ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kafkas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Eylül 2007 01:45
Son Ziyaret:
03 Şubat 2024 09:02
Toplam Mesaj:
47 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alpaslan özel
Doğum Tarihi:
04 Temmuz 1976
Yaş:
47
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ALPASLAN ÖZEL

SON 10 MESAJI

60-30-30
Akvaryumun hacmine göre balık koymanı tavsiye ederim mesela fazla olmamak şartı ile canlı doğuran familyası olabilir lepstes ,molı yada melek gibi mesela senin tankında sadece dediğin balıkların kısa süreli olmak şartı ile yavruları koyulur genelde o tür balıklara büyük hacimli tanklar kullanıyoruz ki balıklar rahat etsin iyi büyüsünler.
Saygılarımla kafkas2009-09-26 19:54:47
Dış filtremin kutusu kırıldı ne yapabilirim?
Dış filtre yedek parça satan yerler var oralardan temin edebilirsiniz sanırım ama marka olarak bulunurmu ? onu araşrtırmak lazım ben bi ara onlıne satış yapan sitelerde görmüştüm .
yavruların büyüme süresi
15 LT akvaryum onlara cezaevi gibi olur bence akvaryumunuzun ufak olmasından   dolayı sağlıklı balık büyütemessiniz en kısa zamanada yavruları ve ebeveynleri büyük bi akvaryuma taşımanızı tavsiye ederim.
Akvaryumumda Yaşayacak İdeal SP Sayısı Kaçtır!
Beslenmez die bir şey yok ama ne kadar sağlıklı olur o tartışılır şimdilik iyi gibi görünsede ilerde büyüdüklerinde sorunlar başlayacaktır. Bazen biz bu sorun ları göremeyiz hata her şey çok güzel gibi de görüne bilir ama ileride yavru alamama damızlık hale geç gelme eş tutamama veya hacim darlığından ve su azlığından kaynaklanan su bozulmaları,nitrar patlamaları balıklardaki ani ölümlerde sebebiyet verme olasılığı çok yüksektir saygılar.
akvaryumdaki bulanık su
bakteri kültürü umarım işe yarar.kafkas2009-05-19 11:10:58
akvaryumdaki bulanık su
yaklaşık 4 aydır beslemekte olduğum discuslarım son 2 haftadır çok kötü günler yaşamaya başladı. Sebebi ise akvaryumdaki bulanıklık beyaz bir bulanıklık başladıki önüne geçemiyorum ne kadar su değiştisemde aynı hala devam eden bir bela. Akvaryumumda 10 adet 6 aylık discuslarım var günde %15 ila 20 dip çekimli su değişimi,akvaryumcudan aldığım sera clear marka ilaç hiç biri teğsir etmedi malesef su bulanıklığı geçer gibi olmasına rağmen ilaç etkisini kaybettikten sonra bulanıklık yeniden başladı dış morotumda biyolojik sünger ektif karbon yani her şey mevcut akvaryumum 300 lt cama cam bir akvaryum bu konuda yardımcı olacak arkadaşlarıma   şimdiden teşekür ederim.
NOT : YEM OLARAK TA TETRA DİSCUS KULLANMAKTAYIM
Discus Beslemek
Ben öncelikle arkadaşımın bir sürü ilaç maliyeti konusuna katılmakla beraber discusunda o kadar kolay bir balık olduğunu konusuna katılmıyorum yıllarca malavi tanganyika besledim ürettim yaklaşık 1 yıl discus araştırdım makeleler ve söleşileri değerlendirdikten sonra discus beslemeye başladım haa eski akvaristler için bazı şeyler kolay ama bir malavi yada canlı doğuran kadarda kolay değil discus beslemek biraz daha meşakkatli bana göre forumları iyi ve sağlıklı bir badlık büyütmek bilgi ve deneyim gerektirdiğine inanıyoruım bu yüzden kademelere ayırmak gerekirse şu an için 10, kademenin 8. ci sarasına gelirki bence biraz daha meşakkat ve özveri aynı zamanda bilgi deneyim ve dikkat gerektiren bir bir türdür.
Saygılarımla.
üreme boyutları
Önemli değil Samet Bey ana sayfanın üst kısmındaki arama butonuna beta yazarsanız daha fazla bilgilerde edinebilirsiniz daha bir çok makale var sanırım.

Saygılarımla. eren the legend2009-03-10 09:38:42
üreme boyutları
http://www.akvaryum.com/makale.asp?id=16&alt_kat=1465

Bu link sana fazlasıyle yardımcı olur sanırım.
Saygılarımla.
Mavi prenses yavru bakımı ve tecrübeleri
Bana kalırsa koyacağınız tank çok ufak ama balıkların boylarının ufak olması ve acil olması açısından benim görüşün en fazla 1 ay sürekli dip çekimi ve su değiştirmek şartı ile zaten o balıkları uzun süre orada tutarsanız büyümelerinde sorun hatta ölümler bile yaşarsınız.
Saygılarımla.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.