ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erdoganfidan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Ocak 2024 22:23
Son Ziyaret:
04 Şubat 2024 20:28
Toplam Mesaj:
2 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
2 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erdoğan Fidan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erdoğan Fidan

SON 2 MESAJI

Beta Balığım Sağlıklı Mı?
[QUOTE=HakanYILDIZ]Merhaba, hobiye hoş geldiniz. Balığınızın görünümü sağlıklı değil gibi, şu an için emin olamamakla birlikte yakın zamanda sağlıksız olacağını öngörmekteyim. Bunun birkaç nedeni var. Şöyle ki fanusta uzun süre sağlıklı balık beslemek mümkün değil. Su çok az olduğundan çabuk kirlenir ve suda amonyak gibi zehirli gazlar oluşmaya başlar. Kullandığınız renkli taşlar da zamanla boya salınımı yaparak balığı zehirleyebilir. Akvaryumlarda kullanılan filtrelerden olmadığı için su temiz ve olsijenli olmaz. Isıtıcı olmadığından tropikal balığınızın ihtiyaç duyduğu derecelerden daha soğuk suda bulunması muhtemel.
Tavsiyem, balığı fanustan ve renkli taşlardan kurtarın. 20 litreden büyük bir akvaryum alın. Şelale filtre veya kendinden motorlu pipo filtre ile termostatlı bir ısıtıcı alıp kullanın. Fazla yem vermeyin, günde iki kez gözü kadar yem vermeniz balığı doyuracaktır. Balığınız bu şartlarda sağlıklı ve mutlu olacaktır. Canlı bitki de eklerseniz akvaryumun çok daha güzel bir görseli olur.

Ekleme: Balığı fanustan kurtarıncaya kadar suyunu tam doldurun ve gün aşırı yarısı kadar su değişimi yapın (eklediğiniz su iki gün boyunca dinlenmiş ve fanustakiyle aynı sıcaklıktaki çeşme suyu olsun).[/QUOTE][QUOTE=Yesimaqurium]Hastalık durumunu bilemiyorum. Fanusta bakmak doğru değil kesinlikle akvaryum edinmeye bakın. Hemen akvaryum alamıyorsanız kolay bakılan Eledoa gibi bitkilerden biraz ekleyebilirsiniz. Yaptığı fotosentez ile bettanız için iyi olacaktır görüntüsü de güzelleşecektir. Ayrıca betta balıkları bataklık balıklarıdır aslında uyusuk çok hareket etmeyen balıklardır muhtemelen yanında farklı bir balık daha koyduğunuzda avlamak için hareketlenecektir. [/QUOTE]

Yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda uygulayıp balığıma daha iyi bir yaşam alanı sunacağım. Bilgilendirmeleriniz için sağ olun.
Beta Balığım Sağlıklı Mı?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/242171/220120242225551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/242171/220120242226001.jpg[/IMG]

Herkese merhaba. Forumda yeniyim ve konuyu doğru yere mi açtım emin değilim. Affınıza sığınarak bir soru sormak istiyorum. Beta balığımı 3 gün önce aldım ve ilk gün gayet hareketli olan balığım sonrasında aşırı durgun olmaya başladı. İnternette biraz araştırma sonrasında kuyruk erimesi hastalığını gördüm acaba balığımda böyle bir hastalık var görüntüsünden net şekilde anlayabilir miyim?

Yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.