Neden Üretim Yapamıyoruz?


HaskanÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 28/12/2006
İl: Antalya
Mesaj: 12
HaskanÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2007 15:39
Türkiyede gerek resmi kurumlar gerek yerli üreticiler gerek üniversiteler olarak yabana atılmayacak kadar kapsamlı bir üretim hali hazırda mevcuttur bunun araştırmasını yapmadan konuşmak büyük bir hatadır. Bu konuda sizlere örnekler vermek gerekirse muğla üniversitesi ortaca su ürünleri meslek yüksek okulu akvaryum tesisi hiçte küçümsenmeyek başarılara imza atmıştır tabiki üniversite olduğu için ticari amaç hedeflenmemesinden dolayı kapasite olarak çok büyük bir kapasitede değildir, bunun yanında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü akvaryum birimi yüklü üretimler yapmakta antalya ısparta izmir ve diğer illerimizin toptancı ve akvaryumcularının taleplerini önemli ölçüde karşılayabilmektedir eğer iyice araştırırsanız şuan Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü akvaryum biriminde üretimi sıkıntılı ve zor olarak bilinen melek, discus, çöpçü,  severum türlerinin düzenli olarak üretildiği ve piyasaya satıldığını göreceksiniz, tabiki tüm bu üretimler imkanlar çerçevesinde ve özveriler sayesindedir. Ben Süleyman Demirel Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi son sınıf öğrencisiyim ve halen akvaryum ünitemizde gönüllü olarak üretim faaliyetlerinde çalışmakta katkılarda bulunmaktayım şuan canlıdoğuran grupları, japon, koi, çöpçü, çiklit türleri (zebra sarı prenses ahli vs.), tilapia yanında melek üretimi yapmaktayız ve bunların dışında discus üretiminede çok yakında (2 hafta içinde) gireceğiz. Anlatmak istediğim konu üniversitelerimiz ve resmi kurumlarımızda bu işlerle ilgili araştırmalatr üretim sıkıntılarının çözülmesi ve ekonomikleştirilmesi üzerine araştırma faailetleri devam etmekte ve başarılı sonuçlar sağlanabilmektedir. Elbette amatör olarak bu iş hali hazırda yapılabilmektedir ama dediğim gibi araştırma kurumlarımızda hocalarımızın ve araştırma görevlilerimizin çabaları gözardı edilmemeli ve bu çalışmalardan faydalanılmalıdır. 
değerli türlerin üretimi şuan için ihracatta çok iyi bir başlangıç olacaktır çünkü küçük alanlardan daha kontrollü şekilde daha fazla verim şuan zaten yapılabilmektedir avrupa ülkeleri türkiyeden sürekli değerli balıkların taleplerinde bulunmakta ancak şuan ki üretim ancak iç piyasayı karşılayabilmekte hatta bunda bile zaman zaman sıkıntılar çekilmektedir. diğer bir engel mevsimsel olarak daha önceki yazılarda yazıldığı gibi bir avantajımız olmasına rağmen su kalitesi yönünden büyük bir dejavantajımız mevcut ve bu açığı kapatmanın büyük bir maliyet getirildiği gerçeği gözardı edilmemelidir.
Unutmayalımki her canlının bir biyolojik isteği ve ortamı vardır eğer bunu sağlayamazsak bir miktar üretim yapsakta hem maliyetini kurtarmaz hemde ileri dönemlerde kayıplara neden oluruz bunların araştırmasını ve değerlendirmesi yapmanın faydalı olacağını söylüyorum önceki paylaşımlar için teşekkür ediyorum  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bora ÜnverÇevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2006
İl: Ankara
Mesaj: 523
Bora ÜnverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2007 22:01
Hasan bey ben Ziraat Üniversitesi mezunuyum.Maalesefki hiçbir Üniversite benim anlatmaya çalıştığım oranda akvaryum balığı üretimine ve araştırmaya önem vermemektedir.Böyle olsaydı bizler bilgi almak için yabancı sitelerdeki akvaristlerle yazışmaz, yabancı akvaristlerin makalelerini okumazdık.Onun yerine daha kolay ulaşabileceğimiz Türkiyedeki Üniversitelere gider ve hatta açtıkları lisans üstü derslere paramızla katılırdık.Türkiyede ki piyasanın %75 ini ithal balıklar oluşturmazdı.Sizin anlattıklarınızı zaten ben biliyorum.Ama niçin bunu Türkiyenin genelindeki hobici bilmiyor?Eğer ciddi bir araştırma varsa bunun raporlamalarına neden ulaşamıyoruz?Niçin internet ortamında bir Singapurlu Prof. un çalışmalarına rastlarken bir Türk Prof. bu konuda yoğunlaşmamıştır?Çünkü Türkiye de akvaryum balıkçılığı çok ticari olarak görülmüyor.Neden Türkiye de bir tane hatırı sayılır bir üretici vardır?
 
Elbette "amatör" olarak dediğiniz zaman bir Üniversite bünyesindeki çalışma beni tatmin etmemektedir.Ben isterdim ki bir üniversite çok çok ciddi çalışmalara imza atsın ve bunu bizlere sunsun.
 
Hatta ben size bu çalışmalara örnek te vereyim.
 
 
 
Akvaryumculara verilen kurs dahilinde de devlet eliyle yapılan organizasyonda bu açıklık net görülmektedir.Bu konuda yardımlarımızın neler olabileceğini İlgili makamla yazıştık. 
Bora Ünver2007-04-22 22:12:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bursa Aqua FarmÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 13/11/2006
İl: Bursa
Mesaj: 164
Bursa Aqua FarmÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2007 23:08
Maliyetlerin bu ülkede bu kadar yüksek olması bizim tek bir akvaryum bile kurabilmemize bu şartlarda imkan vermiyor durum böyle olunca üretimde malesef yapılamıyor ve üretim yapan ülkelerin gerçekten buna doğası elverdiği için başarılı oluyorlar fakat bence hepimiz yerli üretimin daha masrafsız ve daha kolay olmasını arzuluyoruz teşekkürler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uSTa_63Çevrim Dışı

Kayıt: 11/10/2007
İl: Sanliurfa
Mesaj: 1
uSTa_63Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2007 02:47

Selam.Ben üretim yapmaya başladım ve pazar bulamıyorum dediğiniz gibi.Fazla çeşidim vardı ve ben yunuslarla sarı prensesleri elden çıkardım, daha çok randıman alabildiğim iceman ve mavi imparatora döndüm fakat balıkları kimse almıyor. Hangi akvaryumcuya dediysem elimde balık var ilgilenmediler. Balıklarıda dışarıdan getiriyorlar. Oysa bu yörede üretici pek yok. Elimde yaklaşık 500 tane iceman ve imparator yavrum var ama bize komşunun bahçesindeki elma hep şirin olmuştur. Malesef kendi şehrimizden ülkemizden almayız.Gelde üret...

lafayette2007-10-14 20:00:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AslanOZTURKÇevrim Dışı

Kayıt: 30/08/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 75
AslanOZTURKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2007 13:09
Arkadaşım öncelikle iyi bayramlar.Akvaryumcular balık almazlar çünkü mevsim yaz.Şimdi havalar soğudu almaya başlarlar.Birde takdir edersin ki adam belki hastalıklıdır diye korkar.Bak benim yaklaşık 450 adet yavrum var birazcık palazlandıkları zaman tabiki satacağım.Bir de balığın cinsi biraz iyi olmalı ki kolay pazar bulsun .İyi bayramlar.   Aslan Öztürk lafayette2007-10-14 20:02:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihsuleÇevrim Dışı

Kayıt: 19/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 42
fatihsuleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2007 09:52
[QUOTE=2good4U]

[QUOTE=Posseidon]10 yıl sonra arkamıza baktımızda herkes gibi şunu söylemeyeceğiz : Bir kaç ev aldım ,yazlık aldım ,araba aldım bankada şunu kadarım var , ee çocuklarda okudu iş güç sahibi oldu. Bu toplumumuzda herkes bir şekilde yapıyor zaten.Ben bunların yanında 50 kişiyle başlamış bu işin bir çok üniversiteye öncü olmuş ve binlerce kişinin şu veya bu şekilde işin içinde olarak türkiye çapında yaygınlaştığını ve Yurdumun dört bir yanına araştırma gezilerine gitmek , yeni gelişmiş tesisleri gezmek ve bunların oluşumunu seyretmek küçük bir parçası olduğumuzu bilmek ne güzel olur değilmi.
Benim inancım bunun bir gün memletimde gerçekleşeceğidir. Ve bunu içinde yer almak isterim.
Saygılarımla....[/QUOTE]

Söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Bunların gerçekleşmesi zor, ancak imkansız değil. 1000'lerce üyesi olan bir forumda yapılması imkansız değil. Ama dediğim gibi eğer böyle bir şey olursa 1 adet akvaryum kapıp geleceğim

[/QUOTE]
 Ben de.
lafayette2007-10-15 10:14:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MTARIKÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/05/2006
İl: Bursa
Mesaj: 588
MTARIKÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2007 18:23
Yerli üretim elbetteki takdir edilmesi ve desteklenmesi gereken bir konu.
 
Ancak bu konuyu tartışırken şunu da unutmayalım, ithal edilen balık ve ekipmanlardan devletimiz vergisini peşin olarak alır.
 
Eğer yerli üretim, kayıtdışı olarak yapılıyorsa, vergilendirilmiyorsa, bu devletimiz için vergi kaybı anlamına gelir.
 
Toplanan vergilerin, çocuklarımıza okul, teröristlerle savaşan askerimze cephane, vs.vs.  olduğunu unutmamak lazım.
 
Yerli üretime evet. Kaçak,Vergilendirilmemiş, merdiven altı üretime hayır.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sadoliÇevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2006
İl: Erzurum
Mesaj: 261
sadoliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2007 22:08
Konuyu yüzeysel olarak okudum ve çok çok doğru, yapıcı ve seviyeli bir şekilde devam eden konuya katılımda bulunan arkadaşlara önce teşekkür etmek isterim...
Duyuyorum bazı illerde tanganika türleri üreten amatör arkadaşlar var.Bazı illerimizde bitki üretimi konusunda oldukça verimli çalışmalar,satışlar yapan arkadaşlarımız var...Antalya'dan toplu japon alan arkadaşım var mesela...Yukarıda sizlerinde bahsetmiş olduğunuz gibi tek tür üzerine yoğunlaşma konusunda organize olmak adına bu arkadaşların bir araya gelmesi gerektiğine inanıyorum.Bu bir dernek çatısı altındamı olur yoksa başka bir şekildemi bilmiyorum..!?
Japonya'da koilerle ilgili bu forumda ve başka forumlarda bir sürü video izlemişizdir.Bir tek balık bu bir balık.Bu sazanın dünyada sevilen bir balık türü olmasında emeği geçenlerin önce kendilerinin bu sazanı sevdiği anlaşılmıyormu.!? Hemencecik üretimimi düşünmüşler.. bence hayır.Güvercin besleyenlerin hepsi ticari amaçlamı güvercin besliyorlar? hayır..!Önce kendi kümeslerinde, akvaryumlarında iftihar edebilecekleri, beğeniye sunacakları balıkları, kuşları olsun istemişlerdir.Bunların sohbetini aynı kafadaki arkadaşlarla bir araya geldiklerinde yapabilmek adına bu hobinin tadını çıkarmak adına başladığını düşünüyorum.Amatör olarak( ama , araştran yenilikleri ve gündemi takip eden ve uygulamaktan çekinmeyen amatör) olarak başlayan bu hobi daha sonra ticari boyuta kendiliğinden gelir.
Bulunduğum İlde (konuyu kuştan açmışken..) kuş meraklısı arkadaşlarım var. Bir kere her  pazar sabahı buluştukları bir lokal var.Toplanıp çaylarını yudumlarlarken, hangi kuş ile hangi kulu çiftleştirilerse nasıl yavru çıkacağını sohbetini yapıyorlar.Arkadaşlarını birbirlerine telkinleri ile karantinaya aldkıları kuşların çıkan yavrularının gelişimini birlikte izleyip yorumluyorlar...Onbeş günde bir pikniğe yada başka bir köyedki yada şehirdeki kuş sahibi arkadaşlarını ziyaret edip, onun kuşlarını izleyip belki farklı bir tür elde etmek adına kuş alışverişinde bulunuyorlar...Bunlar ticaretini yapmıyorlarmı? yapıyorlar elbette...Ama birinci öncelikleri iftihar edebilecekleri, kasım kasım kasılabilecekleri kuşlarının olması...Bu gayretleri isteselerde istemeselerde güzel ,kaliteli kuşların çıkmasına sebep oluyor..
 
Hasıl-ı kelam, Herkes bu ve benzeri forumlarda bir yada birkaç yerde mutad toplanabilecekleri bir yerlerde biraraya gelseler, bilgi alışverişlerini yapsalar birbirlerine yardımlarda bulunsalar...Daha kolay ,kaliyeli balık ,bitki geliştirme hakkında yeni haberleri paylaşsalar...Afyonda duboisiler, İstanbul'da kitumbalar,Antalya'da japonlar,lepistesler,Zonguldak'ta bitkiler görsek fenamı olurdu.?
Anladığım kadarıyla istikrarsızlık en büyük engelimiz.Bir dernek kurulsa, kirasını ödemeye kimse yanaşmayacaktır. Bir iki kişininde  çabası yeterli olmayacaktır.
Bu sıkıntıdan kurtulmak için dernek yerine akvaryum kafe,akvaryum bar gibi bir yer tesbit edip, buluşmaları başlatmak gerek...Önce insan lar birbirlerini tanısınlar,kaynaşsınlar..Kaynaşma sağlanırsa, gelişmede olacaktır.
Saygılarımla.. 
sadoli2007-10-15 22:11:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eski-fishmanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1041
eski-fishmanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2008 11:07
Bence konu tartışılırken bazı önemli noktalar geçiiştirilmiş.


Üretimin yapılıp pazara sunulmasında bulunan mevkininde önemi var.

Ülkemizde demir çelik fabrikaları dahil, madenden çıktığı yere kurulmaz(genelde) satışı daha kolay olduğu için liman şehirlerine kurulur. Bunu akvaryum için nasıl uygulayabiliriz peki?


Kendi şehirimden örnek vermek istiyorum.  Kütahya akvaryum piyasasının en yoğun olduğu bölge yani Batı Anadolu'nun tam ortasında. Dört büyük şehire 5er saatlik karayolu uzaklığında.   Akdeniz bölgeleri gibi kavurucu bir sıacklığı yok. Evet kışın -20 olabiliyor ama akvaryumu ısıtmak soğutmaktan daha az maliyetli. zaten iyi yalıtımla(yatırımlaBig%20smile) bununda sorunu çözülüyor. 


Kütahya bence bu iş için çok uygun biryer. Şebeke suyu dışında pek çok alternatifinizde var. Onlarca içilebilir derecede temiz suyu olan akarsu var. Belediyeyle birlikte işbirliğiyle su maliyetinden kurtulabilinir.


Bunların en önemlisi satışın yapılabileceği en önemli şehirlere eşit uzaklıkta.





Ticari hobicileri şehirimize bekliyoruzSmile
eski-fishman2008-06-28 19:50:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

resulcemÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2007
İl: Bursa
Mesaj: 169
resulcemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2008 12:38
[QUOTE=MTARIK]Yerli üretim elbetteki takdir edilmesi ve desteklenmesi gereken bir konu.
 
Ancak bu konuyu tartışırken şunu da unutmayalım, ithal edilen balık ve ekipmanlardan devletimiz vergisini peşin olarak alır.
 
Eğer yerli üretim, kayıtdışı olarak yapılıyorsa, vergilendirilmiyorsa, bu devletimiz için vergi kaybı anlamına gelir.
 
Toplanan vergilerin, çocuklarımıza okul, teröristlerle savaşan askerimze cephane, vs.vs.  olduğunu unutmamak lazım.
 
Yerli üretime evet. Kaçak,Vergilendirilmemiş, merdiven altı üretime hayır.
 
[/QUOTE]
 
Olaya çok farklı bakmışsında abi ben bu söylediklerine katılamıcam pek. :)
 
Bursaya son dönemde 3 adet bat-çık yapıldı sende biliyorsun ki.Bunların maliyeti 10.500.000,00ytl iken belediye ve devlet bütçesinden çıkan paranın 78.000.000,00ytl olduğunu öğrenincede çılgına dönüyor insan. Mudanya yolu üzerindeki geçit'te aynı pirket taşları son 2 yıl içinde 4 kez değiştirildi. Big%20smile Vallahi ne yalan söyliyeyim her ay 1000 ytl üzerinde kdv ödüyorum. Fakat hiç içime sinmiyor.
 
Üretim içinde şunları söyleyebilirim. Hepimiz F0 meraklısı olduk çıktık.Nedenmi belkide yerli üreticilerimizin üretime yeterince değer vermemesinden. Tabiki istisnalar var. Belki biz kendimizi geliştirirsek üretim adına çok daha ileride olabiliriz.
 
Saygılar....Embarrassed
resulcem2008-06-18 12:44:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HaYLaZzZÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 08/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 129
HaYLaZzZÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2008 23:02
[QUOTE=tropheus]
Değerli Akvaristler,

Çin-Tayland-Singapur-Kamboçya-Vietnam bu ülkelere baktığınızda Singapur haricindekilerdeki üretim istasyonları tabiri caiz ise salaş yerlerdir veya doğa ile iç içedir. Teknolojiyi veya beklentinizi bulmanız çok zordur.

En büyük avantajları, çıkan suyun uygunluğu, hava sıcaklığı, ucuz insan gücü ve çıkan her balığı alıp değerlendirebileceği büyük bir pazarının olmasıdır. Özellike Çin ve Tayland'ta. Bununda temel nedeni Budistlerin suya ve balığa değer vermesinden kaynaklanır. Hatta akvaryumları aklınızın geçemeyeceği yerlerde görebilmeniz mümkündür.

Sürekli Bergama örneği verilmektedir. Bergama'nın bu noktaya gelmesinin 3 temel nedeni bulunmaktadır. Sıcak su, sabır/kararlılık/kendini adamak, sermaye. Bunları bir araya getirebilen herkes balığını üretebilir, satabilir.

Sayın Uygun'un belirtiği elektrik ve su ülkemizde pahalıdır ve su kimyası uygun değil. Bunları aşmakta mümkün. Ülkemizde birçok üreticinin bence atladığı nokta bir çok iş kolunda olduğu gibi uzmanlığın yaygınlaşmamasıdır. Bence bir üretici bir tür veya iki üzerine ağırlık vermeli ve ona yönelmeli. 1 tür diye özellikle altını çiziyorum. Örnek; melek, diskus, çöpcü bunlara baktığınız zaman kendi içlerinde de ayrılmakta, böyle olunca onlarca balık ortaya çıkmakta. Sizlere sormak isterim, Rahmetli Birol Ustabaşıoğlu Diskuscu diye anılır. Tamer Ballıcalı Tropheus cu olarak bilinir. Deniz Şişman dediğinizde Black Reef Shark akla gelir. Bir canlıya odaklanmak sektörün gelişimine ciddi katkı sağlayacaktır. Yoksa DR'lar, Kamu Görevlileri, İktisatçılar, Bilgisayarcılar daha onlarca meslek dalında uzmanlığın neler olduğunu biliriz, akvaryum dünyasında da bunun gerçekleşmesi gerekiyor ülkemizde.

Üretim yapmak istiyorsak bir balık konusunda uzman olup, ayda o türden 5.000-20.000 adet arasında düzenli satış boyu balık çıkartırsanız, yerli piyasanın ihtiyacının bir bölümünü kesinlikle temin etmiş olursunuz. Bir üretimhanede 15 tür balığı 200 akvaryumda üretmek yerine 100 akvaryumda tek tür üretip daha fazla kazanç elde etmeniz mümkün.

Saygılar
[/QUOTE]
 
 
eklenıcek tek birsey var oda ClapClapClapClapClapClapClapClapClapClapClapClapClapClap

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2008 02:51

Şu anda üniversite devam ediyor zaman ayırabildikçe bettalar konusunda bireysel araştırma ve çaprazlamalar yapmaktayım şu ana kadar başarabildiğim bir kaç şey ise iki farklı varyasyonun her ikisindende yavrularda görebildiğim gibi alakasız ırk özellikleri olan yavrularda elde ettim örn:vt dişi ile bir dt butterflydan delta tail ve halfmoon yavrular tabiki ara görünüme ve enteresan renklere sahip yavruları saymıyorum bazen sakat yavrular bile mükemmel birer varyasyonmuş gibi görünebiliyorlar buna örnek vermek gerekirsede kuyruklarının bir kısmı ana bağlantıdanbirleşik olan onlarca dt yavrusu aldım genlerin kod çatışmaları hakkında profesyonel bilgiye sahip değilim fakat elimden geldiğince en ilginç olanla uraşmaktayım ve hiç bir üretimimde hang akvaryum balığı olursa olsun canlı yem kullanmamaktayım uygun su koşullarında kuru kaliteli içeriklerdeki yemlerle gerekenin yapılabileceğine inanmaktayım yavaş oluyor ama çıkan sonuçlar mükemmel  yavruların dayanıklılıkları kayda değer ve oturta oturta boylamak bence daha mantıklı hızlı biçimde balon gibi şişirmektense belli zamanlarda vücuda duraklama vermek bence daha mantıklı sağlamlık açısından belli dönemlerde yavruları zorlayıp zayıflatıp bir süre sonra tekrar düzenli yemlemeye ve çeşit besine geçiyorum renk canlılıkları ve vücut formları görülmesi gereken güzelliklerde  ve ten yapıları kendilerini belli etmekde bazı arkadaşlar inanmayabilirler fakat ürettiğim dişi ve erkek bettalar boyları tam olarak 1.2 cm e ulaşmadan veya 1 cm den itibaren üreme kabiliyetine sahip oluyorlar dişiler bünyelerinde yumurta başlatıyorlar erkeklerde kurlaşma ve köpük yuva gösterileri yapıyorlar ve üreyebiliyorlar sadece bir tek fark oluyor yumurta boyları ve sayıları farklı oluyor bunun yanı sıra çıkan ve büyüyen yavruların boy sınırlarıda ufalıyor çalışmalarıma devam etmeye kararlıyım değişik tarzım olduğu kesin ama ben imkansız gibi görülen şeylerin üzerine gidip uğraştığımdan dolayı bu yerdeyim ilerdeki hedefim bağımsız görünümdeki Türk Betta varyasyonunun ortaya çıkmasına yardımcı olmak öğrenciyim ve ancak fırsatım olduğunca üretim yapabiliyorum ve jumbo muhabbet kuşu üretimi ve değişik çaprazlama ve kırmalarla ilgileniyorum kendi ırk damarımı yakaladıkdan sonra o konuda da bazı şeylere imza atmak istiyorum  ve ilk fırsatda da  dünyayı sallayabilecek bir uygulamam var gerçekleştirip göz önüne resmleyerek serdiğimde de  sanırım Türk ismini bir kez daha duyurmuş olurum  bni tek durduran finansal yetersizliğim ama aşınca gerçekleştirmeyi planladığım daha değişik düşüncelerimde mevcut  ama ilk işim daha evelden tesadüflere dayalı olarak ve diğer seferlerde de  kouşlları sağlayarak tekrarlayabildiğim bir olayı yapacağım inanılması zor olduğunu biliyorum  tepkide çekebilir tartışmada yaratabilir fakat sadece elimize safkan erkekleri geçen birinci kalite erkeklerden bir grubu bazı uygulamalar ile cinsiyet değiştirtip dişiye döndürdükden sonra diğer gruptaki aynı ırk lepisteslerle çiftleştirip yavru almak buradaki tek sorun dişiye dönen yetişkin erkek lepisteslerinyavru kapasiteleri çok az olması ama safkan yavruların arasından baskın dişileri damızlık boya getirdikden sonra bu problemde aşılabilir değerli tecrübe ve bilgiye sahip üstadların dediklerimi anlayacaklarını biliyorum aksi yorum yapanlarıda hoş karşılıyorum Allah yardımcım olursa zaten ilerleyen zamanlarda kayda geçireceğim o zaman zaten herkes duymuş olacak Türkiyedeki akvaryum süs balıkçılığının c.doğuran dan daha fazla ırk ile dünya standartlarında olması dileği ile hekese saygı ve sevgilerimi sunuyorum

 
BiGBeTTa2008-06-30 00:30:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 12935
reisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2008 23:46
Tartışma içeren mesajlar tarafımdan silinmiştir,tekrarında tartışma çıkaran üyelere yaptırım uygulanacaktır.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

axu2Çevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2008
Mesaj: 90
axu2Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2008 12:15
[QUOTE=] sadece elimize safkan erkekleri geçen birinci kalite erkeklerden bir grubu bazı uygulamalar ile cinsiyet değiştirtip dişiye döndürdükden sonra diğer gruptaki aynı ırk lepisteslerle çiftleştirip yavru almak buradaki tek sorun dişiye dönen yetişkin erkek lepisteslerinyavru kapasiteleri çok az olması ama safkan yavruların arasından baskın dişileri damızlık boya getirdikden sonra bu problemde aşılabilir değerli tecrübe ve bilgiye sahip üstadların dediklerimi anlayacaklarını biliyorum
 [/QUOTE]
Allah yardımcınız olsun umut ediyorum adımızı akvaryum severler camiasına altın harflerle yazdırırsınız. Clap Clap Clap

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir