ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Çoruh ÇABUK
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Nisan 2010 17:21
Son Ziyaret:
11 Şubat 2011 23:55
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çoruh ÇABUK
Doğum Tarihi:
23 Kasım 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çoruh ÇABUK

SON 10 MESAJI

Hazır Mobilyalı Akvaryumda Yapay Bitki Şov.
Arkadaşlar kusurabakmayın ancak; Bundan 6 ay önce canlı bitkide denedim. Kendin yap sistemlerde konumu bulabilirsiniz. Fakat canlı bitki işi gerçekten dilimi yaktı. Akvaryumum çöktü; Balıklarım öldü. Bundan sonra tövbeliyim; Canlı bitki ne kadarda doğal olsa koymam akvaryuma. Temizlik konusunda da gönlünüz rahat olsun. Filtre sistemi müthiş işliyor. Fon konusunda ise yaza havalar güzel olduğunda Strafordan benzeri bir 3d fon yapıcam o da aklımda.
Hazır Mobilyalı Akvaryumda Yapay Bitki Şov.
Fotoğraf:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Boyut (cm): 35x40x60 cm.

Kapasite (litre): 84 lt.

 
Canlılar: Lepistes, Endler, Neon tetra, Cüce vatoz, Çöpçü

Malzemeler: Üst Kapaktan Filtreli + Filtreye pompalamak üzere ilave kafa motoru,
                     Bol miktarda yapay bitki, Isıtıcı vs.

Akvaryum Bakımı: Haftada bir gün %30 su değişimi ve dip çekimi.

Kullanılan Yemler: Sera vipan, Sera flora

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Akvaryumun komple boşaltılıp temizlenmesinde mavi damla. (6 ayda bir)

Çoruh ÇABUK2010-11-22 13:47:56
İlk kez akvaryum oluşturcam
Didon kardeşim; kgurkan kardeşim ben yetişene kadar gerekli açıklamayı yapmış. Kendisine teşekkürlerimi sunarım. Daha fazla açıklama istersen formu yormayalım. Yapı statiği 1 kitabını alır bakrsan eksenler ve yüklerin çalışmasıyla ilgili basit bilgilere ulaşırsın.
Beta akvaryumum...
Arkadaşlar uzun aradan sonra hazır filtreli mobilyalı 84 lt kapasiteli akvaryum aldım. Eski akvaryumumda da lepistes ve endler bakmaya başlamıştım. Yeni halini huzurlarınıza sunuyorum. Fikri yorumu olan arkadaşların düşüncelerini beklerim. Bu arada başlangıçta beta ile başladığım akvaryumumun başlığı yanlış oluyo artık ama kusurumabakmayın. İleriyi düşünemedim zamanında. Tebessüm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Çoruh ÇABUK2010-06-08 10:54:24
Beta akvaryumum...

Arkadaşlar üzgünüm beta balığım akşam vefat etmiş. Sabah uyandığımda gördüm. Akvaryumumda şuan sadece 3 çöpçü, 1 cüce vatoz ve 2 neon tetra kaldı. Sizce bunların yanına dayanıklı kolay hasta olmayacak türden ne alınabilir?

İlk kez akvaryum oluşturcam
Şöyleki yandan yapıştırma camlarda; içten çapraz çekilen silikon ile camları birleştirmek için çekilen ilk silikonun ikiside yatayda gelecek yüke (yana doğru açmalara) çalışacaklar. Cam düşey hareket etmeye çalıştığında silikonlarda kesme kuvveti oluşacak.
İlk kez akvaryum oluşturcam
Bir inşaatçı olarak sana söyle cevap vereyim istersen küçük bey. Sen hiç binanın dışında duran kolon gördün mü? Gelen yükün azda olsa alt cama aktarılması için üstüne konması daha sağlıklı olur. İyi günler. Ayrıca üstüne koyduğunuzda iki eksende silikonlamış oluyosunuz. Yana konursa tek eksende silikonlanır.
İlk kez akvaryum oluşturcam
İyi günler benim akvaryumumada bakabilirsin. Bende kendim kurdum akvaryumumu tam 1 ay oldu neredeyse azına kadar dolu şekilde kullanıyorum ve bir sıkıntı yok. Akvaryum ölçülerim : 60x25x25cm 4 mm cam. Eğer silikonla daha önce çalıştıysan sorun yaşamazsın. Alt camı sabit olarak koy. Yan camları alt camın üstüne yapıştır. Bantla 1 gün bekle. Daha sonra İç köşelere kesintisiz hava boşluğu yapmayacak şekilde silikon çek ve düzelt. Bu işlemden sonra akvaryumunu tozsuz açık hava bir yerde 2 gün beklet. Şimdiden kolay gelsin.
 
 
Akvaryumumdan bir örnek.
Beta akvaryumum...

Arkadaşlar akvaryumumu komple bozdum. Akvaryumdaki balıkları bir kovanın içine aldım. ve metilen mavisi ile contra ilaçla takviye yaptım. Bu kovanın içine ısıtıcı ve şelale fltreyi bağladım. Çöpçülerim ve vatozlarımı kovaya aldım. Beyaz Benek olan Betamıda fanusa aldım ve fanusu bu kovanın içinde yüzer konumda bıraktım. ( su sıcaklığını yakalayabilmek için.) Betanın fanusunada yine aynı şekilde biraz daha dozu arttırarak ilaç uygulaması yaptım. Bunlarla birlikte gündüz ve akşam ( Işık alacak saatlerde) kovanın üstünü gazete kağıdı ile kapattım. Betanın suyunu günü birlik yeniledim. ve şuanda betam beyaz benekten kurtulmaya başladı. bir kaç parça leke kaldı. tedaviye devam ediyorum. Akvaryumuda komple yeniden temizleyip sadece 0,5-1,5 cm ufak beyaz mıcırla kaplı hale getirdim. Bitkili akvaryum için acemi oluşumdan sebep biraz daha böle devam edeceğim. Bu arada yeni bir filtre aldım yeni bir ısıtıcı (eskilerine göre daha güçlü.) bunlarla ana tankı tekrar devreye aldım. 2 gün su dinlendi. Dün 4 adet neon tetra aldım ve ana tanka ekledim. çöpçülerle vatozlarıda aldım kovadan. Geride bir tek beta kaldı karantinada. Oda iyileştikten sonra ana tanka alacağım. Ana tankında ilaçlaması devam ediyor. Baya uzun oldu ama detaylıca anlattım tedavi sürecini. Durumla ilgilenen arkadaşların hepsine teşekkürler. Tankın yeni halinin fotolarını yarın ekleyeceğim inşallah.

Beta akvaryumum...
Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var. Betam beyaz benek hastalığına yakalanmış. Dün akşam birşeyi yoktu. Ancak bugün yem verirken gördüm ki; bütün bedeninde beyaz küçük küçük noktacıklar var. Tedavide yardımcı olacabilecek arkadaşların yorumlarını bekliyorum. :( ACİLLLL....

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.