ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ARİF
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Nisan 2008 12:48
Son Ziyaret:
02 Nisan 2013 10:17
Toplam Mesaj:
122 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Arif TEKİN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Arif TEKİN
Bitkili Discus Tankı

SON 10 MESAJI

8 litre nano karides akvaryumu

Bahadır bey güzel bir nano olmuş, ofisteki masamın kenarına yapmamak için her defasında zor tutuyorum kendimi:) Co2 olarak ista tüpleriniz bittiğinde seranın tabletlerinden alıp 3'e veya 4'e kırıp ışığın yanmasına müteakip 1 saat sonra kullanırsanız görüntü açısından daha iyi olabilir hacmen ufak olduğu için o boyutta bir difüzör biraz göze hitap etmiyor yada sıvı karbon kaynakları var bunları kullanabilirsiniz tabi bu kişisel görüşüm bunun yanısıra arka sıraya biraz uzun bitkiler alıp filtre emiş borusunuda gizleyebilirsiniz. Malzemeler arasında ısıtıcı göremedim kullanmayı düşünmüyormusunuz? keşke kuruluma başlamadan önce taban için 25w kablolu ısıtıcı döşeseydiniz belki ileride şelale filtrenin içerisine bu tarz bir ısıtıcıyı rastgele rulolar yaparak koyabilirsiniz. Gelişmeleri buradan paylaşırsanız güzel olacağı kanaatindeyim.

 
Saygılar;
ARİF2009-10-09 12:06:33
Discusum akvaryuma alışamadı ölürmü?

Keşke almadan önce forumu biraz araştırsaydınız....

Mevcut tank hacminiz 100 litrenin üzerinde ise akvaryumculardaki şartları düşündüğümüzde geri götürmek yerine sorumluluğu alarak elinizden geleni yapmanız daha iyi olacaktır kanaatindeyim, tankınız 30-40 litre vb. ise geri götürün derim.
 
Bakmaya devam edecekseniz;
 
ikisini ayırmayı deneyin, tank büyük ise sineklik vb. ile aynı tank içerisinde de ayırabilirsiniz. Ayırdıktan sonra B vitamini ve sevecekleri yiyecekleri deneyebilirsiniz. (Bunları nasıl temin ve imal edeceğinizi, olası hastalık teşhis ve tedavilerini discus bölümündeki sabit konulardan bulabilirsiniz.) Başarılı olursanız bu başlık altından gelişmeleri yazarsınız sonrası için fikir veren arkadaşlarımız olacaktır.
 
Saygılar
 
 
 
 
 
 
ARİF2009-06-27 13:45:34
Hay Aksi !

Düşündüğüm yerden çıkıyor ise mutfak tüplerinde kullanılan ayarlı kelepçelerden veya kablo bağı / klips olarak adlandırılan plastik kelepçelerden kullanabilir siniz. Tüp satan yerlerden, nalbur veya yapı marketlerden temin edebilir siniz.

Saygılar;
ARİF2009-06-26 11:36:22
Kütüğümün üstünde beyaz uzaylılar var!
Anentome helena ekledikten sonra benim tankımda da benzer oluşumlar oldu ama benim nerite salyangozum hiç yok, anentome helenaların yediği  istenmeyen salyangozlardan arta kalanlar olduklarını düşünüyorum, camdan ayırmak oldukça zor ama kullanılmayan bir plastik kart ile kolayca çıkarabilir siniz.
Seperatör Filtre & Evaparatör Filtre
Ahmet bey özgül ağırlığı sudan daha ağır partikülleri sudan uzaklaştırmaktır amaç, Japonların hazneye zeolit vb. materyel doldurarak yüzey alanını çoğaltmak suretiyle proteinide deniz akvaryumlarındaki protein skimmler gibi büyük ölçüde uzaklaştırdıkları sistemler olduğunuda okumuştum ama ülkemizde uygulandığına dair hiçbir bilgim yok nihai olarak havuzlardaki su hacmi akvaryumlara oranla montanlı olduğundan su yenileme, veya filtrasyon amaçlı sirküle eden motorun elektrik tüketimi bile ciddi bir paraya tekabül edebilir bu bağlamda sistemin sağlam olması gerektiğini düşünüyorum. Kaç m³'lük bir hacim düşünüyorsunuz? yazarsanız internetten araştırıp fikir teattisinde bulunanlar çıkabilir.
Yararlı bakteriler sağ kalabilir.
Tamer bey;
 
Örneklemek gerekirse söz konusu bakteri kolonisi 6 saatlik elektrik kesintisinde popülasyonunun %70 ini kaybediyordur ve bu kayıp netincesinde kalan sağlar tankın canlı yüküne istinaden azot döngüsünü yapamıyordur, tabi bu tanka, ortam sıcaklığına, balık biyo kütlesine göre değişir verdiğim yüzde de farazidir şartlara göre değişkenlik gösterir ama mutlaka hayatta kalanlarda oluyordur. Milyonlarca, milyarlarca metreküplük göllerde, denizlerde yaşayan balıkları birkaçyüz litrede sağlıklı yaşatmanın püf noktalarından biri olan azot döngüsü için normal bir yüzeyde olamayacak kadar çok bakterinin uygun debi ve filtre malzemeleri ile kolonileştirilmesi, akabinde şartların devamlılığının sağlanamaması neticesinde kolonin kaybedilmesi bizim geliştirdiğimiz yarı yapay bir tekniğin çözümsüz kaldığı noktadır diye düşünüyorum. İç filtre konusuna gelirsek, çoğu iç filtre, filtreleme malzemesi yüzeyine oranla iyi bir koloni oluşturamayacak kadar yüksek bir debide çalışır ama biyolojik filtrasyon yapabilen, bence dış filtreden daha başarılı yapan iç filtrelerde mevcut, daha başarılıdan kasıt elektrik kesintilerinde bakteri popülasyonlarının hayatta kalma süre ve oranları çok yüksek, bunu gördüm ama süre ve nüfus çizelgesi yapacak bir deneyimede sahip değilim.
ARİF2009-05-20 10:51:01
Heiko Bleher Türkiye'de ( Seminer )
Ümit bey, bu konu başlığındaki ilk mesajımı okursanız tüm yazdıklarım Heiko Bleherin anlattıklarına benim düşüncelerim ile bakış açımı ve  o gün seminerde edindiğim izlenimleri yansıtıyor yani tamamen konu ile ilgili ama siz sanki ben size sataşmışım gibi hissetiriyorsunuz herkesten özür dilerim lütfen moderatör arkadaşlarda konudaki tüm mesajlarımı silsin.
Heiko Bleher Türkiye'de ( Seminer )
Herhangi bir rahatsızlık veren olmadı lütfen bu şekilde yorumlamayın yalnızca bayanların hobiye iştiraki yok denecek kadar az böyle oluncada yeni gelenler biraz isteksiz olabiliyor.
 
American Cichlidlerin her batımda anaçlığını kuvvetlendirmesi mantık yürüterek yaptıkları anlamına gelmez araştırma yapmanın ekonomik değeri olsa bunun üzerinde de çalışılıp onu bu davranışa iten parametreler irdelenip bilimsel bir açıklama yapılabilirdi ben müsbet ilme duygusallığa veya soyut değerlere nazaran daha çok inanırım. Zeka seviyesi konusunda bir tahminden ziyade beyindeki sinir hücrelerindeki sinaps sayısını sayarak bir sınıflandırma yapmak belki daha doğru olabilir ama her halükarda insan veya primatlar gibi düşünmek, mantık yürütmek vb. balıklarda söz konusu bile olamaz ben buna inanıyorum.
 
 
Saygılarımla;
 
 
 
[QUOTE=bitkici1]
 
İlaveten, Bir Amerikan Cichlidi için diyebilirimki her batımda anaçlığı daha da kuvvetleniyor. İlk batımda yumurtalar mantar oluyorken, ilerleyen batımlarda bırakın tek mantarı, karma akvaryumlarda yavrusunu altına alıp gezdirebiliyor. Eğer iş sadece kodlanmış genetikten ötürü olsa idi, ilk batımda da ilerleyen batımlardaki gibi sonuç alınırdı. Üstelik kedigillerdeki gibi anaçlığı kendisine öğreten herhangi bir birey olmadan bunu öğreniyor ve yapabiliyor olmasını nasıl izah edeceksiniz?
Saygılarımla.
 
 
Arif Bey yukarıdaki yazıyı neden yazdınız anlamış değilim. Arkadaşınız tek bayan olduğu için rahatsız olmuş olabilir, ama sizi burda bu şekilde anlatınca sanki birileri rahatsız etmiş, sizde onlar yüzünden gitmişsiniz gibi bir anlam çıkıyor. Böyle bir durum yoksa yukarda yazıyı size yazdıran sebebi merak ettim.
[/QUOTE]
Heiko Bleher Türkiye'de ( Seminer )

Ben cumartesi arkadaşım ile katıldım, doktora tezi transgenik balıklar olduğu için üstad ile tanışmamayı yeğledi ve salondaki tek bayan olmasıda oldukça rahatsız etti ve ilk arada amiyane tabirle sıvıştık. İlk bölüm olan biotop akvaryumlar oldukça bilgilendirici oldu, anlattığı herşey doğru veya müsbet bağlamında değil tabiki,  şöyleki;

İnsan ve bazı primat türleri dışında mantık yürütebilen canlı bulunmuyor, bir belgeselde yumurtalarını koruyan bir kazı deney konusu yapmışlardı, yuvadan düşen yumurtaları gagası ile topluyor toplamasına ancak bilardo topu koysalar onuda yumurtası sanıp topluyor hatta cismin yuvarlak olmasınada gerek yok sadece yüzeyinin pürüzsüz olması yeterli geliyor. İlk kişisel bilgisayarın zamanında q-basic programı kullanırdık, basit canlıların beyni aynı bu programdaki gibi çalışıyor fazladan bir fonksiyon  (teşbihteki program ile paralel komut satırı) eklemek fazla enerji sarfiyatı olduğundan kaz doğada hayatta kalma bağlamında rekabet edebilmek için sadece yuvadan düşen pürüzsüz cisimleri toplama konusunda başarılı, kare şeklinde bir plastiği bile ayırt edemiyor. Şimdi gelelim konumuz olan balıklara; balıklarında kazlardan pek bir farkı yok yalnızca geçirdiği evrime paralel olarak yaşam fonksiyonlarını sürdürme, hayatta kalma ve evriminden yola çıkarak en ideal olarak adlettiği şartlar müsait ise üreme üzerine kurulu basit bir döngüsü var, üstadın balık gibi düşünün sloganını bu yüzden çok komik buldum ve neden F0 olmalı diye de sorguluyorum? Biz insanlar bile son birkaç asırda yüksek binalar ve teknolojinin sağladığı araç gereçler ile tanıştık metropollerde bizim doğal ortamımız yani biotopumuz değil ama bir şekilde adapte olup yaşıyoruz, şimdi tutupta üstadın standartlarında biotop yapmak oldukça çelişkili çünkü biz kendimiz için bile habitat oluşturamıyor ve doğayı büyük bir hızla kirletiyoruz. Doğadan "bir kesit" evimiz olsun diye doğayı dahada tahrip etmek ise başlı başına bir çelişki zaten, küresel ısınma sayesinde doğadaki tüm canlıların habitatları yakın zamanda az veya çok bir revizyona uğrayacak bu noktada çıkardığım sonuç şu; üstadın F0 balıkları sevmesi yalnızca bir tercih, ben akvaryuma genleri ile oynanmadan adapte olmuş bir balığı tercih ederim buda benim tercihim, ama antat kalacağız nokta hangi balığı besliyor iseniz ona uygun su değerleri ve dekor yapmak gerekliliğidir. Organizasonu değerlendirdiğimde ise çeviriyi yapan arkadaş tüm iyi niyetiyle tamamen amatör olarak kendisine görev adletmiş ve elinden geldiğincede işini yapmış bu yüzden en azından keşke yazılı metinleri daha önceden çevirseydi ve akıcı bir biçimde sunum olsaydı daha iyi olurdu deme hakkına sahip değilim / değiliz, bunu diyebilmek için bende görev alabilirim, ben çevireyim vb. söylemleri üstadın gelişinden uzun süre önce yapılan duyuruda yapmak gerekiyordu bu bağlamda kendisine sadece teşekkür etme hakkına sahibiz. Üstadın kendi reklamını yapması ise oldukça doğal, bir şekilde kendi enstrümanlarından gelir elde etmeliki keşiflerine devam edebilsin bu yüzden makul ve masumane buluyorum ancak bu organizason bile o kadar polemik konusu olduki, cumartesi daha ilk dakikasında ilk konuşmayı yapan beyfendi (organizasonu yapan firmanın sahibi sanırım) Türkiyede maalesef bu tarz organizasyonlara katılım vs. ile ilgili toplumsal bir aşağılamada bulundu işte bu eleştirebileceğiz bir husus, oysaki sınırlı sayıda davetiye yolu ile gelen kişiler %80 - %85 arası doluluğa ulaştı ilk oturumda bu bile oldukça tatminkar diye düşünüyorum. Sonuç olarak son birkaç sayfadaki polemikler vs. ile gerek derneklerde gerekse bu tarz organizasyonlar aktif olmama konusunda bir kez daha önceki düşüncelerimle hemfikirim, nihayetinde siyaset yapmıyoruz tüm amaç, neden, sonuç akvaryumlar, bu bizim ortak paydamız olmalı en azından bu konuda balık gibi düşünelim.
ARİF2009-04-23 14:22:05
Asma bahçesi 50 litre
Suyu dinlendirsenizde olur tabi ama İstanbuldaki şehir şebeke suyunun menfii anlamda maşallahı var, maliyet bağlamında 250ml. aquasafe veya aqutan alıp önerilen ölçeğin yarısını dilendirilmiş su için kullanın derim. Yanlış hesaplamadım ise 1 seneden fazla kullanırsınız, imkan var ise damacana su çok iyi olur.
 
İleride tankınızı büyütmeyi de düşünüyorsanız kesinlikle tüplü sisteme geçin, şu aşamada ise maliyet açısından Sera nın Co2 tabletlerini alıp her birini 4 e bölüp 20 tabletlik kutuyu 80 gün boyunca direkt suya atarak kullanabilirsiniz, seranın diffüzörünüde alırım diyorsanız biraz daha efektif çözünür, süre olarak gene aynı zaman diliminde biter tabletler ama ben yer kapladığı için sevmiyorum, mümkün olduğunca yapay malzemelerin görüş alanımda olmamasını severim, işlev olarak 1/4 sera tablet  takribi 1 Azoo tablet gibi iş görür fiyatlarını da düşünürsek bu şekilde %50 gibi tasarruf edersiniz. Bu tabletlerin kullanım öncesi nemlenmemesi gerekiyor ve ışık yandıktan 2 saat sonra tek seferde ölçeğinizi kullanın. Bölme işlemini maket bıçağı vb. ile yaparsanız minik parçaları da suya atabilirsiniz onlar da çözünür ben söz konusu çözünme esnasında balıkların uzaklaştığını gördüm tutupta gidip yiyeceklerini sanmıyorum ama bir garantiside yok.
 
 
[QUOTE=deep ocean]Çok teşekkürler Arif bey
hazır su maliyetli bir iş daha fazla dinlendirerek çözemezmiyim.?
CO2 unutmuşum...
azoo'nun tabletlerinden günde bir tane kullanıyorum...
 
duruma göre daha ilerde belki tüp düşüneceğim (hap oldukça maliyetli bir iş gibi görünüyor)
 
[/QUOTE] ARİF2009-04-15 17:49:48

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.