ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
HTeS
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Temmuz 2007 23:02
Son Ziyaret:
16 Kasım 2017 14:30
Toplam Mesaj:
185 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Halil İbrahim TÜRKMEN
Doğum Tarihi:
22 Nisan 1985
Yaş:
39
İl:
Kayseri
Meslek:
Gıda Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



70*50*40h Msobo magunga
70*35*40h LDA33 çifti

SON 10 MESAJI

60*60*40h İçin Malzeme Seçimi

Merhaba Arkadaşlar,
60*60*40h tank için bu malzemeleri almayı düşünüyorum sizce fiyatlar uygun malzemeler kaliteli midir ve en önemlisi bu malzemeler bu akvaryuma uygun mudur? Yorumlarınızı bekliyorum..



 Aquarium Systems New Jet 1700 Akvaryum Pompası----137tl




Red Sea Deniz Tuzu 4 kg 120 lt -------------------------------60tl

 Orca 80-EXT Protein Skimmer---------------------------------530tl

Dazs Flake Aragonit Kum 13,6 kg-------------------------85tl


Toplamda: 1200-1300tl gibi bir maliyet


yeni bir pico, yine bir pico (fotoğraflar eklendi)
Çok güzel bir pico olmuş. Benimde bu aralar araştırdığım bir proje malum maliyetler yüzünden :( Akvaryum ve aydınlatma için özelden mesaj atabilirseniz bende almayı düşünüyorum. Hem önümde de siz varsınız buradan yardım alarak daha hızlı ilerleyebilirim diye düşünüyorum şuan. Sizce malzemeleri alıp başlayayım mı yoksa sizin akvaryumda ki gelişimleri bir süre takip edip öylemi başlayayım?
mercansiz akvaryum kurulumu hk.
Bende iki tane o ufaklıklardan beslesem yeter diye başladım ama öyle olmuyor tabi. Canlı kayadan korkacak bişey yok ölü kaya koysanız bile oda biyerden sonra canlanacaktır. Forumları biraz deşerseniz ustaların yazdıkları daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Malzemelerimi 3 ayda topladım. Kuruluma başlıyorum
Öncelikle hayırlı olsun kurulum. Bu kadar büyük bir akvaryumu deniz yapmak bile başlı başına bi cesaret ister. Çünkü malzeme fiyatları bu akvaryum için kaliteli seçilirse uçuk olacaktır. Sizi kutlarım. Konunun takipçisiyim bende bu kadar büyük olmasada bi akvaryum kurmak üzereyim burada tarşılan konuların bana da çok faydalı olacağını düşünüyorum.
Siyah Tetra,Melek,Gürami,LDA33
Yakın zamana kadar içerisinde sadece LDA33'lerimin bulunduğu akvaryumuma yeni canlılar ekleyerek hareketlenmesini sağlamak istedim.Biraz araştırma yaptıktan sonra bu türlerin birbirleri ile iyi geçindikleri kanaatine vardım ve böyle bir akvayum çıktı ortaya.Şimdilik bitki yok ama eklemeyi düşünüyorum tabi ekstra bakım gerektirmeyen bitkilerden olmalı.

Canlılar;
13 Siyah Tetra
3   Melek
2   Gürami
2   LDA33

Bakım;
Yok denecek kadar az :) Tetra-Tec Ex-1200 kullanıyorum filtrasyon olarak. Nadiren dip çekimi yapıyorum çok ihtiyaç olmuyor. Eksilen suyun tamamlanması.

Yemleme;
Vatozlarım için 4 farklı kaliteli yem kullanıyorum.Günde 1 kez yemliyorum.
Diğer balıklar için Sera Flora,Vipan ve Nls Discus Formula kullanıyorum. Çeşidi arttırmayı düşünüyorum.Günde 3-4 kez yemliyorum.

Akvaryum;
Yağmur marka 73*33*40h boyutlarında ve 90 litre civarında.
Aydınlatma 1 adet grolüks floresan.

Resimler çok iyi değil özür dilerim telefon çekimi;



Kayseri'de kaliteli akvaryumcular hangileri ?
Konu üzerinden biraz zaman geçmiş ama genede fikrimi söylemek isterim Kayseri için Tanganyika,Malawi ve L serisi vatozlar için şiddetle LD Akvaryum tavsiye olunur.
Tropikal, Canlı Doğuran türleri için Eflin Akvaryum tavsiye olunur.İkiside özel siparişle aradığınız canlılarıda bulup getirebilecek yerler.
Ayrıca belirtmek isterim ki iki mekanda gidip ben sohbet edip çay içmeye geldim diyip gidebileceğiniz mekanlar.
70*50*45h kurulumu
Tebrikler çok güzel bir akvaryumunuz var. Zamanında benzer ölçülerde bende kurmuştum hep sabırsızlığımdan bir çok hata yapmıştım. Bu akvaryumları görmek beni tekrar heyecanlandırıyor. Yakın zamanda tekrar tuzlu suya dönüş yapacağım.
Büyük Mangrov Kökü
Bu sorunu sanırım kaynar sudan geçirdikten sonra sıcak suyla iyice yıkayıp son olarakta suda bekleterek çözmeye çalışacağım.
Bir sorum daha olacak bu köklerin akvaryum hacmine göre kullanılması tavsiye edilen bi oranı gibi bişey var mıdır? Yoksa istediğimiz büyüklükte sağlıklı bir şekilde kullanabilir miyiz? Çünkü ben 75cm akvaryuma 75cm kök aldım. Görünüş olarak gayet güzel oldu ama sağlık olarak bi etkisi var mıdır? 
Büyük Mangrov Kökü
Arkadaşlar araştırıp okuduğum kadarıyla kökün kaynatılması tavsiye edilmiş genelde fakat kök çok büyükse tencere tavaya sığmıyorsa bulaşık makinasında mı yıkayacağız yani :) Bu konuda pratik bi fikri olan veya bir çözüm getirmek isteyen arkadaşların yorumlarını bekliyorum..Kök 75cm*35cm hemen hemen..
Yeni gelen L-46 damızlıklarım
Ertan Bey uzun zamandır yazmamışınız vatozlarda var mı acaba bi gelişme? Bu arada o balıkları LD'de görüp uzun süre öylece bakmışımdır :) Umarım yavru alırsınız..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.