ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
battac
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ocak 2008 20:50
Son Ziyaret:
12 Mart 2010 20:19
Toplam Mesaj:
131 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
baturalp üst
Doğum Tarihi:
15 Aralık 1994
Yaş:
29
İl:
Erzurum
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Lepistesin Doğumu (video)
Paylaşım için teşekkürler.
 
Saygılar..
Zebra yavrularını nasıl ayırayım?

Herkese teşekkür ederim sizlerin dediği gibi yaptım.Son durum ise sağ kalabilen 25 yavru ile anneleri aynı akvaryumdalar şu an.

Saygılar...
Zebra yavrularını nasıl ayırayım?
Arkadaşlar zebra yavrularının yavrulukta olanlarını dün akşam yavrukuğu devirip yemişlerMutsuz.Diğerleri yani anne ve babalarıyla kalan 2,0-25 yavru ise gayet sağlıklı ve sağlam çok iyi koruyorlar yumurcaklarıSok.Ama ben ne olur ne olmaz bugün bir akvaryum alıcağım ve yavrularla annesini içine atmayı düşünüyorum.Asıl proble yavruları nasıl alcaz süzgeçle al deseniz imkansız benim aklımda bir fikir var ama yinede sizin fikirlerinize başvurmak istiyorum yavrular malum 2 günlük ve çok küçük olduğundan onları dip çekim pompasıyla almak istiyorum koyacağım akvaryumun suyunuun hepsini ana akvaryumdan alıp yavru akvaryumuna eklemeyi  düşünüyorum.Anneyi yavruların yanından 1 hafta gibi bir sürede ayırmayı düşünüyorum siz nasıl düşünüyorsunuz beni onaylıyormusunuz yardımınız gerek.
 
Saygılar...
şu anda yunusum sp ile çiftleşiyor
Benim bir sefer yakop ile kalikom çiftleşmişti. İnanamamıştım ama bu titremeler ve hareketler çiftleşmeden başka bir şey değildi. Ama kaliko yuttu galiba yumurtaları Sikkin Ben de böyle bir olay görmüştüm. Özen Gözcü2009-05-13 09:47:53
Eş tutarmı?

Eş tutar merak etme.

Zebra cichlidim yavruluyacak
Tebrik ederim sizi. Benim daha bugün yavruladı. Sizinkiler de 4-5 güne çıkar. Su değerlerini iyi tutmaya bakın. Su değişimi yapmanız iyi olmuş. Mantarlaşmayı önler.
Anne veya baba cichlidler arasında bence yavrularına en büyük ilgi ile bakan balıklar. Siz ayırmayı düşünüyorsanız ayırın. Anneyi yanlarında bırakmanız daha iyi olur. Çünkü anne mantarlaşan yumurtaları sağlamlarından ayırır. Yavrulara yemlenmeyi öğretir. Başarılar dilerim.
Saygılar...
Özen Gözcü2009-05-13 11:35:09
zebra cichlidlerim yavruladı
[QUOTE=Zebraqueen]Sen bence yavruluğa doldurabildiğin kadar doldurBig%20smilesonra üzülme,gerçi nadir yerler diğer balıklar ama garantiye al 20-30 yavru (arada bir dışardakileri al yavrulua haksızlık olmasın xDBig%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smile[/QUOTE]
saol kardesBig%20smile
zebra cichlidlerim yavruladı

[QUOTE=balık94]Foklörcü kardeşim sen de benim gibi hem folklörcü hem de zebracısın anlaşılan.Yavruların hayırlı olsun.Ancak yavrular zamanla azalacaktır ve sen bunu en sonunda farkedeceksindir.Çünkü diğer balıklar gece olduğundan yavruları anne ve babalarından gizlice yiyor.En iyisi sen yavruları yavruluğa geri koy yada yavru akvaryumu alıp içine koy.[/QUOTE]

Foklörcü kardeşimBig%20smile.Zaten 60-70 tane yavruluğun içinde geri kalan 20 ise anne ve babaları bakıyor onlara onları daha yakalamam çok zor diğerleri küpün içinde diye yakalamam kolay olmustu onları gözlemelemek çok zevkli zaten anne ve babaları akşam olunca küpün içine alıo çok nadir azalabilir bence

teşekkür ederim.
saygılar....
zebra cichlidlerim yavruladı

Arkadaşlar bugün foklör provasından dönerken akvaryuma göz atıyım dedim birde baktımki küpün içinde bir sürü zebra yavrusuBig%20smile malum akvaryum kalabalık olduğundan korktum ve ani bir kararla küpü büyük süzgeçle komple çıkarttım ve küptençıkan yavruları süzgeçle yavruluğa koydum 60-70 yavru şuan yavrulukta biraz yem dövüp un haline getirdim.Akşam foklörden tekrar döndüğümde ise 20-25 yavru anne ve babalarıyla attayaKahkaha yani gezmeye çıkmış ve bir sürü balığa rağmen anne ve babaları yavruları iyi koruyor şuan yavrularıın yanına yaklaşma rekoru venüstüsün sadece 30 cm yakalsabildiTebessüm yani anlıyacağınız yavrulara anne ve babaları çok iyi bakıyorlar yavruluktakilerin ise keyfi yerinde bugün artemia alıp çıkartmayı düşünüyorum ufaklıklar iyi mama yemeliBig%20smileçok mutluyum yavru aldığım için harika bir duygu anne ve babalarının yavrulara bakmaların gözlemlemek apayrı bişey arkadaşlar yavruların bakımlarıyla ilgili deneyimlerinizi bana aktarırsanız mutlu olurum keretaların resmini bir kaç saat sonra koyarım inşallah.

 
Saygılar
New Aqua Bits Yemler?
Güzel yem ben kullanıyorum içinde kurutulmuş tatlı su karidesi ile tuzlu su kalamarı var bu yemin discus için olanlarından alıp ikisini karıştırın.Daha iyi olacaktır.
 
 
Saygılar....

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.