ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Eyup1903
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Eylül 2019 11:51
Son Ziyaret:
25 Temmuz 2020 08:00
Toplam Mesaj:
11 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Eyüp M
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Eyüp M

SON 10 MESAJI

Büyük Koi’ler Küçüklere Zarar Veriyor
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217838/051020191640481.jpg[/IMG]


Merhaba arkadaşlar

Havuzda büyük olan 2-3 adet Koi (35cm civarı) küçükleri sürekli kovalıyor. En fazla 10 dk ara veriyorlar. 15cm civarında bitanesininde sırtında bugün minik bir yara fark ettim, bunu oyun sanıyordum ilk başta fakat durum kritik gibi.

10cm altı olan yaklaşık 80-90 adet balık bunlar neredeyse zaten zıt yöne direk kaçıyor, onları saymıyorum bile.

Havuzu bir camla bölsem alanın küçük olması büyümelerini engeller mi?

Nasıl ilerlemeliyim konuyla ilgili?

Yeni Başladım Koi’lerin Küçükleri Ölüyor
[QUOTE=vitestv]

Direkt sarımsak zararlı olacaktır, yeme bandırıp versen daha iyi olur, yine de terçih senin kolay gelsin[/QUOTE]


Gün itibariyle balıklar daha canlı ve hiç sürü dışında ayrı takılan kalmadı.
Daha sarımsak işini yapmayacağım düzeldiği için fakat yeniden başlarda dediğiniz gibi yapayım.
Yeni Başladım Koi’lerin Küçükleri Ölüyor
[QUOTE=vitestv]

İç paraziti sarımsaklı yemle yenmişsiniz o zaman , bende onu yazacaktım tedavi için. 24 saat yakmayın ışığı çok daha stres olur. gündüz 5-6 saat yerterli olacaktır, [/QUOTE]

Sarımsaklı yem değilde direk sarımsağı minik minik doğrayıp yem yerine onu verdim. Galiba işe yaradı evet :))
Yeni Başladım Koi’lerin Küçükleri Ölüyor
[QUOTE=GirayKaan]Su sertliğini bi gözden geçirin. Ne zaman eklediniz balıkları ve ekleme öncesi havuzu dezenfekte ettiniz mi? Mevcut beton havuz çimento ile yapıldığından ölüme etken olabilme ihtimali var fakat tek tek olması balıklarınızın bağışıklığının zayıf olduğunu düşündürüyor. Doğal biyolojik döngü ve faydalı bakteri konusunda bir takım araştırmalar yapabilirsiniz. Sonuç itibari ile ölüm sebeplerini tespit edebilirsiniz. Forumda sizi rahatlatacak asıl ölüm sebebini bulamayabilirsiniz. Belki koiler hakkında tecrübe edinen dostlarımız konuya gelip yardımcı olabilir. Fakat her söylenene kulak asmamanız tavsiyemdir. [/QUOTE]

Suyu 4 ay önce ekledim ve kuyu suyu eklettim direk. Sanırım havuzun çok akvaryumsu havasınında Işık gibi konularla alakası var.

Ozaman su piresi ve faydalı bakterilere bakmaya başlıyorum Google amcadan:))
Yeni Başladım Koi’lerin Küçükleri Ölüyor
[QUOTE=hkavkaci]15 derecenin altına düşmüyorsa sorun olmaz.Sazangil olduğu için soğuk suyu severler ama çivi gibi suyu sevmezler. :)
Doğal yem durumu olmayacağı için 5 - 10 litrelik kaplarda su piresi yetiştirip havuza salarsanız balıklarınıza canlı yem takviyesi sağlamış olursunuz.Bu da onlar için protein desteğiyle birlikte hastalıklara karşı dirençlerini arttırıp , daha sağlıklı olacaklardır.[/QUOTE]


Çok çalıştığım için su piresi vs uğraşabileceğim sanmıyorum, hazır alabileceğim yerler olur mu bu tür şeyleri, bilginiz var mı

[QUOTE=vitestv]

Geçmiş olsun, öncelikle havuz ve koi planı çok iyi ölümlere üzüldük ama
havuza hiç birşey koymayın, gizli salınımlar yaptıkları için tüm maddeleri çıkartın ilk önce, ölen balıkların mideleri içe dönük mü görme imkanınız oldu mu incelediniz mi? bu önemli.
sıcaklık için koi de sorun olmaz, ani değişim olmamak kaydı ile bende koi üretimi vb şeyler yapıyorum, japon yada koi ler buz tutmuş suda bile yaşıyor bilginiz olsun ama ani sıcaklık değişimi yapmayın [/QUOTE]


Toplam 6 balık öldü, bitanesinin karnında içe dönüklük vardı ama çok küçüktü, 4cm civarı bir balık. Diğerlerinde yoktu.
Sarımsak yedirdikten sonra halsiz olanlar bayağı azaldı, birde dün akşam içlerine 7 adet yeni 15-20 cm civarında balıklar bıraktım, hareketsiz takılan küçük sürüsünün çoğu hareketlendi, stres olma ihtimali mutsuzluk olma ihtimali varmıdır.

Ayrıca havuzun ışıkları 24 saat yanıyordu, ilk defa dün akşam kapattım. Onla alakalıda stres olabilir diye bir yazı okudum.

Son 3 gündür ölüm olmadı, suyu hergün %20-30 oranında değiştiriyorum.

Hafta sonu %80 değiştirmeyi düşünüyorum. Belki daha fazla toplar hasta görünenler.
Yeni Başladım Koi’lerin Küçükleri Ölüyor
Kuyu suyu kullanıyorum yazın çok soğuk oluyor ama kışında yaza göre sıcak oluyor su. Peki bir öneriniz varmı suyu birşeylerle ısıtsam mı?

Hayır garajda oturup muhabbet ettiğimiz bir alanda olduğu için bulunmuyor. Balıklara sadece yem veriyorum. 2 gündürde sarımsak. Yeni yeni öğreniyorum bu yüzden eksiklerim çok sanırım :)
Havuzu Ne İle Boyamalıyım?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217838/260920192001381.jpg[/IMG]


Arkadaşlar merhaba

Fotoğrafta göründüğü gibi garajımda kenarları beton olan bir havuzum var. Hafta sonu suyu boşaltıp yan kısımları boyamak istiyorum. Balıklara zararı olur mu?

Bir zararı yoksa hangi boya ile boyamalıyım?
Yeni Başladım Koi’lerin Küçükleri Ölüyor
Hasta görünen balıkları sürüye karışmış gibi şuan, yeniden korkutup modlarını bozmak istemedim, o yüzden çıkarıp foto çekmedim.

Havuzu boyamakla ilgili soracağım birkaç soru var, ona ayrı başlık açacağım. Çok teşekkürler yardımların için. Yarın yeniden ayrı takılmalar başlarsa yavrularda çıkarıp foto atacağım. Yeniden teşekkürler.
Yeni Başladım Koi’lerin Küçükleri Ölüyor
Yorumunuz için teşekkürler, akşam eve geçince fotoğraf çekeceğim. Havuz içinde bahsettiğiniz tavsiyeleri uygulamaya çalışacağım. Fakat havuzun bir kısmını çektim, çok büyük olduğu için suyunu vs çekmem biraz zaman alacak. Birde içinde ki motorun yerini değiştirdim balıklar 1 haftadır hiç yeme atlamıyor, hatta yemiyor bile. Sadece dün gece sarımsak dilimledim dibe doğru çöktüğünü görünce yemeye başladılar, standart yemler su üstünde bekliyor. Korktukları için olabilir mi?
Yeni Başladım Koi’lerin Küçükleri Ölüyor
Merhaba, ben garajımda güneş görmeyen bir havuzda Koi beslemeye başladım, çeşitli boylarda balıklar var, geçen hafta 4-5 cm civarında koiler satın aldım ve aralarında sürüden ayrı takılan hasta gibi duranlar var. küçüklerden hergün 1 adet ölüyor. Balıkların üzerinde renk veya gözle görünür herhangi bir belirti yok. Yardımlarınızı rica ediyorum. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217838/260920191155411.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.