ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sultanselim
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Şubat 2006 15:59
Son Ziyaret:
17 Kasım 2014 14:58
Toplam Mesaj:
213 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Selim Kır / Beykoz
Doğum Tarihi:
03 Haziran 1980
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Selim KIR
sultanselim

SON 10 MESAJI

Leptosoma utinta yavrularım
Evet kusturmam bayağı bir geç oldu aslında ben bunu denemeye çekiniyordum doğal yolla olmasını istiyordum ama yavruları salarsa ve diğer balıklar yerse diye korktum. Hiç değilse sonradan pişman olmaktansa kurtarabildiğimi kurtarayım düşüncesiyle yaptım. Tam günü bilmiyorum ama bir haftayı geçmişti.
Balıklar 1 cm civarı ve tül yavruluktan kuyruklarının yada yüzgecinin dışarı çıkması çok zor bayağı bir olgunlaşmışlar. Balığın ağzında bir yada iki yavru kaldı onlar biraz daha gelişir ve doğal yolla akvaryum üyelerine katılırla diğer balıklar yemez herhalde.
Akvaryumdaki diğer balıklar cellocromis, brevis ve leleupi.
Leptosoma utinta yavrularım
Arkadaşlar dün akşam leptosoma yı kusturdum üç tane yavru aldım ama sonra balığı bıraktığımda ağzında tekrar yavru olduğunu gördüm. ama tekrar balığı rahatsız etmeyeyim dedim. Daha sonra onlar için de kusturacağım. İşte üç yavru.
 
 
 
 
 
Callochromis pleurospilus kigoma
Yumurtaları üç-dört gün ağızlarında tutuyorlar ve sonra baktığımda ağzında yumurta görmüyorum. Şu an iki dişinin ağzında yumurta var dün akşam biri daha aldı. Ben bir tanesini yavrulukta tutuyorum eğer bu yavruluk olayı başarılı olursa diğerlerinde de aynı şeyi yapacağım. Şimdiye kadar yumurtaları atmasalardı 4-5 defa yavru almıştım.
Callochromis pleurospilus kigoma
Bende bu balıklardan besliyorum 5 dişim iki erkeğim var. Dişilerin hepsi ağzına yumurta aldılar ama 3-4 gün sonra yumurtaları bırakıyorlar. Bende en sonunda bir önlem almak istedim şu an ağzına yumurta alan bir dişiyi tül akvaryuma koydum. Şunu merak ediyorum yumurtalar kaçıncı gün açılıyor acaba yavruları atarsa kurtarmayı düşünüyorum böylelikle. Başarılı olursam diğer dişilerde de aynı şeyi yapacağım.
 
Callecromis çiftleşmesi
Evet midye kırığı ve kum karışık. Ama yinede krater yapabiliyorlar. Zaten çiftleşme kraterin içinde gerçekleşiyor ;)
Callecromis çiftleşmesi
Arkadaşlar geçen gün çektiğim bu çiftleşme videosunu sizinle paylaşmak istedim. İnş. bu sefer yavru alacağım.
 
Uv sistemi
[QUOTE=Devletabi] Selim bey sürtünmenin bir kaç farklı sebebi olabilir. Eğer nitart oranında artış varsa balıklar kuma kayalara sürtünmeye başlar. Yani su niteliğini kaybediyordur. 2 günde bir yapacağınız dip çekimleriyle bunu giderebilirsiniz. En son ne zaman dip çekimi yaptınız?

 Bir başka nedende dış parazitten olabilir. Bunuda forumda arama yaparak bulabilirsiniz.
 
 Uv filtreye bir tomar para harcamadan önce bunları bir araştırın derim.
[/QUOTE]
 
Zannedersem dip çekimini geç yaptığım için oldu bu. Dediğiniz gibi nitrat oranı yükselmiş olabilir. Dip çekimini 3 gün önce yaptım. Dip çekimleriyle gidermeye çalışacağım teşekkürler yardımınız için.
 
Bu arada ultra viole ışınları hem göze hemde cilde zararlı. Yanlızca ben bunun kapalı bir sistem olduğunu bilmiyordum. Wink Sağaolun arkadaşlar.
Uv sistemi
Doğru yere mi açıyorum bilmiyorum ama bilgisi olan arkadaşlara birşey sormak istiyorum. Akvaryumumdaki balıklarda sürtünme sorunu var. Forumdan bir arkadaş bunun ultra viole sistemiyle önlenebileceğini söyledi. Benimde aklıma yattı. Fakat akvaryum benim yatak odamda bulunuyor. Ultra viole ışığının bana zararı dokunurmu?
 
 
Akvaryumuma yeni üyeler /Callochromis Ple
 
Ramirezi2007-10-07 17:36:34
Akvaryumuma yeni üyeler /Callochromis Ple
 
Arkadaşlar gerçekten beslemesi çok keyifli bir balık. Tanganyika türü besleyen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ediyorum. Gümüş renkleri, hareketliliği ve yem yerken ve çifleşirken yaptıkları hareketleri seyretmek büyük bir zevk.
sultanselim2007-10-01 23:20:32

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.