ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
exaras
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mart 2010 11:02
Son Ziyaret:
28 Nisan 2010 13:53
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet ERİŞKEN
Doğum Tarihi:
07 Haziran 1981
Yaş:
42
İl:
Giresun
Meslek:
doktor
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mehmet ERİŞKEN

SON 7 MESAJI

akvaryumda sararma
Utangaç İyi ama sadece elyafı ve kömürü çıkar diğerleri kalsın dendi..Sump imkanım yok şu an için. Tamam birde fosfat tutucu koyarım tamam olur.
akvaryumda sararma
Cevaplar için teşekkürler. Ne elyaf ne sünger koyacağım.Gerçi dış motor içinde mantar, siyah top, zeolit taşı ve amonyak düşürücü taşlar kaldı. Ne kadar temizleme yapar bilmiyorum ama. Dış motor içine ilave koymamı önerdiğiniz birşeyler varmı acaba?
akvaryumda sararma
Dış motor içindeki elyafı çıkarıp yerine sert sünger kullanabilirsiniz diyorlar(akvaryum motoru için hazır satılan sünger). Süngerde, elyaf gibi 2 günde bir değişim derdi olmazmış.Doğrumudur acaba?
akvaryumda sararma
Öncelikle dış motordan kömür ve elyafı çıkaracağım. Tabandaki mercan kırıklarını tamamen çıkarayımmı yoksa üzerine mercan kumu döksem olur mu?? (Elimde 25 kilo kadar mercan kırığı vardaTebessüm) . Bunlardan başka diatom alg için bi öneriniz varmı MilesDavis..? Teşekkürler..
akvaryumda sararma
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.. Dış motor içinde elyaf, mantar, siyah toplar, kömür ve zeolit taşı var... Acaba elyafı çıkarmam iyi olurmu, okyanus akvaryumunda pek tavsiye etmiyorlar..Bu tabandaki mercan kırıklarına hangi malzemeyi eklemeliyim yada tam olarak ne yapmalıyım?? Birde bu diatom algi çözücü bir solusyon varmı yada fosfat düşürücü bi solüsyon kullansam işe yararmı acaba?? 
akvaryumda sararma
Evet kahverengi :))) ama ben musluk suyu kullandım. Akvaryumcu pekte farketmez demişti.. Bu sudan düzeltme imkanım varmı yoksa komple suyu değiştirmelimiyim(gerçi balıklar varken suyu nasıl değiştirip oturmasını bekleyebilirim ki)??.. Teşekkürler serkan....
akvaryumda sararma
Merhaba arkadaşlar. Benim sorunum deniz akvaryumumun canlı kayalarında, mercan kırıklarında, camlarında yani heryerindeKahkaha sararma olması.. 100*40*45 Tankım, 25kg mercan kırığı, 30 kg canlı kaya,5 lt redsea tuz, 600 lt lik ps, 20w dalga motoru, alias 1200L/h lik dış motor var.. Tanka suyu, mercan kırığı ve canlı kayaları koyduktan sonra 20 gün kadar boş çalıştırdım.. Herşey çok güzel ve su bemberraktı..Hiçbiryerde sararma yoktu... Sonra 2 adet palyaço, 2 adet damsel ve ismini bilmediğim bir kabukluyu(ne olduğunu söylerseniz sevinirim) deneme amaçlı koydum.. Yaklaşık 15 gündür bütün canlılarım canavar gibi hiç bir problemleri yok.. Ama son bir haftadır heryer sarardı.. Önce sararan mercan kırığı ve canlı kayaları çıkartıp fırçayla temizledim.Tamamen temiz oldu ama aradan 2 gün geçti şimdi yine heryer sapsarı.. Size akvaryumumdan bir kaç resim gönderiyorum.. Bu sararma için yardımlarınızı ve akvaryumum için tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.... 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.