ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
O.Kılıçaslan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Kasım 2007 16:16
Son Ziyaret:
04 Ekim 2017 20:23
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Oğuzhan KILIÇASLAN
Doğum Tarihi:
05 Ekim 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Avukat
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



SON 10 MESAJI

Melek Yarvularına Bakan Çift Aynı Akvaryuma Tekrar
Cevabınız için teşekkürler. Ben de öyle düşünüyorum.Umarım birşey olmaz.
İyi akşamlar.
Melek Yarvularına Bakan Çift Aynı Akvaryuma Tekrar
Dostlar merhaba. 40 litrelik akvaryuma ayırdığım bir melek çiftim vardı ve yavrularına bakıyorlardı. Yavrular 2 haftadır serbest yüzüşteydiler; fakat çift dün aynı akvaryuma tekrar yumurtladı. Şuan yumurtaları koruyorlar, mevcut yavrulara herhangi bir tepkileri yok. Hiç karışmasam bu şekilde yavruları yemeden devam ederler mi sizce? Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Akvaryumda Beyaz Kurtçuklar + Hasta Balık - Video Ekli
Anladım Mesut Bey. Çok teşekkür ederim ilginiz için. Su değişimi sorun oluyor 450 lt. olunca. Hergün max. %10 yapabilirim; ama dediğiniz gibi denemekte fayda var ki umarım parazit yerine su değerlerinden kaynaklanıyordur.
Akvaryumda Beyaz Kurtçuklar + Hasta Balık - Video Ekli
Cevabınız için teşekkür ederim; evet dışkı beyaz. Verdiğiniz linki okumuştum. Tedavi flagy serum gibi duruyor. Kurtçuklar için ise video izleyen arkadaşlar kesin teşhis koyabilirler kanımca. İyi akşamlar dilerim.
Akvaryumda Beyaz Kurtçuklar + Hasta Balık - Video Ekli
Dostlarım merhaba.

2 ay önce kurulmuş akvaryumumda beyaz kurtçuk sorunu baş gösterdi. Araştırmalarım sonucu zararlı bir tür olmadığı kanısına vardım; ancak bir de sizin incelemenizde fayda buluyorum. Kurtçuklar hem cama tutunup susuz bölgede bulunabiliyorlar hem de suda S şeklinde kıvrılarak yüzüyorlar. Size göstermek amacıyla video çekerken bir kaçını melek balıklar yedi, umarım zararlı değildir.

Diğer yandan videonun sonunda çektiğim melek balığı ise 4 gündür aynı şekilde ya da dipte kuytu bir köşede duruyor. Yeme karşı isteksiz ve dışkısı beyaz. İç parazitten şüpheleniyorum. Bu konuda da yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Akvaryum 450 lt., zemin iri lav kırığı, filtre sadece sirkülasyon amacıyla mevcut, 8 melek balığı (eş tuttuktan sonra diğer 6'sı gönderilecek), 4 tane lepistes (birilerine vermeye üşendiğim balıklar), 8 tane yavru sae, 100 kök civarı bitki, sıvı gübre + mikro element önerilen miktar, tüplü sisteme geçene kadar ahşap hava taşıyla kullandığım 2 şişelik (5lt) mayalı sistem -24 saat, 450 watt ışık 5+5 saat, 24,5 derece sıcaklık. Yemleme biraz fazla kabul ediyorum, Azaltıldı, Sabit bekleyen balık haricindekilere sarımsak suyu eklenmiş yem verilmeye başlandı.

[VID]https://youtu.be/RLloWjWfBG0[/VID][EDIT]O.Kılıçaslan,2015-11-16 17:09:33[/EDIT]
Melek Balıklarında Nasıl Yavru Alınır(resimli)
Sanırım sizin için yumurtlaması ya da canlı doğurması değil de yavru almanız önemli. Bu yüzden hem hobide yeni olmanız hem de hızlı yavru almayı istemeniz sebeiyle size canlı doğuran türleriyle başlamanızı tavsiye ederim. Kılıç balığı hariç diğer canlı doğuranlardan karma bir akvaryum yaparsanız istediğinizi elde edersiniz. Aslında kılıç balığı da ekleyebilirsiniz ama tüm yavruları eninde sonunda yerler. Ayrıca akvaryuma birkaç bitki de eklerseniz yavruların hayatta kalma şansı artacaktır.
Altum ama hangi altum ....
Paylaşımınız için çok teşekkürler. Senelerdir altum arıyorum bir türlü bulamadım maalesef... Zorun da zoru olmasına rağmen keşke bulunsaydı ülkemizde.. Eminim kıymetini bilecek akvaristler çıkardı..
Çoklu akvaryum çalıştırma
Buna benzer sistemler her zaman bana da çekici gelmiştir; fakat herhangi bir akvaryumda herhangi bir balığın hastalanması sonucu tüm akvaryumlara bakteri bulaşması riskini göze alamadım..
Fosfat Gübresi Tavsiye..
Cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim dostlarım. Bugüne kadar çok az sorun yaşadım akvaryumumda. Şu an idrak ettiğim kadarıyla ihmal ettiğim tek nokta kimyasal test yapmamam olmuş; benim için en kesin çözüm gereken testleri alıp bilinçli bir şekilde hareket etmek olacak..
Fosfat Gübresi Tavsiye..
Teşekkür ederim dostum; sanırım bende aynı yola başvuracağım..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.