ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nEVA
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Haziran 2007 00:34
Son Ziyaret:
29 Ağustos 2021 19:43
Toplam Mesaj:
109 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Engin Volkan AYDOĞMUŞ
Doğum Tarihi:
16 Ocak 1982
Yaş:
42
İl:
Izmir
Meslek:
Kamu Personeli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/28761.jpg[/img] "Vazifeyi ihmale uğratacak merhamet, vatana ihanettir!" Başkomutan

SON 10 MESAJI

Tetratec 1200 sızıntı

Aynı sorun bende de var. hepsiburada.com'dan 1 seneyi aşkın bir zaman önce Tetra Tec EX 1200 filtre almıştım, geçenlerde kapağın birleşim noktalarından su sızdırmaya başladı. Contasını temizledim, sepetlerini usulune uygun olarak defalarca taktım, milini temizledim ancak arıza devam etti.   Arızasının tamiri için hepsiburada.com'a kargoyla iade ettim, servise gönderildiğine ilişkin bir mesaj attılar, ancak 35 gündür ürün serviste hala geri göndermediler.  Bundan sonra asla Tetra Tec dış filtre almam, paranızla rezil oluyorsunuz.

Tetratech 1200 Su Sızdırıyor
Teşekkürler Erkan Bey. Sizin mesajınızı okumadan yarım dakika önce Anadolupet'e bir email göndermiştim zaten, umarım olumlu bir mesaj gelir de filtreyi hepsiburada.com'a kargoyla göndermek zorunda kalmam.
Tetratech 1200 Su Sızdırıyor
Ahmet Bey. Ben filtreyi söküp tekrar temizleyip takmama rağmen aynı sorun devam ediyor. TetraTecin İzmir de yetkili servisini bilenler varsa cevap yazarlarsa iyi olur.
Tetratech 1200 Su Sızdırıyor
Aynı şey bu gün benim de başıma geldi. TetraTec EX 1200 dış filtrem var. 5-6 ay önce akvaryumu boşalltığımdan temizleyip kaldırmıştım, o zaman hiç su sızdırması yapmıyordu. Bugün tekrar kurduğumda kapağın kovayla birleştirdiği yerlerden yoğun miktarda su sızdırdığını gördüm ve bütün şevkle uğraşarak kurduğum akvaryumla ilgili heyecanım sona erdi.
 
Filtreyi söküp, contasını, milini ve mil yuvasını temizledim, önceden temizlemeyi unuttuğum için biraz pislik vardı, ama temizleyip tekrar taktığımda aynı su sızdırmasının olduğunu tekrar gördüm.  Sızdırma tam olarak kovayı kapakla birleştiren yan kulakçıkların oradan geliyor.
 
Daha topu topu 7-8 ay anca kullandığım bir filtre, çatlak ve kırık olduğunu zannetmiyorum, contasında da herhangi bir problem görünmüyor.
 
Bu sızdırma neden kaynaklanıyor, deli olmak üzereyim, çok sinirlendim bu duruma? Angry 
 
Bir de Tetratec'in İzmir'de yetkili servisi var mı acaba? Yarın orayı arayacağım bulamadım. Filtreyi hepsiburada.com'dan almıştım.
 
 
 
Çeşme'deki deniz akvaryumunun yeri hakkında?
Videodan anlaşıldığı kadarıyla akvaryumun ve villanın sahibi olan mühendisin adı Mehmet Ali GÖKÇEOĞLU. Ufak çaplı bir internet araştırmasıyla adres ve telefonlarına ulaşabilirsiniz.
Resimlerini de ben ekliyorum.

Doğadaki Su Yosunları Hakkında?
Doğada oluşan o yosunların içinde binbir türlü parazit, bakteri ve diğer istenmeyen onlarca canlının bulunma olasılığı yüksek.  Ayrıca akvaryum sıcaklık şartlarına dayanabileceklerini de pek zannetmiyorum. Soğutmalı bir sistemde dezenfekte edilerek belki kullanılabilir. nEVA2008-06-14 15:28:29
Sarkıtmalı Aydınlatma ve Floresanlar
Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar, armatürü temin edersem resimlerini paylaşacağım.
Barış Er Bitkili(cüce amerikanlarım geldi
Tebrik ederim Barış Abi. Hakettiğin başarıyı yakalamışsın. Azim, araştırma ve birikimle bu noktaya gelmeyi başardığın için seni kutluyorum. Türkiye'de akvaryum hobisinin motor güçlerinden oldun. İnsanlar böyle tankları gördükçe daha çok bu hobiye yönelecekler, tecrübelerin yeni hobicilere ders olacaktır.
 
Saygılar.
Sarkıtmalı Aydınlatma ve Floresanlar

Önerileriniz için teşekkürler Ali Haydar Bey. Ancak hobiye bu kadar para yatırmak beni zorlar açıkcası. Şimdiye kadar bütün akvaryum gereçlerini hep araştırarak, sanayiden temin ederek (kum, torf, cam, filtre malzemeleri vs.) ucuza getirmeyi başardım, bu yüzden de biraz yavaş gidiyorum. İnsanın hesabını bilemecek kadar parası olsa dediğiniz gibi bastırıp parasını en fiyakalı, en kaliteli, hazır ürünü alır ve sıkıntısı olmadan amacına ulaşır, ancak biraz araştırarak, kendinden birşeyler katarak amaçlanan sonuca ulaşmak biraz bekletici olsa da hem daha hesaplı hem de daha keyifli olacaktır.

Bu arada hala kapağı nerede yaptırabileceğim konusunda İzmir'deki arkadaşlardan yardım bekliyorum, eminim bu problemini bir şekilde aşmış İzmirli forum sakinleri vardır.
nEVA2008-06-10 19:37:58
Bazalt mı? Aquaclay mı?

Elime 1-3 mm ve 3-5 mm kalınlıklarında bazalt kumlar geçti. Hangisini kullanacağım konusunda kararsız kaldım. Acaba bitkili akvaryum zemininde 1-3 mm olan mı, yoksa 3-5 mm olan mı elverişli olur?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.