ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cezzaa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Haziran 2009 14:34
Son Ziyaret:
31 Ocak 2015 22:05
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ERKİN CAN
Doğum Tarihi:
01 Mart 1988
Yaş:
36
İl:
Meslek:
http://weddingdressdesign.org/
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fenerbahçe

SON 5 MESAJI

Demasoni Cinsiyet Ayrımı Resimli
[QUOTE=ttolay]DDD-E sanırım. Anal yüzgeçlerde sarı yumurta beneği sadece erkeklerde olur, dişiler de ise benek bulunmuyor.
[/QUOTE]



[QUOTE=Emre Kuzal]1,2,4 sanırım dişi 3 erkek olabilir . [/QUOTE]

Teşekkürler arkadaşlar başka yorumu olan var mı acaba bu konuda ona göre ekleme yapıcam da
Demasoni Cinsiyet Ayrımı Resimli
başka bir fikri olan var mı acaba arkadaşlar
Demasoni Cinsiyet Ayrımı Resimli
Merhaba arkadaşlar cinsiyet ayrımında yardımcı olabilirmisiniz acaba bana bu konuda ben işin içinden çıkamadım bir türlü.

Her demasoni için 3 fotograf ekliyorum arkadaşlar bilginiz olsun 3 tane çektim.

1. Balık










2. Balık












3. Balık












4. Balık










cezzaa2014-02-04 10:52:40
Bunlarda Benim Kendi Çalışmalarım Hepsi Bir Arada
[QUOTE=abrec]Çok güzel olmuş tebrikler, peki şu arka planı suya koyduğunuzda dibe batıyor mu ? yani strafor hafif malzeme hemen su üstüne çıkıyor yaptığım zaman yerleştirirken kırılabilir o nedenle soruyorum[/QUOTE]

Evet bu durum biraz sorun çıkarabiliyor ne yazık ki batmıyor hiçbir türlü ama ben şöyle birşey yaptım akvaryumun çıtalarını ben enini geniş bıraktığım için straforu ustten destekledim bu şekilde yukarı çıkmıyor kaya ilede önden sıkıştırdıgım için hiçbirşekilde yerinden kıpırdamıyor. İkinci bir yöntem ise herkesin kullandığı silikonla cama sabitlemek ben bunu tercih etmedim.
Bunlarda Benim Kendi Çalışmalarım Hepsi Bir Arada

Kapasite (litre): 200LT (100X40X50)

Canlı Türleri ve Boyutları (cm): 10 adet Demasoni 3cm - 10 adet Afra Cobue 3cm - 15 adet Sarı Prenses+Mavi Prenses 2cm - 1 adet 13 cm Sarı Prenses -  2 adet 15 cm Mavi Prenses - 4 adet 5,6 cm Sarı ve Mavi Prenses.

Toplam canlı:
42 adet

Malzemeler: Hava Motoru + İç Filtre + Dıy Dış Filtrem.

Akvaryum Bakımı: 3 Günde bir 50 lt su değişimi + 2 Günde bir dip çekimi

Kullanılan Yemler:  4 Çeşit bitkisel yem + haftada 1 öğün protein ağırlıklı yem

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:   Kaya Tuzu + Maden Suyu


Herkese merhabalar öncelikle, Uzun bir süredir bende bu forumun takipçileri arasında bulunmaktayım ama bir fırsat bulupta yaptıgım çalışmalarımı paylaşma imkanım olmuyordu ne yazık ki üşengeçlikten bu gün o üşengeçliğimi kenara kaldırıp yavaş yavaş kendi akvaryumuma yaptıklarımı paylaşmak istedim.

- Akvaryum Kurulumu -
İlk olarak akvaryumumdan başlıyayım, akvaryumumu bundan 9-10 ay önce kendim yaptım tek başıma beni biraz zorlasada güzel bir çalışma ortaya çıkardım. Akvaryumumun ölçüleri; 100x40x50 6mm'lik camdan yaptım, bana o günkü maliyeti camların 40 lira tuttu + akvaryum silikonu sanırsam 10 liraydı + silikon tabancası 5 lira, ortalama toplam 60 lira bir fiyata gerçekleştirdim. Ne yazık ki akvaryum yapım çalışmalarının resimleri olmadığı için ekliyemiyorum, konu içinde zaten akvaryumu görüceksiniz.


- Strafordan Arka Fon Çalışması -
Kullanılan Malzemeler; 1 adet strafor (5cm'lik) + Kurşun Kalem + Silgi + Maket Bıçağı + Meyve Bıçağı + Pislikler için Strafor altına büyükçe bir bez.

İlk Adım - Dekorun Hazırlanışı
İlk olarak strafor üzerine kurşun kalemle düşündüğümüz şekilleri çiziyoruz inceden tamamen çizim bittiğinde son olarak kontrol ediyoruz görünüş hoşumuza gittiyse çizimlerin tekrar üstünden geçerek kalınlaştırıyoruz bu işlemde bittiğinde artık kesme,oyma,biçme işlemine yavaş yavaş geçebiliriz.
Resimler Kötü olabilir o konuda kusura bakmayın telefonla çekebildim.














İkinci Adım - Dekorun Kaplanması
Bir çok kişinin bu konuyla tartışmalar yaşadıgının farkındayım belki benim kullandıgım malzemeyide eleştirecekler zarar vereceğini düşünecekler. Kaplamada kullandığım herkesin çok kolay rahatlıkla bulabileceği nalburcularda satılan banyolarda en çok kullanılan kalekim'in fayans aralarındaki dolgu malzemesi. Fazla fazla aldım ben 5 kilo kadar, Resim temsilidir şu tarz poşetlerde satılıyordu



Straforumuzu kaplamak için orta boy bir kovada ne çok akışkan ne çok da sert olmayan bir harç karıyoruz yetecek kadar kendimize. Harcımızda hazır olduğunda artık kaplama işine geçebiliriz.











Gördüğünüz gibi kaplama tamamen bittikten sonra harçla artık işimiz burda şimdilik bitmiş oluyor. 1 gün dekorumuzu kuramaya alıyoruz ve beklemeye geçiyoruz. Kuruma işlemi de sona erdikten sonra  dekorumuzu yıkamaya başlıyoruz, ben yıkama işlemini banyoda yaptım önce bir kaç kez 60-70 derece sıcak suyla yıkadım, bir kaç kez ılık suyla ve soğuk suyla yıkamaya devam ettim 2-3 saat arayla. Gözlemlerim sırasında hiç bir salma işlemiyle karşılaşmadım.

Üçüncü Adım -  Dış Filtre Yapımı

Kullanılan Malzemeler; Bir adet boş 50'lik cd kutusu + Havya + Falçata + Bıçak + Akvaryum Silikonu + Gereken Miktarda Şeffaf Hortum + Elimizde olan fazlalık iç filtre veya kafa motoru + Filtre Malzemeleri


Benim kullandığım cd kutusu bu şekilde; ilk olarak mavi ile çizdiğim kısmı alttaki siyah kapaktan kesiyoruz zarar vermeden daha sonra  kırmızı ile boyadıgım yerden havya ile hortumun girebileceği şekilde bir delik açıyoruz ve buraya hortumumuzu silikon ile güzelce sabitleyip kurumaya bırakıyoruz bu kısım akvaryuma geri dönüşü sağlıyacak çıkışımız. Yeşil alanlı gördüğümüz yerden havya ile bir delik daha açıyoruz bu kısımda giriş kısmımız hortumu yerleştiriyoruz burda hortumu sabitlememize gerek yok. Dış filtremizin yerine göre hortumu kesip akvaryumun içinde en az göze batacak şekilde gizliyoruz ve iç filtemize bağlıyoruz, elimizde bulunan malzemelerle yeterli olucak şekilde içini dolduruyoruz (cd kutumuzu ters çevirerek yani siyah çıkan kapak üste gelicek şekilde)ve dış filtremiz artık kullanıma hazır. Burda dikkat etmemiz gereken 5W'ı geçmiyen bir motor tercih etmemiz gerekiyor ve cd kutumuzun akvaryumdan yüksek bir yerde olması önemli noktalar. Ayrıntılı resim olmadıgı için resim eklemiyorum ama konunun en altında resimlerin içinde görebilirsiniz


Dördüncü Adım - Kapak Yapımı

Akvaryumumuzun uzunluğuna ve genişliğine göre elimizde olan veya mobilyacılardan kolaylıkla temin edebileceğimiz mdf kullanıyoruz. Ben elimde olan 100cm uzunlukta ve 40 cm genişliğindeki mdfyi dekupaj testeresiyle kestim. 40 cm olan genişliğimizi daha sonra 20cm olmak üzere tekrar 2ye kestim. Kısaca özetlemek gerekirse elimizde 2 tane 100cm uzunlugunda 20cm genişliğinde mdflerimiz oldu. 2 adet menteşe alıyoruz nalburculardan. Aldığımız bu iki menteşeyi mdf üzerinde yerlerini belirledikten sonra matkapla yerlerini açıp vidayla sabitliyoruz ve kapağımız da artık hazır durumda kullanıma.



Beşinci Adım - Led Işıklandırma ve Kapağa Montajı

Kullanılan Malzemeler; 100cm Beyaz - Kırmızı - Mavi dış mekan ledi + Bir adet 3'lü anahtar + Bir adet Dc 1A 12V adaptör + Havya + Lehim + Kablo

100 cm uzunluğunda dış mekan ledi alıyoruz. Ben beyaz - kırmızı- mavi renklerini tercih ettim siz zevkinize göre renk tercihini yaparsınız. Elektirikcilerden 3'lü anahtar alıyoruz bir adet. Ledlerimiz + - uçlarına yeterli uzunlukta kabloları kesip güzelce lehimliyoruz. Şimdi 3'lü anahtarımıza gelelim adaptörden gelen + ucu anahtarın sabit ucuna lehimliyoruz - ucunu ledlerimizden gelen - uclara sabitliyoruz elimizde şuan ledlerden gelen + uç kaldı bu uçlarıda anahtarın diğer ucuna sabitliyoruz. Yani beyaz + uc 1 nolu, kırmızı + uç 2nolu, mavi + uç 3 nolu bacaklara lehimle sabitliyoruz ve devremizi kontrol ediyoruz ledlerimizin hepsi tek tek yandıysa sorun yok demektir led ışıklandırma sistemimizde kullanıma hazırdır. Şimdi ise ledlerimizi yaptığımız kapağa montaj işlemine geldi. Bu kısımda yine elimizde olan şeffaf bahçe hortumumuzu kullanıyoruz. İster bahçe hortumunu yarıdan 2 parçaya bölerek silikonla kapağa sabitleyebiliriz yada hiç bölmekle uğraşmadan hortumun içinden ledleri direk geçirerek hortumun 2 ucunu silikonla doldurarak nem kapmasını engellemiş oluruz ve ledlerimiz daha uzun ömürlü olmuş olur.




Not: Bendeki anahtar 3 bacaklı değildi o yüzden bağlantıyı ben kendimdeki anahtara göre anlattım mantığı anladıktan sonra her anahtarı kolaylıkla bağlıyabilirsiniz.

Artık herşeyiyle konuyu toplamanın vakti geldi, uzun bir yazı oldugunun farkındayım. Ben yaptığım bu çalışmaları uzun bir süre önce gerçekleştirdim ve şimdiye kadar en ufak bir problemle dahi karşılaşmadım. arka fonu 7-8 ay önce yaptım en ufak bir salma dökülme vs sorunu yaşamadım bir canlı bile kayıp vermedim akvaryumumda bunu yazmamın nedeni bu konuyla ilgili tartışmaların ve soruların çok olması. Elimde şuan resimlerin olmaması yüzünden bazı temsili resimler kullandım kendi resimlerimi eklemeye çalışıcam. Tüm bu çalışmaları gerçekleştirdikten sonra akvaryumumu tekrar dekore ettim. 20-30 kg deniz kumu topladım sahilden, Akvaryuma uygun kayalar bulmaya çalıştım, kurumuş ağaç kütükleri,dalları ve kökleriyle doğal ortam elde etmeye çalıştım.Resimler biraz kötü çekilmiş olsada kusura bakmayın tekrardan arkadaşlar.















Son olarak eksik gördüğünüz ve eklemek istedikleriniz varsa arkadaşlar paylaşmanızı istiyorum. Sıkılmadan okuyan herkese teşekkürler.

 

cezzaa2013-03-09 13:03:05

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.