ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
zthx
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Nisan 2009 19:46
Son Ziyaret:
30 Temmuz 2009 10:15
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hüseyin Oral
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1984
Yaş:
40
İl:
Denizli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hüseyin Oral
100*35*35

SON 10 MESAJI

İceman de kararma
Çok teşekkürler dediğinizi uyguladım. Şimdi gözlemleme zamanı bakalım ne gibi bi değişiklik olacak.
İceman de kararma
İlginiz içi çok teşekkürler..
 
Paslı ve sp ler 3-4 cm civarındalar cinsiyetleri belli olduğunda eleme yapacağım. Şimdilik bi sorun teşkil edermi sizce?
 
Parazit için kaya tuzu ekledim şu anda gözlemliyorum durumlarını. Sıcaklığı arttırmam da tamamen cehaletten di. Şu anda stabil bir sıcaklıkta.
İceman de kararma
Fotoğraf:


Canlıdaki Belirtiler:Alttaki iceman in sırtına yakın bölgede ve kavasında kararmalar var. Çok hızlı hareketlerle sürtünüyor. kodisyonun da anormallik yok hareketleri normal..

Akvaryum Kapasitesi (litre):130 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:6 iceman 6 paslı 4 sp

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): bilinmiyor

Filitrasyon: shark 1200

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: kaya tuzu

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : haftada bir su değişimi %25, 3-4 arayla değiştirdim suyunu bir kere %50, dün 32 derece yaptım sıcaklığı akşama doğru düşürdüm tekrar bugün 26,5 civarı.

Denizli'den Malawi Rüyası - Mecburi son...
Çok güzel olmuş Erman ellerin dert görmesin. Akvaryum büyük olunca seyride bi başka olur eminim. Kıskanmadım desem yalan olur şu ankinden daha büyük akvaryum yapmayı bile düşündürdü bana.
 
Taşların çıkardığı sorun kötü olmuş. Kayıpsız atlatman çok sevindirici. Ben o testleri hiç yapmadım sorun olduğu nasıl anlaşılır? Bağ da bahçede kenara yığılan taşlardan topladım salınım olayını denemem lazım..
 
Işık işine benimde bi çözüm bulmam lazım. Senin yazdıkların bende de sorun olduğunu düşündürdü. Barış arkadaşın dediği gibi internetten sipariş vermek mantıklı geldi bana. Tabi dediğin gibi 1 tane florasan için biraz maliyetli olur. Alacak bi kaç kişi birleşirse toplu sipariş verilebilir.
 
İyi günler..
Mbuna Club(Yeni Foto.. Syf. 8'te)
Akvaryumunuz çok güzel Salih Bey, balıklarınız da bi o kadar güzel.. Çeşitler hoşuma gitti malesef farklı türler bulmak buralarda biraz zor...
Çaylak Malawi Akvaryumu
Canan hanım yorumunuz için teşekkürler. Yeterli delikli taş  bulamadı, bi kaç tane var onlardan zaten onu da apartmanın bahçesinden çaldımDil%20Çikarma..
Taşların içinde kırmızılı ve beyazlı  olanları da var bunlar farklı bir güzellik katıyo gibi geldi yuvarlak hatlı nehir taşları koymayı düşünüyordum. Bu haliyle çok hoşuma gitmeye başladı.
 
Erman bey yorumunuz için çok sağolun.. Evet sonunda düzene sokabildim akvaryumu. Artık kimesyi yaklaştırmıyorum Tebessüm Malesef yavrular gitti ilk onları kaybettim zaten ama aldıklarım daha da hevesmi arttırdı seyri çok güzel.. Kırmızı prenses diye satılıyolar bende paslı olduğunu umarak aldım ki öylelermiş. Burdaki akvaryumcular kırmızı prenses diyolar öyle tanınıyor. Nerden aldığımı özel mesajla bildirdim.
Beyaz kum çok kir belli ediyordu. 4-5 kilo midye kırığı 3-4 kg siyah ve 2 kg da kırmızı ekledim hala beyaz rengini koruyor ama biraz daha kir götürür oldu görüntü açısından da derinlik kattığını düşünüyorum...
 
Saygılar.
Çaylak Malawi Akvaryumu
Şehir dışına çıktığım için anneme balıklara yem vermesini söylemiştim o da sağolsun aç kalmasınlar diye bi kaşık yem atmış. Geldiğimde su sapsarıydı bir çoğu ölmüştü. Suyu büyük bi oranda değiştirdim komşudan aldığım mavi bi ilaç damlattım. 22 balıktan sade 4 tane sp kurtarabildim. İlk etapta 8-9 tane kalmışlardı onlarda 1 gün arayla gitti.
 
En sonunda akvaryumu düzeltmeyi başardım. Taşların dizilimi hemen hemen eskisiyle aynı. Filtre çıkışına suyun şiddetini kesmesi için saç boyasının içinden çıkan eldivenlerin kutusundan belirli yerlerinden kesip taktım. Dilediğim zaman çıkartabiliyorum.
 
Damızlık altı 6 adet iceman ve 6 adet paslı ilave ettim. Şu anda toplam 16 balığı  oldu. Bir kaç aya iceman lerden yavru alabilirim sanırım.
 
Küçük ebatlarda yavrular için akvaruyum yapmayı düşünüyorum.
 
Elektronik okudum ve mikroişlemcilere büyük ilgim var. Pic denilen mikrokontrolör ile zamanlayıcı devresi yapmayı düşünüyorum. Belirli zamanlarda ve gerektiğinde ışığı, filtreyi, ısıtıcıyı, havayı açıp kapatacak. Buna ek olarak yemleme makinasıda eklenebilecek ilerde (onuda kendim yapmayı düşünüyorum). Işıklandırmayı da LED ler ile yapmayım düşünüyorum. RGB LED denilen ledler den bulabilirsem ve maliyeti ayarlayabilirsem onlardan olacak. Bunların avantajı tüm renkelri voltajı ayarlayak elde edebiliyor olmanız. Büyük ekranlı tv lerde (futbol sahalarında) bunların binlercesinin birleşimden oluşan ekranlar kullanıyorlar.
 
zthx2009-05-29 11:16:04
iceman lerin cinsiyeti ? --- Bu paslı mı?
Alttaki iceman lerin cinsiyeti nedir? Yardımcı olabilirmisiniz?
2 erkek 4 dişi diye tahmin ediyorum.
 
resimler yeterli değilse ekleyebilirim.
 
 
 
Bir de aşağıdaki balığı dün aldım. Paslı olduğunu düşünerek aldım ama satıcı kırmızı prenses dedi. Biraz araştırdım bir çok fikir var bu konuda sizin görüşünüz nedir?
Umarım paslı dır aldıklarımSikkin..
 
zthx2009-05-24 09:46:45
iceman lerin yanında tanganyika lı :)
6 iceman ve 4 sp var akvaryumumda. akvaryumcudan cehaletim sebebiyle yanlışlıkla tanganyika lı bi balık aldım 4 tane Julidochromis Dickfeldi . Sanırım bu, benzer bi kaç tane daha var ama en çok buna benziyor .Tebessüm 
 
Sizce dursa herhangi bir problem olurmu?
Olursa ne gibi problemler olur?
 
Kovuğa yavruluyomuş sanırm en çok o problem olacak..
Çaylak Malawi Akvaryumu
Biraz daha taş ve kaya ekledim. Resimler aceleyle çekildi biraz problemli. İlerde daha güzellerini eklerim umarım... 
 
Biraz forum da araştırdım; filitreleme seçenekleri, akvaryum boyutları ve balıklara göre değişiyorumuş, bu akvaryum için filitreleme önerebilirmisiniz. Odamda bulunduğu için uyku problem oluyor. Balıklar geldi geleli oturma odasında yatıyorum.Uykulu 
Geceleri kapatırsam sorun olur mu ya da gürültüyü nasıl önleyebilirim?
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.