ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
slackerx
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Nisan 2008 10:47
Son Ziyaret:
11 Ekim 2008 12:25
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Selçuk yılmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Selçuk...

SON 10 MESAJI

Ağzı dolu iceman?
Yardım eden tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Akvaryum ve balıklar konusunda acemi olduğum için sizlerin vermiş olduğu tüm önerileri dikkate aldığımı bilmenizi isterim. 5lt' lik pet şişeye ayırmış olduğum ağzı yumurta dolu olan balığım 2. gün tüm yumurtaları attı ve bir daha maalesef toplamadı. Şu an tanka geri koydum ve oldukça sağlıklı durumda. Umarım bundan sonra yavru almayı becerebilirim. Emre kardeşimin vermiş olduğu duşa kabin öneriside oldukça mantıklı, kısmet olursa bir daha ki sefere ya bu yöntemi deneyeceğim yada küçük bir akvaryum alacağım.
 
Herkese bu hobide başarılar ve sağlıklı akvaryumlu günler dilerim...
Ağzı dolu iceman?
Forumdaki yavru konularının tümünü inceledim ve kafam oldukça karıştı. Kimi arkadaşlar ilk defa yavru alacaksa balık yavruluğa ayırmayın demiş kimiside ayırırsanız iyi olur demiş. Pet şişe içinde balık strese girermi? Ayırmasam akvaryumda kayalık mevcut ama yinede balığı rahat bırakmıyorlar pek, yavruları bıraktığı zaman diğer balıkların yavruları yemesinden korkuyorum. Ustalar yardımcı olabilirmi bu konuda.
Ağzı dolu iceman?
[QUOTE=KILLtoLIVE]Evet yavruluğa ayırırsanız gayet güzel olur, balık strese girebilir ama daha sonra çok iyi bakarsanız atlatacaktır.

Yavruluk konusunda şu tül yavruluklara para vermeyin derim.Beş litrelik bir pet şişeyi alt kısmından kesip delikler delin ve akvaryuma sabitleyin.Bu tül yavruluktan çok daha sağlıklı olacaktır emin olun.

Buyrun örnek;

 
Yardımın için teşekkür ederim. Vermiş olduğun linkteki gibi pet şişeye ağzı dolu balığı aldım. Birkaç şey daha sormak istiyorum izninizle. Ağzı dolu olan icemanı ilk defa yavrulacağı için kusturmayı düşünmüyorum. Sanırım 20-25 gün gibi zaman zarfında yavruları kendi bırakacak değil mi? Acaba bu süre zarfında balık yem yemek için yumurtaları ağzından hiç bırakıp tekrardan alacak mı? Birde yavruları saldığı zaman bu yavruları tül yavruluklarda kendilerine gelene kadar anneden ayırıp bakayım mı? İlk defa yavru alacağım için acemiyim açıkçası.
MiSoSiKiaN2008-07-27 22:25:31
Ağzı dolu iceman?
Öncelikle herkese selamlar. 200 lt' lik akvaryumumda balıklardan yavru almayı düşünmediğim için karışık malawi cichlid beslemekteyim. ( 1e iceman 3d iceman, 1e sp 3d sp, 2 adet beyaz prenses, 2 adet paslı, 1e cobalt 1d cobalt, hepsini yavru iken aldım.)
 
Dün icemanlardan birinin ağzının dolu olduğunu fark ettim. Akvaryumda saklanacak oldukça kaya mevcut ama yine diğer balıkların arada rahatsız ettiği yoluyor ağzı dolu olan icemanı. İkinci bir akvaryumum maalesef yok.  Akvaryumcularda satılan tül yavruluklar var onlardan alsam ağzı dolu icemanı ona koysam olur mu? Ne yapmamı önerirsiniz?
 
Yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
Akvaryumda yosunlaşma
Bu yosunlaşmaya havaların bir etkisi varmı sizce? Çünkü aynı sorun azda olsa benim akvaryumumda da var. Çok fazla rahatsız etmiyor ama yine de nedeni ni merak ettim. Akvaryumum 200 Lt. 18w grolüx le akşamları 4-6 saat arası aydınlatma yapıyorum. Gündüz saatlerinde kesinlikle direkt güneş ışığıda görmüyor akvaryumum. Normalde dip çekimini haftada birkez yapıyordum şimdi 2 kez yapmaya başladım. Şayet devam eder ise bu durum akıntı motoru almayı düşünüyorum. Bir şey daha soracağım kafa motoru ve dalga motoru diye iki ayrı makine var bunlar aynı işimi görüyo? yoksa bir birinden tamamen farklı makinalar mı? Tavsiye edeceğiniz 200 lt için bir alet varmı? Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için...
Mbuna Biotop. Fotoğraflar S/24
Bence de mavi. Her zaman balıkları ve akvaryumu oldukça güzel gösteriyor.
mavi led ?

http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=25792

 
Bu 2 led lamba hakkında fikir verebilirmisiniz. Sizce hangisi daha iyi.
slackerx2008-07-05 10:53:29
Piyasadaki Floresanlar
Bu floresanların özellikleri nasıl? Bende bir tane 18w grolüx var bir tane daha almak istiyorum. Balansım 40w digitallerden iki tane çalıştırırmı sizce? 
aydınlatma
Dalgıç lamba kullanan varsa bilgilendirsin bizi lütfen.
Renk kombinasyonu

Benim akvaryumda da 18w lık beyaz grolux var. Onun yanı na mavi renk grolux eklemeyi düşünüyorum ama nasıl bir sonuç vereceğinden de pek emin değilim. Malawi cichlid karışık besliyorum, daha mı iyi olur yoksa balıklar çok mu rahatsız olur bir türlü karar veremedim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.