ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
UĞURBABÜR
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
49
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Şubat 2008 12:38
Son Ziyaret:
2 Saat 10 Dakika önce
Toplam Mesaj:
130 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Uğur BABÜR
Doğum Tarihi:
11 Haziran 1961
Yaş:
62
İl:
Bursa
Meslek:
Makine Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


150x60x60 High tech tropkal
70x50x50 L201-L260
Uğur BABÜR

SON 10 MESAJI

Filtreye Akvaryum Tabanındaki Bağlantıyla Sugirişi
Bence riskli bir tasarım.Tek artısı filtre bastonlarının tank kenarında görünmemesi.Görsel açıdan avantajlı ama o filtrede bir sıkıntı sızma vs olması halinde tüm tankı dışarı boşaltacağını unutmayın.
Dış Camı Kırılan Termometre Kullanmak
Şu andaki mevzuata göre termometreler içinde civa kullanımı yasaktır.O gördüğünüz kırmızı sıvı da civa değil alkoldür. Okuma yapılan sıvının renginin kırmızı olduğu tüm termometrelerde sıvı cinsi olkodür.Zaten sizinkinde iç kısım kırılmamış .oraya ağırlık yapıp termometrenin dik durmasını sağlayacak bir ağırlık doldurun , kum olabilir ,saçma tanesi olabilir, eski bir rulmandan bilyalarını sökebilirsiniz, hepsi olur. Sonra dış kısımdan silikon sürerek kapatın ,hiç çekinmeden kullanın.Eğer içine yeterli ağırlık dolduramazsanız suda dik durmaz, Zaten genellikle bunlar bir vantuz yardımıyla cama tutturuluyorlar yani o da sorun olmaz bence.
İyi akşamlar dilerim.[EDIT]UĞURBABÜR,2021-01-07 21:51:18[/EDIT]
Eheim 2217 Sızdırma Sorunu Hak. Acilll !
Filtre üzerindeki gri kapak geçmedir.Kafa motoru bunun içindedir.Kapak yerine oturunca, kafa motorundaki çıkışa bir o-ring ile oturur ve kapaktaki hortum bağlantısı çıkış ağzı haline gelir.Bu kapağın çıkış ağzı olan kısmı eğilmeye zorlandığından bazen çatlayabiliyor.Çatlak çok az ise kırık olduğu belli olmaz, oradan damlama yapar.O kapağı kenar tırnaklarından kurtarıp çıkarın, çıkardığınız kapağın ağız çıkış kenarında çatlak var mı kontrol edin varsa hızlı yapıştırıcı ile yerine oturmasına engel olacak bir kalınlık oluşturmadan yapıştırın o ringine dikkat ederek takın .Sızıntının hortum kenarından olduğunu sanmıyorum, o vidalı rakor hortumu sıkar , oradan sızıntı olması mantıksız.[EDIT]UĞURBABÜR,2020-11-02 08:10:34[/EDIT]
Cüce Vatozların Bitmeyen Küp Tutma Kavgası
Bir kaç tane daha küp koyun. Telef olmasın zavallılar:[:P]
Bu Akvaryum Kumunu Bilen Var Mı?
Kumunuz hiç tereddütsüz auaclaydir.Sorunsuz kullanımı vardır.Bitkilide hafif olduğu için bitkiyi tutturmakta sıkıntı yaşayabiliisiniz.Kararma dediğiniz üstteki partiküllerin yosunlanması nedeniyledir. Üst katmanı hafif karıştırın.Yosunlanan tanecikler alta geçip ışıksız kalarak yosunları ölür.Ama en iyisi ışığı azaltmanız ; zaten sorunun lede geçtikten sonra oluğunu sizde farketmişsiniz. Bir timer yardımıyla süreyi biraz daha azaltın.
Lav Kırığı
Evet lav kırığı peyzaj işlerinde de kullanılır, aynı malzemedir.Akvaryum için satılanlar elenerek belli granül büyüklüğüne getirilmişlerdir.Peyzaj işleri yapanlardan granül büyüklüğüne bakarak alırsanız çok daha ucuza temin etmiş olursunuz.
Akvaryum Silikon Kokusu Ve Kurumasi
Silikon hava ile temas ettiği yüzeylerden başlayarak, iç kısımlara doğru kurumaya devam eder.Bu yüzden dediğiniz olay son derece doğal.Yani iyice iç kısımlarda kalan bölgelerin kuruması için biraz daha beklemeniz gerek.Düşünün bir akvaryum köşe noktasında kuruyacak silikon kalınlığı en fazla cam kalınlığınız kadardır.Bu da en fazla 3 günde kurur. Ama sizin gibi silikonu bir yüzeye sürerek yama yaptığınızda orta bölgedeki silikonların hava alan kenar bölgeye uzaklığı 10-15 cm olabilir.Bu da doğal olarak iç kısımların kurumasını geciktirir.Bastırdığınızda o bölgedeki silikonun hareket etiğini görüyorsanız daha kurumamış demektir.Bence iyice kurumadan su doldurmayın derim.
Su Sıcaklığı
Oda sıcaklığı 24 iken , hiç ısıtıcı olmadığında bu akvaryumun 21-22 derecelerde olması beklenir.Başka bir kaç termometre ile de deneyin.Bu termometre doğru ölçmüyor olabilir.Gerçekten ısıtıcı ya da ısınmaya neden olan bir faktör olmadan , Bursada , bu tankın 27-28 derecede olması mümkün değildir derim.
Co2 Regülatör Tamiri
O bağlantıdan kaçırdığına emin misiniz.Regülatörün ana rakorunda tüp ile arasında teflon beyaz bir conta vardır.Bu contanın zamanla sertleşmesi nedeniyle oradan da kaçırabilir.Sabun köpüğü yardımıyla önce tam olarak nereden kaçırdığından emin olun.
Dipte Biriken Toz Ve Diskilar
İlkay bey
Ben hiç sumplı sistem kullanmadım ama üstten ızgara ile su alan bir sump, suda haraket az ise, ister istemez dipte pislik toplanmasını ortadan kaldıramaz.Çözüm yine de bence kafa motoru kullanmanızda.İç filtreyi gövdesiyle takmayın, çünkü kafa motorunun çevirdiği su miktarını azaltır.Biz burada kafa motorundan ya da iç fitreden pislik toplamasını beklemiyoruz, suyu mümkün olduğunca çok hareketlendirmesini bekliyoruz.Temizliği, sump yapacak zaten. Hem Ömer Ali beyin dediği gibi kafa motorunu dibe yakın takmak için de filtre gövdesini çıkarmanız gerek. Kafa motorunu değişik bölgelerde deneyerek en iyi hangi konumda yararlı olacağını gözlemlersiniz .Bu kafa motoru sürekli de çalışabilir, ama motor kuvvetli ise balıkları devir daim içinde sürekli rahatsız edebilir . O yüzden bir timer ile çalıştırırsanız, temizlik için yeterli olacak minimum süre kadar çalıştırmanız yetecektir.Onu da gözlemleyerek göreceksiniz. Sonuçta zaten eski iç filtreniz elinizde masraf yapmayacak sadece deneyip sonucu göreceksiniz.
Bir de sağda ısıtıcı önünde sump motorundan gelen hortum çıkışı var ya, onu biraz daha aşağı kuma doğru yönlendirin ki ,o da dipte biriken pisliklerin hareketlenmesine katkıda bulunsun.
Bu arada üstten taşırmalı sumplar ,elektrik kesintisi vs durumlarda taşma tehlikesine karşı en garantili sistemlerdir, kötü denemez.
iyi günler dilerim.[EDIT]UĞURBABÜR,2020-03-24 22:19:34[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.