz  damacana suyuna gerek yok bence 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir