ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tebbitbreath
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ekim 2009 13:57
Son Ziyaret:
01 Nisan 2012 01:34
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Bulut
Doğum Tarihi:
15 Ağustos 1983
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat Bulut

SON 10 MESAJI

Korkak Balıklar
[QUOTE=cagribey]Benim balıklarda çok ürkek, akvaryumu kurup balıkları ekleyeli 1 seneyi geçti alışmayla ilgili bir problem değil. Gerçekten çok sinir bozucu bir durum, ben onlar için her türlü fedakarlığı yaparken onlar beni görünce düşman görmüş gibi oluyolar, kaçışırlarken birbirlerine çarpıyolar. Hobiden soğutuyor insanı böyle balıklar
[/QUOTE]

sizi o kadar iyi anlıyorum ki, resmen dert oldu bana bu durum. Mücevher chiclid'e işkence yapasım geliyor bazen! 4 balığım var 3 ü canavar gibi ama bu salak dip köşe bucak vallahi her gördüğümde küfür ediyorum...
Uyumlu Balık Türü Konusunda Yönlendirme
Ne menem bir balıkmış bu yahu. çıkarayım da ne yapayım :( klozete mi atayım :( olgun lepisteslere musallat olmayacak ise yavruları yesin :) doğanın döngü oluşsun :)
Uyumlu Balık Türü Konusunda Yönlendirme
Merhabalar. 5 ay önce askere gitmeden evvel 9 tane balık besliyordum.(prenses, chiclid vb) 60 litrelik akvaryumumda gayet güzel, sağlıklı balıklarım vardı. Ancak askere gittiğimde balıklarım haliyle çok sağlıklı bakılmadığı için çoğu rahmetli olmuşlar. şuanda elimde sadece 1 vatoz (10-12 cm, eşşek kadar olmuş, nasıl o kadar büyümüş anlayamadım...) 1 çöpçü, 1 mücevher chiclid kaldı. Madem öyle oldu bende yeni tür balıklar almayı kafaya koydum.
 
7-8 tane Lepistes alsam, bu akvaryuma koysam sorun yaşar mıyım acaba? (lepisteslerin rengahenk ve canayakın olduklarını düşünüyorum)
 
1 mücevher chiclid ile anlaşabilirler mi? vatoz, kendi halinde çöpçü ise zaten suya sabuna dokunmuyor halde olduğundan onlardan yana sorun çıkacağını düşünmüyorum.
 
60 litrede kaç lepistes beslersem sorun yaşamam?
 
zırt pırt doğurmaları konusundaki fikriniz ve bu yüzden 5 ay sonda 300 lepistesim olma olasılığı nedir? :)
 
tavsiye etmiyorsanız dertsiz besleyebileceğim balık türleri önermenizi bekliyorum. 
 
bu konularda yardımcı olursanız sevinirim. saygılarımla,
 
Murat
tebbitbreath2010-07-08 14:55:01
Melek balıkları
Sizin yaptığınızı yapmayarak sonuna kadar okumaya niyetlendim, "kambur balina üretelim" e kadar okuyabildim. kusura bakmayın bu konuda kimse kimseye birşey kabul ettiremeyecek. bu mantalite, dünyayı tepsi şeklinde zanneden, asırlarca insanlığın kabul ettiği şeyi doğru kabul eden mantalite ile benzerlikler gösteriyor, kusura bakmayın. bir tecrübe 1000 nasihattan ve 10000 kitaptan daha iyidir. diyerek noktalıyorum. ben daha fazla bu başlığı hortlatma taraftarı değilim. ayrıca kenan bey'i tanımıyorum. saygılar.tebbitbreath2009-11-17 21:00:20
Melek balıkları
Bence kenan bey ilgili herşeyi ilgili şahıslara gayet efendi bir dille anlatmış. ben kendisini tebrik ediyorum benim yaklaşımımla birebir uyuyor. bu hobiye ilk başlarken size ucuz balık ve pahalı balık olarak 2 tür göstermiş ve pahalıyı satıp bunların yanında bu ucuzlara bakamazsın demiş, bitirme tezini yani yüksek lisansını bu alanda vermiş, doçent dr profesör akvaryumcunun lakırdılarının aksine küçükten (kedi köpek ilişkisi müthiş bir örnek) aynı akvaryuma alışmış 10 cins balığın gayet güzel yaşayacağına kefilim.

NOT; kenan bey in verdiği youtube videosunu izleyip. bak kardeşim burda şu var bu yüzden olmamış hata yapmışsın diyebilecek biri varsa lütfen çıkıp bizi aydınlatsın.
Ramirezi2009-11-18 10:40:33
Melek balıkları
Sn monster. 2 ayda 100 balık olursa eminim ki Kenan bey onları Ücretsiz dağıtacaktır. ama konuda ısrar edilen şey "hayır bunlar bir arada yaşayamaz" denmesi yanılıyor muyum? Lütfen anlamak, anlayamamak şeklinde konuyu özelleştirmeyiniz. Unutmayın ki kaliteli insanlar ve kaliteli diyaoglar her forumda aranan özelliktir.
Melek balıkları
1. tabiki var sonuçta bunlar genetiği ile oynanmış olsalar da doğal canlılar.

2. bu konuda da hemfikiriz.

3. Bizlerin amacı yaşam alanlarını daha iyi kılmak + göz zevkimize hitap eden ortamlar yaratmaktır..

4. "Ben yaptım oldu demek çok yanlıştır" demek yanlıştır. yaptığınızda olmadığına dair bir kanıtınız var mı? yani siz yaptınız da olmadı mı? yoksa bir arkadaşınız yaptı da onda mı olmadı? bakın burada kenan bey var kendisi 1. ağızdan yaptığını ve olduğunu söylüyor.

5. cevaben 4. maddenin tekrarı

6. cevaben 4. maddenin tekrarı

7. O canlıların yerinde olsam Malawi gölüne salıverilmek isterdim. bunu yapabilecek miyiz?
Melek balıkları
Sn kullanıcı adı Domokun; Doğal ortamını görmemiş balık diyorsunuz, ne versek ona alışık diyorsunuz. o zaman nedir bu 100 litreye 2 prenses olur, 3 olmaz mantığı? o zaman 100 litreye 100 prenseste olabilir mi çıkıyor bu cevaptan? nasıl olsa özel üretim akvaryumda 100 litrede en az 70-80 prenses aynı akvayrumda üretilip satılıyor.Mantıken baktığımızda köle ticaretinden farkı ne? akvaryum içinde duran 100 balıktan şu şu şu olsun bide deyip poşede koyup eve getiriyoruz :) bence farkı yok. Cezaevi bence az bile kalır :)Ramirezi2009-11-17 16:22:29
Melek balıkları
Vallahi konuya müdahil olacağım ancak, bu balıklar malawi gölünde bu kadar rahat edebiliyorlar mıdır acaba? 2 prenses için 100 Litre, bilimsel veriler olabilir. doğrudur da. ancak ben Kenan bey'in ki gibi bir çok akvaryum gördüm, adam balıkların cinsinden bihaber ama balıklar gayet mutlu bir biçimde yaşıyor, çiftleşiyor, eğleniyor, stres belirtisi göstermiyorlar. Tabi siz içinde 10 tane prenses olan 3 yıllık akvaryum'a birgün, bir anda dağdan inme 2 alakasız balık atarsanız tabi ki hengame kopabilir. sonrada bunun adı "anlaşamıyorlar" olur. anlaşamayan onlar değl bence sizin yerleşik düzeni bozmanız. Balıklar 3 sn hafızalı yaratıklar değildir kesinlikle ben idda ediyorum ki her biri fil hafızalıdır. en ufaktan, çeşit çeşit, cins cins balığı aynı akvaryumda büyütürseniz, onlar başka ortam görmedikleri için birbirlerine alışacaklardır. Misal benim 18 yaşında bir köpeğim var, bebekliğinden beri tanıdığı kediler ile sarmaş dolaş ancak başka kedileri görünce kediler buna benimki kedilere saldırıyor. Doğanın Kanunlarından biri alışma sürecinin etkinliğidir. Haski cinsi kurt köpekleri şuanda türkiyenin tropikal ikliminde, soğuk iklim alışığı sivas kangallar istanbulun sıcağında yaşayabiliyorlar. hayli uzun süre sorunsuz yaşamaktadır. aklın yolu 1, kitaba ve kültlere bağlı kalmak her zaman doğru değildir :)

Benim fikrim; bu kadar yüz vermek yanlış doğru yapıyorsunuz kenan bey.
Balıklarımın türü.
Tüm dostlara selamlar. 60 litrelik bir akvaryum sahibiyim. 1 sene evel aldığım pagocentrius natterari lerimin ölmesi sonucunda akvaryuma daha evcil balıklar yerleştirim. Akvaryumumun fotoğrafları aşağıda. Balıkları alırken arkadaş balıkların cinslerini söylemişti ama netleştirmek adına yardımlarınızı bekliyorum.

Not; Beyazlar prenses ama benim istediğim gerçek adları. Misal malawi nin hangi türü olduğu.

Teşekkürler. Buyrunuz;
 
 






MiSoSiKiaN2009-10-20 14:53:51

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.