Neon Spot erkeği ile Demasoni dişisi ?


rachadellÇevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2012
İl: Adana
Mesaj: 149
rachadellÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2014 02:22
Selam dostlar,

Bu gece evde ışıkları kapadım akvaryumu izliyordum uzaktan stress atmak için birebir.
Ancak akvaryumdaki anormal hareketlilik hemen dikkatimi çekti biraz yakınlaştım ürkütmeden ve damızlık neon spot erkeğim demasonilerin baskın erkeğini sindirmiş demasoni dişilerini kovalıyor. Sabırla izledim ve sonunda demasoni dişisi ile neon spot erkeği çiftleşti. Demasoni ağzına yumurta aldı inanılmaz geliyor halen şimdi merak ettiğim konu eğer ki bu yumurtalar sağlıklı bir şekilde gelişirse ortaya nasıl bişey çıkacak.

Baskın demasoni erkeği suyun yüzeyinden 10cm bile aşağı inemiyor tırsmış anlaşılan.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mete DuruÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 1510
Mete DuruÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2014 03:04
Kırılma riski olan balıkları birlikte beslemek her zaman bu tür riskler doğurabiliyor özellikle demasoni neon s. gibi türlerde akvaryum uzun değilse ve çok dişi yoksa bu tür durumlar görülebiliyor. Genelde çevremdeki eski hobicilerden gördüğümü yapıyorum bu tür durumlarda o da anneyi erkenden kusturup yumurtaları balıklara yedirmek. Sebebi piyasaya yanlış biçimde kırılmış balıklar sunmamak. Beslediğiniz türler için yabancı forumlarda zamanında araştırma yapmıştım ve 1 erkeğe 9 dişi gibi oranlarla beslendiğini gördüm. Sebebi erkeğin çok baskın olması ve özellikle sizinki gibi riskli durumların önüne geçebilmek için. Akvaryum uzunluğu iyiyse güzel mağaralar yapıp sindirilmiş erkeğin kendine gelmesi ve doğru çiftleşmeler tekrar sağlanabilir diye düşünüyorum.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakandalÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 212
hakandalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2014 15:33
Daha önceden demasoni ve neon spotun çiftleştiğini görmüştüm yavrular demasoni gibi şertli çıkıyor fakat bazı yavruların bantları bozuk oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir