ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
efnan99
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Eylül 2022 02:23
Son Ziyaret:
09 Ekim 2022 01:13
Toplam Mesaj:
13 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kaygılı Biri
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

...

SON 10 MESAJI

İki Japon Balığı Birbirine Küser Mi?
Benim anlatmak istediğim yanlış bilgilendirildiğim ve beni yanlış bilgilendirenlere de güvenmediğimdi. Doğru şartlarda olduklarını da iddia etmiyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ilk fırsatta da daha büyük hacimli bir akvaryuma geçeceğimi söyledim zaten. En baştan düzgün bilgilendirilsem şuan çok daha farklı olurdu. Ben de daha iyi araştırabilirdim benim de hatam var ama acemi biri olarak bu konuda profesyonel bilgiye sahip olduğuna inandığım petshoptan bilgi aldım ve doğru olmadığını öğrendim. E bana böyle yanlış ifade eden birinden de balıklara özen göstermesini beklemiyorum. Akvaryumumla ilgili yapmam gerekenleri anladım zaten ben başka bir konuya değindim sadece bunu da anlamak çok zor olmasa gerek. Ben rencide edildiğimi de düşünmedim sadece akvaryumu küçük insanlara kötü davranıldığına şahit oldum ve aslında sebebin kaynağının başka olduğunu ifade etmeye çalıştım. Bu yanlış demedim hayır böyle olmalı da demedim sebep sonuç ilişkisi kurdum yaşadığımı anlattım. Zaten çok bilmişlik yapmak gibi bir amacım olsa gelip de burda sormam sizce sorun nedir diye. Ayrıca niye uydurayım siz kimsiniz ki size mazeret üretme ihtiyacına gireyim olanı söyledim.
Bahçense Plantaqua Serisi ??
Bu konularla alakalı uzmanlığım yok okuduklarımdan yola çıkarak merak etmiştim. Kimin neyi doğru söylediğini anlamak zor herkes bir yorumda bulunuyor. Burada küçük alanın yetersizliği ile ilgili çok şey görüyorum o yüzden dikkatimi çekmişti. İşin uzmanları onaylıyorsa eleştirmek bana düşmez tabii. Açıklamanız için teşekkür ederim :)
İki Japon Balığı Birbirine Küser Mi?
Sizin çevrenizdekiler nasıl bilmiyorum ama benim çevremdeki petshoplarda balıklar çok belirgin şekilde kötü şartlardalar. Petshoplar bilgisizlikleri yüzünden de birçok insana balık kaybı yaşatıyorlar. Çok profesyonellerse önce balık alırken doğru miktarda akvaryum önersinler. Profesyonellikleri ticaretten yana sadece. Bardakta balık satmasınlar mesela belki de hiç üretmemeliler. Ben en azından seviyorum ve ilgileniyorum para olarak görmüyorum değer veriyorum. Benim de iyi niyetinizden şüphem yok ama malesef gerçekler farklı. Satılan balıkların çoğuda çok daha kötü şartlarda ölüyorlar malesef. Her petshop aynı değildir mutlaka çok iyileri de vardır ama benim çevrem böyle çok fazla gezdim hiç iyisine rastlamadım. Bilgi almak için bir sürü insan buraya geliyor rencide edilip, balıklarına eziyet ettikleri düşündürülerek geri gidiyorlar ama bunun başlangıcı o insanlar değil buna sebep olanlar malesef.
Japon Akvaryumu Bitki Ekleme
Japon akvaryumuna bitki pek tavsiye edilmez. Anubias önerirler genelde. Onun dışında ağaç kökü falan koyabilirsiniz, sivri olmayan taşlar olabilir
İki Japon Balığı Birbirine Küser Mi?
En azından petshoptaki mülteci kampı gibi akvaryumdan daha iyi şartlardalar. Elimde imkan olunca mutlaka su hacmi yüksek bir akvaryuma geçeceğim. Yorumunuz için teşekkür ederim
İki Japon Balığı Birbirine Küser Mi?
Akvaryumda bir sorun olduğunu düşünmüyorum. 20 litre 2 yavru japon var. Filtreyi nasıl tarif edebilirim bilmiyorum taşlar falan var içinde sünger var hava taşı var temizliyorum kirlendikçe. Akvaryuma dip çekimi yapıp suyunu da bir miktar değiştiriyorum bir hafta sürmüyor olabildiğince suyu temiz tutmaya çalışıyorum. Yemleri tetra goldfish pul yem bioactive formul yazıyor üstünde. Sık sık gözlem yapmaya çalışıyorum gözüme battı bu durum. Belki de orası loş.olduğu için dinleniyordur bilmiyorum.
İki Japon Balığı Birbirine Küser Mi?
Japon balıklarım eskiden hep birlikte yüzüyorlardı. Şimdi daha ayrıklar. Bİr tanesi bazen köşeye gidiyor kendi kendine duruyor sonra baska bir zaman diğeri gidyor. Birlikte hareket etmiyorlar eskisi gibi. Merak ettim böyle bir şey olabiliyor mu diye. Balık psikolojisi hakkında detaylı bilgim yok [:?][:?][:?]
Balığım Kabızmı
Merhaba, balığım sürekli katı ve uzun dışkı yapıyor. Hal ve hareketleri gayet normal. Çok yem de vermiyorum. Yemi tetra goldfish bioactive formula pul yemi ufalayarak az veriyorum. Diğer balığımın da dışkıladığını hiç görmedim nerdeyse. Tam tersi bir durum. Ne yapsam bilemedim. Normal mi acaba sonuçta stresli gibi değil. Stresli hallerini biliyorum şuan alakaları yok. Sadece birinde uzun dışkı var diğerininde dışkıladığını nerdeyse hiç görmedim. Alalı bir ay oldu. Henüz küçükler. Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim teşekkürler :)
Bahçense Plantaqua Serisi ??
[QUOTE=whoami]Çok çok çok yanlış [/QUOTE]
Bence bu konuda deneyimli insanlar bilgilendirici tepkiler verirse canlılar için kurtarıcı olabilir.
Balığım Yüzemiyor
Üstünde siyah lekeler var galiba. Dış parazit olabilir üzerinde. Belki o yüzdendir. Ben de çok bilmiyorum daha yeniyim ama metilen mavisi kullanabilirsin galiba. Kabız da olabilir. Belki uyuyordur ya da baska bir stres sebebi de olabilir. Biraz su değişimi yapın isterseniz. Yarısından daha azını değiştirmek yeterli galiba ben de cok bilmiyorum ama burada baya okuma yaptım aklımda böyle kaldı umarım daha bilgili biri yardımcı olur.


Bir de bu belirtiler zehirlenince görülüyordu galiba. Su değişimi gerekiyor olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.