ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kandemir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
21
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ağustos 2019 19:29
Son Ziyaret:
30 Ekim 2022 21:35
Toplam Mesaj:
40 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Kandemir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat Kandemir

SON 10 MESAJI

Tv Ünitesi Olarak Discus Akvaryumu?
[QUOTE=bilentungul]Bu tarz calismalari yapan cok insan var ve kimisi oldukca mutlu diyebilirim.

Ancak ben, kisisel olarak bu tarz yerlestirilen akvaryumlara karsiyim.
- Tankin dip cekme zorlugu
- Film izlerken akvaryumdan gelen isigin beni rahatsiz etmesi. (Akvaryum disinda ev sinema sistemleri de hobilerimden biri)
- TV nin veya AV Receiver a bagli olan diger ses ekipmanlarinin cikarmis oldugu farkli hz degerlerine sahip seslerin baliklari strese sokmalari veya rahatsiz etmesi.
- Dusuk seviyedeki tanklarin darbelere daha acik olmasi dolayisiyla evde kosusturan/bir seyler firlatan cocuklarin acik hedefi haline gelmesi

gibi nedenlerle yapmak istemedigim bir akvaryum seklidir.

Keyifli hobiler.[/QUOTE]

Beslemek istediğim tür discus olduğundan beni düşündüren tek konu stres.
Birde akvaryumu kayıt kuşak olmadan yapmak büyük bir risk mi bunu merak ediyorum.

Dip çekimi bu güne kadar hiç yapmadım. Su değişimlerini de kafa motoru ile yapmayı düşünüyorum.

Çocuklar ise her akvaryum için risk oluşturuyorlar [:)]

[QUOTE=Fischmeister]Bu ebatlarda bir tankta tabanında mutlaka kayıt kuşak kullanmanızı öneririm. Onun haricinde sıkıntı olacağını sanmam. [/QUOTE]

Tabanı çift cam yapsam?
Yani benim derdim hani olurda cama cam kullanmak istersem kötü bir taban görüntüsü olmasın istiyorum. [EDIT]Kandemir,2020-12-15 17:18:56[/EDIT]
Tv Ünitesi Olarak Discus Akvaryumu?
Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır çoğu türü beslenmiş biri olarak artık yavaş yavaş discuslara göz dikmeye başladım :)

Kafamda 150x45x45h bir akvaryum yapıp tv ünitesi olarak kurmak ve yetişkin bir çift veya sürü olarak discus beslemek var.

Acaba akvaryumun yer seviyesinde ve TV nin altında durması balıklarda strese sebep olur mu?

Birde bu akvaryumu kayıt kuşak olmadan fluval edge tarzı üstü kapalı bir şekilde 10 mm camdan yaptırsam dayanıklılık konusunda sorun yaşar mıyım?

Şimdiden teşekkür ederim. [:)][EDIT]Kandemir,2020-12-15 12:37:39[/EDIT]
Kumun İçinde Kurtlar Var
[QUOTE=halilyildizz] bence yem niyetiyle felan hiç uğraşma suyuna sitraksı dök karıştır 2 2.5 saat beklet hepsi felç olur ölür sonra bide dipten çekim yap %25 su tertemiz olur ertesi gün biraz puslancak ve yosunlanacaktır onlarıda süngerle yüzeysel olarak kazı tekrar %20 su değişimi yap bu kadar[/QUOTE]

Sitraks daha önce iç parazitten durumu epey kötü olan bir melek baliginda denemiştim hatta bide ismini hatırlayamadığım bir hap vardı. 1hafta sonunda balık iyi olmuştu hatta yeme en çok o saldiriyordu :) sanırım Sitraks çözecek bu işi ama önümüzdeki hafta sonuna kadar beklemek zorundayım.
Sürekli Dondurulmuş Yem İle Besleme
Merhaba arkadaşlar,
100 litrelik akvaryumumda 4 boesemani rainbow ve 4 super red cüce vatoz besliyorum. Hepsi hemen hemen 5 cm boylarında.
Sorunum rainbowlara yem beğendirememek. Elimde şu an 6 7 çeşit kuru yem ve 2 çeşit dondurulmuş yem var. Dondurulmuş artemia ve kan kurdunu iştahla yiyorlar. Kuru yemlerden ise sadece tetra pro algea yemini yiyorlar. Bunun dışında kalan tüm yemlerden 1 2 tane yiyip gerisini bırakıyorlar. Balıklarda herhangi bir rahatsızlık belirtisi yok. Renkleri ve yemlemeye ilgileri çok güzel fakat yem beğenmiyorlar.

Şimdi ben bu balıkları 1 öğün dondurulmuş artemia veya kan kurdu 1 öğünde tetra pro algea ile beslesem sorun olur mu?
Kumun İçinde Kurtlar Var
[QUOTE=Cengizhan06]Açıkcası çöpçülerin bir çözüm olacağını zannetmiyorum.Kumunuz yüksek çöpçüler ne kadar kumu kaldırıp kurtları yiyebilirler ki ? Cichlid türleri kumu alt üst edip ne kadar kurt varsa yiyebilirlerdi ama çöpçülerin o kumu kazıp havalandırıp kumun altındaki kurtları yiyebileceklerini zannetniyorum.[/QUOTE]

Dikkatlice gözlemledim kumdan bir miktar çıkıp muhtemelen yem arıyorlar. Yani çıkanları yakalayıp yerler belki diye düşünüyorum ama bilemiyorum [:(]
Ölümsüz Nematodlar Ve Cyclopslar
[QUOTE=The Last Samurai]

Murat Bey, merhaba,
Camallanus ya da Oxyura gibi, balıkların anüslerinden sarkan kurtlar dışında, çoğu nematod, zararsızdır.
Sizin kumunuzun arasında oluşan nematodların, zararlı olduğunu düşünmüyorum.
Muhtemelen akvaryumdaki yem kalıntıları ile beslenip ürüyorlar. Yem miktarını biraz azaltıp, besin kaynaklarını keserseniz, zamanla yok olacaklardır.
Akvaryumlarımda bu tür nematod daha önce oluşmadığı için deneyimlemedim. Bu yüzden, Coryler bunları yer mi, bilmiyorum.
Şahsi görüşüm, akvaryumlarımızın, mikro ve makro organizmaları ile bir ekosistem olduğudur. Bu yüzden, parazit olmayan hiçbir canlı ile mücadele etmem.
Bence, fotoğraftaki kurtlarla mücadeleye gerek yoktur. [:iyi:][/QUOTE]

Ekosistem konusunda kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim. Sadece balıklara ve bitkilere zararlı olabileceğini okuduğum için endişelendim. Bu arada bir miktar fazla yemleme yaptığım bir dönem oldu sanırım ona bağlı olarak türedi bunlar.
Teşekkürler [:)]
Ölümsüz Nematodlar Ve Cyclopslar
[QUOTE=The Last Samurai]Camallanus ve Oxyura dışındaki nematodların çoğu, karides dışındaki canlılar için zararlı değildirler. Camallanus ve Oxyura, balıkların bağırsaklarında yaşarlar ve suda serbest yüzerken göremezsiniz.
Yerinizde olsam, betta akvaryumuna ilaç kullanmam. Bettanız, belirttiğiniz gibi, ilaçtan etkilenerek yıpranmış durumda. Başka bir ilacı kaldıramayabilir. Betta akvaryumunda, balığınız düzelene kadar, günlük 1/4 oranında su değişimi yapılmasını ve ilaç kullanılmamasını öneririm.
Sitraks şurubu da suya direkt dökerseniz, içerisindeki tatlandırıcılar nedeni ile, suyunuz bembeyaz olacak ve akvaryumunuzda pek çok bakteri üreyecektir.
Bence, yenleneyi azaltarak (Tamamen kesmeyin, balıkların tüketebileceği n
miktarda yem verin), düzenli su değjşimi ile nematodların yok olmasını doğal sürece bırakın. Balık ve birkilerinize zarar vermeyeceklerdir. Hatta Bence, ilaç daha fazla zarar verecektir.
İlla ilaç kullanacaksanız, Sitraks şurubun etken maddesi olan Levamisol HCl içeren Nilverm ya da Mintiverm ya da muadili, toz formda veteriner ilacı kullanın. Bu ilacın kullanımı için, imzamda bulunan balık hastalıkları linkindeki Camallanus ve Oxyura bâşlığını inceleyebilirsiniz.
Bir diğer seçenek, Tenikür ya da muadili bir praziquantek içerikli anti helminik veteriner ilacını 50L su hacmi için bir tablet olacak şekilde suya katmaktır. Ancak riskli bir ilaçtır. Balıklarda sersemleme görülürse, derhal su değişimi yapılmalıdır.
Bence en iyi tedavi, tüketilecek kadar miktarda yem ve sık su değışimi ile, sabırla, nematodların yok olmasını beklemektir.
Cyclopsların ise, hiçbir zararı yoktur. Bırakınız, yaşasınlar.[/QUOTE]

Merhaba Emre bey,
Bu sabah farkettigim bir durum var ve araştırıp öğrenebildiğim kadarıyla bu canlılar balıklar için veya bitkiler için zararlı olabiliyormuş.
Daha önce akvaryumda bitki dikimi yada temizlik yaparken suda kıvrıla kıvrıla yüzmeye çalışan kurtçuklar görüyordum ki bu sabah resimdeki vaziyetle karşılaştım [:(]
Sizce bunlar bahsedildiği gibi zararlı türler mi? Haftasonlari %50 su değişimi yapıyorum ilave olarak cory alsam ve yemlemeyi azaltsam faydası olur mu? [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/216863/090820201054581.jpg[/IMG]
Kumun İçinde Kurtlar Var
[QUOTE=Rudas]“Nematod” nedir araştırın :)

Doğal çözümü hali hazırda akvaryumunuzda, kendileri çok güzel balık yemişidir balıklarınız aç kaldığında yiyeceklerdir.[/QUOTE]

Kumu karıştıracak bir kaç çöpçü alsam yerler mi acaba?
Kumun İçinde Kurtlar Var
[QUOTE=halilyildizz]merhaba aynısı benimde başıma geldi [/QUOTE]
Halen devam ediyor mu?
Kumun İçinde Kurtlar Var
Günaydın arkadaşlar,
Konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum.
Akvaryumun kumunda kurtlar var ve anladığım kadarıyla epey fazla. Akvaryum 100 litre ve her haftasonu %50 su değişimi yapıyorum. Daha önce hiç başıma gelmedi böyle bişey [:(] bu neden olur, zararlı mıdır ve çözümü nedir? Mümkünse doğal bir çözüm önerebilir misiniz?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/216863/090820201054581.jpg[/IMG][EDIT]Kandemir,2020-08-09 11:19:39[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.