ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Veli Sorkulu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mart 2008 17:36
Son Ziyaret:
28 Ekim 2015 16:41
Toplam Mesaj:
98 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Veli SORKULU
Doğum Tarihi:
14 Aralık 1987
Yaş:
36
İl:
Kayseri
Meslek:
İcra İşleri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Olduğu kadar, Olmadığı KADER...



Veli SORKULU

SON 10 MESAJI

Tropheus İlangi Yellow yeni yeme nasıl alışır?
2 gün uzun bir süre değil mi? Balıklara zarar gelmesinden de korkmuyor değilim. Sanırım balıkları tabir yerindeyse açlıkla terbiye ederek alıştırmam lazım.
İlangi Sorunu (tedirginlik ve renk)
[QUOTE=pawliger]Arkadaşlar merhaba
100*50*60 ebatlarinda akvaryum kurdum 18 tane ilangi yavru aldim. Acemiligime verin birkac soru sormak istiyorum. Baliklari alali yaklasin 2 ay oldu. Fakat aldigimdan beri her harekette surekli kacma saklanma problemi yasiyorum ve pul yem attigimda bir turlu suyun uzerine cikmiyorlar. Bir diger husus ise forumdaki diger ayni ebattaki ilangilerle karsilastirdigimda hepsinin renklendigini fakat benimkilerin hala beyaz ve bazen siyah oldugunu goruyorum. Bunun sorunu nedir acaba benmi bir yerde hata yapiyorum?
Sera flora pul yem
Dainichi fx
Nls thera a+
Ve tablet kullaniyorum.
[/QUOTE]


Bir hususu bilginize danışmak istedim. Verdiğiniz yemlerden Dainichi FX Granül Yemi balıklarınıza yedirebiliyor musunuz? Yeme ilgileri nedir. Aynı yemden bende sipariş ettim ama yemiyorlar ilgi sıfır. 
Veli Sorkulu2014-04-04 11:49:56
Tropheus İlangi Yellow yeni yeme nasıl alışır?
Hobici Arkadaşlarım Merhabalar...
Çok uzun yıllardan sonra tekrar bu Foruma dönmüş olmanın verdiği mutluluğu taşıdığımı öncelikle belirtmek isterim. Yıllarca Malawi Yunus balığı beslemiş birisi olarak artık Tropheus Severler arasına katıldım. Akvaryum ebatım yandan Sump lı 150*50*60 Mobilyalı olarak türe geçmeden yeni yaptırdım ve şükür problemsiz kurdum. Akvaryum ve balık besleme işine her ne kadar yabancı olmasam da bu türde yeni olduğumdan bir kaç hususta bilgilerinize danışmak istedim. Muhakkak Forumda epey araştırma yaptım, internette okudum ama cevaplandıramadığım soruları sorma gereği duydum.
  1. Balıklarım yeni akvaryumum da 2. haftasındalar. Balıkları da yeni aldım. Şükür şimdilik bir sorunları yok. Sanırım adaptasyon sürecini sancısız atlattım.
  2. Balıklarıma 5 çeşit yem aldım. Jbl Premium Spirulina %40 Pul Yem, Sera Flora Pul Yem, Tropical Süper Spiru Tabin A Tablet Yem, Tropical %36 Süper Forte Granül Yem ve Dainichi Veggie FX Granül Yem.
  3. İlk üç yemde sıkıntımız yok maşallah deli gibi yiyorlar. Fakat granül yemde sıkıntımız var yediremiyorum. Granül olduğundan, yem dibe çöktüğünden mi yemiyorlar yoksa yem ağızlarının tadına göre mi değil anlamadım. Araştırmalarıma göre bu iki yemi de severek yemeleri lazım. Bu iki yemi sevdirmek ve yedirebilmek için neler yapmam gerekir. Balıkları aç bırakıp az az bu yemlerden mi vermem lazım?Yem birde dipte kalınca suyu kirletir korkusu yaşıyorum. Bu hususta üstün bilgi ve tecrübelerinizden yararlandırıp bilgi verirseniz sevinirim. 
Hepinize sağlıklı günler ve balıklar diliyorum.
Çağdaş ÖZDOĞAN2014-04-05 13:08:16
Black Cameron Calvus Cinsiyet ( Resimli )
[QUOTE=Baracuda]Ben aslında Tanganyika türlerinden çok anlamam öyle 2-3 sene bu türleri besleyemedim, yüzgeçleri arkaya doğru uzanır sivri pozisyon almış ve çenenin daha dik olarak yukarı çıktığını görünce erkek olduğunu düşündüm ve öyle yazdım üzgünüm siz beni dikkate almayın. Calvuslar artık her yerde bulabileceğimiz bir balık, bir ara alıp besleyim ve bende öğreneyim artık. İnsanoğlu beşerdir, şaşarda.
Saygılar.
[/QUOTE]
 
Yok önemli değil Ali bey, önemli olan doğruyu bulabilmek bu balığı yanında erkeğiyle birlikte ankaradan getirmiştimde erkeği çok hoş heybetli bir balık maşallah :) buda biraz normal dişi oranlarına göre büyük olunca bilen üstadlara sorma gereği duydum .. Kalabalık bir koloni içinden almıştım bunu inanıyorum ki kısa zamanda da yavrusunu alırım dişi olduğu %100 kesinlik kazanır ..
Black Cameron Calvus Cinsiyet ( Resimli )
Arkadaşlar merhaba dişi diye bildiğim calvusumun cinsiyetini birde burada işin ehli bilen dostlara danışmak istedim .. Sağlıklı balıklar ...
 







 

delibalta2009-03-29 15:18:36
Calvus Yerini Koruma
en azından linki yada youtube deki video başlığını verirseniz biz bakalım, youtube ye gidiyorum fakat videonuzu bulamadım
Kayseri Ankara Buluşması Gerçekleşti(Süper Fotolu)
Maaşallah ...
 
Ne güzel bir gün olmuş.Esasında bende eğlenceye katılacaktım enes abiyle filan msn de görüşmüş isim yazdırmıştım ama hesapta olmayan işlerden dolayı katıladım.
 
Enes abinin yanına gittim özürlendim dükkanda beni görmüş sen gel bakıyım şöyle diyor hesap alacak LOL Ee tabi bizde verdik hesabı Tongue
 
Gerçekten çok güzel bir gün olmuş nasip olsa katılabilsek daha güzel olurmuş , başka zamana inşallah.
 
Ankaralı misafirlerimize de teşekkürler ederiz , onca yolu çığnayıp geldikleri ziyaret ettikleri için.
 
Bu arada Tavla ve uçan arkadaşların resimleri harika.Daha önemlisi o kareleri yakalayabilmek uzmanlık gerektirir tek kelimeyle Bravo !! ClapClapClap
Kayseri Başkenti Ağırlamaya Hazırlanıyor
Enes abi başlığı geç farkettim , sen olmasan oda olmayacaktı , sağol.
 
Listeye benide eklermisin bende katılmak isterim.
 
Güzel bir gün geçirmek temennisi ile ..
Blue Zaire Mobaları ürettik
Maaşallah hayranı oldugum balıklar , hep hayalimdeki akvaryumu süslemişlerdir mobalar.Sanırım hep hayal olmayada devam edecekler gerek temin etmesi (maddi) , gerekse bakması hayli zor bizi yıpratacak işler Smile
 
Tebrikler ...
Calvusum Yumurtladımı Acaba?(2.batım geldi :) )
Akif bey maşallah Calvuslarım yavruladımı derken derken birinci batım gelmiş , ardına onların sağlıklı büyümeleriyle uğraşırken ikinci batımda gelmiş inşallah devaı sağlıklı şekilde gelecektir.
 
Calvuscuları böyle gördükçe bende sabırsızlanıyorum bir türlü gerekli tertibatı hazırlayıp da calvus a geçiş yapamadım gün geçtikçe içim içimi yiyor Big%20smile

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.