ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Numii
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
40
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mart 2008 20:52
Son Ziyaret:
Dün 11:58
Toplam Mesaj:
189 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Numan ULUS
Doğum Tarihi:
10 Mayıs 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Finans
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Numan ULUS İstanbul Japon Oranda

SON 10 MESAJI

Japon Balığıma Yem Tavsiyesi
[QUOTE=umitopal28]Merhabalar, başlıkta da belirttiğim gibi japon balığıma yem tavsiyesi arıyorum. Şuan verdiğim DAJANA pul yem 36lt akvaryumum da bulanıklığa sebebiyet veriyor. Tecrübeli arkadaşlardan 2-3 farklı yem önerisi alabilir miyim değişik değişik vereyim.
Dophin 190L/H iç filtre kullanıyorum[/QUOTE]

Merhaba,

Japon balıklarınız İçin Hikari Goldfish, NLS Goldfish Formula, Tetra Pro Algea kullanbilirsiniz. Tabi bilindik markaların japon balıklartı için ürettiği bir çok yemi de tercih edebilirsiniz.

Söylediğim markalar fiyat olarak uygun sayılmaz ama kullanıp memnun kaldığım markalar.

60x60x28 Oranda
[QUOTE=muratdeg]Işık video çekiminde kullanılan ring light galiba:)[/QUOTE]

Aynen öyle :) Kurduğum sistem yüksek aydınlatma değerlerine gerek duymadığı için böyle bir çözüm yoluna gittim. Hem düşük maliyetli hem de ev içerisinde hoş bir görüntü oluşturuyor.
60x60x28 Oranda
[QUOTE=adige42]

Numan bey hayırlı olsun kurulumunuzu ,çok beğendim.Sağlıkla sorunsuz bir şekilde beslersiniz orandalarınızı inşallah.[/QUOTE]

İyi dilekleriniz ve yorumunuz için teşekkürler Kadir Bey. Size de sağlıklı hobiler.
60x60x28 Oranda
[QUOTE=harunsuv]Daha çok resim ekleye bilir misiniz?[/QUOTE]

Şuan şirketteyim eve geçtiğimde ekleyebilirim tabiki
60x60x28 Oranda
[QUOTE=Euphoria]Çok farklı ve orjinal bir japon kurulumu olmuş, yüksekliği düşük kübik formda bir tank sığ bir havuz havası katmış. Çok başarılı dekore etmişsiniz içinide. [:iyi:][/QUOTE]

Çok teşekkürler...
60x60x28 Oranda
[QUOTE=RyukinLoveTr]Sumpta neler var? [:)]

Baliklariniz da akvaryumunuz da cok guzel.
[/QUOTE]

eheim substart / sera sporax / zeolit / elyaf /
60x60x28 Oranda
Ölçüler: 60x60x28
Canlı Türleri: 2 adet oranda 6 adet zebra tetra 4 adet cüce vatoz
Bitki Türleri: 3 kök anubias 3 kök bambu
Tankın Yaşı: 1.5 ay
Filtrasyon ve Işıklandırma: içten sump + fluval c3 power askı filtre
Tasarım ve Dekorasyon: Dere kumu 3 adet oval kaya yati kökleri

Merhaba arkadaşlar,

Taşınma süreci sonrası uzun zamandır kurmayı planladığım akvaryumumu tamamladım. Şuan için herşey yolunda [:)]

Akvaryum 60x60x28 ölçülerinde 10mm extra clear camdan imal edilmiş. Dolap yine akvaryum ile aynı ölçülerde. Işıklandırma olarak bu ara her yerde sıkça rastladığımız selfie yada youtuber aydınlatması :) Kumandadan kontrol edilebilen 3 rengi mevcut soğuk beyaz / gün ışığı / sıcak olmak üzere. Ayrıca ışık şiddeti de 6 kademeli olarak ayarlanabiliyor. Arkada yer alan mini mavi renkli led armatürü daha önceki anubias ve yine bambu yer alan akvaryumumda kullanmıştım ve gelişimleri açısından gayet olumlu gözlemlerim olmuştu bu nedenle bu akvaryumumda da kullandım.

Filtereleme olarak içten sump mevcut ayrıca fluval c3 power askı filtre ilave ettim. Filtreleme şuan yeterli görünüyor. Akvaryumu forumdan bir arkadaşdan aldım böyle enli ve sığ akvaryumlar hep hoşuma gitmiştir. Kendim yaptıracak olsam arkadan sumplı tercihim olurdu fakat bu hali ile de beni oldukça mutlu ediyor.

Herkese sağlıklı hobiler dilerim...

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/45083/300620211151021.jpg[/IMG][EDIT]Numii,2021-06-30 12:05:06[/EDIT]
Şelale Filtre Seçimi Sessiz Olan Hangisi Sizce
Ben 50 lt akvaryumum da Fluval C2 Power kullanıyorum. Açıkçası pahallı bir askı filtre. O fiyata rahatlıkla dış filtre bile alınabilir fakat 50 lt de dış filtre taşı toprağı bir birine katar[:)] C2 powerı yaklaşık 3 aydır kullanıyorum iç haznesi oldukça buyuk. Medya ekipmanları dış filtre ile yarışır. Büyük olduğu için medya istediğiniz gibi modifiye edilebilir. Ürünün malzeme kalitesi çok iyi. Bunlar artılarıydı gelelim eksilerine. Bir tane eksisi var oda fiyatı[:D]


Durgun Oranda Japon Balığı ?
Merhaba,

Öncelikle akvaryumunuza 1 adet filtre edinmelisiniz. İç filtrenizin debisi yüksek ve canlılar bu nedenle rahatsız oluyorlar ise askı tipi filtre kullanabilirsiniz. Sistemde filtre olmadığı için havalandırma da söz konusu değil. Filtre kullanılmayan küçük hacimli akvaryumlarda sık su değişimi ile sistemi idame ettiren hobiciler var fakat bu hem zahmet hemde uzun vade de sorunlara açık bir anlayış. Akvaryum hacminizi ve canlı yükünüzü bilmiyorum fakat imzanızda yer alan bilgilere dayanarak akvaryum hacminize canlı yükünüzün fazla olduğunu düşünüyorum.

Japon balıkları beslenmesinde daha çok bitkisel içerikli yemleri tercih etmelisiniz.

Balığınız üzerinde ki deformasyonu görmediğim için anlatmış olduğunuz bilgiye dayanarak japon balıkların da sıkça rastlanan bir hastalık olan mantar olmasından şüphe ettim.

Mümkünse balığınızı filtre, ısıtıcı ve havalandırmanın bulunduğu bir akvaryuma alarak tedaviye bu şekilde devam etmenizi öneririm.
Sadece Erkeklerden Oluşan Show Akvaryumu
Merhaba arkadaşlar,

Fazla vaktinizi almayıp hemen konuya girmek istiyorum. 130x50x50 ölçülerinde bir akvaryum yaptırmayı ve salonda show akvaryumu kurmayı planlıyorum. Bu ölçülerde ki bir akvaryuma 5 adet erkek Frontosa ve 6 adet Leluipi koymak istiyorum. Erkek Frontosalar arasında kavga çıkma olasılığı varmıdır? Dişi olmayacağı için bir rekabet ortamı olacağını düşünmüyorum fakat Frontosa hakkında bilgiye sahip arkadaşların görüşünü almak isterim.

Teşekkürler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.