ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ksznr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
44
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Nisan 2007 00:21
Son Ziyaret:
09 Aralık 2020 23:31
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Öksüz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur Öksüz

SON 10 MESAJI

Cryptoheros Cutteri Yavruları
Fotoğrafları sabırsızlıkla bekliyoruz. :)
Cryptoheros Cutteri Yavruları
Esat Bey geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. 7-8 lt bir tankta sadece kaya tuzu ile tedavi uyguladım. Herhangi bir ilaç kullanmadım. Geçmiş olsun.
Cryptoheros Cutteri Yavruları
Evet, 13 gün kadar bekledim çünkü keselerinden kurtulup kendi başlarına yüzmeye geçmemişlerdi henüz. Erkekle dişi beraber kalınca yeme eğilimi olmaz her ikisinde de. Fakat muhtemelen 1 ay kadar bir süre sonra, erkek çiftleşmek isteyecektir.[:)]
Cryptoheros Cutteri Yavruları
[QUOTE=yakaryus]Merhabalar ,
Bende Okan beyden bir cift cutteri aldim. Ve bugun yumurtalari gorduk[:)] Yavrulara artemia vermemiz gerekli midir yoksa kuru yem ile yasatabilir miyim?[/QUOTE]

Yavrularınız hayırlı olsun Esat Bey. Umarım kayıpsız büyütürsünüz. :) Ben yavrular keselerinden çıktıktan sonra toz şeklinde kabuksuz artemia ve kuru yem verdim afiyetle yediler,yiyorlar. Vermeniz mecburi değil elbette artemiayı ama hızlı büyümeleri için de gerekli bir besin. Artemia çıkarmakla uğraşacak vaktim olmadığı için kabuksuz artemia kullanıyorum ve memnunum. Ayrıca, Rotifish yavru yemlerini ikame edebilirsiniz artemia yerine.
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/26062/170720170120121.jpg[/IMG]
Cryptoheros Cutteri Yavruları
[QUOTE=Chewere]Yavrularınız hayırlı olsun sizin adınıza gerçekten çok sevindim zira balıkları almaya geldiğimizdeki heyecanınız hala aklımda, umarım kayıpsız büyütürsünüz. [/QUOTE]

Çok teşekkürler iyi dilekleriniz için.
Cryptoheros Cutteri Yavruları
Herkese merhaba , bu sevimli çifti edindikten sonra yaşadığım süreci yarı-kronolojik şekilde anlatmak istiyorum. Çalışma odamda olduğu için süreci oldukça anlık takip ettim. Aynı ve akraba türlerde benzer süreci yaşayan/yaşayacak arkadaşlar da zihinlerinde bir çerçeve çizmiş olurlar böylece, diye düşünüyorum.

Sayın [B]@Chewere[/B] 'den aldığım, sağlıklı Cutteri çiftimi 40 Lt'lik pipo filtreli ve 26 C derecedeki tankıma koydum, ilk 3 gün oldukça ürkeklerdi,saklanacak pek yer olmasa da bazen küpün arkasına veya pipo filtrenin altına saklanmaya çalışıyorlardı. Zaten hareket eden insan gördüklerinde aniden kaçıyorlardı. Bu arada akvaryumun yerden yüksekliği 70 cm civarında bunun da etkisi olmuş olabilir.

Yeme karşı ilgisizlik 4. güne kadar sürdü. Fakat dibe batan yemlerde de azalma olduğunu gördüm bu ilgisizlik süreci boyunca. Dördüncü gün yemlere karşı ilk hamleyi dişi yaptı. Halbuki kendisi erkeğe göre daha ürkekti. Yem olarak Tetra Bits kullanıyorum zaten bana gelmeden önce de aynı yemle besleniyorlardı. Erkeğin yeme karşı hamlelerini pek görmedim hala daha pek ilgili değil yemle. İlgisizlikten kastım; Tetra Bits yavaş yavaş batarken dişi hızlıca hamle yapıp alırken, erkek kumların üstüne düşenlerden alıyor. Erkek kimi zaman yem tükürdü kimi zaman yedi. İlginçtir Ahm Spirulina Garlic Sarımsaklı yemi attığımda ise erkek tükürmeden yedi. Dişi zaten seçmiyor. Bütün bunlara rağmen erkek balık sağlıklı durumdaydı. Bu 4 günlük süreçte erkek küpü sahiplenip etrafını kazmaya başladı. Birkaç kere de kısa aralıklarla dişiyi kovaladı fakat bu kovalamalar hırpalayacak biçimde değildi. Dipte biriken yemlere müdahale ederek yaklaşık 7 litre civarında dip çekimi yaptım ve eksilen suyu tamamladım.

21 Mayıs'da edindiğim çift 5.gün ile akvaryuma tam alışmasalar da kısmen benimsemeye başladılar. Erkek küpün etrafını kazmaya devam ediyor bazen dişiyle dolaşıyorlardı. Yem yemede herhangi bir sıkıntı yoktu. Dibe batan yemlerden artık oluşmuyordu.

Buradan sonraki gelişmeler ise oldukça heyecan vericiydi, 27 Mayıs günü erkek dişiyi akvaryum içinde dört döndürmeye başladı fakat dişi küpe girdiğinde erkeğin agresifliği son buluyordu. Dişi kafasını dışarı uzatsa müdahale etmeye başlamıştı, bu süreçte zorla küpe giren dişi de bu baskıcı ortamda renk değiştirmeye,çizgilerini belli etmeye başlamıştı. Cutteri alfa erkeği dişiye inanılmaz bir baskı yapıyordu çiftleşmek için. Zaman zaman dişi küpten çıktığında beraber dolaşıyorlar, fakat sonra yine dişiyi küpe sokuyordu. Tabii dişi de artık alışmıştı,erkek eskisi kadar kovalamadan sokuyordu küpe. Ara ara erkek küpün önünde titriyor. Çift ufak tatlı takışmalar yapıyordu, bazen yanlarını birbirlerini vuruyorlardı, bazen ağız ağza takışıyorlardı tabii bunlar birbirlerine kur yapma süreciydi. Yem yemede bir sıkıntı olmadı süreç boyunca. Dip çekimlerini ve su değişimlerini de gerçekleştirdim.

Ve 31 Mayıs sabahında dişi Cutteri'nin üreme giysisini ( beyaz üzerine ince siyah çizgili pijamasını ) giydiğini gördüm. Erkek daha farklı bir renge bürünmüştü,çizgiler belirgindi fakat dişi gibi değildi. Normalde mavi renk olan gözler kömür karası olmuştu resmen. Küpün içine baktığımda ise yumurtaları dizmişlerdi. Fotoğrafta görebilirsiniz o günü.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/26062/010620171319301.jpg[/IMG]



Yumurtaları dökmesinden sonra şehir dışına gittim 2-3 günlük süreci gözlemleyemedim. 5 Haziran'da geldiğimde yavruların keselerinden çıkmaya başladığını gördüm. Erkek de dişi ile aynı üreme giysisine bürünmüştü. Yavruların henüz yumurtadan çıkmadığı bu süreçte de erkek ve dişi birbirlerine kur yapmaya devam ettiler. İkisi yan yana cama gidip, camı öpercesine aşağı yukarı gidip geliyorlardı. Fotoğrafta görebilirsiniz.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/26062/130620170408331.jpg[/IMG]



4-5 gün önce erkeğin ağzının/dudağının sol kenarında pamukçuk oluşmuş gibi geldi. Camı "öpmekten" mi oldu acaba diye düşündüm. Sonra sanki sol gözünde de çok hafif bir pamukçuklanma fark ettim. Tam olarak göz fungusu değildi sanki ama endişelendim ve karantina tankına aldım. Pamukçuk oluşan gözün görmediğini anladım, zira elimi sol tarafından uzattığımda tepki vermiyor, sağ tarafından uzattığımda ise tepki veriyordu. Kaya tuzu ilave ettim, karantinadaki suyu 2 gün sonra 1/4 oranında değiştirdim. (Metilen mavisi içerikli dezenfektanım olmadığı için göze pansuman yapamadım. Sipariş verdim bekliyorum. ) Bugün itibariyle,ağzının kenarı neredeyse tamamen düzeldi, gözünde de pamukçuk kalmadı gibi bir şey. Sol taraftan elimi uzattığımda tepki de alıyorum. Gerçi çok fazla test etme şansım olmadı bunu ama umarım tamamen düzelir bir an önce. Erkeğin sağlında değişen bir şey yok. Yem yiyor, yüzüyor, solungaçları yüzgeçleri gayet düzgün. Dişinin yanından ayırınca üreme giysisini çıkardı bir süre sonra bunu da belirteyim.

8 Haziran'da yaklaşık 50 yavru küpün içinde hareket etmeye çalışıyorlardı, henüz keselerinden tamamen ayrılmamışlardı. Yavruları ve anneyi seyrederken, bir yavru küpten atladı anne hemen ağzıyla yakalayıp geri koydu. Bu türün sosyalliğini izlemek gerçekten inanılmaz keyifli. 9 Haziran itibari ile de ufak ufak serbest yüzüşe başladılar. Anneleri akvaryumun çeşitli bölgelerinde gezdiriyor. Genelde de hava kararınca küpe toplamaya çalışıyor özellikle loş ışıkta. Tabii akvaryumun ön camına çok fazla yaklaşınca , baba olmadığı için anne savunma görevini tek başına yürütüyor bu süreçte, anne hızlıca cama vurup geri gidiyor. Korumacılık güdüsünü izlemek heyecan verici. ( Daha önce akrabaları Amatitlania nigrofasciatum yani Zebra beslemiştim onlar daha sert kafa atıyorlardı cama )

Yavrulara yem olarak, ezerek daha ince bir toz haline getirdiğim kabuksuz artemiayı ve Tetra Bits'i vermeye başladım bugün. Ayrıca bugün itibari ile yavruların, pipo filtrenin üstüne yapışan parçalanmış yemleri de didiklediklerini gördüm. Umarım sağlıklı büyürler de, ben de bir kısmını sizlere dağıtırım.

Son olarak video ve fotoğrafları şöyle bırakıyorum. Videonun sonunda annenin cama vuruşunu görebilirsiniz. [:)] Bu süreci benimle birlikte yaşayan ve sorularıma cevap veren Sayın [B]@MaxKrone[/B] 'a da ayrıca buradan tekrar teşekkür ediyorum. Herkese sağlıklı,huzurlu,kayıpsız ve zararsız hobiler dilerim.



[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/26062/130620170434331.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/26062/130620170435121.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/26062/130620170435461.jpg[/IMG]

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=0HGskP1XteM[/VID]
Kuluçka Makinesi İçin Hava Motoru
2.5 -3 W 'lık hava motorları bile işinizi görecektir. Yumurtaları çevirse yeter sonuçta. Sessiz bir model değil ama Sobo Sb-248 işinizi görecektir. Hava akış hızını iki kademeli olarak ayarlayabiliyorsunuz.
Denizatı Doğal Dekor
Elbette yapar. Koku da yapacaktır zamanla.
Guraba Aquatics - Youtube Kanalı
[QUOTE=-RBG-]

Onur hocam, düşünceleriniz ve nasihatleriniz için çok teşekkür ederim.Dikkate alacağım. Yorumlarınız çok güzel. Umarım kendimi geliştirdikçe daha iyi şeyler ortaya koyabilirim. Sağlıklı hobiler dilerim.[/QUOTE]
Rica ederim ne demek. Ayrıca Estağfurullah, nasihat vermek amacıyla söylemedim. : )

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.