ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
serhatakcay
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Mayıs 2009 19:33
Son Ziyaret:
03 Şubat 2022 09:35
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serhat AKÇAY
Doğum Tarihi:
20 Temmuz 1983
Yaş:
40
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


120x50x75 Güney Amerika Cichlidleri
100x45x55 Malawi Cichlidleri

SON 10 MESAJI

Yorumları Alabilirmiyim
          Merhaba
      160 lt bir akvaryumda aşırıya kaçmadığın sürece her şeyi beslersin. Ancak burda önemli olan senin ne kadar tecrüben olduğu.
36*14*25
        Bence Yusuf bey dediklerinde haklı. Eğer sevtirme konusunda sıkındı yaşarsanız. Bence zorlamayın cünkü hobiden soğuta bilirsiniz. Bence o aşamada muslim beyin dediği gibi betayı bir deneyin. Daha farklı bir arayışa girmeyin o ebatlarda bakacağız farklı türlerin ölüm riski fazla olduğun dan çocuğunuzun üzülme riski de artıyor. Hem çocuğunuzu üzmemek adına hemde hayvanlara eziyet etmemek adına bu iki türe yönelmenizi rica ediyorum.
Sade Akvaryum Tavsiyesi
Bence de en ideal olan 70x40x40 bence her zaman en ve yükseklik boyun yarısı olması tercih edilir.  
36*14*25
  Güzel Karides Beslenir.
Herkese merhabalar
[QUOTE=osmy16] [QUOTE=omardaing]Küçük bir akvaryum alın güzel bir beta akvaryumu kurun. [/QUOTE]

Hocam bilmiyorum herkes neden betta yı sever renginden midir nedir ben sevemedim o hayvanı ya sanki balık değilde başka bişey :) lepistes düşünüyorum ya hem hareketliler hem renkleride güzel messi gibi hepsi :) Ama nasıl yapacam onuda bilmiyorum
[/QUOTE]

Merhaba;
      Sigara için tebrikler. Öncelikle herkesin size beta tavsiye etmesinin nedeni balığın renginden değil sizin söylediğiniz ölçülerde ve balığın eziyet çekmeden bakabileceğiz tek balık olması. Anlaşılan hayvanları seviyorsun. Çünkü bir heyecanla başlayan hobicilerin bir çoğu balıkların para harcamaktansa balıkların ölmesine göz yumar. Onun için 5 lepistes yerine daha az balık al. ama akvaryumu mümkün oldukça büyüt. 
17 Litrede
Beslersin ama bence de besleme. Bence Japon  besleyeceksen  bile en az 40 lt olması lazım. Eğer lepistesleri çok seviyorsan daha büyük bir akvaryum bulmaya çalış.
PROFESYONELERDEN TAVSİYE FİKİR BEKLİYORUM
Forumdaki 3d arka fonlara bir bakmanı tavsiye ederim. Strafot, fugapool 2900, silikon falcata ve hayal gücü ile inanılmaz goruntuler oluşuyor.
Hazır sistemli akvaryumlar
       Tek cam ithal akvaryumların icinde filitre ve aydınlatma oluyor. Eger kampanya yaprak ısıtıcı ve aksesuar koymadıysa. 110 tl uygun bir fiyata benziyor. Ama olculer ne? Lepistes konusuna gelince Forumda Ercüment türedi abimin elinde çok güzel ve özel tür lepistesler var. Kendisi Kocaeli Derice de oturuyor. Yurdışından özel türler getiriyor. Kendisi ile görüşmeni tavsiye ederim.
Yavru Tankında Karışıklık
Yapa biliyorsan kusturmadan önce 3 lu sete ana tanktan su doldur. Sonra kustur.
PROFESYONELERDEN TAVSİYE FİKİR BEKLİYORUM
[QUOTE=serkanhay]

UZUN ZAMANDAN BERİDİR BALIK BESLEMEK İSTİYORDUM AMA BUGÜNE KADAR NASİP OLMADI ŞİMDİ KARAR VERDİM AMA KURACAĞIM AKVARYUMU BİR SEFERLİĞİNE TÜM EN İNCE DETAYINA KADAR DÜZENLEMEK İSTİYORUM YER SIKINTIM YOK ŞİMDİ SİZ TECRÜBELİ ARKADAŞLARDAN DIŞ FİLTRE İÇ FİLTE HAVA MOTORU AYDINLATMA DEKOR BALIK TÜRÜ OLARAK BANA YARDIMCI OLURSANIZ VE MARKA OLARAK DA BANA TAVSİYE VEREBİLİRSENİZ HANGİ MARKANIN DIŞ FİLTRESİ İYİ GİBİ YANİ AÇIKÇASI GEÇMİŞDE Kİ HATALARINIZ VE TECRÜBE ETİĞİNİZ KONULARI GÖZ ÖNÜNE ALARAK YENİ BİR AKVARYUM KURSANIZ NASIL BİR AKVARYUM KURARDINIZ EN İNCE DETAYA KADAR YARDIM EDERSENİZ BANA ÇOK MİNETTAR OLACAM VE İNANIN HEPİNİZİN FİKİRLERİYLE OLUŞACAK BU AKVARYUM FOTOĞRAFINI PAYLAŞTIĞIMDA HEPİNİZ KENDİ FİKİRLERİNİZİ GÖRECEKSİNİZ ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

[/QUOTE]

Merhaba Serkan Bey;
Anladığım kadarıyla hobiye yeni başlıyorsunuz ve hobi için ayırdığınız para kayda değer bir para. Tecrübesiz olmanızdan dolayı forumdaki tatlı su canlılarını inceleyip zorluk seviyesi düşük olan sarı prenses, yunus gibi dayanıklı balıklarla başlamanız tavsiye ederim. Ölümler ve Hastalıklar sizi hobiden soğuta bilir. Ama yatırım yapmışken de ileride çok iyi bir hobici olabileceğinizi zorluk seviyesi çok yüksek olan balıklara bile rahatlıkla baka bileceğinizi unutmamalısınız. Bu yüzden ilerleyen zamanlarda akvaryumun ve ekipmanınızın size yeterli gelmesi için kaliteli ve profesyonel  ürünler olmasını öneririm. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.